Що в Києві, а що в Сингапурі.....

Изображение
У столиці почала функціонувати перша служба еко-таксі на електромобілях – Оксі-таксі. Уже в п'ятницю, 22 квітня, на дороги Києва вийшло 12 електромобілів Nissan Leaf в фірмовій лівреї
Як стверджують в компанії Oxygen Group, до кінця року розмір автопарку, що на 100% складається з електрокарів, буде збільшений до декількох сотень. Водії Оксі-таксі (від слова «оксиджен» – кисень) пройшли серйозний відбір і готові показати сервіс, якого жителі Києва ще не бачили.
За словами представників компанії Oxygen Group, запуск служби екологічного електротаксі навіть з точки зору стандартів обслуговування поставить Київ в один ряд з такими містами, як Токіо та Осло.

Изображение
Вже до кінця цього року в Сингапурі з’являться автономні електричні автобуси. Їм не знадобляться водії, а рухатимуться електроавтобуси спеціально відведеними для цього дорогами.
У рамках нового проекту датський виробник автомобілів 2getthere об'єднався з сингапурським транспортним оператором SMRT. Для цього дві компанії створили спільне підприємство, назване 2getthere Asia. SMRT є другим за величиною громадським перевізником в Сінгапурі, а також працює в Гонконзі і на Близькому Сході.
За формою сингапурські автобуси нагадують капсули. Кожен електромобіль зможе вмістити до 24 людей. Очікується, що на маршрутах автомобілі зможуть перевозити до 8 тисяч пасажирів на годину в одному напрямку.
Зменшені версії нових електричних мікроавтобусів вже курсують на території бізнес-парку під назвою Masdar City, розташованого в Абу-Дабі. Такі електроавтобуси були випущені компаніями 2getthere і SMRT ще в 2010 році. 2getthere також побудувала аналогічну систему для Rivium Business Park, що в Роттердамі. 

Сонячний наступ.....

Изображение
Мешканці Чернівців і Луцька просять у петиціях встановити сонячні батареї для зменшення рахунків за електрику та газ. 

Зокрема, на сайті Чернівецької міської ради зареєстрована електронна петиція, яка закликає міську владу облаштовувати сонячні електростанції на пустуючих дахах будинків.

"Ефективне використання вільних площ та територій для «зелених» станцій дозволить обласному центру значно економити електроенергію», - зазначає автор петиції Олександр Михайлов. Станом на 24 квітня зібрано 15 з 250 необхідних підписів. Чернівчани мають ще 17 днів, аби підтримати звернення. 

Натомість у Луцьку з'явилася електронна петиція, у якій мешканці міста просять оголосити конкурс на встановлення об’єктів відновлювальної енергетики, передає Волинська правда

"Сонячні батареї та вітрові установки сьогодні вже не новина. І не тільки за кордоном. Чомусь лише в нас цього нема. Зате є величезні рахунки за світло і газ. Пропоную міській раді оголосити конкурс таких енергозберігаючих технологій для здешевлення електрики та газу в Луцьку», - зазначає авторпетиції Федір Товстанюк. 

Изображение
22 квітня, у столиці встановили першу лавку з вбудованою сонячною батареєю. Лавка встановлена на центральній вулиці – Хрещатику, навпроти входу в однойменну станцію метрополітену.
За допомогою вбудованої сонячної панелі від лавки можна буде зарядити телефон та іншу техніку. Для цих цілей в лавку вбудовані декілька USB-портів.Встановлена лавка є першою в своєму роді для Києва, і якщо ідея приживеться – буде не останньою

Изображение
42-річний мешканець Чернігівщини Ігор Дугінов розробив пристрій, що заміняє роботу людини та зробив його економним та екологічним. Ігор за фахом фельдшер-акушер, але зараз займається вирощування овочівЩоб полегшити роботу на землі, Ігор ще 20 років тому змайстрував першого мотоблока. Тоді це була дивина, а зараз такі самі, тільки китайського виробництва, є чи не в кожному дворі. 
– Хочу зробити тракторець, щоб і дружина могла ним їздити. На моєму «сонячному» мотоблоці вона теж їздить, але він важкий в управлінні – важить близько 200 кг, тож треба мати силу в руках, щоб їздити. А трактор буде потужнішим і сонячних панелей на ньому буде більше. Ще одна моя мрія, до якої ніяк не доходять руки, – встановити біогазову установку, щоб із органічних відходів отримувати добриво та біогаз (його можна перероблювати на електроенергію) і поставити в саду саморобну пересувну сушарку для фруктів, яка також працюватиме від сонця.

Изображение
Сан-Франциско зробило великий крок на шляху до своєї мети – до 2025 року на 100%забезпечити місто електроенергією за допомогою відновлюваних джерел. Там було прийнято законопроект, який вимагає встановлення сонячних панелей або сонячного водяного обігріву в нових житлових і комерційних будівлях.
Цей закон, який був одноголосно прийнятий міською спостережною радою, є, по суті, продовженням існуючого припису, який вимагає виділяти 15% дахів в нових будівельних проектах для сонячних установок.

Згідно з новою постановою, ці 15% площі будуть не тільки зарезервовані для сонячної енергії, а й повинні будуть насправді мати сонячні установки. Регулювання буде поширюватися тільки на нові будівлі, висотою менше 10 поверхів (що відповідає оригінальному припису), а так як для такого високорозвиненого мегаполісу, як Сан-Франциско, попит на новобудови, висотою менше, ніж 10 поверхів, не дуже високий, це не найсуворіша вимога.
Проте, це дуже символічний крок, що може допомогти створити прецедент для інших міст і сприятиме виробленню більшої кількості чистої електроенергії, наближаючи місто до головної мети.

Изображение
Сонячна енергія встановила в Великобританії новий рекорд. 9 квітня протягом 24 годин в країні приватні будинки і підприємства отримали більше енергії від сонця, ніж від спалювання вугілля
Вперше в історії країни на протязі всієї доби потужність сонячних енергетичних установок була більшою, ніж вугільних установок. На думку аналітиків, це символічна подія, яка показує, як за останні роки в Великобританії різко впав видобуток і використання вугілля, в той час, як сонячна енергія стає все більш популярною. Згідно з даними аналітичної компанії Carbon Brief, 9 квітня майже 29 гігават-годин енергії було створено за допомогою фотоелементів. Це близько 4% від загальнонаціональних потреб. При цьому вугільні електростанції в той же день виробили 21 гігават-годин.
Це перший подібний зсув в системі електропостачання. Сонячний прорив не міг відбутися без збільшення потужності сонячних установок. Проте, обвал у вугільній генерації був більш безпосередньою причиною, вважають експерти. За останні два роки кількість сонячних установок в Великобританії значно зросла. Фотопанелі генерують 12 гігават енергії, в той час як вся країна виробляє 80-90 гігават електрики. 

3D... І в медицині, і в польоті, і в одязі...

Изображение
Готується перша операція з пересадки надрукованого на 3D-принтері вуха
Пацієнткою стане дворічна Майя ван Мілліган, у якої з народження відсутня ліве вухо і слуховий канал. Роботу веде Технологічний університет Квінсленда в Австралії за підтримки австралійської благодійної організації Hear and Say. З державних і приватних джерел на проект було виділено 125 тисяч австралійських доларів; ще 50 тисяч планується зібрати за допомогою краудфандінга.
Проект повинен складатися з двох стадій. Під час першої на 3D-принтері буде надрукована і потім закріплена вушна раковина з медичного силікону. Ефект від цього буде виключно косметичним.
Другий етап набагато складніший. Для його здійснення дослідники повинні розробити спосіб 3D-друку з власної хрящової тканини пацієнта. Вирощування повинно зайняти кілька тижнів, після чого нова раковина буде пересаджена хірургічним шляхом. Це вже допоможе відновити слух.
Якщо дослідження увінчаються успіхом, то подальші операції такого роду будуть коштувати всього 200 доларів на кожну дитину.

Изображение
У Formlabs розробили першу біосумісну смолу для стоматологічної практики

Персональний 3D-принтер Form 2 виробництва Formlabs входить в число найбільш якісних і надійних пристроїв. Незабаром він знайде ще одне застосування.
Компанія Formlabs оголосила про розробку нового матеріалу - Dental SG, який стоматологи зможуть використовувати у своїй практиці. Це буде перша біосумісна смола в асортименті виробника.
Dental SG призначений для виготовлення високоточних моделей при підготовці до протезування. Крім цього, з матеріалу можуть бути надруковані відбілюючі конструкції, брекети і інші пристосування.
Щоб популяризувати свій продукт, компанія випустила доповідь про можливості 3D-друку в імплантології. У ній розглядаються переваги цієї технології, конкретні клінічні випадки, а також розповідається про властивості смоли і даються рекомендації щодо впровадження 3D-друку в свою практику. Крім цього, в Маунтін-В'ю пройде майстер-клас з використання Form 2. Його проведе практикуючий стоматолог Майкл Шерер.

Изображение
3D-друкований лід використовують пілоти для випробувань

Можливості 3D-друку використовує європейський концерн Airbus, дослідники  інституту ВІАМ, а також авіабудівники Boeing. Останні вирішили не зупинятися на створенні деталей механізмів і предметів інтер'єру. Boeing пропонує розробку, яка підвищить безпеку польотів в складних умовах, - 3D-друковане крижане покриття. Це рішення менш витратне і більш ефективне для тестування польотів.
У повітрі обмерзання загрожує пілотові втратою управління і зміною аеродинамічних характеристик.
Для випробування літаків проводять тест «FIKI» в умовах обмерзання, яке створюється штучно на крилах і оперенні. Тест дозволяє оцінити керованість, щоб зрозуміти, як буде вести себе судно в стабільній обстановці.
В даному процесі створений лід роблять максимально схожим на натуральний. Для цього використовують склопластик, епоксидні смоли, за допомогою кріплень лід встановлюється на крило. Пілот піднімається в повітря з великим ризиком. Недоліків вистачає: літак можуть пошкодити, а модифікація під інші погодні умови утруднена.
Над створенням 3D-друкованого льоду працює команда фахівців: Кріс Босетті, Фред Крюгер, Іан Гантер і Дін Уолтерс.
Автори пропонують використовувати пластик і композитні матеріали, а також метал. У кріпленні болти замінюють двостороннім скотчем. Це дозволить зберегти обшивку. Крім того, стає доступним різноманітність форм. Параметри жорсткості, шорсткості задаються при друку і змінюються від виробу до виробу.
Таким чином, вчені можуть відчувати практично будь-які можливі ситуації і сприятливо вплинути на безпеку польотів.

Изображение
Вчені працюють над проектом, який дозволить створювати одяг на 3D-принтері за індивідуальними мірками

Група британських вчених з університету Лафборо і представники компанії Yeh Group працюють над проектом, який дозволить друкувати одяг на 3D-принтері з полімерних матеріалів. При виробництві одягу практично не буде відходів, а самі речі будуть створюватися лише за добу з урахуванням індивідуальних особливостей фігури споживача.
На думку вчених, адитивні технології здатні зробити справжню революцію в швейній промисловості, сприяючи скороченню кількості відходів та споживання корисних ресурсів. Зокрема, тільки у Великобританії витрачається більше $ 63 мільйонів в рік на покупку одягу. За рахунок цього утворюється як мінімум дві тонни відходів та витрачається більше шести мільярдів кубометрів води. Впровадження 3D-технологій у виробництво одягу дозволить значно знизити дані показники.
Тривимірний друк вже використовується для створення одягу, однак поки що даний процес відрізняється складністю і включає кілька етапів. Розробка британських дослідників дозволить виробляти речі з полімерних матеріалів в ході одного етапу за мінімально короткий час. При цьому створювати одяг можна буде згідно індивідуальними параметрами замовника, які допоможе отримати 3D-сканування

10 кращих островів

Изображение
1 Острів Мауї, Гаваї
Изображение
2 Санторіні, Кіклади
Изображение
3 Ямайка
Изображение
4 Провіденсіалес, Теркс і Кайкос
Изображение
5 Балі, Індонезія
Изображение
6 Майорка, Балеарські острови
Изображение
7 Маврикій, Африка
Изображение
8 Пхукет, Таїланд
Изображение
9 о. Бора-Бора, Острови Товариства
Изображение
10 Фернанду-ді-Норонья, Бразилія

Як змінити себе і своє життя, маючи всього кілька вільних хвили

Значимість невеликих зусиль в досягненні високої мети доводить історія Белль Бет Купер (Belle Beth Cooper) - головного гуру контенту в Buffer і співзасновника платформи аналітики Exist. За правилом «роби трохи, але регулярно» за рік вона змогла досягти значних результатів:

 - приділяючи вивченню французької всього 5 хвилин в день, Белль навчилася швидко читати, писати і говорити по-французьки;
 - читаючи по одній сторінці перед сном, за рік вона прочитала в п'ять разів більше книг, ніж зазвичай.

Секрет такого успіху полягає в маленьких щоденних ритуалах, які виконуються протягом тривалого часу, з яких і складаються  найбільші результати. Це ж доводять дослідження наукового співробітника Стенфордського університету Б. Дж. Фогга (B. J. Fogg).
Изображение
 Почніть з малого і щодня повторюйте одну невелику дію
Головна причина невдач в досягненні глобальних цілей - занадто високі вимоги до себе. Між відправною точкою і тим результатом, якого ви хочете досягти, лежить ціла прірва. Тому у формуванні звичок дуже важливим є правильний підхід.
 правило трьох R: Reminder (нагадування), Routine (режим) і Reward (заохочення).

Три R нерозривно пов'язані між собою, і одне випливає з іншого. Перша R - це сигнал, що спрацьовує як тригер, який запускає другу R, власне необхідну дію, що приводить до третьої R, тобто бажаного результату. Простий і наочний приклад з життя: загоряється зелене світло світлофора, ми проїжджаємо перехрестя і наближаємося до місця призначення.

На самому початку важливіше зосередитися на регулярному повторенні звичок, а не на їх ефективності. Іншими словами, спочатку кількість, потім якість. Наприклад, ви хочете зберегти свої зуби від карієсу і, крім звичайного чищення за допомогою зубної пасти і щітки, збираєтеся привчити себе користуватися зубною ниткою. Якщо ви почнете чистити ниткою відразу всі зуби, то це буде займати близько 10 хвилин - протримаєтеся ви максимум тиждень. А ось якщо в перший тиждень почати з одного зуба, через тиждень чистити два, потім - три і так далі, то результат прийде сам собою.

Починати з малого - це як мати суперсилу.
Ось як Белль Купер використовувала цю суперсилу для досягнення своїх цілей.


Читання: одна сторінка перед сном
Незважаючи на те що Белль могла б читати більше, ця мета була важливою, оскільки навіть одна сторінка вже вважалася перемогою. Пізніше, коли звичка добре закріпилася, Белль ставила таймер на 15 хвилин і читала протягом цього часу, хоча в підсумку виходило близько півгодини читання вечорами і стільки ж в більшість днів вранці.

Почавши з однієї сторінки, вона прочитала 22 книги в 2014 році і цілих 33 в 2015-му. Це майже в п'ять разів більше, ніж скромні сім книг, прочитані в 2013-му!

Французький: один урок щоранку
Белль намагалася вивчати французьку , але її починання не увінчалися успіхом. Після того як вона твердо вирішила підтягти свою французьку, в її графіку з'явилася нова щоденна звичка-ритуал - проходження одного уроку в Duolingo за ранковою кавою.

Один урок займає всього 5 хвилин. Це крихітне зобов'язання, яке легко виконати, сидячи склавши руки за сніданком. В остаточному підсумку Белль почала проходити по два, три, а іноді навіть по чотири або п'ять уроків, якщо процес захоплював її.

Зроби стільки, скільки зможеш, але не менше одного.
Згідно з оцінкою Duolingo, Белль зараз знає 41% слів французької мови. Вражаюче досягнення, враховуючи витрати часу, чи не так?

2. Зосередьтеся на одній звичці
Досвід нашої героїні показав, що спроби привчити себе до кількох звичок одночасно приречені на провал. Яким би не був ваш запал, ентузіазму не вистачить на все відразу. Це та сама горезвісна багатозадачність: наш мозок просто фізично не може зосередитися більш ніж на одній справі одночасно. Белль вдалося прищепити собі звичку займатися французьким, коли читання перед сном стало її щоденним ритуалом. З усього цього можна вивести наступне правило:

Привчіть себе до однієї звички і переходьте до іншої тільки після того, як доведете до автоматизму першу.
Іноді на закріплення звичок йде багато часу. Всі ми знаємо про правило 21 дня, але працює воно не для всіх і не завжди. На те, щоб привчити себе вставати о шостій ранку, у Белль пішло близько чотирьох місяців. Є нове дослідження, згідно з яким для вироблення звички потрібно 66 днів. Можливо, воно ближче до істини, але в цілому термін звикання суто індивідуальний і багато в чому залежить від того, наскільки кардинально ви хочете змінити свою поведінку. Прокидатися о шостій ранку, а не о дев'ятій доведеться вчитися трохи довше, ніж вставати о сьомій замість восьми.

3. Усунути бар'єри і тримате все необхідне під рукою
Виконанню зобов'язань перед самим собою постійно щось заважає, тому наше завдання - прибрати це «щось» і розірвати порочне коло. Якщо все необхідне є, виконати задумане набагато легше. Коли смартфон у вас вже в руці, щоб пройти урок французької в мобільному додатку, не потрібно докладати ніяких зусиль, а коли книга знаходиться поруч з ліжком, рука сама тягнеться до неї перед сном.
Журналіст і автор книг по соціології Малкольм Гладуелл (Malcolm Gladwell) називає це переломним моментом. Одна маленька і незначна зміна може суттєво вплинути на процес. 
Яскравим прикладом цього є дослідження, проведене під час вакцинації від правця в Єльському університеті в 1970-х роках. Як не намагалося керівництво вести роз'яснювальну роботу і залякувати студентів небезпекою хвороби, явка бажаючих зробити щеплення була мізерно мала. Яке ж було здивування ректорату, коли після додавання на карту кампуса пункту вакцинації із зазначенням годин роботи явка студентів зросла з 3 до 28%!
Цей прийом можна використовувати і для закріплення звичок. Белль вже випробувала її на собі, і вона дійсно працює. Цього року дівчина збирається більше часу приділяти грі на піаніно. Раніше це виходило не дуже добре. Але після того, як вона пересунула інструмент ближче до кухні, стало набагато краще, оскільки у Белль з'явилася можливість вправлятися, поки вона чекає приготування їжі. Другою метою, яку поставила перед собою Купер, є пробіжки вранці. Вона зауважила, що, переодягнувшись в тренувальний костюм, зробити над собою зусилля і відправитися на пробіжку простіше. Тому стала класти його поруч з ліжком і надягати з ранку, поки в голові не дозріли чергові виправдання.

4. Створюйте нові звички на базі існуючих
Нові звички не обов'язково створювати з нуля. Їх можна запросто розвинути з уже існуючих, використовуючи старі як тригер для нових. Ми здійснюємо масу повторюваних дій, навіть не замислюючись про це. В один і той же час з дня на день ми чистимо зуби перед сном, прокидаємося вранці і йдемо готувати каву - це все теж свого роду звички.
Сенс в тому, щоб додати в уже існуючий ланцюжок дій нові, потрібні нам. Белль вплела в ланцюжок «ранок - кава» урок французької та змогла без проблем приділяти заняттям трохи часу кожен день. З читанням перед сном вона поступила точно так же, прив'язавши нову звичку до триггеру «лягти в ліжко».
Недавнє дослідження показало, що пов'язані дії є одним з найефективніших способів закріплення нових звичок і можуть гарантувати їх дотримання в майбутньому. Ключ до успіху - створювати звички, укладаючи цеглинки на існуючий фундамент, а не будуючи все з нуля.
Великі зміни не відбуваються самі собою. Щоб досягти будь-якої мети, потрібно йти до неї. Нехай маленькими і невпевненими, але неминучими  до результату кроками. Навіть крихітні зусилля, якщо їх прикладати постійно, рано чи пізно приведуть до великих досягнень.

5 причин, щоб мотивувати себе вчити іноземну мову

Поліглот Метью Йолденс став відомий після того, як в 2014 році на YouTube з'явилося відео, де він на дев'яти різних мовах розповідає, як йому вдалося стати поліглотом. Йолденс вільно говорить  ірландською, англійською, іспанською, німецькою, французькою, італійською та іншими. Він також продовжує вивчати українську, голландську, африкаанс.
Нещодавно поліглот кинув собі виклик і разом з братом спробував за 7 днів освоїти турецьку так, щоб через тиждень бути готовим поговорити з носієм мови. Зараз Йолденс є «мовним послом» порталу Babbel, і в своїй колонці описав, що підштовхнуло його вивчити всі ці мови. Ці ідеї можуть стати чудовою мотивацією для будь-кого, хто ніяк не наважується взятися за вивчення.
Изображение
1) Вивчення мови - це весело
«Це, ймовірно, не стане сюрпризом, але я - мовний гик. Я люблю академічну сторону мов. Для мене використання нової граматичної структури рівносильно перемозі в «Монополію». Не хвилюйтеся - я розумію, що це не зовсім звичайно, і я можу зрозуміти людей, для яких вивчення мови навіває образи тужливих уроків з сухою граматикою і списками лексики. Я теж був в школі в 90-х.
Розвага - перша причина, по якій я взявся вивчати мову. Я почав вивчати іспанську мову в 8 років. Яка причина може змусити 8-річного хлопчика щось робити? Це або розваги, або зобов'язання. Я вирішив вивчити іспанську мову з моїм братом на пляжі в Іспанії. Мій приятель з мови і радісна реакція оточуючих людей на мої спроби - це було все, що потрібно, щоб переконати мене, що це весело.

2. Бажання отримати більше від наступної відпустки
Усвідомлення того, що можна отримати набагато більше від відпустки до цих пір залишається величезною мотивацією для мене. Так, менше шансів, наприклад, пропустити пару, а саме вражаюча відмінність - відчуття комфорту в нових умовах. Все буде здаватися незнайомим, але у вас буде можливість орієнтуватися за допомогою спілкування з людьми. Місцеві жителі будуть зустрічати вас з задоволенням. Так що «упакувати» в свою валізу перед поїздкою кілька слів на місцевій мові буде корисним.



3. Відкрити нову сторону себе
Люди, які володіють багатьма мовами, часто говорять про різні внутрішні відчуття своєї особистості. Давайте візьмемо приклад гумору, який, безумовно, можна вважати однією з основ особистості. Гумор - одна з найважчих речей для тих, хто не володіє мовою вільно. Іноді люди починають компенсувати це, додаючи більше фарсу або скромності. Стають більш закритими або, навпаки, відчувають себе звільненими від скутості. Вивчення мови - це самопізнання. Ви можете здивувати себе раптовими спалахами середземноморської пишноти або німецькою прямотою.

4. Знайти роботу мрії
Знання більше однієї мови відкриває перед вами нові можливості в багатьох сферах. Не тільки в сфері лінгвістики або перекладу. При цьому не обов'язково бути абсолютним експертом. Є тисячі людей, які не є експертами в якійсь іноземній мові, але використовують її у своїй роботі. Більш того, на роботі ви зможете удосконалити мову, якщо ідеальне знання граматики і лексики з самого початку не потрібно. Тобто ви зможете робити свою звичайну роботу, але в більш стимулюючому іншомовному середовищі.



5. Кинути собі виклик
Навіть люди, які вже знайшли роботу мрії, відчувають себе впевнено і вважають, що досягли своєї мети, все одно відчувають необхідність шукати нові виклики. Мова - це відмінний варіант. Чому? Крім очевидних причин, вивчення мови порівняно просто вписатись в напружений графік. А при правильному підході ви знайдете в мові багато «міні-мотивацій», які будуть підтримувати вас на шляху до нової мети. Наприклад, вперше правильно і не замислюючись провідміняти слово  іспанською, вгадати значення німецькою або правильно зіставити традиційну жестикуляцію і фрази в італійській мові ».

3D.... І, все, пройде....

Изображение
 За допомогою 3D-серця лікарі врятували життя хлопчику,  який народився з аномалією Тауссіг-Бінга. Дитина  з'явилася  на світ в серпні 2015 року та потрапила в дитячу  лікарню  Поставлений діагноз означав порушення будови серцевого м'яза, неправильне з'єднання аорти. Також у дитини спостерігалася обструкція дуги аорти.
Хірургічне втручання могло врятувати дитину, але для цього потрібна точна інформація про будову його серця. Звичайні знімки КТ не могли показати всієї картини.
Медики вирішили звернутися до швейцарського стартапу 3D Medical Printing AG. Компанія, що спеціалізується на 3D-друку, виготовила модель серця хлопчика. Це дозволило медикам в деталях пояснити батькам новонародженого, як влаштовано серце дитини, а також провести підготовку до операції.
3D-друковані моделі добре показують себе в медицині, рятуючи життя. Тривимірна модель в точності повторює розташування артерій і м'язів. Це дозволяє розглянути аномалії з усіх боків і провести ретельну підготовку. У випадку з новонародженим створення тривимірної моделі було єдиним виходом розібратися з особливостями кровотоку і спланувати операцію.
Розглянувши модель, створену командою 3D Medical Printing AG, фахівці вирішили відновити дугу аорти і усунути звужений просвіт. Через півроку хлопчикові була проведена друга операція, якій також передувала співпраця зі швейцарською компанією.
Після того, як батькам пояснили особливості будови серця і майбутньої операції на прикладі друкованої моделі, батько хлопчика заявив, що знайшов упевненість в успіху. Він подякував кардіологам, сказавши, що відновлення сина проходить добре.


Изображение
 MakerBot ініціювала проект, який допоможе розвинути  технології 3D-друку і зробити їх більш доступними для  широкого кола користувачів. Для його реалізації компанія  запустила Thingiverse Developer Program, яка пропонує  всім розробникам і ентузіастам взяти участь в розширенні можливостей спільноти любителів 3D-друку.
Що дозволяє робити програма Thingiverse Developer Program?
Сьогодні Thingiverse є найбільшою спільнотою, що присвячена технологіям об'ємного друку. Нова програма дозволить зробити портал ще більш корисним і відвідуваним.
Thingiverse Developer Program дає можливість:
Завантажувати нові додатки на ресурс за допомогою API. Тепер розробники зможуть пропонувати послуги з аналізу та редагування об'ємних моделей, ділитися новими інструментами, проводити консультації через Developer Portal і реалізовувати безліч інших ідей.
Надавати на сайті послуги з 3D-друку. Це стало можливим після того, як розробники програми Thingiverse Developer Program почали співпрацювати з 3D Hubs. За рахунок даної опції користувачі, у яких немає 3D-принтера, можуть побудувати власну модель на сайті і замовити її роздруківку.




Изображение
 Промисловий 3D-принтер компанії Carbon цілком може  скласти конкуренцію традиційним виробничим лініям за    рахунок супершвидкісного друку.
 
 Продуктивність нового принтера M1 вище, ніж у звичайного, як мінімум в 25 разів, а то й більше. На сьогодні його не можна купити, але можна орендувати, заплативши 40 тис. на рік. У цю вартість входять обслуговування і технічна підтримка. У роботі Carbon M1 використовує проектор ультрафіолетових променів, спрямований на те, щоб рідка смола тверділа протягом пари хвилин.
Для Carbon M1 підходять сім видів смол, тверді та напівтверді матеріали, гумові пластики.
Сфера його застосування - промисловість (за умови окупності 45 тис. одиниць товару). Таким чином, принтер може з легкістю скласти конкуренцію фабричним виробничим лініям.




Изображение
 На ринку з'явився новий порошок для 3D-друку з    нержавіючої сталі
 Метал - один з матеріалів, які успішно використовуються  для 3D-друку. Останнім часом виробники випускають все  більше порошкоподібних металів, оптимальних для 3D-принтера. Нещодавно таким продуктом порадувала компанія Hgans зі Швеції. Матеріал виготовлений з нержавіючої сталі 17-4 PH.
У продуктовому портфелі Hgans вже є кілька металевих порошків для 3D-обладнання. З металу друкуються дуже маленькі і складні деталі, створення яких з традиційних матеріалів - більш важке або взагалі неможливе завдання. Інший порошок Hgans, під назвою 316L, використовується в промисловості, щоб виготовляти максимально міцні конструкції.
Для нового матеріалу 17-4 PH характерна стійкість до корозії і високих температур, високі механічні властивості. Раніше 17-4 PH використовувався в аерокосмічній і хімічній галузях.


Изображение
 Суперстильні 3D-кросівки від Under Armour і Autodesk
 Бренди спортивного взуття вже давно облюбували 3D-  технології. Нещодавно до їх числа приєдналася компанія  Under Armour.
 Для лімітованої серії кросівок UA Architech кожну пару друкували на 3D-принтері. Відмітна особливість взуття - решітчаста структура, створити яку можна лише із застосуванням адитивних технологій.
М'якість і стійкість підошви забезпечує комбінований матеріал з полімерів і еластомерів. Більш того, інноваційна підошва закріплює положення ноги, знижуючи травматизм.
Для отримання  підошви використовувалася технологія Autodesk Within, яка задає ідею комп'ютеру, потім уточнює функціональність і обмеження по технологічній частині. В результаті відповіддю стає готове рішення.
Для 3D-підошви знадобилися такі показники, запитувані ПО Autodesk: максимально можлива вага власника взуття, розмір його ноги, бажана форма підошви і рівень навантажень. Також для інноваційного взуття використовувалися системи Autodesk Fusion 360 і 3ds Max.

5 проектів генія, які вдалося повторити, і вони працюють

Изображение
Робот Леонардо - це механізований робот, зовні схожий на лицаря в обладунках. У 1950 році начерки цього механізму були знайдені в записниках да Вінчі. Конструкція передбачає, що робот може стояти, сидіти, піднімати забрало, рухати руками. Вся система управляється за допомогою кульок і тросів. Фахівці лабораторії Leonardo3 реконструювали механізм за ескізами да Вінчі, і він повністю функціонує.

Изображение
Леонардо да Вінчі вважається першим, хто запропонував технічний опис конструкції парашута, хоча ідеї використання такого предмета з'являлися і раніше. У своїх записниках він написав: «Якщо у людини є лляний тент, в якому всі отвори заткнуті, і він буде 12 ліктів у діаметрі і 12 ліктів у глибину, людина зможе кинутися вниз з будь-якої висоти, не отримавши ніяких травм». У 2000 році парашутист Адріан Ніколас побудував парашут за розрахунками да Вінчі. Незважаючи на скептицизм експертів, він успішно протестував парашут. При чому модель да Вінчі спускалася набагато більш плавно, ніж звичайні парашути, які супроводжували стрибок Ніколаса.

Це дивовижний інструмент, який виглядає, як піаніно, але звучить, як скрипка. Відомо, що аналоги цього інструменту, зроблені за проектами да Вінчі, але з різноманітними варіаціями дизайну, з'являлися, починаючи з XVI століття. Кілька років тому польський музикант Славомир Зубжицький після 3-х років роботи представив свій варіант інструменту, грунтуючись на планах да Вінчі, і навіть зіграв концерт в Кракові.

Изображение
Цей механізм вважається своєрідним прообразом автомобіля. Він приводиться в дію за допомогою пружин, рульового управління і гальмівної системи. У 2004 році у Флоренції створили працюючий прототип цього пристрою.

Изображение
Грунтуючись на записах і уривчастих збережених скетчах да Вінчі, дизайнер Ренато Боарето в 2009 році зміг сконструювати механічного лева, який міг пересуватися і рухати головою, хвостом, відкривати і закривати щелепу. Вважається, що цей робот-лев, сконструйований да Вінчі, був презентований королю Франції Франсуа I. За деякими даними, да Вінчі створив кілька варіантів лева. Відтворена копія майже повторює розміри живого лева.

10 неймовірних пляжів

Изображение
Anse Lazio Праслен, Сейшельські острови
Изображение
пляж Ланікаі Гаваї, США
Изображение
Пляж Навагіо("пляж корабельних катастроф")Закінф, Греція
Изображение
Ігл-Біч Аруба, Карибські острови
Изображение
Грейс-Бей Провіденсіалес, Теркс і Кайкос
Изображение
Пляж рожевих пісків Багами, Карибські острови
Изображение
пляж Уайтхейвен Острови Уїтсанді, Австралія
Изображение
пляж Радханагар Острів Хавелок, Індія
Изображение
пляж Сієста-Кі Флорида, США
Изображение
Бамбуковий острів Острів Пхі-Пхі-Дон, Таїланд

Не по плану

Регулярно з'являються десятки книг, автори яких діляться секретами успішного тайм-менеджменту, а читачі активно застосовують всі рекомендації і діляться своїми відгуками, як та чи інша система допомогла їм втілити їх цілі. Але якщо нічого не вийшло? У таких випадках, як правило, звинувачують саму людину - значить, погано старався, здався, тільки почавши, не було мотивації і т.д. Але насправді все не так просто, і у кожного з нас - різні «ключі» до продуктивності.
Изображение
Раціонали: охоронці порядку
Спочатку дійсно можна подумати, що вся справа в самій людині. З одного боку, це так, і в багатьох випадках саме відмовки заважають нам реалізувати задумане. Але з іншого - всі ми дуже різні, а багато систем тайм-менеджменту в основному орієнтовані на т.зв. раціональний (від лат. ratio ) розум - людей-класифікацій, людей-систем, людей-планів. Раціонали дуже організовані, системні, зосереджені і послідовні. Вони не просто вміють складати план і чітко його дотримуватися, вони щиро це люблять. Таким людям приємно відчувати себе в певних рамках, які вони ж собі і створили, їм подобається відчувати свою здатність тримати все під контролем.
Перевірені і працюючі схеми, надійні плани, злагоджені системи - все це дарує істинному раціоналу почуття впевненості, відчуття того, що він все робить правильно. Йому не хочеться нічого вигадувати - існує безліч працюючих способів, створених кимось або нимм самим, які успішно практикуються. У всього своє місце, як і на все свій час. Згідно з переконаннями раціоналів, немає нічого раціонального в тому, щоб діяти без плану - інакше провал. І у випадку з такими людьми це правда: вони не здатні «приборкувати» хаос, який вибиває їх з колії.

Ірраціонали: порушники спокою
Повна протилежність раціоналам - Ірраціонали. Це справжні противники будь-яких систем. Вони не визнають ніяких планів, і їм стає некомфортно, коли хто-небудь намагається нав'язати їм чіткий розпорядок.
Необхідність втиснути себе в рамки знижує їх здатність проявити себе з кращого боку. Графіки, дедлайни - це штучні умовності, а час, витрачений на побудову чергових довгострокових планів, для них набагато краще буде витратити на виконання задуманого.
Ірраціонали - спонтанні, цікаві, непередбачувані, ніколи наперед напевно не знають, що робитимуть. Завдяки цьому вони легко орієнтується і переключаються в новій обстановці. Саме тому Ірраціонали набагато менше схильні до стресу через зірвані плани, оскільки краще можуть зорієнтуватися в «невідомості».
Раціонали  намагаються впливати на обставини своїми рішеннями, а ірраціонали - діяти, дивлячись на ситуацію.

Гра без правил
Не обов'язково прислухатися до порад інших людей, якщо вони успішно застосовують підходи, які вам не даються. Можна впевнено йти сходами збудованих заздалегідь планів, чітко дотримуючись їх і не сходячи з обраної стежки. А можна імпровізувати, «перелітаючи» через ці щаблі.
На відміну від раціоналів, Ірраціонали частіше відчувають т.зв. стан потоку - повного фокусування і заглибленості в предмет своєї діяльності, для якого характерна висока продуктивність і внутрішня впевненість. Він дозволяє їм здійснювати неможливі, на перший погляд, речі: успішно втілювати кілька різних ідей,  не зосереджуючись на одній і не вибудовуючи пріоритетів, і робити це всупереч «реальним» термінами.
Нерідко деякі з ідей в процесі роботи відпадають самі собою: до них пропадає інтерес, на їх місце стають нові. Але це не говорить про відсутність у людини-ірраціонала цілеспрямованості, мотивації і т.д. Просто мета вичерпала себе, її досягнення зупинилося саме на тому рівні, який і був необхідний. Отримано досвід, і цього цілком достатньо. В кругозорі ірраціонала ще стільки інших ідей, за які потрібно взятися.
Уже існування подібного поділу говорить про те, що не потрібно підлаштовувати свою природну психологічну сутність під чиїсь правила: вони можуть успішно працювати у інших, при цьому залишаючись лише набором рекомендацій для вас.

Якщо ви - ірраціонал
Для ірраціонала, як і для раціонала, також існують певні правила, які допоможуть їм бути більш продуктивними і результативними в їх власному хаосі.

1. Записуйте всі ідеї
До речі, не обов'язково саме записувати: можна замальовувати - залежить від ідеї і того, до чого вона відноситься. Робіть начерки на  аркушах паперу, вносьте в документ на комп'ютері, залиште замітку на телефоні. Фіксуйте в будь-якій формі, щоб потім побачити під іншим кутом і втілити.

2. Розділіть однотипні завдання на блоки
Як ми вже говорили, одна з головних особливостей ірраціоналів - здатність перебувати «в потоці» під час роботи. При відсутності необхідності «перенастроюватися» з завдання на завдання, результати роботи будуть набагато краще.

3. Робіть паузи, міняйте заняття
Коли ірраціонал повністю вичерпує себе в чомусь одному, у нього, проте, залишаються сили для іншого. Кажуть, що відпочинок - це зміна діяльності, тому перемикання від одного заняття до іншого допомагає зберігати продуктивність і досягати результатів при виконанні кожного.

4. Делегуйте
Постарайтеся присвячувати свій час тому, що дозволить залишатися продуктивним, приділяючи увагу дійсно важливим справам, і тим, які дійсно добре виходять.

5. Визначте, в який час ви найбільш продуктивні
... І намагайтеся викластися по-максимуму. Не потрібно орієнтуватися на якійсь тимчасовій межі. Як відомо, час, відведений на виконання завдання, має властивість заповнюватися повністю. Не важливо, як швидко ви впораєтеся з наміченим - другорядні і відволікаючі справи теж знайдуть для себе місце. Важливіше те, що ви повністю зосередитеся на завданні і з ним впораєтеся. Ідеальним рішенням для ірраціонала була б робота з вільним графіком. Але навіть офісний режим можна використовувати з ефективністю.

6. Обмежуйтесь короткостроковими планами
Невелика дисципліна дасть проміжні результати, які будуть мотивувати йти далі.

7. Не підлаштовуйтесь і не намагайтеся змінюватися
Це найважливіше. Вже лише просто тому, що, залишаючись собою, ви досягнете набагато більшого, ніж дотримуючись загальноприйнятих порад і норм. Головне - робіть і дійте, рухаючись в своєму ритмі.