Профіль

Lerbod

Lerbod

Україна, Львів

Рейтинг в розділі:

В будь-якій діяльності є бонуси

  • 29.10.14, 14:17
Даний пост мене побудив написати невеличкий бонус в 92 доляри за 27 хвилин непосильної праці. Ваш покірний слуга вже вихвалявся, що в вересні взяв курс на буржуйський фріланс

З тих пір, коли є вільна хвилина, намагаюсь підучувати англійську та братись за якусь роботу. Натура в мене лінива, тому більш-менш пристойний приробіток почався лише через місяць. Трохи халтурив, трохи вчив мову, трохи прокачував обліковий запис. Зараз вже й всього і не згадаєш. 

Спершу я розраховував на те, щоб мати ще одне джерело прибутку за межами країни. Типу, яка б не була криза в моїх клієнтів, але щоб це мене не вганяло в депрес. Потім почав приглядати якісь задачі для напарників -- тому що просто не справлявся зі всім. Проте сам кайф почався геть з іншого боку. 

Зараз найбільший прибуток при найменшому результаті я почав отримувати від банальних переказів... Наприклад, у вас є гроші в одній системі і гостра необхідність заплатити (за роботу, оренду чи покупку). При цьому людина приймає гроші в іншому вимірі. Ви починаєте метушитись, просити, щоб почекали, пробувати переказати гроші обхідними шляхами, натикаючись на всілякі перепони з часом та підтвердженням особи. 

Врешті постає питання або забити на угоду, або підключити третю сторону. Коли час підпирає, більшість вибирає другий варіант і шукає допомоги.

Аби ви могли цю допомогу надати, потрібно три речі:
  • рейтинг. Випадковому користувачу ніхто не перекаже й 10-ти баксів...
  • досвід в системі. Мусово самому пройти ті сім кіл, щоб знати часові рамки, комісію та можливі обмеження облікових записів. Наприклад, якщо в людини не підтверджений рахунок, ви не зможете нічого переказати, а вона кіпішуватиме, нарікаючи на обман...
  • гроші в потрібному місці в потрібний час. Достатньо 200-300 баксів, хоча зазвичай мова йде про дрібні платежі 20-50 умовних одиниць. Це може бути депозит з можливістю часткового зняття, гроші на якомусь з акаунтів, або картці.
Мені сподобалось бути лихварем. Чесно. Людина сама каже, скільки готова заплатити за послуги. Більшість не скупляться, вони прагнуть доплатити, аби лиш уникнути заминок та кидалова. 

Мінімальна перестраховка і в результаті всі щасливі: людина отримує своє "тут і тепер", а твоя винагорода доходить до тебе через 2-10 днів. В більшості випадків вона еквівалентна річній ставці депозиту. 

Ну, й найголвніше, що ти отримуєш -- це рейтинг. Нехай він зростатиме потроху, але через рік будь-якої діяльності ти матимеш куди більше перспектив, ніж ті, хто нарікає на владу, начальство чи погане виховання. 

Єдиний мінус -- після таких випадків на деякий час пропадає бажання працювати :)

Життя простих смертних

  • 26.10.14, 23:33
Жінки на пенсії, то страшна річ.

От моя тьощя -- геніальний архітектор кастрюль... Рівновага її конструкцій викликає захоплення і богобоязний острах щось взяти -- чорта два поскладаєш так як було. Вона вмить скаже, який одяг і де має висіти, щоб досягнути ідеальної збалансованості, бла-бла-бла.

Бідна жінка мусить постійно воювати з усіма домашніми, оскільки ніхто не вшарює як насправді важливо не забувати порядок виставлення банок, підбору прищепок та функції архіваріуса упаковок з-під техніки. Колись ці невдячні втомляться чинити спротив та визнають, що їм насправді так комфортніше.

Зрештою, єдині ж, кому прощаєтья інакодумство -- це внук та котик. Якось двуногий поїв з миски хвостатого, після чого їх урівняли в правах і трохи посварили між собою.

Хоч я сам і не їв з його миски, проте іноді рижий дає згати поглядом, що нам пора закінчувати ремонт вдома та вибиратись з його квартири.

Годинний недосип. Техніка продуктивності

  • 22.10.14, 10:18
Я недавно писав про циклічність продуктивності і про те, що так має бути.

В ліниві дні робота здається чимось віддаленим та абстрактним, а проблеми мали б всі вирішуватись за півтори години. Коли ж берешся розгрібати, то на кожну задачу в середньому йде день. Це з невеликим відволіканням на рутину та 6-ти -- 8-ми годинним підходом безпосередньо до самої проблеми.

Щоразу в такі періоди ти зацінюєш якусь нову практику чи підхід до продуктивності. На цей раз черга "Невеликого недосипу". 

Суть проста, якщо спати на годину-півтори менше, ніж це потрібно організму, то помітите як збільшиться продуктивність. Якщо більше двох, то помітите тахікардію і попікання очей, а годинний недосип і звіздюлінку задасть і організм несильно вимотає.

В такомутемпі можна спокійно пробігти тиждень. Цього достатньо, щоб розгребти основну масу будь-яких проблем. Не забудьте лишень повернути боржок організму )))

Іншими словами: Юрій Санич рекомендує :)

З рубрики "чужі гроші". Вкладення та військовий стан

  • 22.10.14, 08:37
Як зварйований бігав сьогодні по нету. Розпитував за гірку долю депозитів у час воєнного стану і подібних ніштяків. Полистав ще кучмівську правову базу, цікаві букви, щоб чимось зайнятись ))

Якщо в кількох словах, то суть закону така: під час військового стану ніхто особливо не рухатиме ваші депозити. Навіщо? -- якщо все потрібне й так використовується на благо обороноздатності.

Загалом же гроші в банках ніколи не є вбезпеці на всі 100%, а зараз особливо. Проте, якщо й маєте бажання припаркувати кошти, краще це робити на тих видах депозитів, які передбачають можливість часткового зняття.

Процент в таких удвічі менший, проте він всерівно більший, ніж під матрацом. Нюанс ще в тому, що обмеження, які вводяться на обіг коштів та депозитів ніколи не бувають відразу глобальними. Тобто, якщо уряд захоче рятувати банки,тоді він спершу введе мораторій на дострокове розірвання депозитів тощо. При таких половинчастих засобах своїми грішми ще можна скористатись.


Для себе ж я зрозумів, що гроші слід пускати на бонусні джерела доходів та бізнес: вирощування грибів на дачі, консультації з бухгалтерії чи відкриття сервісу з доставки суші. Головне, щоб дільце було цікавим і окрім потенційних грошей ще щось та й приносило. 

На початках зазвичай потрібно не багато 100-200-400 доларів знайде кожен. Якщо є експірієнс та внятне бачення концепції, то не проблема знайти і 8 000. Ну, а поки немає ідеї, вивченого ринку та попереднього досвіду -- ідеальний варіант -- це попрактикуватись в заощадженні (допоможе на початках не стільки грошима, скільки умінням розставляти пріорітети).

Моїм основним заробітком й далі є програмування. Потроху вчусь організовувати процеси. Дасть бог, наступного року влітку розпочну ще якийсь матеріальний бізнес. 

Ну, а на разі вільні гроші нехай полежать в різних кішенях :)

Шуллери, карма і управління проектами

  • 15.10.14, 13:57
В мого батька був старий приятель -- шулер. займався своїм ремеслом професійно, тобто тільки з нього й кормився сам та усю дорогу родину. Непоказний дядько, але цікаво послухати.



Люди такого типу дуже забобонні. Вони вірять, що не можна постійно дурити долю, інакше вилізе боком. Тому раз-два в місяці, друг батька "забував" свої навички та йшов грати просто так, по-чесному. При чому, завше програвав.

Робилось це для того, аби збалансувати карму. Тому, що не можу бути постійної прухи, везіння та щастя. Навіть, якщо ти все плануєш та ведеш гру, теорія ймовірності має отримати свою данину.

Останнім часом я сам починаю в щось таке вірити. Після кількох успішних проектів неодмінно буде застій. Один раз в рік мені попадається мегазамовлення і ще не було жодного року, щоб не попався мегамудак клієнт.

Які б засоби, мето роботи ти б не використовував, як би не страхувався, в всерівно, карма мусить збалансуватись...

Тому тепер після кількох вдалих проектів та перед якимсь важливим замовленням я завше роблю розгрузочні дні: пускаю все на самотік та дозволяю долі сповна відігратись на дрібницях.

Тобі наступають на ноги, запізнюються на зустрічі, гублять документи, кошти та забувають передзвонити. Це нормальний стан, коли все виходить з-під контролю і ти несеш втрати. Тоді ти посмігаєшся і згадуєш одне єврейське формулювання:

Дякую Боже, що взяв грішми...

Карпати. Трьохгодинний маршрут

Передоз роботою то страшна штука. Втрачаєш інтерес до справи, починаєш какати грішми, або йдеш голосувати за Вейдера.

В таких випадках потрібне перезавантаження системи: піти в запой на день-два, дати комусь по морді, чи вибратись подалі від компа.

Цього разу останній варіант видався найбільш оптимальним.


Для покатульок вибрали лайтовий маршрут кількома карпатськими місцинами: Сколе -- Коростів -- Гребенів -- Тухля. 


Загалом: 20км+. Лайтовий маршрут і смішний кілометраж як для велодрочерів. Ідеально підходить, щоб вибратись зранку і повернутись, поки дружина ще толком не прокинулась :)


Електричка о 7.10, за дві години ти вже в горах. Електричка назад о 12-й годині. До цього часу потрібно визначитись, чи ти їдеш допилювати проекти, чи береш бонусний час до 19.00, щоб закріпити ефект.


Я вибрав варіант з поверненням. Зараз відпочинок був не самоціллю, а засобом розвантажити мізки. Тому на весь маршрут, балачку з місцевими, фотки та канапки пішло 3 години.

Сергій, автор фотографій, відмовився від улюбленої камери і юзав сьогодні GoPro. Оптимальний варіант, щоб не затримуватись по півгодини над кожним пейзажиком :)


Переважну більшість транспорту в горах становлять позашляховики, потім йдуть совдепівські вантажівки. Прожерливі, але дешеві в обслуговуванні вони ідеально прижились в цих умовах. Проте деякі з них всерівно відходять в історію.

Це ми натрапили вдруге на джерело. Перший раз зранку навіть не зупинялись: крутили педалі, щоб розігрітись. Зимно стає.

Ваш покірний слуга в процесі обговорення маршруту. Спочатку ми розраховували на те, що вийдемо ще перед Сколе та подивитись на прибережні до нього села. Проте електричка там просто не зупиилась... 

Майже ідеально підібраний маршрут дозволяв пройти 44км за дві з половиною години. Проте через той форсмажорчик ми витягли удвічі меншу відстань.

Тухля, або Гребенів. 
Моя давня мрія спонукала мене приглядатись до цін на нерухомість. Щоб вибрати пристойний варіант оголошень в неті не достатньо -- потрібно кататись по місцях, діставати людей і безпардонно торгуватись.


Тухля.
Якщо приглядати хатку, то починати варто звідси: некурортна поки місцевість, певна віддаленість від центрів і пристойна комунікація. Ну, і гори навколо. на вигляд Масиви пристойніші, ніж в Сколе.

В неділю всі порядні галичани/гуцули/бойки мандрують до церкви.

Світлина з початку мандрівки.
Це ми вже розігрілись і в хлопаки руки потягнулись до камери.

Направо поворот на Коростів, наліво -- дорога на Гребенів та Тухлю. 
До цього перехрестя ми ще вертались.

Ось так виглядав наш маршрут

Сьогодні я зацінив, що перевагою Львова є можливість вибратись в гори на кілька годин.

Ще трохи вікон

Офіційна позиція щодо хоббі благовірної: "Нема тобі, люба, чим зайнятись..."

Але поки дружина не бачить, мушу визнати, що щось в тому є. На фото, трофеї з каштанової алеї Ряшіва, Польща.



частіші оновлення в її групі

100днівІТ та порція вікон від дружини

  • 10.10.14, 11:15
Останній тиждень був мегаактивний в плані роботи. З понеділка вдалось підсумувати обсяг проектів, прорахувати години й зацінити реальну картинку.

Реальна картинка загнала в пічяльку: з загальної маси було зроблено трохи більше 9%. За тиждень вдалось збільшити частку до 13.5% :) При цьому я, здається, знайшов свою формулу ідеальної співпрації з віддаленими напарниками. Без цього була б торба...

Сьогодні-завтра ще арбайтен, а в неділю або йду в запой, або на покатульки в Карпати. 

Ну, а на разі тримайте порцію свіжачкових вікон від благовірної. За третім разом я зацінив убогість пластикового склопакету, в порівнянні з оригінальною автентикою.



Більше цього добра в її фейсбуківській групі.

100днівіт. День двадцятий

  • 06.10.14, 09:53
Три тижні тому взявся я ставити експеримент, чи реально за три місяці будучи фрілансером-програмістом зібрати команду для віддаленої співпраці та підняти прибуток до умовної суми в 1000 умовних одиниць.

Між нами дівчатками скажу, що то нереально :) Принаймні в моєму випадку. 

По-перше, якщо ти спеціаліст у своїй справі, це ще не означає, що ти трафиш організувати виробничий процес, поставити задачі та стимулювати персонал. То в біса ціла наука і підозрюю, що опанувувати її мені доведеться з півроку, не кажучи вже про отримання результату. 

Команда. Навіть, якщо ти петраєш в організації роботи, всерівно потрібен час, щоб люди спрацювались. Без того брати якись серйозний проект було б дурістю.

Маркетинг. Ну, звичайно, тебе вже чекають на ринку, щоб запропонувати жирний шмат з лояльними умовами виконання. Якщо я порядком розслабився з місцвими замовниками, які йшли по інерції і не змушували мене задумуватись про рекламу, то тепер заледве вдається відхопити замовлення по 30-100 доларів. 
Для нормального шматка потрібна пристойна репутація на ринку.

Фінанси.
Вивести кілька баксів можна відносно без проблем Проте, коли балачка заходить за суми більші 1000 баксів, починаються нюанси. Зрозуміло, щоб отримати 1000 баксів прибутку, потрібна більша сума в обороті. Увесь процес має відбуватись без заминок та бажано без претензій з боку податкової.

Заморочок купа. Зрозуміло, що за три місяці з моїми силами вдасться досягнути відмітки, але хто сказав, що не можна ловити кайф від самого процесу :)

На разі вистачає лише однієї причини, щоб продовжувати експеримент.

Автентичні вікна

  • 25.09.14, 13:32

Дружина задалась метою: відпапарацяти якомога більше класних дерев'яних конструкцій, поки то все не замінили на пластик.

Зараз бігає по місту з камерою й фотографує віконні ніштяки.



Спершу гнав з неї безпардонно. Мовляв, бабидурепи і нічого не тямлятьв енергозбереженні. Тепер потроху починаю прозрівати. Всеж-таки викидати запроетовані конструкції початку минулого століття, замінюючи їх на убогий пластик, інакше як рагулізмом не назвеш.



Свої старання женщіна викладає на пабліку автентичних вікон. Заходьте, коли що :)