Згорів музей на місці масових розстрілів під Києвом

На Биківнянських могилах горить музей. Про це повідомили УНІАН в прес-службі голови Комісії з питань культури та туризму Київської міської ради Олександра Бригинця.
В повідомленні зазначається, що «згоріло все вщент і залишилося лише чотири опорні наріжні стовпи».
Також прес-служба зазначає, що «у березні 1937 ділянка лісу біля селища Биківня на північно-східній околиці міста була виділена Київською міськрадою для «спецзони» НКВС». «Встановлено, що в районі селища Биківня закопували приречених до розстрілу в позасудовому порядку, вирок стосовно яких виконано у місті Києві» — повідомляє О.Бригинець. Він зазначає, що «це понад 100 тисяч невинно розстріляних осіб, які були заарештовані радянською спецслужбою НКВС».

«Жертви стали жертвами знов. Хтось намагається перевірити наше терпіння», — сказав О.Бригинець.


НОВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ (ОСТАННІ НОВИНИ)
"Головний корпус музею не постраждав. Згоріло технічне приміщення. Опіки отримав один науковий співробітник", - зазначається в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в музеї сталась пожежа. Один будинок згорів цілком "згоріло все вщент і залишилося лише чотири опорні наріжні стовпи".


21%, 6 голосів

76%, 22 голоси

3%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

УХВАЛА

УХВАЛА

громадсько-політичних зборів 

проти перебування російських військ на території України

  27 квітня 2011 року                                                                             м. Київ      Сьогодні виповнюється річниця так званої «ратифікації» прийнятого у Харкові пакту Януковича-Медвєдєва про базування російських військ на території України.  Підсумком цієї ганебної антиукраїнської змови стало продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України на безпрецедентний термін - 25 років.

       Вважаємо цю угоду злочинною, антидержавною та неприйнятною для України з таких причин:

       1.  Ця угода є протиправною.

По-перше, було грубо порушено Конституцію України, в якій чітко зафіксовано, що на території України не допускається розміщення іноземних військових баз.               

По-друге, так звана «ратифікація» відбулася з грубим порушенням регламенту Верховної Ради України.

По-третє, порушені базові угоди 1997 року, які забороняють якісну зміну озброєнь російського флоту.

По-четверте, події 27 квітня 2010 року стали наругою над вищим законодавчим органом України. Провладна більшість зганьбила саме поняття демократії та парламентаризму в Україні, виявила свою холуйську антиукраїнську сутність.                                                

      По-п’яте, перебування іноземних баз на території України суперечить не лише Конституції України, але й так званій «позаблоковості», проголошеній нинішньою владою. Це - черговий обман і блюзнірство!

        2. Ця угода загрожує національній безпеці України.

Антиукраїнська змова завдала непоправної шкоди безпековим інтересам держави через продовження дії окупаційного режиму в Севастополі та інших містах Криму. Російським флотом зухвало ігноруються закони України, він став центром антиукраїнської шпигунської діяльності та залишається джерелом постійної загрози для життя українських громадян. Через його присутність Україна ризикує бути втягнутою в міжнародні конфлікти, як це мало статися під час російської агресії проти Грузії у серпні 2008 року.

Абсолютно безвідповідальними на цьому тлі є плани теперішньої влади дозволити Росії переозброїти Чорноморський флот, значно посиливши його військову потужність. Не можна бути позаблоковою державою  і одночасно дозволяти іншій країні – членові військового блоку – окуповувати свою землю. Це – чергове свідчення того, що теперішня влада залишила безпеку України та її громадян   напризволяще.  

3. Ця угода загрожує соціально-економічним інтересам держави.

Злочинна змова нанесла потужний удар по економіці держави. Замість того, щоб домогтися від Росії платити справедливу ціну за оренду нашої землі, влада загнала країну в чергову фінансову пастку. «Дешевий» газ обернувся його 50-ти відсотковим подорожчанням. За результати зрадницьких дій правлячих сил сьогодні змушене розплачуватися все населення України. Такими є соціальні наслідки «порятунку» економіки за рецептами цієї антинародної та антиукраїнської влади.

Російський флот – гальмо економічного розвитку Севастополя та Криму в цілому. Корупція і нелегальний бізнес – головні наслідки присутності іноземного флоту в Криму. В України ще на 25 років забрали 18 тисяч гектарів кримської землі.

10 км чорноморських причалів працюють не на розвиток Севастополя, а на його забруднення іржавим металобрухтом. Українська нація щороку втрачає мільярди гривень неотриманого прибутку. Російський флот заважає Севастополю стати туристичною перлиною та морськими торговельними воротами України!

Цей флот повинен покинути наші території! Український народ не пробачить зраду своїх національних

інтересів!

Громадсько-політичні збори УХВАЛИЛИ:   Антиукраїнські угоди повинні бути терміново денонсовані. Лише це може пом’якшити невідворотну відповідальність влади за її антидержавні дії. Вимагаємо від Верховної Ради України невідкладно розглянути та підтримати внесений від опозиції відповідний законопроект. 

3.  Вимагаємо від Президента України як гаранта Конституції забезпечити неухильне виконання положень Конституції.

   Політичні партії патріотичного спрямування зроблять все для того, щоб 27 травня 2017 року стало останнім днем перебування російського флоту на українських територіях. Ми закликаємо розпочати загальноукраїнську кампанію за скасування окупаційних угод та очищення нашої землі від іноземних військових баз!  Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

Політична партія «Громадянська позиція» 

Політична партія «Європейська партія

України»

Політична партія «За Україну!» 

Конгрес українських націоналістів 

Народний рух України

Політична партія «Наша Україна» 

Партія захисників Вітчизни 

Партія «Реформи і порядок»

Всеукраїнське об’єднання «Свобода»

Українська народна партія

Політична партія «Українська платформа»

Українська Республіканська партія «Собор»

Політична Партія «Фронт Змін»

Народний комітет захисту України

Повезло ж Януковичу з опозицією...

Анатолій Гриценко

Український політик, міністр оборони (2005—2007), голова Комітету ВР України з питань національної безпеки і оборони (від 2007), лідер партії "Громадянська

позиція". Полковник запасу, розмістив вчора у своєму блозі замітку:

27 квітня відбулася акція опозиційних партій....

-Згідно плану акції, після виступів мав бути зачитаний проект Ухвали проти перебування російських військ на території України. Цей документ, текст якого був погоджений делегованими до оргкомітету представниками 14-ти партій, після мітингу мав бути підписаний лідерами партій

і оприлюднений через засоби масової інформації.

І раптом...

За п'ять годин до початку акції лідер (лідерка) однієї із партій через свій персональний сайт розсилає в пресу...Ухвалу?!

Ухвалу зборів, які ще не відбулися? Ухвалу, за яку ще не проголосували?! Ухвалу, яку ще не підписали лідери 14-ти партій?! Зате – на її персональному розміщено відсканований текст проекту Ухвали. Зате – з ексклюзивним підписом лідера партії. Одним-єдиним... Текст повідомлення лідера – то взагалі суцільний "ексклюзив". Вона заявляє... Вона наголосила... Вона підкреслила... Більше інформації на сайті www.grytsenko.com.ua Читати повністю: http://blogs.pravda.com.ua/authors/grytsenko/4db8096ac554c/

 

Кому «Дзвони Чорнобиля», а кому «БУБЕНЦЫ»

 Важко повірити, що саме з таким виразом обличчя, ці «герої» пройнялися горем і смутком мільйонів людей, які до сьогодні прокидаються серед ночі від страшних видінь втрати близьких, друзів, домівки, минулого…..

Чорнобиль. Згадати ВСЕ!

26 квітня 2011 року виповниться 25 років з тих пір, коли в Україні відбулася масштабна техногенна катастрофа сучасності - аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

У 1986 році вночі 26 квітня на 4-му енергоблоці станції в результаті серії теплових вибухів був зруйнований реактор.

Це трагічна подія в житті кожного Українця. Співтовариство «ВАРТА» просить долучитися до акції «Згадати ВСЕ» та додати до аватарки тематичну стрічку!

У УПЦ МП «Все пропало»

Найбільша паска, яку збиралися освятити на території Києво-Печерської Лаври, перед Успенським Собором, розвалилася. Про це журналістам повідомили у прес-службі УПЦ МП.

Наразі на площі перед Успенським Собором знаходиться біля сотні людей.

Як зазначив голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, протоієрей Георгій Коваленко, та організація, яка виготовляла паску, не впоралася зі своїм завданням.

"Так сталося, що ті, хто виготовляли її, не впоралися з таким завданням, не впоралися з такою вагою, але зараз вони намагаються зробити все можливе, щоб до початку богослужіння доставити паску сюди. Тобто, вона випечена, і її намагаються зараз доставити", - додав він.

Коваленко також зазначив, що якщо паску все ж доправлять до Лаври, то в кінці служби вона буде освячена і роздана людям, а якщо не привезуть – людям роздадуть крашанки.

Також, за його словами, посвячення найбільшої паски не було обов’язковою частиною богослужіння. "Адже добра справа ніколи не буває без спокус. Тому ми і це подолаємо, і в цьому немає нічого страшного", - сказав Коваленко.

У свою чергу, у прес-службі УПЦ МП зазначили, що навряд чи паску, яка розвалилася, після того, як її зберуть, може бути внесена до Книги рекордів України.

Як повідомлялось раніше, на території Києво-Печерської Лаври планувалося освятити паску заввишки 2 метри і зафіксувати її у Книзі рекордів України, а після завершення Пасхальної служби - роздати людям.

РПЦ предлагает развивать благопристойные ночные клубы

В Русской православной церкви высказываются за появление большего числа благопристойных ночных заведений.

 "Это концепция клуба для людей, которым интересно читать, говорить, думать, общаться", - заявил глава синодального Отдела по взаимоотношениям Церкви и общества протоиерей Всеволод Чаплин в интервью 3-му каналу.

"На самом деле ночной клуб - это не обязательно место, где царствуют разврат, пьянство и наркомания", - отметил священник.

По его словам, многие молодые люди ночью не спят, и "надо на них ориентировать какие-то места в городе, где можно было бы в это же время - в два, три, четыре, пять ночи - иметь возможность для серьезного общения, чтения, неспешного разговора, для того, чтобы выпить чаю".

По мнению отца Всеволода, в таких заведениях можно было бы ограничить торговлю алкоголем, в частности, исключить крепкие спиртные напитки.

"Поверьте мне, в такие места люди ходят и будут ходить, поэтому, когда говорят, что любой ночной клуб - это обязательно либо бордель, либо наркопритон, либо место для скопища алкоголиков, это испорченный взгляд", - цитирует представителя Русской церкви Интерфакс.

 


10%, 3 голоси

0%, 0 голосів

77%, 23 голоси

3%, 1 голос

10%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Янукович-1990: "Долой своеволие и безнаказанность чинуш!"

Сенсаційна знахідка - передвиборча програма нинішнього глави держави - члена Компартії, кандидата в депутати Єнакієвської міськради. Не можна читати без брому: "Полным и безраздельным хозяином продукта труда должен быть его производитель, а не вышестоящий орган, не финансист и сборщик налогов"...




Из программы кандидата

Из всех вопросов, которые предстоит решать, главным считаю утверждение прав человека и их утверждение законом.

Долой своеволие и безнаказанность чинуш от административно-командной системы! Долой произвольное толкование закона бюрократами, твоими непосредственными начальниками, судом, прокуратурой, милицией. Закон - превыше всего!

Закон, принятый самим народом, поэтому мудрый и строгий, обязан беречь и защищать человека от первого его вздоха до последнего. От права на рождение равными в своем достоинстве через достаточную сеть роддомов, других медицинских учреждений, до права на достойные похороны по воле или завещанию.

Право на счастливое детство - это право на становление; обретение и утверждение твоей личности в обществе, поддержание достоинства.

Культуру и воспитанность - в программы школ, техникумов, ПТУ, институтов. Спорт, дворцы, кружки по интересам, библиотеки - в полное распоряжение подростков, юношей и девушек - молодежи.

Право на достойную жизнь обеспечивается на протяжении всей жизни трудящегося и его семьи всеми видами социальных благ, которые необходимы для нормального проживания, питания, поддержания здоровья и благосостояния, право должно распространяться на случай потери здоровья, инвалидности или наступления старости.

Считаю необходимым в Законе о собственности главный акцент сделать на то, кто будет распоряжаться результатами труда.

Полным и безраздельным хозяином продукта труда должен быть его производитель, а не вышестоящий орган, не финансист и сборщик налогов, не тот, который никогда не дышал воздухом нашего города-труженика и даже в глаза его не видел.

А эти глаза рассказали бы, что хозяева выплавленного металла, добытого угля, кокса, цемента, бетона прекрасно понимают необходимость отчисления части своих средств на оборону, медицину, образование, благоустройство города, но никогда не поймут, почему за их счет содержатся миллионы официальных нахлебников.

Проблем в городе много. Такие, как разработка и реализация комплексной программы оздоровления экологической обстановки в городе (в том числе перепрофилирование ЕКТИКа, закрытие аглофабрики и другие); улучшение медицинского обслуживания; обеспечение жителей гарантированным теплом, оказание помощи предприятиям торговли и быта с целью обеспечения жителей города и поселков продуктами питания, товарами и различными услугами.

Это далеко не все вопросы, которые необходимо решать будущему обновленному Совету и народным депутатам, ставя во главу всего - заботу о человеке".

Опубліковано в газеті "Енакиевский рабочий" 13 січня 1990 р.

15%, 2 голоси

15%, 2 голоси

0%, 0 голосів

69%, 9 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.