Афера з бюджетними коштами в Національній академії аграрних наук

10:47 31 травень Київ, Україна



Співробітниками СБУ розкрито схему привласнення бюджетних грошей, виділених на ремонтні роботи об'єктів державного агропідприємства у Волновасі. Крім фіктивних договорів на ремонт, підприємливі працівники бюджетної сфери нелегально торгували вирощеною сільгосппродукцією.
Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Встановлено, що посадові особи державного підприємства Національна академія аграрних наук України уклали фіктивні договори з комерційними структурами на відновлення низки будівель установи. Однак фактично роботи з реконструкції не здійснювалися або проводилися частково. Також підприємство нелегально торгувало вирощеною сільгосппродукцією.

В ході обшуків і експертного огляду будівель і приміщень правоохоронці задокументували факти протиправної діяльності і вилучили документи, що підтверджують схему.

В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України триває слідство для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до схеми.
https://myc.news/ua/proishestvie/afera_s_byudzhetnymi_sredstvami_v_nacionalnoj_akademii_agrarnyh_nauk

Зеленський анонсував створення президентського університету

11:50 31 травень Київ, Україна



Глава держави підписав указ про створення єдиного в своєму роді і першого в Україні президентського університету. Навчання в цьому вищому навчальному закладі буде безкоштовним, а педагогічний склад - найвищого рівня.
Про новий навчальний заклад він розповів в ході форуму "Україна. 30" в понеділок, 31 травня.
"В Україні буде створено президентський університет. Ця установа вищої освіти, яка готуватиме людей майбутнього, яка збере кращих викладачів і буде навчати фахівців, які зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту держави, для викликів майбутнього", - сказав Зеленський.
В університеті будуть навчати фахівців з: інформаційної та кібербезпеки, штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних і біотехнологій.

За словами Зеленського, в університеті навчатимуться безкоштовно, а потім студенти будуть займати державні посади.

Також президент розповів, що в рамках проєкту "Велике будівництво" було побудовано 150 шкіл і 100 дитячих садків по всій країні. До кінця року в планах збільшити їх до 200.

Президент розповів про плани забезпечити школи в сільській місцевості високошвидкісним Інтернетом і комфортними шкільними автобусами.

Крім того, влада має намір відродити професійно-технічну освіту, будувати гуртожитки для студентів, сучасні аудиторії, спортивні майданчики, басейни, їдальні, лабораторії.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що мета уряду - підвищити мінімальну зарплату педагогів до середньої по країні.

"У цьому році ми збільшимо зарплати вчителів на 30%. Але, звичайно, наша мета - це не менше ніж середня зарплата по країні, мінімальний базис для вчителів", - сказав він.
https://myc.news/ua/glavnoe/zelenskij_anonsiroval_sozdanie_prezidentskogo_universiteta

Непідконтрольні території на кордоні з Білоруссю?

https://kriminal.ictv.ua/videos/nepidkontrolni-terytoriyi-na-kordoni-z-bilorussyu-kryvavyj-burshtyn-zryvaye-dahy-lyudyam/

Колумбія - Росія. Майже милі друзі.

15:01 23 травень Київ, Україна



Зростає напруга у відносинах між Росією та Колумбією. Ще наприкінці минулого року Колумбія вислала двох агентів російської розвідки - Олександра Парістова і Олександра Білоусова, які займалися вербуванням агентів в місті Калі на заході країни та збирали інформацію про експлуатацію природних ресурсів в Колумбії. Така діяльність могла вплинути на продажі газу з Росії в європейські країни. Після цього, «за принципом взаємності» на думку російської влади, Росія оголосила двох співробітників посольства Колумбії в Москві небажаними особами і вислала їх з країни, одночасно висловивши «протест» проти рішення, винесеного російським громадянам у Колумбії. Ця подія стала ще одним  «шпигунським скандалом» російської «дипломатії».
З 28 квітня вже цього року в Колумбії проходять демонстрації проти податкової реформи і політики уряду на тлі різкого погіршення економічної ситуації в країні, викликаного пандемією. Заворушення сталися в Боготі, Калі, Медельїні та інших містах. Постраждали понад 1,9 тисяч людей. Не менше 42 осіб загинули. Пізніше уряд погодився внести зміни в плани реформи, міністр фінансів подав у відставку, проте протести продовжилися.
До звичних вимог, таких як підвищення заробітної плати і поліпшення умов праці, додалися нові, породжені пандемією. Протестуючі вимагають оснастити лікарні всім необхідним, закупити вакцини, в тому числі і російську «Супутник V».
На початку протестів сайти колумбійського парламенту і армії піддалися кібератакам, через які протягом кількох годин не працювали. Відповідальність за атаки взяло на себе міжнародне хакерське угрупування Anonymous.
Минулого тижня Міністр національної оборони Колумбії Дієго Молано заявив про причетність Росії до "підбурювання до насильства через соцмережі" на протестах, які вже більше трьох тижнів проходять в південноамериканській республіці.
Дієго Молано в інтерв'ю місцевому виданню El Tiempo заявив, що «в соцмережах є інформація про численні атаки і мобілізаційні заклики з Росії». «Під час протестів з'явилося 102 фейкові новини, виявлені в соціальних мережах; 55 відсотків цих новин дискредитують поліцію».
Раніше, 17 травня, в інтерв'ю іншому колумбійському виданню El Mundo глава оборонного відомства стверджував, що «скоєні кібератаки виходять, зокрема, з Росії».
Хакерські повідомлення у соцмережах зокрема підбурювали мешканців до спонукання влади до закупки російської вакцини «Супутник V». Складається враження, що Кремль таким чином «віддячує» Латинській Америці за «пробуксовку» постачання вакцини до континенту.
Бразильська фармацевтична компанія Uniao Quimica, яка напередодні випустила першу партію російської вакцини від коронавирусу «Супутник V», відмовилася проводити її клінічні дослідження. Бразильське Національне агентство з санітарного нагляду (Anvisa) також повідомило, що все ще не отримало від компанії необхідної документації.
Відомство пояснює, що 31 грудня 2020 року Uniao Quimica подала в Anvisa запит на дослідження «Супутника V». Так як клінічний протокол та інші документи і відомості, необхідні чинним законодавством в області охорони здоров'я, відсутні, 4 січня 2020 року Anvisa зажадала від компанії відсутніх документів, інформації та роз'яснень. Лабораторія все ще не направила відповідь на запит.
Раніше влада Бразилії вже двічі призупиняла реєстрацію «Супутника V». У березні Міністерство охорони здоров'я Бразилії підписало контракт на покупку «Супутника V» на $ 129 млн без конкурсу. Після цього, в кінці квітня, Anvisa не дозволила імпорт і використання «Супутника V». Російські розробники препарату назвали це «політичним рішенням». Бразильський регулятор відзначав, що може переглянути рішення по вакцині, коли російська сторона надішле всі відсутні дані.
«Переможна поступ світом» російської вакцини вже не вперше стикається з заборонами на використання через відсутність відповідних документів. І скільки б Кремль не верещав про «політизованість» таких рішень, справа тут лише у міжнародних нормах та здоровому глузді, який, на відміну від російської влади, присутній у діях потенційних замовників.
Тому від Кремля, який нізащо не  прийме  поразку «першої в Світі вакцини», можна очікувати будь яких, навіть безумних, дій для поширення свого «творіння». А те що люди загинули – так то дрібниця, яка ніяк не може перешкодити великоімперським планам…
https://myc.news/ua/mneniya/kolumbiya__rossiya_pochti_milye_druzya

Думский паноктикум

15:04 23 травень Київ, Україна



Влада Кремля раз за разом повторює тезу про те, що якісний склад Думи потрібно змінювати. Владі потрібні професіонали. Але напередодні виборів до Держдуми, розглядаючи списки можливих кандидатів від провладних політичних сил складається враження, що склад нової Думи буде обиратися виходячи з рейтингів скандальних телешоу. Бо саме в постановці та участі у таких шоу майбутні можливі обранці перш за все і є професіоналами.
З «новими» обличчями теж є певний дефіцит. Ходять чутки, що патріарх Кирило особисто відстоює «збереження» в Держдумі віце-спікера Петра Толстого. Крім лобіювання інтересів РПЦ, цей колишній телеведучий встиг стати «обличчям Росії» в Парламентській асамблеї Ради Європи. Причому «обличчям» досить неоднозначним. Тепер до нього може додатися ще один телеведучий з «яскравою» репутацією - Сергій Міхєєв. Багато хто пам'ятає, як цей в минулому політолог і політтехнолог побив в ефірі російського ТБ іноземного експерта. "ТВ Центр" змушений був скасувати вихід цієї програми. Міхєєв, що називається, повертається до коріння. Його політична діяльність починалася в рамках націоналістичного «Конгресу російських громад», а тепер він піде на вибори в складі «прилєпінського» крила «Справедливої Росії - За Правду».
Ще одним депутатом готується стати власне сам Захар Прилєпін із «роду синів боярських». Той самий «письменник зі зброєю в руках», який так полюбляє розповідати, як воював в Донбасі. Антисеміт, ксенофоб і неосталініст. «Засмутився невігластву і підлості, неможливих у російського письменника», - зазначив, зокрема, після прочитання прилєпінської книги «Листи Сталіну» доктор мистецтвознавства, екс-міністр культури РФ Михайло Швидкой. В 2021 році Прилєпін активно пропонував Кремлю свою «гвардію» як інструмент для боротьби з опозицією.
Разом з ними балотується і ще один письменник - Микола Стариков. Сталініст, гомофоб і автор численних статей і книг з найрізноманітніших галузей знань - від економіки до геополітики, які критикувалися багатьма представниками профільних наук за лженауковість. Газета «Коммерсант-Власть» номінувала Старикова на конкурс висловів «Лізость до тіла-2010» через його висловлювань про Володимира Путіна: «Так вже вирішило провидіння, що на складній ділянці нашої історії біля керма виявився Путін. І як би до нього не ставитися, сьогодні саме він утримує країну від хаосу. Саме тому він не повинен йти. Саме тому Путін зобов'язаний залишитися» - пише Стариков.
Від цієї ж партії в Держдуму намір обратися професійний одесит Анатолій Вассерман. Той самий «Анатолє» із мемів, про якого російський політ технолог і публіциста Станіслав Бєлковський сказав: «Він все знає, але нічого не розуміє».
Компанію перерахованим «полум'яним борцям-пропагандистам» в списках «Справедливої Росії - За правду!» можуть скласти не менш яскраві та ще більш далекі від професійної політики кандидати від «Єдиної Росії». Володимир Машков і Михайло Пореченков. ЗМІ пишуть і про Дмитра Пєвцова, хоча сам він це заперечує. Репер В'ячеслав Машнов, відомий під псевдонімами «Гнійний» і «Слава КПРС», також може взяти участь у виборах - тільки від нового кремлівського проекту «Зелена альтернатива».
Єдинороси на майбутніх виборах можуть відзначитися не аби якими жінками у своїй команді. Чого варта сама Марія Бутіна, яка повернулася в Росію із США наприкінці 2019 року, де вона, за її словами, «відстоювала право на вільне носіння зброї», але в підсумку потрапила до в'язниці. На справді ж, молоду шпигунку у липні 2018 американський Мін'юст звинуватив в змові з метою роботи іноземним агентом без повідомлення влади США, в «інфільтрації (проникненні) в організації, що мають вплив на американську політику, з метою просування інтересів Російської Федерації».
Зараз Бутіна також телеведуча - на пропагандистському телеканалі Russia Today, де встигла прославитися поїздкою в колонію до опозиціонера Олексія Навального.
Перераховувати таких «зірок» у списках дотичних до влади російських політичних партій можна дуже довго. Гліб П’яних, Євген Попов, Валерій Соловей, Тимофій Баженов, Юлія Волкова… «нас не догонять»… «нас не догонять»…
А ще «Єдина Росія» дуже хоче бачити в своїх лавах лікарів. Ну не може бути прохідним список із одних шоуменів. Хтось же повинен викликати у електората почуття поваги. А на тлі пандемії справжніми героями виглядають саме медичні працівники. Тому їм – «зелене світло». Можливо їм вдасться «вилікувати» рейтинги правлячої партії,  який в містах мільйонниках пішов нижче 20% і продовжує знижуватися.  Бо одне «шоу» вже явно Кремлю не допоможе.
https://myc.news/ua/mneniya/dumskij_panoktikum

Чому захоплення літака Ryanair вигідне Путіну

19:05 26 травень Київ, Україна



Після шокуючого захоплення літака ірландської авіакомпанії президентом Білорусії Олександром Лукашенком, був затриманий опозиціонер Роман Протасевич. Лише через два дні після терористичного акту почали з'являтися подробиці події і політологи заговорили про вигоду Росії.

По-перше, з'явилося відео з "зізнанням" Протасевича. На ньому опозиціонер розповідає, що не має проблем зі здоров'ям, про які говорила його мати. Також він стверджує, що співробітники правоохоронних органів ставляться до нього добре і він вже дає свідчення у справі про організацію ним масових заворушень в Мінську. За словами його батька Дмитра Протасевича, а також правозахисників із товариства журналістів, на відео видно, що у Романа зламаний ніс, права сторона обличчя в пудрі і мова опозиціонера нехарактерна для нього. Це може означати, що як і у випадку зі Світланою Тихановською, слова відеозвернення були сказані їм з примусу силовиків.

По-друге, з відкритих джерел стало відомо, що кілька людей після "перевірки" літака в Мінську на наявність вибухового пристрою не вилетіли до Вільнюса, а залишилися в Білорусії. Цей факт говорить про те, що люди, що зійшли з борту, ймовірно, є співробітниками спецслужб. Хто це був, і до яких спецслужба вони належать, ще треба з'ясувати.
По-третє, лідери ЄС закликали європейські авіакомпанії припинити польоти в Білорусь і над її територією, а також заборонили польоти білоруських літаків в європейському повітряному просторі і використання ними аеропортів союзу.

По-четверте, ЄС заморозив інвестиції в розмірі 3 млрд доларів. Крім захопленого літака, європейських лідерів шокувало відео із "зізнанням" Протасевича, що і послужило причиною відмови ЄС зі словами: "допомоги не буде, поки республіка не стане демократичною".

Президент Білорусії має намір зустрітися з Володимиром Путіним вже в цю п'ятницю, 28 травня. Швидка зустріч може бути пов'язана саме з втратою можливості роздобути гроші ЄС і спробувати отримати їх в Росії. Адже РБ, як і раніше, відчуває кризу і, за словами експертів, незабаром Лукашенко не зможе платити навіть силовикам.

Для Путіна такий несподіваний жест лідера Білорусі став приємним сюрпризом. Непередбачуваний Лукашенко набагато яскравіше накреслив "червону лінію" для Європи і тепер буде "служити" Кремлю беззаперечно, якщо не хоче залишитися без грошей.

У свою чергу Путін не може допустити передчасний відхід Лукашенка, оскільки боїться, що це стане приводом для протестів усередині Росії.

Тому викрадення літака дозволить зберегти пост президента РБ, але не владу всередині країни.
https://myc.news/ua/specproekty/pochemu_zahvat_samoleta__vygoden_putinu

Сепаратисти заборонили жителям ОРДЛО виїжджати в Україну

09:18 27 травень Київ, Україна



Ватажок сепаратистів Леонід Пасічник підписав "указ", який посилює обмеження на перетин КПВВ Станиця Луганська.

Тепер жителям тимчасово непідконтрольною уряду України території заборонено виїжджати в Україну частіше одного разу на місяць, повідомляють сепаратистські ЗМІ.

Тимчасові заходи встановлюються нібито з метою боротьби з епідемією коронавірусу. Тепер жителі з пропискою на окупованій території Луганської області можуть виїжджати з ОРЛО не частіше ніж один раз на місяць. При цьому у виняткових випадках можна перетинати КПВВ частіше, проте для цього необхідний додатковий дозвіл.

У свою чергу громадяни без прописки на території ОРЛО будуть пропускатися згідно з попередньо сформованими списками. Пропускати будуть на лікування, навчання, догляд за близьким родичем, на похорон родича або на отримання "грошової допомоги".

Крім того, в'їзд буде здійснюватися з обов'язковим вимірюванням температури тіла. Жителі ОРЛО з підвищеною температурою і симптомами ГРВІ будуть направлятися на примусову госпіталізацію. Решті - будуть відмовляти у пропуску. При відсутності симптомів і результату ПЛР-тесту людей зобов'яжуть бути на самоізоляції вдома протягом 14 днів.
https://myc.news/ua/glavnoe/separatistyzapretili_zhitelyam_okkupirovannoj_territorii_vyezzhat_v_ukrainu_chashe_raza_v_mesyac

Білоруська криза для Кремля

20:19 24 травень Київ, Україна



Головним завданням Москви щодо Білорусі є не захист Лукашенка, а створення умов для гарантованого незмінного зовнішнього курсу Мінська, або навіть встановлення повного контролю над владою Білорусі. Навіть у випадку зміни влади у РБ Кремль хоче бути впевненим у своїх позиціях та перспективах. Влада Кремля надає перевагу підтримці анонсованого Лукашенком плану внесення змін до конституції РБ, які дозволили б перерозподілити владу від президента до уряду та парламенту. А потім провести дострокові вибори - і президентські, і парламентські. Такі зміни у Білорусі мають посилити вплив Росії на політику сусідньої країни.
Досі єдиним суб’єктом білоруської політики був Олександр Лукашенко. Це дозволяло йому без проблем порушувати домовленості з росіянами, знаючи, що у них немає іншого партнера у Білорусі. Кремль розуміє, що будь-які домовленості із Лукашенком діють лише поки він відчуває свою залежність від російської допомоги. Щойно ситуація стабілізується, Лукашенко здатен "забути" про обіцянки. Тому «картопляний диктатор» із своїм «поглядом на всі сторони світу» практично втратив довіру Путіна. Кремлю такий «флюгер» не потрібен.
 Кремль активно веде пошук можливих важелів впливу на «сусіда». Москва розглядає як варіанти взаємодії з діючими проросійськими силами на території Білорусі, так і створення власного «кишенькового» ресурсу – політичної партії – яка б була повною мірою залежною від кремлівських «господарів».
Підтвердженням таких намірів стало оприлюднення російським інтернет-виданням The Insider документів, які вказують на плани і деякі результати роботи Адміністрації Президента Росії на білоруському напрямку. Ці документи отримані з управління президента з міжрегіональних і культурних зв'язків із зарубіжними країнами, яке очолює генерал СЗР Володимир Чернов.
У одному з документів, який має назву «Стратегія роботи в Республіці Білорусь» і підготовлений у вересні 2020 року, стверджується, що «для збереження впливу в Білорусії необхідно <...> отримати вплив над максимальною кількістю політичних сил в Білорусі (увійти в керівні органи всіх опозиційних структур) та <...> створити ресурсну базу для формування майбутнього суспільно політичного руху, політичної партії <...> - пошук і підготовка до 1200 кандидатів для подальшої участі в парламентських виборах».
 Також The Insider опублікував установчу програму майбутньої прокремлівської партії «Право народу». Офіційно про партію ще не оголосили, але з її програми можна багато що сказати про плани Кремля. Одним з неформальних кураторів проєкту створення такого проросійського руху є референт Управління Президента РФ з прикордонного співробітництва Юрій Шувалов. Він був одним із функціонерів та ідеологів «Єдиної Росії», соратником Бориса Гризлова, а також координатором Центру соціально-консервативної політики, одного з дискусійних клубів ЄР.
Виходячи з тексту установчої програми, Кремль розраховує відвести протестну активність білорусів від боротьби проти вкрадених виборів в бік «конституційних реформ». «Ми не прихильники насильницьких революцій і революційних перетворень, - проголошує програма. - Ми прихильники рішучих реформ, які сформують міцні умови і механізми для реалізації гідності громадян і гідності Республіки Білорусь».
З програми стає зрозуміло, що Кремль планує перехід Білорусі до парламентсько-президентської республіки. «Право народу» також пропонує масштабну приватизацію державного сектора РБ. Вочевидь, для того, щоб вивести з-під державного контролю стратегічні підприємства республіки, які через категоричну відмову влади проводити їхній продаж у Білорусі іронічно називають "столовим сріблом", натякаючи на бажання Лукашенка залишити їх під своїм управлінням, та передати російському олігархату. Програма також передбачає «демонтаж цензури» і «повагу свободи і гідності особистості». Враховуючи, де ця програма складалася, ця теза звучить досить іронічно.
Що стосується ідеологічного наповнення - технологи кремлівської АП готові загравати з білоруською ідентичністю. У назвах проєктів і програмі партії помітно дистанціювання від класичного «триєдиний народ», «давньоруська цивілізація» та інше про спільну долю братніх народів. Пропонується цілком сучасний, адаптований під запити білоруського суспільства проєкт, який прив'язує до Росії в м'якому форматі, через економіку.
Кремлівські політтехнологи не даремно «їдять свій хліб». Такий «вовк в овечій шкурі» не є токсичним для білорусів, має шанси на успіх у «вівчарні»…
https://myc.news/ua/kolonka_redaktora/belorusskij_krizis_dlya_kremlya

Вражеские радиоволны.Как Украина борется с радиовещанием из"ДНР"

Современная война – это не только обстрелы и наступления. Сейчас войны ведутся посредством информационно-психологических операций, поэтому так важен контроль медиапространства.

Радиосигналы из оккупированной территории слышны в подконтрольных Украине городах. В Курахово и Авдеевке можно поймать 3 радиостанции пророссийских террористов. Аналогичная ситуация и в поселках Приазовья. Практически по дороге до Мариуполя можно поймать сигнал подконтрольных сепаратистам станций радиовещания.

Дело в том, что под контролем оккупантов оказались крупные передающие радиоцентры в Донецкой и Луганской областях. К тому же обстрелами была повреждена станция вблизи горы Карачун. Все, что связано с Украиной, боевики буквально выдавили из подконтрольных им территорий. Эти приказы лидерам сепаратистов поступали прямо из Москвы. Поэтому жители оккупированной части Донбасса (около 4 млн человек) остались в информационном вакууме и слушают исключительно российскую пропаганду.

Репертуар радиоведущих ОРДЛО не богат. Они вещают о действиях на фронте, постоянно говорят, что обстрелы провоцируют только ВСУ. Из культурных новостей  - участие балалаечников т.н. «ДНР» в российских творческих конкурсах и тому подобное.

В Украине ведется борьба с сепаратистами и на информационном фронте. В 2019 году был реализован ряд проектов в этой сфере. Об этом на конференции в Киеве рассказала заместитель главы Нацсовета Ульяна Фещук. Были  построены и реконструированы несколько радиовышек. В прифронтовых областях стали снова вещать на средней волне, чтобы украинские новости могли услышать и на оккупированной территории. Транслируются украинские каналы на спутниковом телевидении, которым пользуются и жители ОРДЛО.

Однако проблема сигнала вражеских радиоволн остается в Украине актуальной в 2021 году. Этот факт признали в СБУ.

«На уровне государства решением СНБО был разработан проект по блокированию сигнала телерадиовещания, который поступает с временно оккупированной части Донецкой области. И в апреле 2018 такое оборудование было запущено. Впрочем, оно фактически позволяет блокировать только территорию непосредственно вокруг точки размещения оборудования (средняя протяженность зоны покрытия составляет не более 20-30 км) и не охватывает в полном объеме прилегающие районы и населенные пункты вблизи линии разграничения», - сообщили в спецслужбе.

Кроме того, покрытие подконтрольной территории Украины сигналом украинских телерадиовещателей не является стопроцентным.

В СБУ сообщают, что нужно провести на подконтрольной территории Украины «аудит» использования радиочастотного ресурса с последующим изготовлением реальной карты зон охвата всеми телерадиосигналами территории Донецкой и Луганской областей. А единственный легитимный государственный орган, уполномоченный проводить указанные измерения - Государственное предприятие Украинский государственный центр радиочастот.

Эксперты считают, что в связи с отсутствием реальной карты покрытия  невозможно рассчитать необходимое количество дополнительных комплексов по блокированию и их территориальное месторасположение.

«Нам необходимо определиться относительно общей стоимости комплексного подхода блокировки враждебного сигнала и стоимости развития сто процентного покрытия подконтрольной территории Украинской телерадиосигналом», - отметили в СБУ.

Учитывая это, СНБО 14 мая принял решение по отдельным мероприятиям по обеспечению информационной безопасности. Это решение утверждено Указом Президента №№ 198/2021. При МинТОТ создана Комиссия по вопросам стабильного функционирования национального телевидения и радиовещания на временно оккупированных и пограничных территориях Украины.

СБУ принимает меры для нивелирования негативного информационного воздействия со стороны «ЛДНР». Ведется постоянный мониторинг национального медиапространства. Сотрудники Службы информируют СНБО, Кабинет Министров Украины, Министерство по вопросам реинтеграции временно оккупированных территорий, председателя Донецкой областной государственной военно-гражданской администрации по данной проблеме, но соответствующие решения должны приниматься на государственном уровне.

Из всего сказанного можно сделать вывод, что Украина в состоянии глушить вражеские радиоволны, но для этого нужно финансирование и политическая воля.

https://www.0629.com.ua/news/3112898/vrazeskie-radiovolny-kak-ukraina-boretsa-s-radiovesaniem-iz-dnr

СБУ закликає українців особливо дбати про безпеку під час перети

СБУ закликає українців особливо дбати про безпеку під час перетину українсько-російського кордону!
Служба безпеки України закликає громадян бути особливо пильними в питаннях власної безпеки під час перетину українсько-російського кордону. Адже російські спецслужби продовжують агресивну діяльність стосовно схилення до конфіденційної співпраці на шкоду Україні.
СБУ нагадує про гарячу лінію в Донецькій та Луганській областях: 0800501482


https://www.facebook.com/ssu.donetsklugansk/posts/2794271380789690