Львів - колиска великих

Львів належить до числа тих міст, які, побувавши там один раз, не забудеш ніколи – і полюбиш уже назавжди.

Що вже казати про львів’ян – їхня любов до свого міста загальновідома, і з неї постійно народжується щось нове, талановите, натхненне, прекрасне, творче.

Отже,  до Вашої уваги розповідь про Львів вустами його дітей, які прославилися на всю країну, а то і на весь світ. 

У фільмі "Львів – колиска великих" про свій Львів розповідають С.Вакарчук, Руслана, Ю.Башмет, В.Вірастюк, Р.Віктюк, Г.Явлінський, І.Моляр, Б.Ступка.

«Лаврівські палімпсести»

У 2007 році Лаврівському монастирю святого Онуфрія, що на Старосамбірщині (Львівська область), виповнилося 800 років. Про його історію і сьогодення розповідає документальний фільм «Лаврівські палімпсести».

Палімпсест  - це давній пергаментний рукопис, з якого стертий попередній текст і на його місці написаний новий; зазвичай давній текст усе-таки проступає з-під пізніших нашарувань…

Так і в Лаврівській святині з-під руйнівних відбитків буремних віків та епох проступає незнищенна історична пам’ять українського народу та притаманне йому прагнення до утвердження у вірі.

[ Читати далі ]

Сім чудес Львова

Бурхлива і надзвичайно цікава історія унікального українського міста Львова налічує сім з половиною віків.

Перебуваючи впродовж півтисячоліття в європейському культурному просторі, Львів перетворився на справжню архітектурну перлину, центр книговидання, ремесел і мистецтв.

Місто відоме як осередок художнього, літературного, музичного та театрального мистецтва. Сьогодні незаперечним свідченням культурного багатства міста є велика кількість театрів, концертних залів, творчих об'єднань, а також проведення тут численних мистецьких заходів. Храми, фрески, живопис, традиції, свята, фестивалі – це спадок минулого та витвір сучасного генія, який можна відчути лише у Львові...

[ Читати далі ]

ЗИМОВА

                                  

                                                                                               

ЛЕНТА ЗА ЛЕНТОЮ

Українська земля завжди славилась відважними воїнами, які не раз рятували її від поневолення. Хоч і багато героїв полягло у нерівній боротьбі з окупантами, слава про їхні звитяги буде вічно жити в нашій пам’яті. Українські січові стрільці та воїни Української Повстанської Армії віддали життя за щастя та волю свого народу, окропивши жертовною кров’ю нестримний поступ майбутніх поколінь до незалежності. І в полум’ї тих надій, буремних років та нестямного болю за рідний край загартувалась пісня, вільна, хвилююча та непереможна.

Альбом пісень під назвою «Лента за лентою» у виконанні вокального ансамблю «Орфей» пропонує знайомство з піснями Українських Січових Стрільців та воїнів УПА, що становлять унікальний пласт пісенної лірики часів Першої Світової Війни та 40-50-х років XX століття. Пропоновані пісні в сучасних аранжуваннях є переплетенням мотивів патріотизму, відданості рідній землі та любові до матері, товариша, коханої. Тож бажаю вам відчути жар тих сердець та зігріти їхнім теплом свої.

P.S. Увесь альбом можна послухати та скачати

«КОМУ ВНИЗ» — МУЗИКА ВИСОКОГО ДУХУ

 Гурт «КОМУ ВНИЗ» і Андрій Середа є культовими, бо витримали перевірку часом, важкі часи нерозуміння,   гоніння, славу. 

Гурт пройшов через усе це і залишився собою.

«КОМУ ВНИЗ» підіймають тебе з колін лютою силою козацтва, м’якою струною бандури, голосом, що дасть наснагу в час, коли вже нема кого слухати і не видно куди йти, а суспільство стрімко падає в брудну прірву комерції і попсовості, продажності та чорної неправди. 

Пісні «КОМУ ВНИЗ» проймають тебе до самих темних, далеких закутків твоєї, ще не запроданої і не спаленої у вогні сьогодення, душі.

Якби мене спитали, чи є в Україні гурт, який може претендувати на статус культового, я відразу б назвала батьків української готики «КОМУ ВНИЗ». А найкультовішою постаттю на українській, як готичній, так і взагалі музичній сцені, я б назвала Андрія Середу.

[ Читати далі ]