Російські козаки влаштовують провокації в Криму

Сутички активістів козацьких організацій і співробітників міліції відбулося у суботу в районі Феодосії - конфлікт виник при спробі козаків повторно встановити на в'їзді в місто уклінний хрест, який рано вранці 1 липня був демонтований співробітниками спецпідрозділів «Беркут» і «Тигр» на підставі рішення Господарського суду Криму.
«Було ухвалене рішення повернути хрест, демонтований владою. Козаки і православні віруючі пройшли з хрестом через всю Феодосію. Зібралося приблизно 300 осіб. Проте на місці, де раніше стояв хрест, нас зустрів спецназ української міліції у повній екіпіровці - в касках, із спецзасобами, зі щитами і собаками. При спробі пройти розпочалась бійка. З боку міліції в ній брало участь приблизно 600 правоохоронців», - повідомив агентству «Новий регіон» отаман Ради отаманів Криму Сергій ЮРЧЕНКО.



За його словами, «бійка була тривалою і кривавою». «Приблизно 15 чоловік з числа козаків одержали серйозні поранення - у людей переламані руки і ноги, розбиті голови», - підкреслив С.ЮРЧЕНКО.
«Учасники акції були жорстоко побиті - їх били палицями по обличчю, по голові, били лежачих. В цілому з важкими побоями можна бачити не менших десяти чоловік», - пише інформаційний портал «Новоросс.info».




«В ході переговорів було досягнуто домовленості про те, що православний символ буде знову демонтований правоохоронцями і переміщений на територію однієї з найближчих церков, де знаходитиметься на зберіганні. В той же час, починаючи з понеділка повинна розпочати роботу група з числа співробітників органів влади Феодосії, козацтва і православної громадськості з тим, щоб підготувати всі необхідні документи для оперативного вирішення питання зі вставлення уклінного хреста на первинному місці», - пише «Новоросс».
За інформацією порталу, мер Феодосії Олександр БАРТЕНЄВ пообіцяв, що займеться рішенням цього питання безпосередньо в Раді міністрів Криму.
«Разом з тим, за словами учасників переговорів з боку козацтва, якщо в розумні терміни не буде видно прогрес у рішенні даного питання, козаки залишають за собою право встановити хрест в односторонньому порядку», - пише «Новоросс».



Міліція підтвердила УНІАН факт сутичок, не повідомивши при цьому кількість співробітників МВС і козаків, які брали участь в них, а також число потерпілих і затриманих.
У травні представники козацьких громад встановили на в'їзді до Феодосії уклінний хрест. Проти висловилися представники кримських татар. За даними низки ЗМІ, козаки не мали дозволу і благословення на встановлення об'єкта. Кримська єпархія Української православної церкви Московського патріархату відмовилася освячувати хрест. У результаті на запрошення козаків хрест освятив священик Російської зарубіжної православної церкви.
Уряд Криму направив позов до суду з вимогою демонтувати хрест. Госпсуд Криму в другій половині травня задовольнив позов.

І от здавалось би, ТАКОЄ БЛАГОЄ ДЄЛО! Але до чого "РОСІЙСЬКЕ КАЗАЦТВО" ЗІ СВОЇМИ УСТАВАМИ В КРИМУ, порушення рішення судів, законодавства України і освячення ХРЕСТА священиком  Російської зарубіжної православної церкви ( пряме втручання іноземної держави в релігійне життя регіону, що провокує нестабільність, ворожнечу, громадське протистояння ).

Ви ж бачите, у які місця вони б"ють? У слабкі місця наші! Бо Україна, українці.....у більшості своїй, люди віруючі! І беззаконня, яке вчиняє "РОСІЙСЬКЕ КОЗАЦТВО", прикриваючись уклінним хрестом..., це не вчинок віруючих людей, а швидше навпаки, лжевіруючих! Це "козацтво", насправді, кремлядські найманці, які апелюють до віруючого люду....
Хрест, влада, становити не дозволила, бо є громада, частина суспільства ( представники кримських татар) що висловилися проти. Ці кремлядські провокатори підбурюють людей і силоміць, порушуючи рішення суду, таки ставлять хреста. А тепер запитання. ПРИПУСТИМО, що влада Криму закриває на це ОЧІ, бо то є ХРЕСТ. Які подальші дії КРЕМЛЯ??? Це перевірка нас, а чи можна піти таким шляхом??? А чи можна кремлядям в Україні порушити ЗАКОН, піти проти громади, але зробити все це під надійним прикриттям ВІЧНИХ ЦІННОСТЕЙ.
Бачите, шановні друзі, таки МОЖНА.... бо частина ВАС уже стала на захист незаконно встановленого чужою державою , але Ж ХРЕСТА!?????????? А завтра, вони в нас нічого не питатимуть...
Прийдуть і зроблять все, що вважають за потрібне, але з ІКОНАМИ, ХРЕСТАМИ І БАТЮШКАМИ!!!


І як, ДРУЗІ, нам це сприймати???




54%, 21 голос

44%, 17 голосів

0%, 0 голосів

3%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Российскими оккупантами в Грузии занялся режиссёр "Кошмаров..."

Российскими оккупантами в Грузии занялся режиссёр «Кошмаров на улице Вязов».

Не часто бывает такое, чтоб режиссёр «Крепкого орешка» и «Кошмаров на улице Вязов» взялся за съёмки фильма, сюжет которого посвящён реальным событиям, причём произошедшим совсем недавно. Ещё более необычной ситуацию делает то обстоятельство, что спор и конфликты вокруг освещаемой темы до сих пор не утихли и в действительности до конца не понятно, что будет дальше.
Именно таким примером, является вышедший недавно в «не широкий» прокат фильм американского режиссёра финского происхождения Ренни Харлина «5 дней в августе» о вооружённом нападении России на Грузию в августе 2008 года.
Андрес и Ганц против Медведева с Путиным
Сюжетная линия фильма начинается в Ираке, где главного героя — американского репортёра Томаса Андерса спасают от нападения боевиков грузинские военные.
Через несколько лет Андерс со своим оператором Себастьяном Ганцом попадает в Тбилиси, услышав о готовящейся военной операций против Грузии.
В Южной Осетии Андерс и Ганц становятся свидетелями того, как российские военные самолёты разбомбили проходящую в посёлке свадьбу.
Там они знакомятся с местной девушкой Татией, они пытаются помочь ей найти своих родных.
В следующем эпизоде главные герои становятся свидетелями расправы оккупационных российских войск над местными жителями.





Одного из своих солдат, который пытается помочь местным оккупанты избивают до полусмерти.
Американцев захватывают и привозят в штаб российских войск. Там выясняется, что большинство воюющих в Грузии россиян на само деле наёмники из числа казаков и кавказцев.
Однако благодаря захвату штаба грузинскими военными репортёру и оператору удаётся бежать.
Параллельно показана политическая ситуация, в которой очутилось руководство Грузии и освещение ситуации в стране в международных СМИ.
Журналисты остаются с отрядом грузинских военных, которые решили остаться в Гори и не отступать. Им удаётся передать записи с преступлениями российской армии в информагенство Андерса. Но при этом Ганц ранение получает.
На город наступает волна российских танков. Танкисты окружают выживших грузинских солдат, однако полковник Демидов со словами «довольно убийств» позволяет им уйти.
В грузинской столице Тбилиси собираются президенты Украины, Латвии, Литвы и Эстонии.




Президент Саакашвили читает речь, в которой говорит о том, что «оккупационные войска стоят у наших ворот». «Эта империя очень сильна, но у нас есть более ценная вещь — любовь к свободе», - отмечает он.
Репортаж Андерса стал одним из немногих свидетельств военных преступлений российских войск в Грузии.
Фильм завершается показом нескольких жителей Грузии, рассказывающих о своих погибших или пропавших родственниках.

Відео ПЕРЕГЛЯНУТИ>>>>

Російські традиції

У 45-му році російські солдати зґвалтували дружину колишнього канцлера Німеччини Гельмута Коля

У Німеччині вийшла нова біографія Ханнелоре Коль, дружини екс-канцлера Німеччини Гельмута Коля. Ханнелоре наклала на себе руки 5 липня 2001 року у віці 68 років.
Останніми роками її необмеженою довірою користувався журналіст Герберт Шван, перу якого і належить біографічне дослідження. За словами Швана, Ханнелоре дозволила опублікувати все те, що розповідала йому впродовж довгих годин.
Зокрема, вона повідомила, що в травні 1945 року її мати і вона сама, 12-річна дівчинка, були зґвалтовані російськими солдатами. За словами Ханнелоре, після закінчення статевого акту чоловік викинув дівчинку у вікно першого поверху, як «мішок з картоплею». Вона ніколи не оправилася повністю ні від травми спини, отриманої в результаті падіння, ні від психологічної травми.
Пані Коль зізнавалася, що довгі роки її переслідував «запах чоловічого поту, часнику, алкоголю і навіть звук російської мови».

Ханнелоре не любила бути в центрі уваги. Останніми роками вона страждала на важку форму алергії на світло: навіть світло екрану телевізора заподіювало їй біль, а виходити на вулицю жінка могла тільки вночі.

Додатково>>>

Коли урветься наш терпець?

Чомусь потягнуло на лірику. Хотіла б процитувати  Яна Таксюра, який каже, що взагалі наша національна головна гідність, національне достоїнство – це найдовший у світі терпець. Є такі рядки у нього:

В американців є свобода,
У німців – пиво та бекон,
У французів є висока мода,
В англійців – кращий стадіон.

А українець пересічний
У справі іншій є взірець.
Він має довгий еластичний
Ніде не бачений терпець.

Наприклад, зверху заманеться
Ввести податок на штани —
Терпець вкраїнця не порветься,
Хоч триста літ його тягни.

Або братва введе в оману:
Покличе в банк, а там — бордель.
Вкраїнець свій терпець дістане,
Зітхне — і знову до грабель...

Я чув: начальство задля траншу
Продать хотіло наш терпець.
Не продавайте, я не раджу,
Бо вам усім прийде...
(...несподіваний і дуже
неприємний фінал).

15%, 3 голоси

5%, 1 голос

65%, 13 голосів

15%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Мустафа, Путін допомагає Тимошенко, а не здає її

  • 21.06.11, 00:09
Блог Бориса Кушнирука

Часу в мене зараз обмаль, але не можу не висловитись з приводу коментарів в ЗМІ щодо листа міністра оборони Російської Федерації Анатолія Сердюкова до прем'єр-міністра України пана Азарова. В цьому листі російській міністр повідомляє про борг ЄЕСУ, який виник вже в дуже далекому 1997 році, та просить український уряд розглянути питання про його погашення.
У зв'язку з появою цього листа відомий журналіст Мустафа Найем навіть зробив висновок, що Володимир Путін здав Тимошенко. Насправді, ніщо так далеко не знаходиться від істини, як це твердження.
В досліджені, яке розміщено на сайті УНІАН, я детально аналізував всі події, що відбувались наприкінці 2008 року та на початку 2009 року під час, так званої, газової війни між Україною та Росією. На підставі всіх зібраних та проаналізованих матеріалів я зробив єдино логічний висновок, що газова війна січня 2009 року та підписані угоди були заздалегідь погоджені та спільно сплановані російськими можновладцями та прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко. Ці угоди були складником утаємничених від українського суспільства особистих домовленостей пані Тимошенко та пана Путіна, які розпочалися задовго до січня 2009 року.
В тому досліджені я також детально аналізував події щодо здійснення керівними особами Газпрому та Нафтогазу шахрайства з метою заволодіння газом РосУкрЕнерго. Очевидно, що це могло бути здійснено лише за прямими розпорядженнями Тимошенко та Путіна. І достатньо лише показів пані Тимошенко в українському суді, що те шахрайство було здійснено за прямою вказівкою Володимира Путіна, і реальний керманич Росії перетвориться в особу не дуже бажану в європейських та інших розвинутих країнах.
Отже виходячи з цього, впевнений, що за жодних умов Володимир Путін пані Тимошенко не здасть.
Що ж до абсурдного листа російського міністра, то очевидно, що ми стаємо свідками такого собі політичного айкідо. Російська влада, використовуючи дурість деяких українських можновладців, їхню активність спрямовує в інтересах свого українського союзника.
В Україні серед осіб, що зараз знаходяться при владі, дуже багато тих, хто не страждають особливими розумовими здібностями. Як відомо, найгірший дурень – це дурень з ініціативою. Так от ці дурні з ініціативою, що не можуть розслідувати ті кримінальні справи проти Тимошенко, які мають судову перспективу, намагаються нас переконати, що газові угоди січня 2009 року були підписані в наслідок тиску російських можновладців особисто на Тимошенко.
Більшої дурні, яку ж до того постійно проголошують, важко собі уявити. Ніхто особисто на Тимошенко не тиснув. Кримінальні справи проти неї в Росії були ще в 2005 році закриті в зв'язку завершенням строків давності. Зрозуміло, що це те ж сталось не просто так, а за прямою згодою Володимира Путіна. Але в будь-якому разі ті справи в минулому, тому використати їх проти Тимошенко вже неможливо.
Що ж до боргів ЄЕСУ, то враховуючи ліквідацію цієї структури, та строків позовної давності, які давно спливли, ніхто і ніколи їх повернути не зможе. Вже не кажучи, що український уряд ніякого відношення до боргів ЄЕСУ не має.
Крім того, за жодних умов російська влада не визнає наявність тиску на Тимошенко під час підписання газових угод 2009 року. Це давало би юридичні підстави українські владі через суди вимагати їх розірвання. Скажіть, не вже хтось думає, що в Росії зараз при владі такі ж дурні з ініціативою, як в Україні?
Тоді виникає питання, навіщо було написано той лист російського міністра, який з'явитись міг лише за особистої згоди російського прем'єр-міністра?
А все дуже просто. По-перше, цим самим українському електорату, особливо в Західній та Центральній Україні повідомляється, що, мовляв, Володимир Путін почав допомагати українській владі боротись з Тимошенко. Як полюбляють писати деякі дописувачі на форумах: "Бу-га-га". Зараз, кинеться пан Путін допомагати "мочити" Юлію Тимошенко, з якою в нього так багато спільних справ у минулому та є ще сподівання на майбутні.
По-друге, заяви російського міністра оборони про борги легко відбиваються самою Юлією Тимошенко. Наприклад, в такій спосіб. ЄЕСУ була знищена ще кучмівським режимом. Цій компанії не дали працювати і вона фактично збанкрутувала. А потім взагалі була ліквідована. Зараз вже немає до кого пред'являти претензії. Згідно з українським законодавством власник не несе зобов'язання по боргам своєї фірми. Тому і до Тимошенко висувати претензії неможливо було ані в січні 2009 року, ані зараз.
До того ж, навіть, якщо були би докази, що свідчать про виведення коштів з ЄЕСУ на якісь рахунки приватних осіб, то за строками давності висувати претензії до Тимошенко в межах цивільного чи кримінального законодавства неможливо.
Отже, очевидно, що цим листом російські можновладці підіграли не українській владі, а особисто Тимошенко. Інша справа, що нашим українським владним "мачо" можна дати відому пораду: "Не починайте з жінкою того, в чому не впевнені, що зможете завершити". А те, як наші можновладці намагаються боротись з Тимошенко, при цьому боячись зачепити її російського партнера, показує, що завершити вони нічого не зможуть. Лише рейтинг пані Тимошенко піднімуть.

Від себе. Саме підняття рейтингу Тимошенко добивається пан Путін. Кремль готує Україні нового Президента! РАДІЙТЕ ФАНАТИ!

Не кажіть, що в мене параноя!

“Якщо у мене параноя, то це ще не значить, що за мною ніхто не стежить“ (класик)

Я у багатьох своїх публікаціях і коментарях, буває, прошу друзів і опонентів частіше брати до рук твори Т.Г. Шевченка, вчитуватися, замислюватися, дотримуватися заповідей і прислухатися до мудрих його порад!
Невже життя нас так і не навчило, НЕ шукати ДРУЗІВ там, де їх бути не може! Не обирати собі у ГЕТЬМАНИ (бо вони такого слова не знають) “ісконно - канонічних ….“ або “кошерних….“ товॳщєй.
Вони звикли до слова “ВОЖДЬ“….. бо то є їхня справжня суть. Звикли і звикли, але до чого ж тут МИ, навіщо нам нав’язувати своє бачення.
Те, що делегація очолювана депутатом Держдуми Росії , Затуліним, на 22 червня вже готує валізи до Львова, це інформація відома і другий місяць бурно обговорюється у всіх ЗМІ.
Але ніхто не очікував, що “братам росіянам“ у Львові “пристойну“ компанію складуть євреї…
Так ОТ…
Громадська організації – Комітет “Євреї проти антисемітизму“,“Євреї проти Гурвіца“, інші громадські організації та партії мають намір провести 22 червня у Львові на пагорбі Слави антифашистський мітинг.
Відповідну заявку, яку має у своєму розпорядженні ZAXID.NET , ці громадські організації надіслали Львівській міській раді. Захід на пагорбі Слави у Львові «Євреї проти антисемітизму» та “Євреї проти Гурвіца“ хочуть розпочати 22 червня о 4.00, завершити планують о 24.00. Окрім цього, організатори зазначають, що під час заходу буде використовуватись звукопідсилювальна апаратура.
Захід проводитиметься «проти політики фашизму, антисемітизму і голокосту в пам’ять жертв радянського народу і всього людства, в пам'ять євреїв, загиблих в єврейському гетто, концтаборах від рук нелюдів – українських націоналістів, шухевичів, бандерівців, і інших фашистських покидьків».
Організатори прогнозують, що в заході візьмуть участь 150 осіб.
“Користуючись підпунктом 3 пункту «б» частини і статті 38 закону України «Про місцеве самоврядування» прошу повідомити ЛМУ УМВСУ у Львівській області для забезпечення громадського порядку та безпеки учасників мітингу“, – йдеться в документі.
Звернення підписав голова Комітету “Євреї проти антисемітизму“ Р.І.Центер. (Фотокопія додається)

P.S. Друзі! Не кажіть, що в мене параноя! Але час від часу мені здається, що російсько-єврейський НАСТУП затискає Україну в окупаційне КІЛЬЦЕ, блокує свідомість людей і має далекоглядні плани, щодо цієї території.
Для мене ж, це не є “територія“! Для мене --- Україна понад усе. І я не маю наміру ЗДАВАТИСЯ БЕЗ БОЮ!



Кс визнав неконституційним закон про червоний прапор

Використання прапора перемоги під час офіційних заходів разом з державним прапором України суперечить Конституції. Відповідне рішення Конституційного Суду було оприлюднене у п’ятницю, повідомляє УНІАН.Як зазначається у рішенні КС, положеннями Конституції визначено вичерпний перелік державних символів України, до яких відноситься Державний прапор, Герб, Гімн. У своєму рішенні КС посилається на те, що прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні, армії та флоту. Також Конституційний Суд звертає увагу, що під час ухвалення парламентом змін до закону про червоний прапор 21 квітня була порушена процедура. У рішенні зазначається, що визнані неконституційними положення втрачають чинність з дня ухвалення КС рішення, яке обов’язковим до виконання на всій території України, остаточним і не може бути оскаржене. Разом з тим КС у своєму рішенні пропонує Верховній Раді законодавчо встановити порядок використання державних символів України, зокрема, Державного прапора України. Як відомо, 21 квітня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає вивішування 9 травня поряд з державним прапором червоний прапор перемоги. Згiдно iз законом, зовнiшній вигляд копій прапора Перемоги має вiдповiдати вигляду штурмового прапора ордена Кутузова другого ступеня 150-ї Iдрицької стрiлецької дивiзiї. Водночас до 9 травня Янукович так і не підписав цей документ. Однак під час урочистої ходи Хрещатиком з нагоди вшанування 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні прапор Перемоги несли попереду державного, синьо-жовтого прапора. Янукович підписав закон про червоний прапор 20 травня.


6%, 2 голоси

3%, 1 голос

77%, 24 голоси

0%, 0 голосів

13%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Правда про газові директиви.

  • 14.06.11, 20:52
Дуже не люблю коли мені в очі БРЕШУТЬ! Маленька неправда породжує велику БРЕХНЮ! І якщо ти людину спіймав кілька разів на брехні, то як ти можеш бути впевненим, що наступного разу ВОНА скаже правду? І як ти можеш бути впевненим, що ця БРЕХНЯ не стане для тебе фатальною?
Щоб зайвого не казати, хочу послатися на фотокопії деяких документів.
Кілька витяжок з роз’ясненням із директив (ФОТОКОПІЯ ДОДАЄТЬСЯ)!
Директиви були затверджені особисто Тимошенко. На це вказує дата і підпис, що стоять на документі - 19 січня.


1) базовий рівень ціни – 450 у.о.
2) Контракт підписаний на 2009- 2019 роки. (Тобто на 10 років)
3)За формулою ціни, що містить складові базові нафтопродукти, які використовуються в Європейських країнах (мазут, газойль) (Тобто іде прив’язка до ціни нафтопродуктів, які щорічно зростають в ціні)




У цей день відбулося засідання під головуванням Олександра Турчинова. На його розгляд було внесено проект директиви, однак більшість міністрів проект не підтримали.

"Обговорення лише цього питання тривало більше двох годин. Більшість міністрів висловили свої зауваження. Оскільки частина членів уряду в цей час перебувала у Москві та не брала участь у засіданні, кабмінівський БЮТ виявився у меншості. Коли проштовхнути директиви не вдалося, Турчинов сказав, що питання знімається", - розповів "Українській правді" один з міністрів.

Тим не менше, Тимошенко не лише без згоди більшості міністрів підписала цей документ, а поставила на ньому печатку Кабміну, який за законом "Про Кабінет міністрів" є колективним органом і не надає прем’єру повноважень одноосібно ухвалювати подібні рішення.


8%, 2 голоси

54%, 13 голосів

29%, 7 голосів

8%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Таврійська область України. Чергова провокація?

У Партії регіонів заговорили про ліквідацію автономії Криму.

Народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов вважає, що ліквідація автономії Криму не викличе соціальної напруги та протестів з боку населення півострова.

"Населенню Криму байдуже, ніякого соціального напруження не буде однозначно", - сказав він.

У той же час, за словами парламентаря про ліквідацію автономії мова не йде - положення про автономію АРК закріплено в Конституції України, тому воно не може бути змінено.

Нагадаємо, 11 червня глава Кримської організації УНП Олег Фомушкін запропонував скасувати автономний статус Криму і перетворити нинішньою автономну республіку в Таврійську область України.

Раніше МЗС Росії заявляло, що питання реанімування статусу Криму - це питання крові.

УНН

46%, 13 голосів

0%, 0 голосів

32%, 9 голосів

21%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Відповідальність за геноцид населення Литви

ЛИТВА. Скасований термін давності по цивільних позовах за злочини росіян і їх посіпак під час окупації
Литовський парламент доповнив закон «Про відповідальність за геноцид населення Литви», зваживши на рішення конституційного суду. Його сутність — відшкодування винними особами шкоди, завданої під час російської окупації фізичним особам, повинне регламентуватися законом.

У цивільному кодексі буде передбачено, що жертви режиму зможуть вимагати відшкодування збитку, при цьому термін давності не діє.


У проектах поправок встановлюється, що потерпілі від злочинів окупаційного режиму Росії — міжнародних злочинів, по відношенню до яких не застосовується термін давності згідно частини 8 статті 95 кримінального кодексу, мають право вимагати відшкодування матеріального і морального збитку, завданого злочинами винних осіб.

До таких вимог не застосовується позовна давність, до них застосовуються встановлені цивільним кодексом правила відшкодування немайнового збитку.