Інтерв'ю з платним інтернет-коментатором

Андрій, 31 рік, м. Київ, працює "коментатором" в інтернеті. Він пише позитивні коментарі, якщо виходять негативні статті або відгуки на форумах про відомого політика з Партії регіонів. Своє прізвище та ім'я політика попросив не називати.

Як ви працюєте і для чого?
— Створюємо ілюзію підтримки користувачів інтернету. Кожен політик, який хоче впливати на суспільну думку, має великий штат коментаторів. Ми створюємо "образ" чи ілюзії реального відношення користувачів інтернету до політика.
[ Читати далі ]

За що????

Уже вкотре видалили користувача _друже_bober_ , який відомий на сайті патріотизмом, своєю активною громадянською позицією, гострим словом, почуттям гумору.

Ніколи не перестану дивуватися тому, що на українському ресурсі патріотизм "не в моді", інакше чим можна пояснити цей і подібні випадки.

Друзі, можливо, хтось знає, за що конкретно видалили користувача _друже_bober_ ??? І скільки це буде продовжуватися??? Я розумію, що останнє запитання риторичне, але все-таки...

В моїм серцi i бурi, i грози, й рокотання - ридання бандур...

          Мабуть, немає більш таємничого, загадкового і самобутнього музичного інструменту, ніж українська бандура. Дехто порівнює її з інструментами мудрих – персидським сантуром та індійським сітаром, які використовуються в духовних практиках і сприяють розвитку людини, її духовному і тілесному зціленню. Я цілком погоджуюся з такою думкою.

          Нема жодного музичного інструменту, який би мав таку складну долю. Скільки крові, страждань і принижень знаходимо в історії бандурного мистецтва…

          Звичайно, музична цензура існувала у багатьох країнах у різні періоди, але навряд чи історія знає приклади цілеспрямованих спроб знищення інструменту, як це відбувалося з бандурою в Україні протягом майже двох століть. Неможливо уявити собі ситуацію, коли, скажімо, британські солдати під час війни з Ірландією розбивають або спалюють національний символ Ірландіі - ірландські арфи, розстрілюють виконавців, забороняють викладати гру на цьому інструменті. Повний абсурд. Тим не менше, приблизно так розвивалася ситуація з бандурою на початку минулого сторіччя. І тільки завдяки невтомній праці багатьох сподвижників бандурного мистецтва, їх величі духу та відданості справі ми маємо зараз цей інструмент.

          Приємно, що в наш час бандура знову стає популярною. Величезна заслуга в цьому Національної заслуженої капели бандуристів імені Г.Майбороди, молодих, але дуже талановитих виконавців Ярослава Джуся, Валентина Лисенка, гурту "Брати"...

Це — голос наш. Це — пісня. Це — душа

        Пісня завжди була невід’ємною частиною життя українського народу. Вона супроводжувала людину від народження і до останнього її подиху.У піснях зображене минуле, сучасне і майбутнє. Кожне нове покоління створювало власні твори, але й не забувало про творчий спадок своїх предків та дещо видозмінювало пісні попередніх поколінь.

        Сучасність теж може похвалитись досить великим та змістовним надбанням українських патріотичних пісень. Сьогодні, як і багато століть назад, мета патріотичних пісень залишається незмінною: підтримувати та об’єднувати націю в єдине, для того, щоб бути достатньо сильними при відстоюванні власної незалежності, волі та суверенітету Української держави.

 

[ Дивитися далі ]

Смуток

Уже другий день іде дощ. Небо похмуре і плаче, плаче... Сумно. Мені катастрофічно не вистачає сонця, хоча зовсім недавно потерпала від спеки. На душі - осінньо-жовтий смуток… З багряним, коричневим і навіть помаранчевим відтінком. З прохолодним подихом вітру, блідувато-сірим кольором неба і мокрим дотиком дощу…

Чорна вишиванка

         Це не просто тематична збірка пісень. Це невигадані історії
та справжні легенди.
         Одного разу, поранений партизан потрапив в гуцульське
село до однієї дівчини. Вона переховувала його та лікувала. А коли він одужав,
то на знак подяки лишив дівчині свою чорну вишиванку, яку кожен з партизан мав
при собі на випадок смерті. Та наказав їй передати ту сорочку своїм синам та
онукам. Так вона і зробила. Є і зараз господар у тої чорної сорочки, і досі
жива пам’ять про незабутні подвиги героїв, які боронили свою землю та
волю. 
          У кожній пісні трагедія, біль, журба, смуток. Але у кожній розкривається
людська гідність, найкращі прагнення та подвиги. Є  пісні козацькі,
срілецькі, партизанські, про вільну Хортицю, батьків заповіт, правду, Чорний
ліс. В одній з пісень згадується ще одна трагедія нашого народу – Чорнобиль. До
роботи над цим диском долучилися О. Шевченко (автор більшості пісень),
В.Сінчук, Р.Луговий, Н.Самсонова, О.Соколовська, О.Смик, М.Басюк, С.Винник,
О.Шадурський.  
          Не забуваймо і ми героїв, які віддали життя за правду та волю, і нехай на згадку про них нам буде "Чорна
вишиванка”
[ Читати далі ]

Великдень — свято особливе

Дорогі друзі!

Прийміть найщиріші вітання з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння!

Великдень свято особливе. Чудо Христового Воскресіння об’єднує всіх нас вірою у перемогу світла над темрявою, добра над злом, життя над смертю. Величне свято Воскресіння Христового дає нам добру нагоду наповнити свої серця любов’ю і добротою, зміцнює кожного з нас духовно. З настанням Пасхальних днів пробуджується не тільки земля, а й усі людські надії й сподівання на щасливу долю.

Сердечно бажаю, щоб переможний дух надії, радості, всепрощення супроводжував Вас і Ваші родини, давав силу, енергію, наснагу для добрих і корисних справ задля добробуту та процвітання нашої рідної України. Нехай Пасхальне Свято стане для кожного початком нового життя — кращого і добрішого.

Христос воскрес !

Гаряча і гірка ....

Відчуй, як пахне кава -

Це спокуси аромат,

Це запах насолоди...

Чорна кава

Що було, то було, сподіватися марно, Але знову над містом блакитні дими. І заходжу я знов до старої кавярні, Де зустрілися ми, де зустрілися ми…