Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

100днівіт. День двадцятий

  • 06.10.14, 09:53
Три тижні тому взявся я ставити експеримент, чи реально за три місяці будучи фрілансером-програмістом зібрати команду для віддаленої співпраці та підняти прибуток до умовної суми в 1000 умовних одиниць.

Між нами дівчатками скажу, що то нереально :) Принаймні в моєму випадку. 

По-перше, якщо ти спеціаліст у своїй справі, це ще не означає, що ти трафиш організувати виробничий процес, поставити задачі та стимулювати персонал. То в біса ціла наука і підозрюю, що опанувувати її мені доведеться з півроку, не кажучи вже про отримання результату. 

Команда. Навіть, якщо ти петраєш в організації роботи, всерівно потрібен час, щоб люди спрацювались. Без того брати якись серйозний проект було б дурістю.

Маркетинг. Ну, звичайно, тебе вже чекають на ринку, щоб запропонувати жирний шмат з лояльними умовами виконання. Якщо я порядком розслабився з місцвими замовниками, які йшли по інерції і не змушували мене задумуватись про рекламу, то тепер заледве вдається відхопити замовлення по 30-100 доларів. 
Для нормального шматка потрібна пристойна репутація на ринку.

Фінанси.
Вивести кілька баксів можна відносно без проблем Проте, коли балачка заходить за суми більші 1000 баксів, починаються нюанси. Зрозуміло, щоб отримати 1000 баксів прибутку, потрібна більша сума в обороті. Увесь процес має відбуватись без заминок та бажано без претензій з боку податкової.

Заморочок купа. Зрозуміло, що за три місяці з моїми силами вдасться досягнути відмітки, але хто сказав, що не можна ловити кайф від самого процесу :)

На разі вистачає лише однієї причини, щоб продовжувати експеримент.
4

Коментарі

16.10.14, 11:36

Если цель быть программистом - это одно. Зачем команда? Если цель быть предпринимателем - это другое. Зачем быть программистом? Если цель зарабатывать в сфере Ит 1000 - учи флеш и джава, пиши игры для айфона - будет больше. ))) Хорошие технари (к ним относятся программеры, как я понимаю) - обычно очень тяжелые люди, их трудно собрать в команду. Хороший предприниматель (организатор команды) должен разбираться больше в предпринимательстве, чем в самом программировании. Цель не очень четкая. Финансовая цель в 1000 уе достигается массой путей, и вам будет сложно удержаться в рамках выбранного курса, поскольку ни один курс не является целью, следовательно валим туда, где трава зеленей! )))) Я так понял, что сам продукт вы не представили себе. Что это? Команда? Продукт? Бренд?

    26.10.14, 11:38

    Я в текущий момент решаю подобную задачу. Но с маркетингом у меня наверное проще. Я иду от продукта, который создал когда-то в рамках работы над проектом. Мне, наверно проще, чем Вам!))))

      36.10.14, 11:49Відповідь на 1 від Vlad_UA

      Можливо я справді не уточнив ціль.
      Це не стільки фінанси (заробляти по 1000 зелених), скільки засіб досягнення -- робити це шляхом організації інших.

      Поставлена таким чином мета дає можливість в 5-ти літній перспективі автоматизувати процеси й делегувати більшість обов'язків. Основна стратегічна задача -- вільний час.

      На ринок зараз виступаю з послугами (розробка та обслуговування вебсайтів). З одного боку це доволі малобюджетна сфера проте, щоб набути досвіду управління та заробити невеликий капітал цього досить.

      Ну, а з досвідом та стартовим капіталом можна братись і за айфон, якщо він на той час буде актуальним ))

        46.10.14, 11:56Відповідь на 3 від Lerbod

        Все, кто хоть что-то понимает в ПХП - уже могут предоставлять такие услуги. Это копеечный бизнес сейчас, если не представлять из себя компанию с портфолио и все таким прочим. Кроме того, во фрилансе текучка кадров может переломать многое. Тот, кто вел сайт ушел - и вы не справляетесь задачей, потому, что сперва нужно самому войти в курс дела, а потом ввести кого-то нового. Рынок только русскоязычный?

          56.10.14, 12:21Відповідь на 4 від Vlad_UA

          Ринок і справді копійчаний, а про плинність кадрів і справді не скажеш.

          Щоб компенсувати копійчаність, основний пріорітет ставиться на англомовний ринок. На разі тягаю замовлення з freelancer.com та напрацьовую зв'язки з постійними клієнтами.

          Щоб компенсувати плинність, мені довелось взагалі відмовитись від принципу ведення проекту одним співробітником. Принцип полягає в розділенні проекту на частини, якими займаються 2-3 співробітники.

          Відтак, фрілансеру дістається 3-4 проекти з профільними задачами. Тобто з тим, що він вміє та любить робити. Відтак за рахунок більшої продуктивності, людина заробляє більше та з меншими напрягами, наскільки це можливо в даній ніші.