Співробітницю ОБСЄ п’ять років тому помітили на весіллі доньки б

Співробітниця ОБСЄ Євгенія Зимич, яку п’ять років тому сфотографували на весіллі доньки одного з ватажків бойовиків Бабая, перейшла на роботу в Консультативну місію ЄС в Україні. Ще після того інциденту ОБСЄ обіцяла звільнити її, але протягом кількох років цього не робила.

У квітні 2016 року були опубліковані фотографії Зимич на весіллі бойовиків. Там вона перебувала навіть у жилетці з написом OSCE.


В ОБСЄ оперативно відреагували на фотографії. Там зазначили, що самі фото були зроблені ще в червні 2015 року, а в самій місії шкодують про інцидент.



«Хоча спостерігачі не відвідували весілля як таке, фото чітко вказує на помилкове рішення з їхнього боку. Ці спостерігачі більше не працюють у місії», — зазначили там.

Але у 2018 році Зимич знову з’явилася на фотографіях, пов’язаних з ОБСЄ. Цього разу вона була на святкуванні дня народження іншої співробітниці Дріни Мілфорд. Сам же захід відбувався в офісі місії ОБСЄ у Луганській області.



Тепер же Зимич перейшла на роботу в Консультативну місію ЄС (КМЄС) в Україні. Ця місія була утворена в грудні 2014 року і займається допомогою українській владі у реформуванні сектора цивільної безпеки. Експерти місії надають стратегічні консультації та практичну підтримку, щоби зробити сектор цивільної безпеки України ефективнішим, дієвішим, прозорішим та таким, що користується довірою громадян.

20 травня на сайті ГУ Нацполіції у Кіровоградській області з’явилася новина про те, що представники Консультативної місії ЄС передали техніку та обладнання для ситуаційного центру правоохоронців. У ній зазначається, що КМЄС на зустрічі з керівництвом місцевої поліції представляли старший радник з питань загальної правоохоронної діяльності (Португалія) Луїш Машадо, експерт з питань загальної правоохоронної діяльності (Україна) Сергій Гривняк та експерт операційного департаменту (Україна) Євгенія Зимич. На фото з зустрічі також видно, що це та сама колишня співробітниця ОБСЄ, яку сфотографували на весіллі бойовиків.

Катастрофічна ситуація з водозабезпеченням окупованого Криму

12:10 17 травень Київ, Україна



Водозабезпечення окупованого Криму є нагальним питанням не тільки для так званого «керівництва півострова», а й для керівництва РФ.

В рамках затвердженої федеральної цільової програми розвитку Криму уряд РФ виділить майже 21 млрд руб. в період з 2021 по 2024 рік. Основні ставки зроблені на розвідку підземних покладів води та буріння нових свердловин.

Так, для наповнення Північно-Кримського каналу завершилося будівництво Ніжинського, Просторненського, Новогригорівського водозаборів, для кожного з яких розробили по 12 свердловин. Схожа ситуація спостерігається і з іншими водонакопичувальними спорудами на півострові.

Незважаючи на такі «досягнення вітчизняного виробництва», окупаційна влада півострову визнає, що для середньострокової перспективи цього замало, враховуючи, що першочергове забезпечення потреб водою заплановане для російських військових, кількість яких на тимчасово окупованій території українського Криму зростає.

У жовтні 2020 року урядом РФ було затверджено «Комплексний план із забезпечення надійного водопостачання Республіки Крим і міста Севастополь», відповідно до якого планується виділення 48 млрд руб. на буріння нових свердловин, будівництво очисних споруд, водозабірних споруд, а також 2 опріснювальних установок морської води, вартістю у понад 8 млрд руб. Фінансування робіт планується коштами резервного фонду бюджету РФ.

Варто зазначити, що хоча проєкт з опріснення раніше позиціонувався як крайній захід, а для функціонування самої установки необхідна додаткова інфраструктура та джерело енергії, наразі розпочалися роботи з облаштування майданчика для установки поблизу Ялти, а її вартість оцінюють мінімум в 3 млрд руб., що еквівалентно 41 млн дол. США.

Згідно з інформацією з реєстру суб'єктів господарювання півострова Крим, компанія «BOSNER Sp. z.o.o.» надає послуги з постачання будівельних товарів, а в польському реєстрі юридичних осіб вказана інформація про російське походження директора Юрченка Бориса Миколайовича - громадянина РФ, уродженця міста Омськ.

Отже, такі відомості свідчать про механізми обходу санкцій, які здійснює керівництво РФ за підтримки іноземних комерсантів, чим дискредитують уряди європейських країн, які висловлюють підтримку територіальної цілісності України і засуджують окупацію частини території України російськими військами.

В цей час Росії вигідно не тільки в економічному, але і в політичному плані співпрацювати з іноземцями, що сприятиме зменшенню санкційного тиску на агресора і появі нових зацікавлених сторін у легітимізації окупації Криму.

Таким чином, РФ використовує російських громадян з території іноземних держав для дискредитації українських стратегічних партнерів і надання всупереч міжнародному законодавству допомоги в реалізації проєктів на території окупованого півострова.

Україна, як і більшість країн Заходу, розуміє важливість недопущення того, щоб Кримський півострів став майданчиком для тіньової поставки продукції в обхід санкцій, а також місцем дислокації збройних формувань країни-агресора, що загрожує територіальній цілісності не тільки України, а й європейським країнам, що межують з нашим державою.
https://myc.news/ua/obshestvo/katastroficheskaya_situaciya_s_vodosnabzheniem_okkupirovannogo_kryma

Українці стають жертвами російської «машини правосуддя»

16:00 22 травень Київ, Україна



На окупованих територіях України триває російське свавілля. Так, в Криму суд міста Євпаторія засудив українського студента до року колонії. Українець, який навчався на геолого-географічному факультеті одного з українських вишів, звинувачується в створенні екстремістського співтовариства.

Так, українця звинувачують в тому, що він створив у соціальній мережі групу, розробив статут, структуру, символіку екстремістського співтовариства з метою повернення Республіки Крим та міста Севастополь під юрисдикцію України. Учасників групи з-поміж жителів Кримського півострова він нібито активно вербував і закликав до вчинення протиправних дій.

Українця затримали співробітники в 2020 році, коли він приїхав до Криму.

Повідомляється, що студент повністю "визнав провину" і "усвідомив помилковість своїх переконань".

"З урахуванням сукупності низки пом'якшуючих покарання обставин, в т.ч. стану здоров'я винного, його ставлення до скоєного, каяття, активного сприяння слідству, йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 1 рік, з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму", - повідомили в "суді".

Повідомлення про рішення «суду» опублікували 21 травня, однак там же відзначили, що поки вирок не набув чинності. У заяві також не було зазначено імені обвинуваченого студента і коментарів його захисту.

Також вчора так званий "суд" у Криму призначив покарання українцеві Івану Яцкіну у вигляді 11 років позбавлення волі. Відбувати незаконне покарання українець буде в колонії суворого режиму. Незабаром Міністерство закордонних справ України засудило вирок Яцкіну і закликало міжнародне співтовариство відреагувати на це грубе порушення прав людини.
https://myc.news/ua/specproekty/ukraincy_stanovyatsya_zhertvami_rossijskoj_mashiny_pravosudiya

Російські військові за океаном

19:47 21 травень Київ, Україна



Найманство заборонено в усьому світі. Але що робити з тим фактом, що в деяких країнах світу існують приватні військові компанії, які, по суті, виконують роботу найманців? Вся справа в тому, що основною відмінністю є визнання їхнього існування державою і прийняття до складу збройних сил, які можуть брати участь у військових діях від імені тієї країни, до якої вони належать. Такого точно не можна сказати про ПВК Вагнера, яка знаходиться на кожному кроці, де присутня армія Росії, і навіть далі. Однак, якщо ПВК Вагнера діє "таємно", нібито незалежно від Росії, то регулярні війська РФ такого собі дозволити не можуть. Для їхньої присутності на території іншої країни необхідно офіційне звернення лідера країни. Інакше, їхню присутність можна розцінювати як іноземне вторгнення або найманство.

У статті мова піде про те, що представники регулярних російських збройних сил поряд з вагнерівцями були помічені на іншому континенті, а саме в Венесуелі. Про це свідчать численні фотографії та відеозаписи, де видно білих людей з російською зброєю, а на відео чути російську мову.

Почати необхідно з того, що на заході Венесуели, на кордоні з Колумбією тривають запеклі зіткнення армії Ніколаса Мадуро з повстанцями. У конфлікті беруть участь численні представники місцевих банд формувань, а також представників інших держав. Через це страждають мирні жителі, які або мігрують в Колумбію як біженці, або повертаються назад до Венесуели, оскільки в Колумбії не можуть знайти роботу. В цілому, на заході країни твориться справжній хаос. Вся справа в тому, що режим Ніколаса Мадуро став кривавим після розробки ним проєкту з видобутку природних копалин. Його звинувачують в причетності до банд, які контролюють копальні і змушують працювати на них людей. Через очевидну фальсифікацію на виборах, частина венесуельців підняла бунт. Путін завжди підтримував режим Мадуро, поставляючи йому провізію. Він залишається одним з чотирьох союзників Венесуели в світі, який відкрито визнає і підтримує правління режиму Ніколаса Мадуро.

На офіційному рівні Кремль продовжує всіляко виявляти свою всебічну підтримку Мадуро. 30 березня цього року Москва і Каракас підписали кілька десятків угод про співпрацю в галузі харчових продуктів, фінансів, енергетики, військового, наукового, технологічного та гірничодобувного секторів. Росія також підтвердила зобов'язання підтримувати Венесуелу в галузі охорони здоров'я, що передбачає збільшення поставок вакцин "Супутник V" і "Супутник Light".

Кілька днів тому з московського аеропорту Внуково венесуельська державна авіакомпанія Conviasa запустила прямий туристичний чартерний рейс Москва-Каракас-Москва, сподіваючись залучити в країну російських туристів.

Крім гуманітарної допомоги, Путін також надіслав російських військових, для участі у внутрішньому конфлікті на боці Мадуро.

Российские военные помогают раненому солдату регулярных вооруженных сил Венесуэлы

Російські військові допомагають пораненому солдату регулярних збройних сил Венесуели

І якщо з ПВК Вагнера все зрозуміло - заперечення до причетності Кремля, заперечення їхнього існування, то з регулярними військами РФ все складніше. Заперечувати їхнє існування неможливо. А ось приховувати присутність в гарячих точках світу, де Росії не повинна брати участь - можливо, однак дуже складно. Викриття присутності російських військових в ЦАР триває досі, проте вже достеменно відомо, що Москва постачала африканцям не тільки інструкторів і зброю, а й живу силу для протистояння з такими же повстанцями як і в Венесуелі. До слова, Путін підтримує режими в обох країнах, надсилає "незалежних" спостерігачів на вибори, "безоплатно" надає провізію президентам в якості гуманітарної допомоги. Результат такого постачання - отримання офіційного дозволу на видобуток нафти, золота, алмазів та інших корисних копалин, дорогоцінних металів.

Фотография, сделанная одним из венесуэльских военнослужащих. Подпись фото: “Российские военные инструкторы (также возможные члены группы Вагнера) с силами Стратегического оперативного командования Боливарианских национальных вооруженных сил”.

Фотографія, зроблена одним з венесуельських військовослужбовців. Підпис фото: "Російські військові інструктори (також можливі члени групи Вагнера) з силами Стратегічного оперативного командування Боліваріанських національних збройних сил".

Міжнародний аналітик Андрій Сербін Понт, директор регіонального координатора економічних і соціальних розслідувань, вказав місцевим ЗМІ на ключові елементи, далекі від фізичних характеристик, які вказують на російську військову присутність. В основному експерт аналізував озброєння і ремені, які були присутні в формі цих людей.

Сербін Понт зазначив, що військові використовували автомати Калашникова калібру, який не надається Боліваріанськими національними збройними силами. Також, у них є низка "аксесуарів", які, ймовірно, можуть використовуватися спеціальними підрозділами, але які недоступні звичайним військовим, особливо в Венесуелі.

За словами Сербіна Понта, чоловіки носять взуття марки, яка не поширена в країні, а також ремені, які не є стандартом для збройних сил Венесуели. Він сказав, що фотографії були зроблені всередині 923-го батальйону карибів.

"Це, ймовірно, показник російської військової присутності, яка діє на цій базі, забезпечуючи підтримку операцій Збройних сил. Це підказки; У мене немає паспортів цих хлопців, щоб знати (їхню національність)", - сказав він.

Він пояснив, що до складу зброї входять глушники за 1500 доларів, оптичний приціл за 700 доларів, магазини RPK, який не використовується в Венесуелі, і цівки за 200 доларів, яких також не бачили в FANB (National Bolivarian Armed Forces of Venezuela, Збройні сили Венесуели).

"Тут виникають сумніви, тому що рядовому не дадуть нічого, крім простого і голого «Калашникова». Все говорить про те, що це не венесуельські військові, і справа не в їхньому кольорі шкіри, а в екіпіровці, яку вони використовують", - підкреслив Сербін Понт.

Российские военные проводят инструктаж венесуэльцевРоссийские военные проводят инструктаж венесуэльцев

Російські військові проводять інструктаж венесуельців

Більшість цих фото були зроблені в місці, де розташовується і веде бойові дії один з найбільш підготовлених підрозділів венесуельського спецзагону Batalln 923 de Caribes.

Проте Сербін Понт все ж є опозиціонером і можна припустити, що він все це вигадав, а фотографії взяті взагалі не з Венесуели. Однак навіть офіційні ЗМІ Каракаса підтвердили той факт, що російські військові прибули до Венесуели для підтримки регулярних військ. Більш того, вони повинні керувати групою безпілотних військ, а не навчати пілотів. А це ще одне свідчення того, що російські військові беруть безпосередню участь в конфлікті: "Цього четверга Оперативна зона комплексного захисту Ла-Гуайра повідомила про прибуття восьми фахівців з сил спеціального призначення Російської Федерації, які керуватимуть безпілотною авіаційною групою в Караякі".

Группа российских военных, прибывших в штат Ла-Гуайра, город Караяк, для поддержки кровавого режима Николаса Мадуро

Група російських військових, які прибули в штат Ла-Гуайра, місто Караяк, для підтримки кривавого режиму Ніколаса Мадуро

І тепер уже венесуельське регіональне командування підтвердило той факт, що російський спецзагін прибув в Караяк, для проведення патрулів за допомогою дронів. Однак, з огляду на гірничо-лісисту місцевість, це зробити неможливо. Тому російський спецназ буде патрулювати район пішки і за допомогою вертольота. З огляду на рівень підготовки і оснащення російських спецпідрозділів, важко уявити, щоб прилітаючи в заздалегідь відому місцевість, люди не знали, що патруль з використанням дрона буде неможливий.

Також на черговий фотографії, зробленій з записаного відео, видно, як представник армії Мадуро радиться з російськими військовими.На стіні розташована карта місцевості, де чітко виділена Колумбія, а поруч на дошці написані цифри, ймовірно, які вказують на кількість військових. Проаналізувавши фото, експерти припустили, що мова йде про захист кордону з Колумбією, а цифри на дошці показують, скільки венесуельців і росіян необхідно в тому чи іншому районі кордону. Це зібрання було проведено після того, як стало відомо про декілька тисяч біженців, які втекли до Колумбії.

Брифинг венесуэльских и русских военных. Также видна карта и доска с количеством необходимых войск.

Брифинг венесуэльских и русских военных. Также видна карта и доска с количеством необходимых войск.

Брифинг венесуэльских и русских военных. Также видна карта и доска с количеством необходимых войск.

Брифінг венесуельських і російських військових. Також видно карту і дошку з кількістю необхідних військ

Також один з венесуельських сайтів, який займається розслідуваннями, оприлюднив інформацію про проведені переговори між людьми на фото, в тому числі російським офіцером, і лідером угруповання, що виступає проти кривавого режиму Мадуро. Йшлося про тимчасове перемир'я і укладення союзу проти іншої банди, яка різко набирає сили. Про результати зустрічі поки невідомо, але факт участі російського офіцера говорить про його високий і офіційний статус.

Російська підтримка венесуельського лідера свідчить про бажання Путіна заволодіти тими ресурсами, якими володіє країна. Однак офіційна присутність російських військових може спровокувати конфлікт між Росією і США. Тому йому доводиться йти на військовий злочин і приховувати присутність представників своєї армії. В черговий раз Путін підтверджує статус підступного лідера, який готовий піти на все заради збагачення.
https://myc.news/ua/rassledovaniya_/rossijskie_voennye_za_okeanom

Крали інформацію користувачів: СБУ викрила групу хакерів


20:13 21 травень Київ, Україна



Кіберспеціалісти СБУ викрили діяльність міжрегіональної групи хакерів, яка за допомогою шкідливого програмного забезпечення отримувала доступ до персональної інформації українців.
Про це повідомляє СБУ в п'ятницю, 21 травня.Далі читати за посиланням:

СБУ викрила групу хакерів

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили міжрегіональну групу хакерів. Ділки поширювали шкідливе програмне забезпечення. Один із них, житель Івано-Франківщини, розробляв віруси на замовлення російського клієнта: https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-vykryla-hrupu-khakeriv-kraly-informatsiiu-korystuvachiv-cherez-dodatky-dlia-instagram-ta-inshykh-populiarnykh-resursiv

Сільське господарство України потребує тільки якісних міндобрив

09:36 06 травень Київ, Україна



Сільське господарство України, як аграрної країни, на сьогодні залишається одним з ключових двигунів української економіки, яка призначена для забезпечення населення продукцією і отримання сировини для промисловості. Традиційно в останні роки частка продукції агропромислового комплексу в загальному експорті товарів з України становить близько 40% і забезпечує валютну і економічну стабільність країни.

Поряд з цим, значну роль у розвитку сільського господарства України як на внутрішньому, так і на міжнародному рівні відіграє забезпечення якісною і безпечною для життя і здоров'я людини сільськогосподарською продукцією. Це має досягатися за допомогою високоякісних і безпечних мінеральних добрив, які в тому числі не виснажують і не забруднюють українську землю і навколишнє природне середовище.
Фото:  Рынок минудобрений в Украине 01

Ембарго на російські добрива, обмеження імпорту, акції протесту профільних асоціацій, «живучий» монополіст, кардинальна зміна погодних умов - ці фактори вже не перший сезон залишають помітний негативний відтінок як на хімічній галузі України, так і на загальних планах аграріїв.

На жаль, зовнішні і внутрішні чинники останніх років негативно вплинули на ринок міндобрив. На сьогодні український ринок мінеральних добрив перенасичений різноманітністю видів і якості (азотних, фосфорних, калійних та інших). Якщо 5 років тому відсоток добрив, що ввозилися в Україну, не доходив до 40% від загальної кількості споживання, то на сьогодні він складає майже 60%, а це - понад 4 млн тонн добрив.
Фото:  Рынок минудобрений в Украине 02

Основними країнами-експортерами азотних добрив в Україні за вказаний період були Білорусь - $43600000 (28,7%), Польща - $35400000 (23,34%), Грузія - $19900000 (13,09%) та інші країни - $53 млн (34,9%). На українському ринку можемо знайти мінеральні добрива виробництва Китаю, Польщі, Литви, Болгарії, Румунії, Туреччини, Марокко, Казахстану та ін.

При таких обсягах імпорту в Україну міндобрив, на перше місце виходить питання їхньої якості. Аналіз вітчизняного ринку мінеральних добрив свідчить про наявність непоодиноких фактів використання неякісних мінеральних добрив, що призводить до значного негативного впливу на сільськогосподарську продукцію, тваринний світ і негативно впливає на екологічну та економічну безпеку нашої держави.

Адже небезпечні хімічні речовини, що містяться в неякісних мінеральних добривах сумнівного походження, становлять значну загрозу для життя і здоров'я людини, навколишнього природного середовища. З використанням неякісних міндобрив пов'язана низка екологічних проблем, таких як: засолення ґрунтів, проникнення компонентів добрив в підземні водні горизонти, забруднення водойм тощо.
Фото:  Рынок минудобрений в Украине 03

Незаконно виготовлені засоби захисту рослин або препарати невідомого походження зазвичай низької якості і містять в своєму складі діючі токсичні (отруйні) речовини, які не пройшли відповідної перевірки в органах державної влади України на предмет їхньої відповідності санітарно-гігієнічним і екологічним нормативам, в результаті чого їхнє подальше використання може становити небезпеку для навколишнього середовища, тварин і здоров'я людей.

Яскравим негативним прикладом ситуації з використанням мінеральних добрив невідповідної якості є ситуація, коли деякими українськими комерційними структурами - суб'єктами ЗЕД, які підконтрольні потужним учасникам агрохімічного ринку в Україні, через китайські «підприємства-майданчики», здійснюються поставки пестицидів від китайських хімічних заводів-виробників, які не пройшли сертифікацію в Інституті по контролю за агрохімічною продукцією Міністерства сільського господарства КНР, а, отже, не мають офіційного дозволу і законних підстав, наданих китайським урядом на виробництво пестицидів.
Фото:  Рынок минудобрений в Украине 04


Підбиваючи певні підсумки, можна стверджувати, що повноцінний розвиток аграрної галузі української економіки неможливий без насичення внутрішнього ринку мінеральними добривами. Разом з тим, сільськогосподарські виробники повинні отримати тільки якісний продукт з відповідною кількістю діючої речовини за розумною ціною.

З огляду на зазначені загрози державній безпеці України, одним з найважливіших завдань правоохоронних і відповідних органів державної влади є недопущення потрапляння на український ринок і використання неякісної хімічної продукції - пестицидів і агрохімікатів.
https://myc.news/ua/obshestvo/selskoe_hozyajstvo_ukrainy_trebuet_tolko_kachestvennyh_minudobrenij

У чиїх інтересах усунути Лукашенка?

18:50 18 травень Київ, Україна



Олександр Лукашенко повідомив про те, що на нього готувався замах, який організовували в західних країнах.
Для підтримки цієї версії в інформаційному полі білоруських ЗМІ недостатньо і тому підключили «важку артилерію» - російські телеканали та інтернет-ресурси.
Повідомляється про спроби Заходу дестабілізувати ситуацію і про військову допомогу Путіна, яка виразилася у відправці російських військових і представників спецслужб в Білорусь для підтримки Олександра Лукашенка.
Багато політологів вважають, що в цій ситуації Путін має свій інтерес, підкреслюється і той факт, що білоруська опозиція створена російськими спецслужбами, зокрема, ГУ ГШ ЗС РФ.
Вважається, що російсько-білоруський креативний відділ продовжив лінію реалізації проєкту про зовнішнє західне втручання у внутрішні справи Білорусі. Крім того, що на інформаційному рівні створюється «білий шум», відволікаючий від ролі Росії у формуванні білоруської опозиції і дестабілізації обстановки в Республіці Білорусь в серпні 2020 року, створюється і образ агресивного Заходу.
Політологи впевнені що, ГУ ГШ ЗС РФ (ГРУ) не тільки замітає сліди своєї досить успішної операції з узяття під контроль Лукашенка в 2020 році, але і попутно, через Білорусь, культивує стандартні наративи про ворогів на Заході.
І поки Захід пасивно сприймає подібні операції з боку російських спецслужб, деструктивний вплив Москви продовжує нести хаос, пропаганду і створювати потрібні Кремлю образи.
https://myc.news/ua/specproekty/v_chih_interesah_ustranit_lukashenko

Нових"громадян"РФ буде використовувати для фальсифікації виборів

20:52 19 травень Київ, Україна

Людям, які проживають на території так званих "ДНР" і "ЛНР", спростили процедуру отримання російських паспортів. Тепер цих же людей Кремль використовує для фальсифікації виборів до Держдуми.

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі на переговорах по Донбасу в Мінську Сергій Гармаш.
"Соціологія підтверджує, що електоральна ситуація у «Єдиної Росії» не така, як їм потрібно, симпатії впали. Для вирішення проблеми мобілізуються всі ресурси, чому підтвердженням є співпраця партії влади зі злочинцями з «Союзу ветеранів Донбасу», який курує Сурков для повернення у велику політику, хоча ще зовсім недавно в Кремлі дистанціювалися від цієї організації!", - заявив він.
Вибори на Донбасі, про які було заявлено, будуть використані для залучення голосів 600-800 тисяч і для можливості фальсифікації виборів до Державної Думи в цілому, оскільки перевірити їхню справжність важко.
«Більш того, зараз по Донецьку йде інформація, що ремонтуються приміщення для виборчих дільниць. На мій погляд, це дезінформація, яка спрямована на психологічний тиск на Україну. Оскільки важко уявити, як вони збираються юридично оформити на території іншої держави, яку не визнають як територію іншої держави, провести вибори. Якщо припустити, що людей будуть вивозити на вибори в Ростовську область, що теж категорично важко уявити кількість транспорту і матеріальних ресурсів, щоб вивести 600 тисяч осіб в Ростов», - розповів Сергій Гармаш.
Ще одна можливість, яку російська влада опрацьовує, це голосування онлайн, хоча і є вимога прописки, вони можуть внести зміни.
"Я впевнений, що це не буде фізичне голосування на виборчих дільницях в ОРДЛО, але якось цей інструмент Росія використає для фальсифікації виборів", - підсумував представник України в ТКГ.
https://myc.news/ua/politika/novyh_grazhdan_rf_budut_ispolzovat_dlya_falsifikacii_vyborov_v_gosdumu

Держдепартамент США назвав компанії,що потрапили під санкції

06:39 20 травень Київ, Україна



Чотири російські судна і чотири російські компанії, які активно беруть участь в будівництві економіко-політичного проєкту Володимира Путіна Північний потік -2, потрапили під нові санкції Держдепартаменту Штатів.
Про це йдеться в звіті Держдепартаменту, який в ніч на четвер, 20 травня, оприлюднила в Twitter журналістка телеканалу CBS Іна Руффіні.

Так, згідно з документом, у "чорний" список Держдепу потрапили такі судна, як Академік Черський, Владислав Стрижов, Балтійський дослідник і Юрій Топчев.
Крім того, санкції будуть введені проти юросіб Коксохімтранс, Мортранссервіс, Федеральна державна бюджетна установа Морська рятувальна служба, Самарський теплоенергетичний майновий фонд.

При цьому автори звіту підкреслили, що введення рестрикцій проти зазначених суден і компаній "вимагає проведення консультацій з урядами Норвегії, Швейцарії, Великобританії та країн-членів ЄС".
"Україна і країни Центральної та Східної Європи продовжують наполегливо закликати США виступати проти проєкту Північний потік-2, хоча не всі підтримують санкції щодо європейських юридичних і фізичних осіб", - йдеться в доповіді.
Нарешті, в Держдепі зазначили, що постійно і інтенсивно ведуться консультації з союзниками з цього питання.
https://myc.news/ua/novosti_mira/gosdepartament_ssha_nazval_suda_i_kompanii_popavshie_pod_sankcii_po_sp2