Дякую, Вам друзі...

  • 11.12.11, 00:18
Дякую, Вам друзі, за теплі слова і привітання.

Найкращим друзям, які завжди  
можуть мене зрозуміти і підтримати.
Дякую Вам, МОЇ ХОРОШІ!!!
roserose rose rose rose

prostiteПробачте кого не зміг привітати в свій час із-за відсутності на сайті. 

У той рік...

  • 26.11.11, 22:21

У той рік заніміли зозулі, Накувавши знедолений вік, Наші ноги розпухлі узули В кирзами-різаки у той рік. У той рік мати рідну дитину Клала в яму, копнувши під бік, Без труни, загорнувши в ряднину... А на ранок — помер чоловік. У той рік і гілля, і коріння —  Все трощив буревій навкруги... І стоїть ще й тепер Україна, Як скорботна німа край могил. Д. Головко


http://ic.km.ua/~izrda/golodomor.html


ДІДУві рецепти. Язиката Хфеська. Дідові квашені....

Наробив -- мушу їсти..

Останній випуск...

(це про консервацію помідорів) podmig

 Язиката Хфеська.

Маринад:

На 1,5 літра води,

2 столові ложки солі,

3 столові ложки цукру,

50 грам оцту.

Язиката Хфеська (приправи): Кавалок перцю, дві гвоздики, лавровий листок, кружалець моркви.

Стерилізувати 10 хвилин.

Дідові квашені...mmmm mmmm mmmm

(рецепта поки не даю, всеїдно помідори скінчились і один з інгредієнтів вже відсутній, підбираю заміну) 

ВСЕ.... Тема закрита до наступного літа.

Всім смачного...mmmm eda bokali

ДІДУві рецепти. Шпарагівка. Бурі помідори, Борщова заправа.

Шпарагівка.


Якийсь німецький сорт. Росте висотою десь 4 метри. Немає "сухожилля" і твердого кінчика. 
Рецепт.
Шпарагівку відварити 15 - 20 хвилин.
На дно банки гвоздику, душистий перець, чорний перець, часник.
Залити маринадом.
Маринад:
11 склянок води,
1,5 склянки цукру,
1 склянка оцту
2,5 столових ложок солі.
Стерилізувати 15 - 20 хвилин.

Бурі помідори.

Бурі (можна зелені) помідори розрізати вздовж до половини.
У середину покласти:
листочок петрушки,
зубок (невеликий) часнику,
тоненький кружалець моркви (бажано моркву брати ранніх сортів, краще вариться)
На дно слоїка скибочка болгарського перцю, 1 - 2 гілочки молодого окропу. викласти помідори.
Залити маринадом.
Маринад:
2,5 літра води,
1 склянка оцту,
1 склянка цукру,
0,5 склянки солі.
Стерилізувати бурі -- 25 хвилин, зелені -- 40 хвилин.

Борщова заправа.

(фото невдале по кольоровій гамі все насправді темніше)

4 кілограми буряків (на тертку для буряків),
2 кілограми помідорів (на м'ясорубку),
1 кілограм перцю (на м'ясорубку),
1 кілограм моркви (на тертку),
1 кілограм цибулі, (дрібно порізати і підсмажити),
400 грам олії,
2 столові ложки солі,
100 грамів цукру,
0,5 склянки оцту (в кінці приготування).
Тушкувати все 1 годину.
Розкласти в банки і закатати.

Смачного.
Сьогодні музичка для всіх і для yarosya2 boyan
Ірино випийте там і за нас пива на 178 Октоберфесті в Мюнхені. beer2 beer2beer2
Балі буде...чесне слово, останній випуск... whosthat podmig lol

ДІДУві рецепти. Огірки на штири. Салат Файний. Помідори з часник

 Огірки на штири.

Беремо огірки бажано розміром по висоті 0,5 літрової банки. Я вирощую на соління і цей салат огірки сортів Паркер F1 або Аякс F1. 

Огірки вимочуємо, у холодній воді 1 - 2 години. Змиваємо білий наліт і кісточки з пухирців. Розрізаємо на чотири (штири) частини по довжині. Далі норма спецій на 4 кг огірків.
Додаємо:
2 столові ложки подавленого часнику,
2 столові ложки гірчиці зернятками,
100 грам солі,
1 стакан цукру,
1 стакан оцту,
1 стакан олії.
Відставляємо на 2 години, не забуваючи періодично помішувати.


Складаємо в слоїки, на дно сік зі спеціями, що виділився.
Стерилізуємо.
Дочка робить до зміни кольору і в льох. Але в кого тепле приміщення, як у мене, раджу в залежності від величини стерилізувати 10 -- 20 хвилин. 



Салат Файний.

В окрему посуду ріжемо:
огірки без шкірки,
помідори без шкірки (бажано розові),
цибулю (бажано салатну) тоненькими півкільцями,
моркву натерту на дрібну тертку (типа корейської моркви, тільки поперек морквини).
Складаємо шарами і заливаємо маринадом.
Маринад на 1 л води:
1 столова ложка солі,
1 столова ложка цукру,
5 столових ложок оцту (9%).
Стерилізуємо літрові слоїки 15 хвилин.



Помідори з часником.
Потрібно взяти тугі стиглі помідори, порізати їх на чотири частини і складаючи в слоїки щедро пересипати подрібненим часником (невелика жменька на 0,5 літровий слоїк). Більше жодних спецій і трав.
Залити гарячим маринадом.
Маринад на 1 води:
2 -3 столові ложки цукру (я беру три),
1 столова ложка солі,
1 столова ложка оцту.
Стерилізувати 10 - 15 хвилин.


Смачного.
Без музички, то не робота... (ля-ля ретро)boyan
Далі буде...


ДІДУві рецепти. Огірки "Пшекі". Помідорчики "Гострі"

  • 11.09.11, 22:43
Огірки "Пшекі"

Тут невдала світлина prostite. Коли не вискочу на город за огірками, вже одні переростки.unsmile lol
Мають бути принаймні в двічі менші. 
Рецепт.
На літровий слоїк беремо і закладаємо традиційні прянощі та спеції: моркву, цибулю, часник, лаврове листя чорний та душистий перець.
Додаємо: 
3 столові ложки цукру,
2 чайні ложки солі,
50 грамів оцту.
Заливаємо окропом. 
Стерилізуємо 7 - 10 хвилин. Закатуємо і закутуємо для поступового охолодження.




Помідорчики "Гострі".
Розрізуємо помідорчики на половинки.
На дно банки кладемо:
2 - 3 зубці часнику,
5-6 горошин перцю,
1 столову ложку олії на 0,5 літровий слоїк.
Викладаємо шар помідорів догори розрізом, шар цибулі порізаної тонкими кружальцями. Заливаємо маринадом.
Маринад на 3 літри води:
9 столових ложок цукру
4 столових ложок солі,
100 грам оцту.
Стерилізуємо 10 хвилин.




Томатний сік.


Миємо помідори. Подрібнюємо ножем (дрібні шматочки). Варимо до відділення шкірки від помідора. Перетираємо через сітку, друшляк. Киплячим розливаю в підігріті слоїки.
Дочка додає в кожну 1 літрову банку кавалок лаврового листка і солить сік. Я без нічого, чисто помідори, та з сіллю без додавання листя. Дехто застосовує й інші пряні трави.
( Рецепт на прохання JuliS).

Смачного.
Музичка для пань нех си думають же вони в Парижі квасять...boyan

Далі буде...

ДІДУві рецепти. Половинки по-Дідівському.

  • 11.09.11, 05:34
Епіграф:
Щоб ми їли, якби не Колумб...
Половинки по-Дідівському.

Перше, що потрібно це відповідний сорт помідорів, зрештою підійде сливка будь-яка, але то вже не будуть не мої половинки (наш Луцький помідор має свій специфічний аромат, може тому, що: сорт, земля, кількість сонця і т.д.).
1. Ріжемо помідори навпіл, бажано по перетинці. (більшість помідорів мого сорту мають дві камери, тому діляться без проблем).


2. На дно 1 літрового слоїка покласти:
зонтик кропу,
моркву,
цибулю,
лавровий листок,
перець чорний,
перець душистий,
часник. 
3. Додати в кожний 1 літровий слоїк:
1,5 столових ложок цукру,
1 чайну ложку солі,
1 столова ложка олії,
2 столових ложки оцту (9%)



4. Скласти помідори розрізом донизу. (проблема, якщо, рука не входить в банкуunsmile)



Ось такий вигляд мають складені половинки в слоїку:



5. Заливаємо водою і ставимо на стерилізацію на 10 -- 15 хвилин. Час залежить від стиглості і твердості помідорів.



6. Закатуємо і перевертаємо слоїки, деякі прийдеться трохи ворухнути, щоб розчинити цукор, сіль, яка може  пристати до дна. 



Охолоджуємо при кімнатній температурі.


7. Клеїмо етикетки, коли робили і на зберігання.

Смачного.
Обов'язково музичка для настрою...boyan

Далі буде...

ДІДУві рецепти. Салати з огірків і помідорів.

Епіграф:
Швидка заготівля корму на зиму,
мо кому і несмачно зате зручно...lol podmig

Салат Огірки кавалками.



На 6 кг огірків:
100 г пертушки,
300 г часнику,
100 г кропу.
Маринад:
1 - 1,5 склянки олії,
1,5 склянки оцту,
3 столові ложки солі,
5 - 8 столових ложок цукру (на смак)
    Оргірки почистити розрізати на частини. Часник через часниковавку. Кріп і петрушку дрібно посікти.
Овочі вимісити і відставити на 4 - 5 годин.
Приготувати маринад (оцет додати наприкінці).
Розкласти в банки, залити киплячим маринадом. Літрові банки стерилізувати протягом 15 - 20 хвилин.

umnik Порада від ДІДУ:
  Я рекомендую використовувати на цей і інші салати огірок сорту "Комета" селекції США. Огірок довгий, швидко-рослий, ніколи не буває гірким. Навіть навпаки має солодкий присмак. Вирощую до літніх салатів і консервування. Надається навіть для соління - твердий. 
Стійкий до пероноспорозу (ложна мучниста роса). 
Огірок "Комета"


Салат На бистру руку.

 
Нарізати помідорів, огірків, цибулі, як на салат довільні пропорції.
На дно літрового слоїка покласти:
посічену зелень,
натерту моркву (тру на тертці, як для моркви по-корейські, тобто дрібно),
1 чайну ложку цукру,
1 чайну ложку солі,
2 столові ложки оцту.
Потім  -- порізані овочі.
Стерилізую 30 хвилин, в кінці в кожну банку 2 столові ложки перевареної олії.
(Я вливаю олію на дно, але варю уважно, щоб не википало з слоїка.)

Салат нібито "Ніжинський"



На дно літрового слоїка:
2 чайні ложки цукру,
1 чайна ложка солі,
2 столові ложки оцту, 
2 столові ложки олії.
Викладаю шарами порізані кружальцями огірки, цибулю. Все пересипаю посіченою зеленню (кріп, петрушка)
Стерилізую 30 хвилин.

P.S. Оцет у всіх рецептах 9%.

podmig На сьогодні вистачить, немає часу.
Далі будуть цікавіші рецепти.
Ну і все робимо, звичайно, під музичку...boyan


 

Рецепти. Дідова аджика.

lol huhlol Епіграф:
«Ну й гидота ця ваша заливна риба!»

Дідова аджика.
     Взагалі-то аджику готують десь в кінці сезону, коли викопають моркву, зберуть останні помідори, яблука...і т.д.
Тоді видно що до льоху, а що смішно туди нести, а шкода викинути. umnik
     І так, беремо:
3 кг помідорів,
1кг перцю,
1 кг моркви,
1 кг яблук,
1 кг цибулі....
2 перчини гіркого перцю, тут "на смак кожний сам мастак"...
   Тепер ідемо з кухні до Інтернету, а чоловік всю ту фігню крутить на мясорубці...
ГОЛОВНЕ: Не забудьте йому сказати, що як буде крутити гіркий перець і йому закортить чи-то почухати носа, чи Боже-з бав око....то хай терпить, а бо поміч кличе....umnik podmig


     Коли те все буде перекручене, а він викручений, дайте йому smokeале недовго щоб не відбився від рук.
Далі Ви всипаєте туди 2 ложки солі, склянку цукру і склянку олії. 
Там ще є оцет і часник - їх додамо пізніше...


    Звемо чоловіка, щоб він каструлю з тим ГЕlol поставив на вогонь...


   Далі кажете: Я тут до.....(варіанти: сусідки на три хвилини, в інтернет дуже терміново.... і т.д.), а ти кожні п'ять хвилин помішуй, а щоб не нудився почисти той часник, а то мені завтра в люди, а руки... ну сам розумієш... podmig
Як заохочення можна дозволити пляшку пива з холодильника....
Сидіти йому години 1,5 так-що жертва виправдана.


    Десь через півтори -- 2 години, ця уся байда почне бути схожою на долину гейзерів, як тільки почне плювати в очі, чоловік Вас швидко знайде... тоді Ви додаєте той подавлений часник... і зникаєте знову на 15 хвилин. Більше він не витримає, знову Вас знайде...


   Тут Ви додаєте оцет... Ситуація та ж сама "на смак кожний сам мастак".... Я люблю не гострий, а кисло-солодкий, тому оцту ллю стакан...


      Ще трохи кипить, а Ви накладаєте в банки.  Чоловік катає....
Порада: Зберегти черговість закатування банок, з метою їх нумерації.
Питаєте для чого?
Відповідаю: Першу на стіл відкриваєте банку з середини списку, коли скажуть що за-гостра (за-слаба), відкриває останню (або навпаки)....umnik

  В мене вийшло 11 банок по 0,5 л. Зазвичай виходить 10 (шкода часу і терпіння)...smoke




Смачного ДРУЗІ !


P.S. Спеціальний випуск для aleksandrinna. podmig chih А світлину в альбом виставляти?

Балі буде...(тільки розжовуватиlol  так не буду)
Чи може не потрібна тема?
Рецепт може нічого нового, зате музичка фест: Akordeon - Polka Dziadekdance boyan