Хворі серце і судини? Їжте кабачки!
- 05.08.21, 04:09
Усі страви з кабачків дієтичні. Вони не подразнюють ШКТ, містять, на відміну від гарбуза, менше цукру, отже, можна вживати всім, навіть хворим на цукровий діабет. У кабачках багато мінеральних речовин, є вітамін С. До того ж, кабачки малокалорійні. Отже, їх треба включати в раціон людей, які страждають на ожиріння, цукровий діабет, на захворювання серця й судин, а також тих, у кого не достатньо виконує свою функцію кишківник.
Якщо людина впродовж року хворіла і її лікували антибіотиками, то пропоную їй обов'язково використати сезон кабачків, готувати різноманітні страви з цих овочів для того, щоб вивести залишки антибіотиків з організму.
Нагадаю: не забудьте до страв із кабачків додавати часник, аби збільшити цілющу силу цього овочу. Асортимент страв із кабачків може бути найрізноманітніший: салат із натертих молодих кабачків, млинці, ікра кабачкова, кабачки фаршировані — і не лише м'ясом, а й зеленню, морквою, цибулею, петрушкою із бринзою, яйцями з кропом. Зазначу, що цілющими є не тільки овоч, а й насіння, квіти, огудиння, листочки. Квіти кабачків мають протиалергічні властивості, ними можна лікувати як дітей, так і дорослих.
Коментарі