Про співтовариство

Співтовариство має на меті подавати матеріали з важливими знаннями для думаючих людей. Все має бути українською мовою за рідкісними винятками цитування в оригіналі.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Знання є сила

Скільки грошей переводять в Україну

Скільки грошей переводять в Україну з-за кордону: Інфографіка
Автор: Корж Антон
 
27 січня, 14:31
Протягом 2014-2020 років постійно зростала кількість переказів в Україну

Про це повідомляє "Слово і діло".

Втім, не всі переклади надходять через заробітчан, є ще й приватні трансферти - в 2020 році їх загальна сума зросла на 2,6% (з 8,701 млрд до 8,928 млрд дол.). Трохи зросла перекладена з-за кордону оплата праці - з 6,493 до 6,516 млрд дол. Приватні трансферти становили в 2019 році 2,208, а в 2020-м - 2,412 млрд дол. (+ 9,2%).

Протягом 2014-2020 років постійно зростала кількість перекладів. Якщо в 2014-му надійшло 6,489 млрд дол, то за три квартали 2020 року в країну надійшло 8,928 млрд дол.

Найбільше грошей у 2020 році перевели з Польщі (як і в 2019 році) - 2,46 млрд дол. На другому місці за кількістю перекладів США - 870 млн дол., На третьому - Російська Федерація, звідки надійшло 764 млн дол.

Нагадаємо, що раніше глава ДПС Олексій Любченко відзначив серед резервів для нарощування податків ті 12 млрд доларів, які пересилають в Україну працюють за кордоном "заробітчани" . Він додав, що податкова обов'язково займеться цими грошима. В якості одного з перших кроків Податкова планує змусити українські банки скасувати поняття "банківської таємниці" .

Самогубства 7654 в Україні за 2020

Стало відомо, в яких областях України частіше відбуваються самогубства Вчора, 17:16Коментарів: 4 ЗМІ опублікували статистику, спираючись на дані МВС. Найбільше суїцидів в минулому році було в Дніпропетровській, Одеській та Харківській областях depositphotos.com У минулому, 2020 року в Україні було зафіксовано 7654 випадки самогубства. Найчастіше зводили рахунки з життям жителі Дніпропетровщини, а також Харківської та Одеської областей. Читай також: У Дніпрі таксист врятував жінку від самогубства Про це з посиланням на дані МВС повідомляє портал ВСВІТІ. Так, найбільше суїцидів в 2020 році було задокументовано на території Дніпропетровського регіону - 745 випадків. На Харківщині покінчило з собою 597 чоловік, в Одеській області - 523. Читай також: У хостелі Одеси повісилася дівчина. 18+ Також варто додати, що найменше самогубств в минулому році було скоєно в Тернопільській області. У той же час загальна кількість суїцидів збільшилася на Запоріжжі, в Житомирській, Сумській, Херсонській, Миколаївській областях. Також стали частіше вирішуватися на самогубства жителі Прикарпаття, Закарпаття, Луганщини, Чернігівщини, Рівненщини та Буковини.


Знову 5-ть ?! Заклинило!

"Батьківщина" ініціює референдуми з п'яти питань – Тимошенко
СЕРЕДА, 27 СІЧНЯ 2021

ВО "Батьківщина" має намір ініціювати проведення референдумів з п'яти питань.

Джерело: лідерка політсили Юлія Тимошенко з трибуни Верховної Ради 27 січня

Деталі: Тимошенко назвала ухвалений напередодні парламентом закон про референдум "поганим". На її думку, "звичайні люди ніякого референдуму провести не зможуть через бюрократичні процедури". Тому експрем’єрка запевнила, що її політсила "допоможе народу" проявити свою волю.

Пряма мова: "Ми ініціюємо разом із народом проведення референдумів з п'яти питань: український газ і атомну електроенергію з 30% рентабельністю віддати громадянам України; питання землі – "ні" продажу сільськогосподарської землі; продаж стратегічної власності (газогін, залізниця, Укрпошта тощо); про марихуану - ми запитаємо в людей, чи готові вони легалізувати достатньо важкий наркотик; і гральний бізнес".

Нагадаємо: У день виборів 25 жовтня 2020 року команда президента Зеленського проводила опитування під назвою "5 питань від президента": стосовно довічного ув'язнення за корупцію, створення вільної економічної зони на окупованій частині Донбасу, скорочення кількості народних депутатів до 300, легалізації каннабісу в медичних цілях, використання Будапештського меморандуму для відновлення територіальної цілісності України.

В Офісі президента пояснювали, що це опитування, на відміну від конституційного референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків.

Передісторія:

  • 9 червня 2020 року Зеленський подав до парламенту законопроєкт №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум".
  • 18 червня 2020 року Верховна Рада підтримала його в першому читанні.
  • 26 січня 2021 року парламент ухвалив документ у другому читанні.

Валентина Романенко, УП

Інавгураційна промова 46-го президента США Джозефа Байдена - ч.2

Звертаючись до всіх, хто підтримував нашу кампанію, я схиляю голову перед вашою вірою в нас. Всім тим, хто нас не підтримував, я хочу сказати наступне: "Прислухайтеся до мене в міру того, як ми просуваємося вперед. Випробуйте мене і моє серце".

Якщо ви не погодитеся зі мною, нехай буде так. Це демократія. Це Америка. Право на мирне незгоду. В межах кордонів нашої республіки, можливо, це найбільша сила нації. Проте, вислухайте мене: "Розбіжності не повинні вести до роз'єднання". І я клянусь, що буду президентом для всіх американців, абсолютно всіх. (Оплески.) І я обіцяю вам, що буду боротися за тих, хто не підтримав мене, в тій же мірі, як і за тих, хто підтримав. (Оплески.)

Багато століть тому Св. Августин, святий моєї церкви, писав, що народ - це маса, яка визначається загальними об'єктами любові. Обумовлена загальними об'єктами любові. Які у нас загальні об'єкти, які ми, американці, любимо, які визначають нас як американців?

Думаю, ми знаємо. Це можливості, безпеку, свобода, гідність, повагу, честь і, так, істина. (Оплески.) Останні тижні і місяці дали нам болісний урок. Існує правда і брехня - брехня, яку кажуть заради влади і наживи.

І у кожного з нас є борг і відповідальність як громадян, американців, і особливо лідерів, які взяли на себе зобов'язання дотримуватися Конституції і захищати нашу країну, відстоювати правду і боротися з брехнею. (Оплески.)

Послухайте - (оплески) - я розумію, що багато хто з моїх співвітчизників-американців дивляться в майбутнє з острахом і тривогою. Я розумію, що вони турбуються про свою роботу. Я розумію що, як і мого батька, їх ночами мучать питання: чи зможу я зберегти своє здоров'я, чи зможу я платити іпотеку. Вони думають про свої родини, про те, що буде далі. Чесно, я розумію.

Однак відповідь полягає не в тому, щоб піти в себе, підтримувати конкуруючі фракції, не довіряючи тим, хто не схожий на вас, або молиться не так, як ви, або отримує новини з інших джерел. Ми повинні покласти край цій нецивільних війні, в якій червоний колір протиставляється синьому, село виступає проти міста, консервативне знаходиться в опозиції до ліберального. Ми зможемо це зробити, якщо відкриємо свої душі замість того, щоб робити запеклими серця.

Якщо ми виявимо трохи терпимості і упокорювання і висловимо готовність стати на місце іншої людини. Як сказала б моя мама: "На хвилиночку встань на його місце". Тому що в житті є одна особливість: ніхто не знає, що з ним станеться.

Бувають дні, коли тобі потрібна допомога. Бувають дні, коли нас закликають протягнути руку допомоги. Так і має бути. Ми робимо це один для одного.

Якщо ми це зробимо, наша країна стане сильніше, більш процвітаючою, більш готовою до майбутнього. Між нами можуть існувати розбіжності. Дорогі співвітчизники, ми будемо мати потребу один в одному в ході подальшої роботи. Необхідно буде докласти всіх зусиль, щоб вистояти цю темну зиму. Ми вступаємо в найважчий, самий смертоносний період пандемії.

Ми повинні залишити осторонь політику і нарешті почати боротися з COVID-19 як єдина нація. Я вам це обіцяю. Як говориться в Біблії, "Увечері плач, а радість на ранок!". Ми пройдемо це разом. Бачте, ми з колегами служили в Палаті представників і в Сенаті, і ми розуміємо, що світ сьогодні дивиться на нас. Я хотів би сказати наступне громадянам інших держав.

Америка пройшла випробування, завдяки чому ми стали сильнішими. Ми будемо відновлювати зв'язки з союзниками і відігравати важливу роль на світовій арені. Чи не з тим, щоб вирішити проблеми минулого, а з тим, щоб подолати існуючі або майбутні виклики. (Оплески.)

Ми послужимо прикладом не завдяки нашій силі, а завдяки силі нашого прикладу. (Оплески.) Ми будемо сильним, надійним партнером, який виступає за мир, прогрес і безпеку.

Як ви знаєте, в нашій країні ми пройшли через багато. Перше, що я хотів би зробити, ставши президентом, - це запросити вас приєднатися до мене в хвилину мовчання, присвячену молитві, і згадати 400 тисяч американців, яких ми втратили за останній рік у зв'язку з пандемією: матерів, батьків, чоловіків, дружин, синів, дочок, друзів, сусідів і колег. Ми вшануємо їх пам'ять, перетворивши в той народ і в ту країну, якими ми можемо і повинні стати.

Прошу вас приєднатися до мене в мовчанні для молитви в пам'ять про тих, хто загинув або втратив близьких, і про нашу країну.

[ХВИЛИНА МОВЧАННЯ]

Амінь. Настав час нового випробування. Наша демократія, наша правда піддаються атаці. Лютує вірус, зростаюча нерівність, гноблення в зв'язку зі системним расизмом, кліматична криза. Роль, яку США грають в світі. Кожна з цих проблем є найважливіший виклик. Але ми стикаємося з ними одночасно. На нашу країну лягла найважча відповідальність в нашій історії, і тепер ми пройдемо випробування.

Чи зуміємо ми спільно подолати труднощі? Настав час сміливих дій, так як перед нами стоїть безліч завдань. Це факт. Обіцяю вам, що про нас з вами будуть судити на підставі того, як ми впораємося з нашаровуються кризами нашої ери. Опинимося ми на висоті поставлених завдань? Вистоїмо ми в ці рідко зустрічаються, але важкі часи?

Чи зможемо ми виконати наші зобов'язання і передати нашим дітям новий і кращий світ? Вважаю, що ми повинні це зробити. Упевнений, що ви дотримуєтеся такої ж думки. Ми цього доб'ємося. Коли ми цього досягнемо, ми впишемо нову велику главу в історію США. Це буде американська історія - історія, яка буде схожа на одну з моїх улюблених мелодій, - "Американський гімн". У ній є строфа, яка мені здається особливо примітною.

Вона звучить так: "Вікові зусилля і молитви привели нас до цього дня. Яким буде наше спадщина? Що скажуть наші діти? Нехай серце моє прийшло стане відомо, коли мої дні підійдуть до кінця. Америка, Америка, тобі я віддаю краще". Давайте в розвивається історію нашої великої країни привнесемо наші власні зусилля і молитви.

Якщо ми це зробимо, то, коли наші дні підійдуть до кінця, наші діти і правнуки скажуть про нас: вони зробили все, що змогли, виконали свій обов'язок, вилікували скалічену землю. Мої співвітчизники, я закінчую тим же, чим почав свій виступ: священної клятвою перед Богом і перед вами. Даю вам слово, я завжди буду говорити вам правду. Я буду захищати Конституцію. Я буду захищати демократію. Я буду захищати Америку.

Інавгураційна промова 46-го президента США Джозефа Байдена 02

Я буду робити все заради вас, думаючи не про владу, а про можливості, які не про особисті образи, а про загальне благо. Разом ми напишемо американську історію надії, а не страху. Єдності, а не роз'єднаності. Світла, а не темряви. Історію порядності, гідності, любові, відновлення, величі і сумлінності.

Нехай ця історія послужить нам прикладом і джерелом натхнення. Нехай вона скаже майбутнім поколінням, що ми відгукнулися на заклик історії, що ми подолали виклик. Демократія і надія, правда і справедливість при нас не зникли; Америка забезпечила свободу на своїй території і в черговий раз послужила прикладом для країн світу.

Це - наш борг перед нашими предками, один одним і майбутніми поколіннями.

Таким чином ми цілеспрямовано і впевнено виконуємо завдання нашого часу, покладаючись на віру, наші переконання і відданість один одному і країні, яку ми любимо від щирого серця. Нехай Господь благословить Бог Америку і захистить наші війська. Спасибі, АмерикаИсточник: https://censor.net/ru/r32432

Інавгураційна промова 46-го президента США Джозефа Байдена

Голова Верховного суду США Робертс, віце-президент Харріс, спікер Пелосі, лідер Шумер, лідер Макконелл, віце-президент Пенс, мої шановні гості, мої співгромадяни-американці, це день Америки! Це день демократії, день історії та надії, оновлення та згоди. У горнилі століть Америка знову пройшла випробування. І Америка відповіла на виклик. Сьогодні ми святкуємо тріумф - чи не кандидата, а справи, справи демократії. Народ, волевиявлення народу було почуто, і воля народу була почута.

Ми знову дізналися, що демократія безцінна. Демократія тендітна. І в цей час, друзі мої, демократія перемогла! (Оплески.)

Тому зараз, на цьому священному місці, де всього кілька днів тому насильство намагалося розхитати саму основу Капітолію, ми зібралися разом, одна нероздільна збережена Богом нація, щоб здійснити мирний перехід влади, так, як ми робили це більше двох століть. Ми дивимося вперед на наш унікальний американський шлях, невтомний, сміливий, оптимістичний, і встановлюємо наші цілі, мети нації, якої - ми знаємо - ми можемо і повинні бути.

Я дякую своїх попередників за те, що вони присутні тут сьогодні. Я дякую їм від щирого серця. (Оплески.) І я знаю (оплески) ... І я знаю стійкість нашої Конституції і силу, силу нашої нації, так само, як це знає президент Картер, з яким я говорив вчора ввечері і який не може бути з нами тут сьогодні, але якому ми віддаємо данину поваги за його службу довжиною в життя.

Я тільки що прийняв священну присягу, яку брали всі ці патріоти. Першим цю присягу приніс Джордж Вашингтон. Але американська історія залежить не кого-то одного з нас, не від деяких з нас, а від усіх нас, від нас - народу, який прагне до більш досконалого союзу. Це велика країна. Ми хороші люди. Ми пройшли через століття, через шторми і боротьбу, мирний і воєнний час, але у нас попереду ще далекий шлях.

Ми підемо вперед швидко і наполегливо, тому що нам багато чого треба зробити цієї зими, сповненою великих небезпек і значних можливостей. Багато що потрібно виправити, багато відновити, багато залікувати, багато побудувати, багато придбати. Небагато людей в історії нашої країни стикалися з такими труднощами і викликами, які поставило перед нами час.

Вірус, який буває один раз в століття, безмовно вражає країну. За один рік він уже забрав стільки життів, скільки Америка втратила під час Другої світової війни. Втрачено мільйони робочих місць, закриті сотні тисяч підприємств, заклик до расової справедливості, якому щонайменше 400 років, рухає нами. Мрія про справедливість для всіх більше не буде відкладена. (Оплески.)

Заклик про виживання виходить від самої планети. Заклик, який не може бути відчайдушніше або ясніше, а тепер і зростання політичного екстремізму, концепція переваги білих, внутрішній тероризм, яким ми повинні протистояти і які ми переможемо. (Оплески.)

Подолання цих викликів, відродження нашої душі і забезпечення безпечного майбутнього Америки вимагають більше, ніж слів. Потрібно саме важкодосяжним в демократії - єдність. Єдність. В іншому січні, в новий, 1863 рік, Авраам Лінкольн підписав Прокламацію про звільнення рабів. Коли президент торкнувся пером паперу, він сказав (я цитую): "Якщо колись моє ім'я увійде в історію, це станеться завдяки цьому акту, який я підтримую всією душею".

"Який я підтримую всією душею". Сьогодні, в цей січневий день, я всією душею підтримую об'єднання Америки, об'єднання нашого народу, об'єднання нашої країни. (Оплески.)

Об'єднання для боротьби з ворогами, які нам протистоять, зі злістю, обуренням і ненавистю, екстремізмом, беззаконням, насильством, захворюванням, безробіттям і безнадією. Разом ми здатні на великі справи, важливі речі.

Ми можемо виправити неправильне. Ми можемо дати людям хорошу роботу. Ми можемо вчити наших дітей в безпечних школах. Ми можемо подолати цей смертоносний вірус. Ми можемо винагородити ... винагородити за роботу і відновити середній клас і забезпечити охорону здоров'я для всіх. Ми можемо забезпечити расову справедливість і ми можемо знову зробити Америку провідною силою добра в світі.

Я знаю, що слова про єдність можуть для когось в ці дні здаватися порожніми фантазіями. Я знаю, що сили, які нас розділяють, мають глибоке коріння і що вони реальні. Але я також знаю, що вони не є чимось новим. Наша історія була постійною боротьбою між американським ідеалом про те, що всі ми створені рівними, і жорсткої потворною реальністю, коли нас розривали на частини расизм, нативізм, страх, демонізація.

Битва триває роки, перемога ніколи не гарантована. Через громадянську війну, Велику депресію, Другу світову війну, 9 вересня, через боротьбу, жертви і труднощі наші кращі ангели завжди перемагали. У кожен з цих моментів більшість з нас - більшість з нас - об'єднувалося, щоб вести всіх нас вперед, і ми можемо зробити це зараз.

Історія, віра і розум вказують шлях - шлях єдності. Ми можемо дивитися один на одного не як противники, а як сусіди. Ми можемо ставитися один до одного гідно і з повагою. Ми можемо об'єднати зусилля, припинити кричати і знизити напругу. Бо без єдності немає світу, лише гіркоту і лють. Немає ніякого прогресу, тільки виснажливе обурення. Немає нації, тільки стан хаосу.

Це наш історичний момент кризи і викликів, і просування вперед передбачає єдність. Ми повинні зустріти цей момент як Сполучені Штати Америки. Якщо ми це зробимо, я даю гарантію, що ми не програємо. Ми ніколи, ніколи, ніколи не терпіли невдачі в Америці, коли ми діяли спільно.

Отже, сьогодні, в цей час, в цьому місці, давайте почнемо все з чистого аркуша. Давайте знову будемо слухати один одного. Чути один одного. Бачити одне одного. Поважати один одного. Політика не повинна бути палаючим вогнем, який знищує все на своєму шляху. Кожне розбіжність не повинно перетворюватися на тотальне війну. І ми повинні відкинути культуру, в якій самі факти маніпулюються і навіть фабрикуються. (Оплески.)

Мої співвітчизники-американці, ми повинні діяти по-іншому. Америка здатна на більше, і я вірю, що Америка - набагато краще. Просто погляньте навколо. Тут ми стоїмо в тіні купола Капітолію, як уже згадувалося раніше, завершеного в розпал Громадянської війни, коли сам Союз буквально висів на волоску. Проте, ми вистояли. Ми перемогли.

Ми стоїмо і дивимося на величний Молл, де доктор Кінг говорив про свою мрію. Ми стоїмо там, де 108 років тому на черговий інавгурації тисячі протестуючих намагалися перешкодити хоробрим жінкам виступити за право голосу. І сьогодні ми відзначаємо присягу першої в історії Америки жінки, обраної на національний пост віце-президента - Камали Харріс.

Не кажіть мені, що нічого не можна змінити! (Оплески.)

Через Потомак від нас знаходиться Арлінгтонське кладовище, де покояться в вічний мир герої, котрі проявили останню повну міру відданості. І ось ми стоїмо, всього через кілька днів після того, як бунтівна юрба вирішила, що вона може використовувати насильство, щоб змусити замовкнути волю людей, зупинити роботу нашої демократії, вигнати нас з цієї священної землі. Цього не сталося. Цього не станеться ніколи. Ні сьогодні. Ні завтра. Ніколи. Ніколи! (Бурхливі оплески.)

Інавгураційна промова 46-го президента США Джозефа Байдена 01

Конкуренція чи боротьба за виживання?



Рекомендую, бо важливі питання обговорюють, а українською такого контенту не знаю
Мої коменти
Богдан Гордасевич
Дуже дякую за цю розмову, де є головне, за що і аплодую пану Андрію, який вміло коментує та скеровує розмову так, щоб співрозмовник міг щиро (!!!) висловити своє сокровенне. Пану Роману Химичу прошу не ображатись за критику - вона не більшовицька, а скорше іронічна, а розмова і думки важливі, за посилання - респект.
Богдан Гордасевич
Ну чесно про себе Химич 1:17:01 - один з таких зрадників-інтелектуалів, що "предали свой народ" починаючи з мови і всього протесного руху, у якому сам участі не брав зовсім, а хто повинен. Якщо у нього "тітушки" і праворадикали одне, то я маю повне право називати Володимира Путина найбільшим бандерівцем сучасності, який найбільше зробив Україну реально незалежною державою та максимально від'єднаною від Росії і ще за трохи розвалить монстра - РФ.
Богдан Гордасевич
Ну це повна брехня і маніпуляція про 40% відсотків людей, що стали жити гірше, аніж за влади комуністів 37:25 - тут дика парадигма про ситуацію типу: людину випустили з тюрми і їй стало жити значно гірше, бо і житло, і харчування має сама знайти, працювати інтенсивно, безпека складніша тощо. Ненавиджу, коли концтабір-"соцтабір" починають порівнювати в площині нікчемності свободи з  позитивністю несвободи не називаючи ці речі своїми іменами, як воно зроблено Химичем.



Одним из главных мифов нашего времени является миф о конкуренции. Этот миф - часть либерального дискурса человеке, об обществе и о свободном рынке. В этом мифе говорится о том, что у нас равные возможности, что мы должны конкурировать и реализовывать свои задатки и умения для достижения успеха. А вот борьба - это плохо, это нецивилизованно, деструктивно. Но даже для не очень внимательных наблюдателей заметно, что борьба, уличные протесты, "революции" становятся все более значимым инструментом современной политики и экономики. Борьба возвращается в нашу реальность. Но в искаженных, а иногда и завуалированных формах. Как найти баланс между конкуренцией и борьбой? Какой будет политика и экономика ближайшего будущего? Какие модели смогут стать эффективными инструментами решения острых социальных конфликтов нашего времени? Об этом мы беседуем с Романом Химичем. 

Таймкоды:

0:00 Представление Романа. Вступительные слова.
4:05 Работа Романа. Консультант по конфликтам на рынке телекоммуникаций. 
7:56 Введение в концепцию дискурсов. Цель разговора - Деконструкция доминирующих дискурсов. 
11:25 Конкуренция как доминирующий дискурс политики и бизнеса. Различие конкуренции и борьбы. Конкуренция сегодня заявляется как единственно моральная форма поведения. 
15:25 Западные страны уже выработали механизмы сочетания борьбы и конкуренции, а постсоветским странам ее спустили как идеологию. 
Вопрос: Эти дискурсы взаимоисключающие или их можно сочетать? 
19:20 Как можно сочетать на примере двухтактного политического процесса. Фаза 1 - в ходе политической борьбы субъекты вырабатывают правила игры. Фаза 2 - политическая конкуренция в рамках установленных правил. Рано или поздно накапливается критическая масса ошибок и снова запускается Фаза 1. Борьба и конкуренция это разные стороны одного процесса. 
23:37 Чем грозит недостаточное понимание модели.
25:00 Дисбаланс в представлениях одних и тех же событий в СМИ на примере погромы BLM vs захват Капитолия. 
25:50 Маскировка дискурса борьбы дискурсом конкуренции.
29:20 Потеря фактора отношения к собственности. Пример с политикой идентичности.
31:50 Об обесценивании понятия "революция"
33:08 Вопрос собственности до сих пор важнейший вопрос?
34:30 BLM - инструмент раскола масс. Все апеллируют к государству.
37:00 Проблема собственности. 
39:26 Что будет с собственностью в ближайшие 20 лет? Скрытая революция в вопросе собственности.
43:43 Государство усиливается и срастается с крупными корпорациями новой экономики. Большинство проигрывает, хотя не замечает, что им пользуются.
46:45 Происходит концентрация власти. 
50:40 Пояснение про марксизм/ленинизм. 
53:00 Проблемы монополизации. Регуляция слишком традиционна, чтобы подходить новым монстрам цифровой экономики.
55:50 Институции важны, но их не нужно переоценивать. Они не парят в воздухе.
59:40 Проблема идентификации политической позиции сегодня.
1:06:35 Главная проблема - доминирование дискурса, который не допускает организованной борьбы за свои права. 
1:11:30 В Украине улицы предостаточно? Как организовать борьбу? Убийство профсоюзного движения в Украине. Никаких форм протеста кроме бузы.
1:17:20 Можно ли организовать борьбу за права общества? 
1:22:50 Резюме беседы. Нужно найти переосмыслить инструменты борьбы с учетом резко повысившейся ценности отдельного человека

Середня пенсія по Україні

Станом на 1 січня 2021 року середній розмір пенсії українця становить 3,5 тисячі гривень. А люди, які в минулому працювали суддями, отримують в 20 разів більше. Інформацію про це підтверджують дані, які опубліковані на сайті Пенсійного фонду України (ПФУ). Хто в Україні отримує найвищу пенсію. Фото: unsplash Середні виплати, згідно з даними Пенсійного фонду України:  • пенсії за віком - 8 330 485 осіб, середня пенсія - 3 538,97 гривні, • по інвалідності посилання - 1 426 553 чоловік, середня пенсія - 2 679,45 гривні, • у зв'язку з втратою годувальника - 531 849 осіб, середня пенсія - 3 012,50 гривень, • за вислугу років - 214 304 чоловік, середня пенсія - 3 205,53 гривень, • соціальні пенсії - 72 843 осіб, середня пенсія - 1 786,06 гривні, • довічне грошове утримання суддів - 3 538 осіб, середня пенсія - 67 961,39 гривні. Варто також додати, що пенсії військовослужбовців отримували 551 382 людей, їх пенсія становила 5 583,21 гривні. Крім того, за минулий рік середня пенсія суддів збільшилася на 48,1 відсотка, що на 22 087,12 гривень більше. Середня пенсія по Україні зросла лише на 13,8 відсотка, що на 424,53 грн більше.


Авто жене до 100 000 кілометрів у годину

Целое состояние на колесах: на дорогах Киева заметили редкий седан Jaguar – таких всего 300 во всем мире


В Киеве замечен редкий автомобиль

На улицах столицы Украины не мало уникальных автомобилей с сумасшедшим ценником. На этот раз на дорогах был замечен редкий Jaguar XE SV Project 8. Об этом сайт Motor media review.

Сегодня, 27 декабря, был замечен редчайший автомобиль Jaguar XE SV Project 8 на улицах Киева. Специалисты утверждают, что это редкая модель. Всего в мире выпущено триста экземпляров.

Если вы хотите приобрести этот автомобиль, то придется выложить не менее ста семидесяти тысяч евро. Людям, которые интересуются и разбираются в этих автомобилях знают, что что в этом экземпляре установлен пятилитровый компрессорный V8 мотор. Его мощность составляет 600 лошадиных сил.

У Jaguar XE SV Project 8 восьми ступенчатая автоматическая коробка передач. Такое авто вы сможете разогнать до ста тысяч километров в час всего за 3,7 секунды. А максимально возможная скорость на этом автомобиле до 322 километров в час.

В данной модели масса достоинств помимо очевидного стильного дизайна. Например одним из важных моментов является тот факт, что это автомобиль полноприводный. Его подвеска с адаптивными амортизаторами, кроме того машина оснащена керамическими тормозами.

Также по индивидуальному запросу и желанию владельца в таких седанах, можно убрать два задних сидения и установить каркас безопасности.

Ранее СТЕНА писала, что В сети появилось видео, где видно как по одному из столичных районов едет дорого Mercedes-Benz S400, максимальная стоимость которого доходит до 6 миллионов гривен. Данную модель в данный момент можно приобрести в дилерских центрах немецкого автопроизводителя, однако за это придется отдать немалую сумму денег.

коронавирус в Украині

Коронавірус в УкраїніАктуальна статистика підтверджених випадків Covid-19ZAXID.NET, 26 грудня 3660304 71
фото УНІАН

Станом на 26 грудня кількість людей, які захворіли коронавірусом Covid-19 від початку пандемії в Україні, – 1 019 876 (+7 709 за попередню добу):

  • Київ – 106 486 (+408)
  • Одеська область – 68 447 (+513)
  • Харківська область – 67 655 (+238)
  • Львівська область – 59 551 (+676)
  • Київська область – 56 942 (+568)
  • Дніпропетровська область – 56 356 (+676)
  • Запорізька область – 51 250 (+445)
  • Івано-Франківська область – 42 725 (+114)
  • Рівненська область – 40 195 (+216)
  • Сумська область – 39 848 (+358)
  • Чернівецька область – 39 293 (+150)
  • Хмельницька область – 38 333 (+329)
  • Житомирська область – 38 219 (+371)
  • Черкаська область – 37 321 (+374)
  • Донецька область – 34 586 (+361)
  • Полтавська область – 34 341 (+344)
  • Тернопільська область – 33 328 (+153)
  • Волинська область – 32 300 (+151)
  • Миколаївська область – 29 117 (+312)
  • Чернігівська область – 28 943 (+213)
  • Закарпатська область – 27 754 (+104)
  • Вінницька область – 21 858 (+160)
  • Херсонська область – 16 917 (+238)
  • Луганська область – 9 906 (+181)
  • Кіровоградська область – 8 205 (+56)

Летальні випадки – 17 702 (+121 за попередню добу):

  • Київ – 1 829 (+13)
  • Львівська область – 1 709 (+11)
  • Дніпропетровська область – 1 329 (+9)
  • Харківська область – 1 047 (+6)
  • Одеська область – 996
  • Київська область – 931 (+3)
  • Івано-Франківська область – 793 (+3)
  • Чернівецька область – 761 (+7)
  • Полтавська область – 711 (+3)
  • Донецька область – 678
  • Хмельницька область – 643 (+5)
  • Житомирська область – 632 (+4)
  • Закарпатська область – 625 (+2)
  • Запорізька область – 530 (+15)
  • Сумська область – 513
  • Волинська область – 499 (+2)
  • Рівненська область – 494 (+2)
  • Миколаївська область – 485 (+7)
  • Тернопільська область – 450 (+2)
  • Чернігівська область – 407 (+11)
  • Херсонська область – 405 (+6)
  • Вінницька область – 375 (+1)
  • Черкаська область – 354 (+7)
  • Луганська область – 267 (+2)
  • Кіровоградська область – 2391

Вилікувалися – 651 917 (+5 145 за попередню добу):

  • Харківська область – 53 612 (+651)
  • Львівська область – 43 854 (+86)
  • Дніпропетровська область – 42 908 (+117)
  • Київ – 37 130 (+161)
  • Рівненська область – 35 200 (+26)
  • Одеська область – 34 903 (+77)
  • Сумська область – 32 324 (+180)
  • Хмельницька область – 31 349 (+103)
  • Київська область – 31 124 (+649)
  • Житомирська область – 30 412 (+23)
  • Тернопільська область – 29 263 (+79)
  • Чернівецька область – 27 060 (+310)
  • Волинська область – 26 650 (+223)
  • Полтавська область – 25 844 (+48)
  • Івано-Франківська область – 25 325 (+1 040)
  • Донецька область – 25 164 (+279)
  • Закарпатська область – 22 332 (+2)
  • Черкаська область – 19 781 (+616)
  • Запорізька область – 17 701 (+57)
  • Чернігівська область – 14 360 (+68)
  • Вінницька область – 14 161 (+185)
  • Миколаївська область – 13 533 (+42)
  • Херсонська область – 7 337 (+99)
  • Луганська область – 6 771
  • Кіровоградська область – 3 819 (+24)

Загалом у світі: понад 80,2 млн людей захворіли від початку пандемії (+472 тис. за попередню добу), майже 1,8 млн померли (+8 419), майже 56,5 млн вилікувалися (+339 тис.).

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні 2020
Актуальна статистика підтверджених випадків Covid-19

Станом на 26 грудня кількість людей, які захворіли коронавірусом Covid-19 від початку пандемії в Україні, – 1 019 876 (+7 709 за попередню добу):

  • Київ – 106 486 (+408)
  • Одеська область – 68 447 (+513)
  • Харківська область – 67 655 (+238)
  • Львівська область – 59 551 (+676)
  • Київська область – 56 942 (+568)
  • Дніпропетровська область – 56 356 (+676)
  • Запорізька область – 51 250 (+445)
  • Івано-Франківська область – 42 725 (+114)
  • Рівненська область – 40 195 (+216)
  • Сумська область – 39 848 (+358)
  • Чернівецька область – 39 293 (+150)
  • Хмельницька область – 38 333 (+329)
  • Житомирська область – 38 219 (+371)
  • Черкаська область – 37 321 (+374)
  • Донецька область – 34 586 (+361)
  • Полтавська область – 34 341 (+344)
  • Тернопільська область – 33 328 (+153)
  • Волинська область – 32 300 (+151)
  • Миколаївська область – 29 117 (+312)
  • Чернігівська область – 28 943 (+213)
  • Закарпатська область – 27 754 (+104)
  • Вінницька область – 21 858 (+160)
  • Херсонська область – 16 917 (+238)
  • Луганська область – 9 906 (+181)
  • Кіровоградська область – 8 205 (+56)

Летальні випадки – 17 702 (+121 за попередню добу):

  • Київ – 1 829 (+13)
  • Львівська область – 1 709 (+11)
  • Дніпропетровська область – 1 329 (+9)
  • Харківська область – 1 047 (+6)
  • Одеська область – 996
  • Київська область – 931 (+3)
  • Івано-Франківська область – 793 (+3)
  • Чернівецька область – 761 (+7)
  • Полтавська область – 711 (+3)
  • Донецька область – 678
  • Хмельницька область – 643 (+5)
  • Житомирська область – 632 (+4)
  • Закарпатська область – 625 (+2)
  • Запорізька область – 530 (+15)
  • Сумська область – 513
  • Волинська область – 499 (+2)
  • Рівненська область – 494 (+2)
  • Миколаївська область – 485 (+7)
  • Тернопільська область – 450 (+2)
  • Чернігівська область – 407 (+11)
  • Херсонська область – 405 (+6)
  • Вінницька область – 375 (+1)
  • Черкаська область – 354 (+7)
  • Луганська область – 267 (+2)
  • Кіровоградська область – 2391

Вилікувалися – 651 917 (+5 145 за попередню добу):

  • Харківська область – 53 612 (+651)
  • Львівська область – 43 854 (+86)
  • Дніпропетровська область – 42 908 (+117)
  • Київ – 37 130 (+161)
  • Рівненська область – 35 200 (+26)
  • Одеська область – 34 903 (+77)
  • Сумська область – 32 324 (+180)
  • Хмельницька область – 31 349 (+103)
  • Київська область – 31 124 (+649)
  • Житомирська область – 30 412 (+23)
  • Тернопільська область – 29 263 (+79)
  • Чернівецька область – 27 060 (+310)
  • Волинська область – 26 650 (+223)
  • Полтавська область – 25 844 (+48)
  • Івано-Франківська область – 25 325 (+1 040)
  • Донецька область – 25 164 (+279)
  • Закарпатська область – 22 332 (+2)
  • Черкаська область – 19 781 (+616)
  • Запорізька область – 17 701 (+57)
  • Чернігівська область – 14 360 (+68)
  • Вінницька область – 14 161 (+185)
  • Миколаївська область – 13 533 (+42)
  • Херсонська область – 7 337 (+99)
  • Луганська область – 6 771
  • Кіровоградська область – 3 819 (+24)

Загалом у світі: понад 80,2 млн людей захворіли від початку пандемії (+472 тис. за попередню добу), майже 1,8 млн померли (+8 419), майже 56,5 млн вилікувалися (+339 тис.).