Профіль

Provisnuk

Provisnuk

Україна, Ужгород-Перех.

Рейтинг в розділі:

Останні статті

'самогоне, самогоне, хто ж тебе тепер не гонить?'

САМОГОНЕ, ХТО Ж ТЕБЕ ТЕПЕР НЕ ГОНИТЬ?'
Спивається і деградує поліське село       Без будь яких сексотів, які глибоко законспіровані в першому ліпшому селі легко можна виявити тих хто  жене на "продаж".      Інформатори, жінки п"яниць, прокласифікують наявну в селі групу самогонників (список далеко не повний) на види. Зокрема, є спеціалісти, в яких виробництво одурманюючого напою поставлено мало не на конвеєр і цілодобово спраглий люд частують за гривні. Як відомо, для цього промислу ліцензія не вимагається. Є кмітливі фахівці, які працюють на бартерних умовах, тобто, якщо приніс споживач щось у мішку чи кошику — отримуй преміальні сто грамів. У селі також визначались заможніші господарі, які мають техніку, добрива, а також сулії з самогонкою. У той же час виник “пролетаріат”, котрого за якусь гривню і все ж ті преміальні можна дешево найняти. Нібито ось таке гасло на озброєнні в деяких дрібних новітніх українців: “На наш вік рабів вистачить”. Очевидно, мається на увазі, що потік самогонки як основного стимулу до праці не обміліє.      В любому селі в зустрінеш флегматичного чоловіка, що ще до обіду дивиться в землю посоловілими очима і котрий так оцінить ситуацію: у селі всі гонять і п’ють самогон, бо щодня є якісь празники, професійні свята, іменини і просто зустрічі в колі друзів. Слова компетентної людини знайшли своє побічне підтвердження в сільському магазині. Продавець запевнила, що, буває, не продає за день жодної пляшки горілки чи вина. А від чого ж люди хмеліють? На жаль, для загалу “чорнило”, яке колись продавали за рубель, зникло разом з радянською владою. З магазину “казьонку” чи вино беруть на якусь оказію, щоб урізноманітнити святковий стіл. Це начебто екзотика. Натуральний продукт  поза конкуренцією.      Пиятика і злодійство ходять в обнімку, як коханці. Давно минули ті часи, коли в селах не замикали домівок, а двері “перехрещували” палицею. Раніше не крали — “брали” своє майно у колгоспі — і в цьому й сорому не вбачали. Оскільки соціалістичні набутки, вважай, скінчилися, а хватка залишилася, то дійшли руки і до хазяйського, бо випити хочеться.т Коли в середині “смалить”, то підеш на будь-які, навіть підступні і огидні вчинки.      Такого в селі раніше не було: досить  добро перенести від хати до хати, щоб отримати від сусіда заповітну пляшку. Не допомагають толерантні вмовляння сільського голови: “Розумію, якщо пенсіонеру треба вигнати самогонки на свято, урочистість. Але ж не торгуйте, невже запоможетеся тією гривнею?”. Скільки каліцтва через горілку, скільки людей пішло з життя — бідкаються в селі. Треба “гайки” прикрутити, розпустилися — звертаються хтозна до кого. Чекають доброго “царя”, який наведе порядок.  

Олександра Кеменяша переобрали головою обласної «Батьківщини»

... а Іван Курах очолив фракцію БЮТ в Закарпатській обласній раді У суботу в конференц-залі готелю «Прага» відбулася ХІ звітно-виборна конференція Закарпатської обласної організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», в ході якої були підбиті підсумки роботи та обрані керівні органи парторганізації.

Делегати заслухали звіт голови організації Олександра Кеменяша, який відзначив позитивний результат в області на цьогорічних президентських виборах, коли у другому турі вдалося досягти переваги Юлії Тимошенко над Віктором Януковичем у понад 10 % голосів. Олександр Михайлович наголосив і на вирішенні питання із заміною 14 депутатів Закарпатської обласної ради та обранням першим заступником голови ради Андрія Сербайла, а також обрання головами депутатських комісій Владислава Адама, Петра Голубку та Михайла Качура.

Делегати затвердили звіт голови та переобрали Олександра Кеменяша головою на наступний термін. Відбулися вибори й до інших статутних органів партійної організації.

Прозвітував перед делегатами й колишній керівник фракції БЮТ в Закарпатській обласній раді Андрій Сербайло, який відзначив, що десять депутатів, які донедавна складали всю чисельність фракції, за цей період робили все, аби відстоювати інтереси громадян краю. Андрій Андрійович після обрання на посаду першого заступника голови обласної ради був змушений скласти з себе повноваження керівника фракції в облраді, а тому запропонував обрати новим керівником фракції знану та шановану людину – головного лікаря Ужгородської міської клінічної лікарні Івана Ілліча Кураха. Присутні на конференції депутати підтримали цю кандидатуру.

Наприкінці конференції 14 новообраним депутатам обласної ради замість тимчасових посвідчень були вручені депутатські посвідчення та значки.

Божа благодать у Воловці.

Божа благодать у Воловці.

i_3.jpgДух Божої благодаті витав над Свято-Вознесенською церквою під час Зелених Свят/ на Трійцю/ у Воловці. Православна громада майже після півтора річного ремонту, чекала освячення нових розписів храму, нової престольної позолоченої ризи,внутрішньої і зовнішньої реставраціїї храму. Не так давно затісна для громади церква, збільшилась просторово не лише за рахунок єргономічного переплануваня а й заміною лавиць на менші за конструкцією. Раціональної реставрації зазнали хори,облаштовано дяківський крилос. І що саме -над витонченим інтер»єром возносяться лики святих із біблійних образів, з реперодукцій чудотоворних ікон.Ошатна церква,оновлення якої тривало за рахунок і стараннями громади,з нагоди зелених свят прикрасилися ще й гілочками липи. Урочистою була зустріч преосвященого владики,єпископа Мукачівського й Ужгородсь- кого Феодора,який прибув у супроводі почту.Тісним людським коридором , доріжкою з квітів,прямував владика до спеціального підвищення в центрі церковної зали, щоб звідти здійснити канонічний обряд облечення. Настоятель Воловецького храму отець Роман подає митру й інші атрибути владичого сану,й сановник у лункій тиші читає богонатхнені молитви на освячення нового церковного розпису й позолоченої ризи,всієї оновленої церкви,просячи в Бога-Отця благословити і освятити все і вся й подати благодать храмй і його прихожанам.І під задоволений і втішний гул учасників торжества щедро скроплює оновлений храм.Після величної божественної Літургії,яку владика провів спільно з прибулими з ним священнослужителями, та з духовними отцями православних громад Воловеччини. Високий сановник відзначив старання церковної громади у прикрашенні храму Божого,що є малесенькою часточкою Неба і Царства Божого,домом Божим на землі. Закцентував увагу присутніх на довершеному зовнішньому і внутрішньому опорядженні храму,усталеному порядку та чистоту,воздав хвалу таланту іконописця Миколи Васильовича Мацура,подяку –старанності пастви,яку цілеспрямовано веде Божими стежками добрий пастор-Роман Глюдзик.Дякуючи душпастирям і всім вірникам за Святий світлий день у серці Верховини,владика Феодор відзначив усіх,хто постарався в оновленні храму.За ревну службу Церкві Христовій настоятелю храму,протоієрею доброму пастору вручено високі нагороди:Хрест з прикрасами і грамоту митрополита Київського і всієї України Володимира.Такі ж грамоти і медалі рівноапостольного Святого князя Володимира удостоїлися голова церковної ради та художник-іконописець. Отець Роман наприкінці Божественної Літургії щиро подякував преосвященному владиці Феодору за піклування про духовний розвиток православних приходів Воловеччини,за окрасу своєю присутністю,за глибину молитов і проповіді велелюдного і величного торжества Свято-Вознесенського храму.

Чи так зараз необхідне от те НАТО з Євросоюзом?


Всі хто зараз в опозиції переконували нас, що вони
переможуть.Програли,чому програли-бо слабі,а слабі тому,що роз”єднані.Чи
хтось з них вибачився після поразки? Ні. Вони виходятьі далі
звертаються до нас,далі вішають локшину на відтопирені від попередніх
обіцянок, вуха. Підтримайте нас. А чи можна підтримувати тих, хто зрадив
нашу довіру? Вони так і не зрозуміли, до них так і не дійшло,що ми вже
інші і не дозволимо маніпулювати нами, не дозволимо спеціалістам,таким,
як Ющенко, за фахом банкіру займатись історією.Хіба ж виграла країна від
того, що президент більше переймався Мазепою, трипіллям, ніж
проведенням економічних реформ. Ми вже розуміємо, що політики не буває
без поразок. Неможливо виграти всі битви, але важливо виграти війну. Бо
для перемоги потрібна злагода, діалог між політиками. Що маємо в на, в
Україні? Основні владо-опозиціонери Ющенко з Тимошенко не бачили б одне
одного, маємо не одну, п”ять, а може і більше опозицій у Верховній Раді.
От таку звичку  треба ламати. Досить надіятися на якогось доброго
чергового політика,який буде мати хороші манери, розмовляти українською і
все вирішить.Такого не було і не буде. Боротися  треба нам самим, ми
повинні протиставити горизонталь суспільства вертикалі влади. Коли в нас
з”явиться суспільство, яке зможе контролювати своїх лідерів у владі, то
не одержимо більше руїни держави і руїни в головах,як одержали після
Майдану. Зараз, на даному відрізку часу, головне завдання українців-
збагнути, де я та Україна? Що є ідеальною україною для галичан? Це
Україна, що розмовляє українською, має національну версію минулого з
Бандерою, хоче в НАТО і Європу, є демократичною і не зовсім
благополучною. Але чи можна все це здійснити? Може краще шукати діалогу і
компромісу з тою Україною, яка мислить навпаки. Чи насправді мовне
питання таке важливе у нинішній ситуації? Чи так зараз необхідне от те
НАТО  з Євросоюзом?

Навіщо нам така велика держава?

Для мене Крим що є,а чи його нема до одного місця,як кажуть в народі-по цимбалах. Може й не бути зовсім.
Навіщо нам така велика держава? Мабуть треба провести референдум і  ті території,які так тягнуться до Росії з нею
зіллються.Невже українські матері опустять свої бюлетені "за" те щоб їхні синочки пішли в ту армію,який світить
якщо не Чечня то якась інша "гаряча" точка на Кавказі. Російські кримчани палко прагнуть приєднання з Росією.Ну що ж,
хай приєднуються.Українці з татарами залишаться на Батьківщині,бо згідно з переписом,який відбувся 1666-67 роках
за волею Чингіс-хана,кримський ханат складався з 24 "судових" повітів /казаликів/,поділяв населення на три групи:
мусульмани,піддані мусульман /єсір/, казаки,тобто українці і райя/ євреї,карами, вірмени та греки/. Мусульман було
187 тисяч,райя-20 тисяч душ,українців-920 тисяч,які були поділені ще на три групи:піддані/ есір/ -600тисяч,рабині,жінки
і діти-200 тисяч. Як бачимо українці становили чотири п"ятих населення Криму. Отже,хто більше має прав на Крим-
Росія чи україна ще треба розібратись.Але, незважаючи на такі цифри і як би була на то моя воля, я б його віддав
разом з Донбасом. Хай ідуть собі з Богом,туди куди так хочуть...

Непорочність...



Масовий відход учорашніх депутатів БЮТ до провладної коаліції триває.Адже не має ніякої таємниці,що в багатьох
регіональних організаціях БЮТ після президентських виборів почалися абсолютно не зрозумілі процеси,коли
відповідальних почали "виштовхувати" з партії.Люди,які тривалий час перебували в політсилі з розрахунку отримати
певні дивіденди,коли Вона прийде до влади.Так не сталося.І якщо Юлія Володимирівна діятиме так,як розкрив висопо-
ставлений чиновник та депутат БЮТу,то позбудеться ще не одного багнета.Адже, як заявив Бужеран,який понад деся-
тиліття очолював Хмельницьку організацію ВО "Батьківщина",у парламенті працює заступником Голови комітету по
боротьбі з корупцією.І як кажуть...приїхали,от тобі на...,встромив політичний ніж у спину опозиції,розкривши її порядки:
"Опозиції,як такої нема.Є лише назва.До опозиції увійшли лідери партій,позаяк їхні партії не мають сьогодні абсолютно
ніякого авторитету в суспільстві.
Опозиція тепер працює не на державу,а заради майбутніх посад.Що вони зробили,коли
були при владі?А нічого...Тільки багато говорили.Те саме роблять в опозиції.З"їздів не проводили,політради не засідали-
усе фальсифікували - фальсифікують.В цій організації-стаді овець,всі "піддакують"  лідерові,про щоб не йшлося.Щойно Тимошенко розтулила рота,підлабузники в перших рядах, уже схвально кивали головами "правильно".До іншої думки
там не дослухаються".
БЮТ сьогодні-це політична воля однієї людини,тобто ЮВТ та її найближчого оточення.Аби змінилася
ситуація,Тимошенко має змінити правила побудови своєї команди.Інакше перебіжчики лише сприятимуть утвердженню
тоталітарної влади в країні.Тимошенко мусить визнати помилковість своєї кадрової політики.Без такого визнання її чекає
політичне забуття.
    

Зараз Ющенко нагадує того львівського асенізатора, по простому-гівновоза,за якого вередлива панночка відмовилась
вийти заміж,дізнавшись про його місце роботи.Тоді той асенізатор відомстив панночці-під"їхав уночі до хати,вставив
шланг у вікно і залив її тим,чим вона гидувала....Ні все ж таки є відмінність.Той асенізатор возив чуже гівенце, а Ющенко поливає винятково своїм матеріалом.
     Невже оті руки,які нічого не крали,не пам"ятають одну темну справу з арештом Ігоря Гончара-керівника департа-
менту контролю за виробництвом і обігом спирту.Його взяли на гарячому під час отримання хабара 200 тисяч доларів
за видачу ліцензії.Весь процес було знято на відео,у тому числі й те,як цей державний чиновник пропонує бізнесмену
лікеро-горілчаний завод в Одеській області,що його банкрутувала. І,що з того? Попри досить вагомі докази слідство
розвалилося.Держслужбовця звільнили з під варти,а кримінальну справу закрили "за відсутністю складу злочину.На
той час інакше і не могло бути,пояснення тут простіше від дишла:-той службовець Гончар-свекор Віталіни Ющенко, дід
першої онучки і сват Віктора Андрійовича. Подібних прикладів легендарно-чистих рук можна навести немало.Але й
досить і цього одного,і якщо у нього залишилася хоть крихітка совісті то може заткнеться на тему своєї непорочності.
І може нарешті зрозуміє в чому його провина і перестане виходити на люди з ідеями про нове об"єднання опозиції з
такими ж непорочними депутатами,які з"ясовують високі стосунки державної ваги:хто  з опонентів "голубий".Регіонал
Колісниченко чи бютівець Олег Ляшко. Зокрема Колісниченко назвав Ляшка "брудною" людиною нетрадиційної орієн-
тації,котра тричі була на зоні."На себе в дзеркало подивись-відрізав на те Ляшко.Зі своїм пєтушиним голосом комусь про орієнтації розповідати"

Ви й справді не дурні,якщо:

Ви й справді не дурні,якщо:
-Говорити почали пізно,проте відразу по суті.
-Обговорюєте накази.
-Непомітно викидаєте пігулки в унітаз.
-Завжди попереджаєте дружину перед тим,як маєте несподівано повернутися.
-Спочатку подумаєте,а потім промовчите.
-За рік протираєте кілька шапок.Особливо у лобній частині.
-Теоретично вмієте колоти дрова.

Декому не до сміху,коли медики жартують.

                  -Хірурги навчилися змінювати стать.На черзі національність.

-Важко у лікуванні-легко в раю.

-Аналізи здав,але їх повернули,як неякісні.

-Геморой не вартує свічок. -Знизити захворюванність нам допоможе смертність. -Тверезість-перша стадія алкоголізму. -А ну хворий,подихайте на ладан. -Геніколог шукає проблеми там, де інші шукають щастя. -Всі лікарі до задниці,тільки геніколог до п... -О!Порно-руховий апарат. -Діагноз:психічних відхилень немає.Просто дурень. -Смерть застала його живим. -Червона і шкідлива для зубів? –Цеглина.

Чоловікам і не тільки...

-Чоловік вважається зрілим,коли перестає виділятись серед вагітних жінок.

-Якщо жінка не слідкує за собою,чоловік слідкує за іншою жінкою.

-Чоловіка від хлопчика відрізняє тільки вартість іграшок. -Якщо чоловік вимагає від жінки тільки одного,значить на інше вона не

здатна.

-Чоловік як банний лист:спочатку він чіпляється до жінки, а потім змивається. -Чоловіки дуже сором»язливі самі по собі.Приміром коли вони мочаться на вулиці,  завжди відвертаються до стінки. -Біда чоловіків у тому,що вони люблять очима,забуваючи про оптичний обман. -Чоловіки поділяються на козлів та баранів.Барани-це чоловіки,які погано

розбираються у жіночій психології.А козли-які розбираються надто добре.

-Якщо ви вважаєте,що розмір не головне,значить ви...- чоловік. -Чоловіки бажають сексу,жінки любові.А займаються усі одним і тим самим.

-Якщо жінка вважає,що у чоловіка завжди повинні бути гроші,то у неї ніколи не повинно бути місячних

-Чоловік оптиміст-це той,що одружується зі своєю секретаркою і уявляє,що буде їй продовжувати диктувати.

-Скільки чоловіка не годуй,а все одно цицьку  хоче...

            

 

 

Ці комітети спасіння ,чи захисту України,виглядають,як ...



Тепер вже точно не за горами чергові вибори,бо те, що парламентська більшість  проголосує  за прийняття закону про
вибори і його підписання Президентом ні в кого сумніву не викликає.Влада зосереджена в одних руках і нічого
надзвичайного не станеться.Бо в же сталося,те, що мали статися,а ось як воно складеться в майбутньому,то треба
ще порозмислити.В першу чергу хочеться знайти відповідь на просте питання:Чому ПР так легко погодилась на
вибори в цьому році? Щось мені здається, що тут головним є те- щоб не прогавити пік зростання популярності всїєї
вертикалі влади,а особливо кабміну.До виборів залишилось  п"ять місяців і донецькими все буде робитися для того,
щоб здобути,які можливо приписати уряду множенням на обіцянки,що дадуть приріст популярності.Бо є така крилата
мисля-правильно визначитися,коли донести до виборця те,що він готовий спожити,незважаючи на будь-які моральні устої.
   Хто ще візьме гору,ясна річ,покаже час,але те,що вибори є іспитом,це факт незаперечний.Рано чи пізно наступить
протверезіння,бо судячи із Тигіпкових заяв, на допомогу МВФ навряд чи дочекаємось,а наповнити бюджет із власних
ресурсів навряд чи вдасться.А час буде робити свою справу,якби там не брехала чечетова компанія-реальний стан
все рівно буде дуже далеким від обіцянного.Разом з цим буде наростати авторитарність і так буде довго,бо запропоно-
ване законодавство залишає за ВР пропорційні вибори /за партійними списками/, мажоритарна ж система залишиться
внизах,на місцевому рівні.Одним словом буде йти пошук оптимального варіанту більш-менш якісної влади.
    Треба щось робити,щоб ми наблизились до цивілізованих форм спілкування.А робити це в нинішні часи можливо
тільки при допомозі громадських організацій,які не скуті партійними загогулями. А ці комітети спасіння чи захисту
України,виглядають,як мертвонародженні,що померли ще в утробі від від хвороби:Хто є головним ворогм,але який далеко,
а ось з тими,що поряд,то тут не чіпай,та й зрештою чого гріха таїти,власні інакше шкурні інтереси завжди брали гору.
Ситуацію може змінити хіба.що принципово нова опозиційна сила,яка не вирішуватиме особисті проблеми свого партійного
боса,а опонувати владі,перш за все,у болючій матеріально-соціальній сфері.