Про співтовариство

Співтовариство має на меті подавати матеріали з важливими знаннями для думаючих людей. Все має бути українською мовою за рідкісними винятками цитування в оригіналі.
Вид:
короткий
повний

Знання є сила

Звіт за рік для зе-дебілів

Про що Україна дізналася при Зеленському

1. Запровадити ринок землі – можливо.
2. Міністр – не святий: якщо він не справляється – може залишити посаду навіть за місяць.
3. Монобільшість не означає диктатуру – як було б у Росії.
4. Полонені можуть повернутися навіть з Мордору.
5. Депутатська недоторканність – не повірите! – знімається.
6. Щоб відправити у відставку Генпрокурора, не потрібно чекати наступного президента або дзвінка з Вашингтону.
7. Прем’єра можуть насварити за високі зарплати чиновників.
8. Президент може давати пресконференцію 14 годин, до останнього запитання.
9. Міністр може добровільно піти на карантин, тільки щоб заспокоїти людей.
10. Держава може оплатити десятки літаків, щоб повернути додому громадян, які застрягли за кордоном.
11. Президентська партія може добровільно відмовитися від державного фінансування.
12. Під час пандемії президент може звертатися до людей частіше, ніж мер вашого міста.

Світлина від Команда Зеленського.

Брехня брехнею брехню перекриє!

Неділя, 21 квітня 2019, 20:21 • Тарас Джміль • 59040

Зеленський перемагає з найбільшим результатом за всю історію України
Зеленський перемагає з найбільшим результатом за всю історію України

Петро Порошенко і Володимир Зеленський

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Попередні результати Національного екзит-полу свідчать про перемогу на виборіх президента України Володимира Зеленського з найбільшим, за всю історію незалежно України, результатом, повідомляє УНН.

Так, за попередніми результатами Володимир Зеленський набирає 78,8% голосів, виборців, що проголосували у ІІ турі, тоді як його опонент, діючий Президент України Петро Порошенко — 21,2%.

Попередній найвищий результат відданих за одного з кандидатів голосів був зафіксований у 1991 році, тоді Леонід Кравчук набрав 61,59% голосів тих, хто проголосував проти 23,27% у В'ячеслава Чорновола.

У 1994 році Леонід Кучма переміг Леоніда Кравчука з результатом 52% проти 45,06%.

У 1999 році Кучма став єдиним поки що главою держави, який зміг переобратися на другий термін. На виборах його головним опонентом був Петро Симоненко. За Кучму тоді віддали голосів 56,25% виборців, що проголосували, а за Симоненка - 37,8%.

У 2004 році остаточні результати голосування визначилися у ІІІ турі: переміг Віктор Ющенко (51,99 %). Другим став Віктор Янукович (44,20 %).

У 2010 році у другому турі переміг вже Віктор Янукович (48,95%), який обійшов Юлію Тимошенко (45,47%).

У 2014 році вже у першому турі переміг Петро Порошенко, який набрав 54,7 % голосів виборців. Юлія Тимошенко отримала тоді 12,81%.

Національний екзит-пол: перемагає Зеленський
Національний екзит-пол: перемагає Зеленський

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Оголошено попередні результати Національного екзит-полу після завершення повторного голосування на виборах президента України, передає УНН.

Дані оприлюднені після закриття о 20.00 дільниць для голосування, але станом на 18 годину.

Володимир Зеленський — 73,2%
Петро Порошенко — 25,3%

Зіпсували бюлетень 1,5%

Довідково. Польовий етап дослідження “Національний екзит-пол 2019” здійснювали дві провідні українські соціологічні компанії — Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Генеральна сукупність екзит-полу — виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України (крім спеціальних дільниць — лікарні, тюрми, військові частини, закордонні дільниці, та за винятком окупованих територій). Вибірка буде репрезентативною для України в цілому й для її 4 регіонів (Захід, Центр, Схід, Південь).

Кількість виборчих дільниць — 300 (по 150 для кожної соціологічної компанії).

Обсяг вибірки — близько 13 687 респондентів.

Кількість інтерв’юерів — на кожній виборчій дільниці працюватиме 2–3 особи, усього задіяно близько 750 інтерв’юерів. 
Статистична похибка вибірки з врахуванням дизайн-ефекту не перевищуватиме 2,5%.

Застосовувалася методика “таємного голосування”.

Джерело: УНН
ЦВК оголосила остаточні результати виборів президента України
ЦВК оголосила остаточні результати виборів президента України

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Центральна виборча комісія оголосила остаточні результати повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, передає УНН.

За офіційними даними ЦВК, перемогу здобув Володимир Зеленський, за якого проголосували 73,22% виборців. Петра Порошенка підтримали 24,45% виборців.

Нагадаємо, перший тур на виборах президента України відбувся 31 березня. Явка виборців становила 63,52%. Під ранок 4 квітня ЦВК опрацювала 100% протоколів з результатами голосування 18 893 879 виборців. Володимир Зеленський отримав 30,24%, Петро Порошенко - 15,95% голосів виборців.

У ЦВК офіційно оголосили про проведення другого туру виборів 21 квітня.

Участь у голосуванні в другому турі взяли 18 491 837 виборців. Явка під час повторного голосування становила 62,07%. У п’ятницю, 26 квітня, ЦВК прийняла на опрацювання протоколи з "мокрими" печатками від усіх 199 окружних виборчих комісій.
Окрім того, за інформацією ЦВК, 2,31% виборчих бюлетенів були визнані недійсними по Україні.

Раніше повідомлялось, що Центральна виборча комісія у вівторок, 30 квітня, оголосить результати повторного голосування на виборах президента України.

Джерело: УНН

Вижити чи краще померти одразу?

Вчені пояснили, що чекає перехворілих на COVID-19
Корреспондент.net, 16 квітня 2020,3697
Вчені пояснили, що чекає перехворілих на COVID-19
У перехворілих COVID-19 - ризик розвитку психоневрологічних розладів
Експерти вважають, що лікарі повинні почати моніторинг симптомів психоневрологічних розладів у всіх, хто перехворів

 

Вчені проаналізували вплив минулих пандемій на здоров'я людей і прийшли до висновку, що ті, які перехворіли COVID-19, можуть зіткнутися з підвищеним ризиком цілого ряду захворювань і розладів: від депресії і психозу до ускладнень на центральну нервову систему. Про це заявили американські вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго.
 
За словами експертів, наслідки вже пережитих пандемій виражалися різними психоневрологічними симптомами, включаючи енцефалопатію, зміну настрою, психоз, нервово-м'язову дисфункцію, демієлінізацію нервових клітин. Вони виникали на тлі гострої вірусної інфекції або розвивалися незабаром після неї протягом тижнів, місяців і більше.
 
Як приклад, в дослідженні наводять пандемію грипу в 18 і 19 століть. Тоді епідемія викликала безсоння, підвищену тривожність, депресію, манію, делірію і суїцидальні думки. "Іспанка" 1918 року спровокувала летаргічний енцефаліт - запальне захворювання ЦНС, яке характеризується високою сонливістю, психозом, кататонією і паркінсонізмом.
 
"Під час недавніх вірусних спалахів, таких як SARS-CoV-1 в 2003 році, H1N1 в 2009 році і MERS-CoV в 2012 році, вчені фіксували вищі показники нарколепсії, судом, енцефаліту, синдрому Гієна-Барре і інших нервово-м'язових і демієлінізуючих станів", - зазначають вчені.
 
Автори підкреслюють, що психоневрологічні наслідки нової пандемії поки невідомі, але, ймовірно, будуть значними і можуть тривати у пацієнтів роками.
 
"На даний момент вже відомо про гострі симптоми уражень ЦНС у тих пацієнтів, котрі перехворіли COVID-19 , включаючи більш часті випадки інсульту, делірію і втрату нюху і смаку", - заявила старший автор дослідження Сьюзі Хонг, оцінюючи медичні дані важких пацієнтів в Ухані.
 
Раніше про те, що у частини заражених коронавірусом спостерігалися неврологічні симптоми, заявили китайські вчені.
 
Хто заразив людину COVID-19: вчені назвали переносника
Корреспондент.net, 16 квітня 2020, 04:013517
Хто заразив людину COVID-19: вчені назвали переносника
Фото: Unsplash
Вчені встановили першого переносника коронавірусу людині
Дослідники провели масштабне вивчення тисячу двісті п'ятьдесяти двох повнорозмірних геномів COVID-19, а також його найближчих різновидів.

 

Коронавірус SARS-CoV-2 міг перейти від кажанів людині через бродячих собак, вважають вчені Університету Оттави в Канаді. Про це йдеться в роботі, опублікованій в журналі Molecular Biology and Evolution.
 
На думку вчених собаки, що поїдають кажанів, стали посередниками в поширенні вірусу. Так, потрапивши в кишечник собак, бактерії могли спровокувати еволюцію вірусу, який навчився уникати імунної відповіді у людей, а через деякий час передався людині.
 
Про це свідчить дослідження тисячу двісті п'ятьдесяти двох повнорозмірних геномів коронавірусу, серед яких попередник SARS-CoV-2, коронавірус кажана BatCoVRaTG13. Він збігається з нинішнім виглядом коронавірусу на 96%.
 
"У ссавців є білок ZAP, який протистоїть потраплянню інфекції в організм. Однак він перестає працювати, якщо організм атакує вірус, в якому мало так званих сайтів CpG. Виявилося, що у найближчих родичів SARS-CoV-2 вкрай мало цих сайтів",- зазначають вчені.
 
За їх словами, собачі коронавіруси, що заражають тканини травної системи, мають такий же рівень CpG, як у SARS-CoV-2 і BatCoVRaTG13.
 
Вчені нагадали, що у більшості хворих коронавірусом спостерігаються розлади шлунка, а значить, вірус атакує ШКТ.
 
 

Прожити разом вічність і померти в один день

Батько, мати і донька померли від коронавірусу протягом двох тижнів
Корреспондент.net, 14 квітня 2020, 09:47
Батько, мати і донька померли від коронавірусу протягом двох тижнів
Фото: Facebook
Мати (ліворуч) і дочка, які померли від коронавірусу
Батьки і дочка померли від коронавірусу практично один за одним. Із сім’ї залишився тільки син. За його словами, у нього таке відчуття, що йому "вирізали серце".

У Великобританії протягом двох тижнів від коронавірусної інфекції померли троє членів однієї сім'ї - глава сімейства Кіт МакВікар, його дружина Джин і їхня дочка Джейн, пише Daily Mail.

84-річний Кіт і 82-річна Джин померли від COVID-19, а через два тижні виявилося, що заразилася і їхня 62-річна дочка.

Перед своєю смертю жінка, колишній кримінальний аналітик поліції Стаффордшира, розмістила у Facebook кілька повідомлень, які закликають дотримуватися заходів соціального дистанціювання.

Кіт МакВікар (ліворуч) із сином Річардом. Facebook

Джейн навіть поміняла свою фотографію в профілі, опублікувавши заклик: "Залишайся вдома, це може врятувати життя".

Її 60-річний брат Річард у Facebook написав, що в суботу, 11 квітня, Джейн померла. Він також додав, що перспектива трьох похоронів для нього схожа на фільм жахів.

Джин МакВікар (праворуч) з дочкою. Facebook

"Відчуття, ніби мені вирізали серце", - написав у соцмережі чоловік.

Чи були у його батьків і сестри які-небудь проблеми зі здоров'ям, він не повідомив.

Раніше повідомлялося, що подружжя, проживши 65 років, померло в один день від коронавірусу.

Нагадаємо, що в Італії чоловік і дружина заразилася смертельним вірусом і пішли з життя з різницею в дві години. Разом вони прожили 60 років.

Прощальне слово Петра Порошенка країні і її народу

14.04.20 09:31 На утро 14 апреля зафиксировано 270 новых случаев COVID-19 в Украине, всего - 3372, умерли 98 человек, 119 - выздоровели, - Минздрав. ИНФОГРАФИКА
В Украине зафиксировано 3372 случая коронавирусной болезни COVID-19


По данным ЦОЗ, по состоянию на 9:00 14 апреля в Украине 3372 лабораторно подтвержденных случаев COVID-19, из них 98 летальных, 119 пациентов выздоровели. За сутки зафиксировано 270 новых случаев.

Сейчас коронавирусная болезнь обнаружена:

Винницкая область - 200 случаев;
Волынская область - 80 случаев;
Днепропетровская область - 71 случай;
Донецкая область - 12 случаев;
Житомирская область - 112 случаев;
Закарпатская область - 99 случаев;
Запорожская область - 89 случаев;
Ивано-Франковская область - 332 случая;
Кировоградская область - 144 случая;
г. Киев - 551 случай;
Киевская область - 224 случая;
Львовская область - 136 случаев;
Луганская область - 3 случая;
Николаевская область - 5 случаев;
Одесская область - 69 случаев;
Полтавская область - 26 случаев;
Ривненская область - 134 случая;
Сумская область - 74 случая;
Тернопольская область - 280 случаев;
Харьковская область - 14 случаев;
Херсонская область - 34 случая;
Хмельницкая область - 22 случая;
Черновицкая область - 546 случаев;
Черкасская область - 105 случаев;
Черниговская область - 10 случаев.

Данные с временно оккупированных территорий АР Крым, Донецкой, Луганской областей и города Севастополя отсутствуют.

Исследования проводились вирусологической референс-лабораторией Центра общественного здоровья Украины, а также областными лабораториями. По состоянию на утро 14 апреля 2020 в Центр поступило 838 сообщений о подозрении на COVID-19. Всего с начала 2020 года поступило 11974 сообщений о подозрении на COVID-19.

На утро 14 апреля зафиксировано 270 новых случаев COVID-19 в Украине, всего - 3372, умерли 98 человек, 119 - выздоровели, - Минздрав 01
На утро 14 апреля зафиксировано 270 новых случаев COVID-19 в Украине, всего - 3372, умерли 98 человек, 119 - выздоровели, - Минздрав 02

На утро 14 апреля зафиксировано 270 новых случаев COVID-19 в Украине, всего - 3372, умерли 98 человек, 119 - выздоровели, - Минздрав 03

З такими захисниками вороги зайві

Російський паспорт та 200 тис. доларів за диверсію: СБУ викрила генерал-майора на співпраці з ФСБ РосіїВ СБУ встановили, що генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов планував терористичні акти в Україні за завдання російської ФСБ
сьогодні, 14:252787
Автор:

• Таисия Ерохина

Російський паспорт та 200 тис. доларів за диверсію: СБУ викрила генерал-майора на співпраці з ФСБ Росії

Служба безпеки України викрила генерал-майора, який працював на ФСБ Російської Федерації, повідомляє прес-центр СБУ.

Повідомляється, що сьогодні затримали генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів (ст. 111 та 258 ККУ). В СБУ стверджують, що за завданням російських спецслужб він планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва. Про те, що Шайтанов є агентом Федеральної служби безпеки РФ, свідчать докази у справі - зокрема аудіо- та відеозаписи.

"На жаль, людина, котра отримала генеральське звання після Революції Гідності та мала захищати Україну, насправді працювала проти неї", - заявив голова СБУ Іван Баканов.

Так, затриманий, який є одним з колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" СБУ, насправді перебував на агентурному зв’язку під псевдонім "Бобиль" у полковника ФСБ Ігоря Єгорова. Останній – співробітник департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ (підрозділ, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій як на території України, так й інших держав – СБУ).

Зазначається, що Шайтанов за завданням російських агентів планував терористичні акти в Україні. Нагорода визначена у розмірі 200 тис. доларів та наданні паспорту громадянина РФ. За даними СБУ, виконавцем завдання мала бути особа серед колишніх бійців спецпідрозділів.

Окрім того, Шайтанов збирав та передавав російській стороні інформацію про обставини проведення таємних операцій в районі АТО/ООС, міжнародне співробітництво вітчизняних спецслужб у сфері національної безпеки і оборони, а також відомості про керівників низки підрозділів СБУ. До того ж, фігурант займався підбором та вербуванням старших офіцерів спеціальних і розвідувальних органів для роботи на ФСБ. Зустрічі Шайтанов проводив на території європейських країн.

Наразі з’ясовують усі обставини справи, встановлюють осіб, які були залучені до протиправних дій. Вирішується питання щодо оголошення Шайтанову про підозру та обрання запобіжного заходу.

"Вірус русофобії в Україні" від українофоба

Богдан Гордасевич
Дякуючи гугл-перекладачу я все читаю виключно українською мовою, як і цей матеріал поширюю в україномовному варіанті для ознайомлення, що є москалі, які в Україні вже і ДНР, І ЛНР мають суто російськомовні - ну всі умови для національного розвою, а все одно тупо живуть в несприятливих умовах українських реалій в якості фекалій.



Вірус русофобії в Україні
Автор: Павло Волков, Україна.ру
08.04.20 9:49 257Вірус русофобії в Україні
Міністерство охорони здоров'я України видало рекомендації по запобіганню від коронавируса на мовах нацменшин: польською, румунською, угорською та татарською. Створений Кабміном сайт Covid19.com.ua, де збирається вся актуальна інформація по епідемії в Україні, - українською та англійською мовами. російського немає

Як потрібно це розуміти людині, яка живе в Києві, майже повністю російськомовному місті? Так чи, що цю людину для держави не існує і не треба йому знайомитися з противірусної інструкцією?

Зрозуміло, що всі ми вчили в школі (і в радянській, і в пострадянській) українська мова і легко можемо прочитати цю інструкцію українською, навіть незважаючи на те, що в останні роки він був потворно зіпсований. Але ж і громадяни України румунської, польської, угорської походження точно так же володіють «держмовой». Якщо переклад робиться з поваги до всіх народів, які проживають в Україні, а також з урахуванням того, що деяка кількість людей похилого віку, які, до речі, знаходяться в особливій зоні ризику, дійсно мовою не володіє, то де переклад на російську?

Нам же багато років говорили, що це один з мов нацменшин, хоч ми з таким визначенням і не згодні. За українською Конституцією, у російської мови - особливий статус серед мов нацменшин. Є підписана Україною в 1996 році і вступила в силу в 2003 році Європейська хартія регіональних мов, згідно з якою мова, якою говорить навіть невелика кількість жителів регіону, автоматично може використовуватися у всіх сферах суспільного життя, в тому числі в офіційній документації. Так де переклад?

Взагалі-то, гра в російське нацменшина з подальшою боротьбою за його права - це таке наперсточнічество, погоджуючись з правилами якого, ми самі робимо себе все більш безправними. Шулерство в тому, що, приймаючи концепцію нацменшини, ми автоматично приймаємо і російську мову як мову нацменшини, незважаючи на те, що на ньому говорять не тільки російські, але й українці. Більш того, навіть офіційно російською мовою вдома (тобто поза офіційною обстановки) говорять половина громадян України, якби вони були татари, українці або євреї за національністю.

Нам тридцять років зі шкільної лави розповідають: раз ми громадяни України, ми - українці. Я ж прекрасно пам'ятаю, як це було ще в 90-х.

- Діти, підніміть руки, хто українець.

Підняли.

- А ти, Танечка, чому не піднімаєш?

- А я росіянка.

- Ти в Запоріжжі народилася?

- Так.

- А Запоріжжя в Україні?

- Так.

- Значить, ти українка.

Дитина спантеличений, але сперечатися з дорослою тітонькою не в змозі.

- А ти, Вася, чому не підняв руку?

- А я теж російський.

- Ти народився в Запоріжжі?

- Ні, в Самарі.

- Але живеш-то в Запоріжжі?

- Так.

- Ну ось, значить, українець.

Люди звикли так думати і часто не розуміють різницю між національністю і громадянством. Ніколи не забуду, як років дванадцять тому влаштовувався на роботу маркетологом не те в агентство, не те в торгову мережу. Пафосна рекрутерша (з тих, які захоплюються псевдофілософію «особистісного зростання») простягає мені казна-звідки взявся радянський бланк відділу кадрів. У ньому - в тому числі графа «національність».

- Навіщо це вам? - запитую я.

- Так просто форма така, - відповідає рекрутерша, реально не знаючи, навіщо їй це треба.

- Ви будете приймати рішення про прийом на роботу на підставі моєї національності?

- Ні, що ви. А яка у вас національність, в чому проблема її вписати?

- Ні в чому, російська. Просто не розумію, для чого це.

На обличчі рекрутерші подив.

- Так у вас же в паспорті громадянство України варто, - невпевнено каже вона. - А ви говорите, російська.

На роботу мене в результаті не взяли. А ось у представників справжніх нацменшин (вірмен, греків, поляків і т.д.) з таким розумінням все нормально. Жоден має паспорт громадянина України азербайджанець, перебуваючи при здоровому розумі, не скаже, що він не азербайджанець, а українець. А російські скажуть, бо очевидної різниці немає взагалі.

З тих демократичних часів (2012 рік), коли в Україні йшла дискусія про дві державні мови, у мене збереглася 200-сторінкова брошура, видана за сприяння британського посольства, університетів Оксфорда, Кембриджа, Барселони і ще двох десятків організацій, під назвою «Багатомовна Європа ». Це велике дослідження, проведене в 24 країнах Європи, в тому числі і в Україні. Я віддав десять років життя соцопитуваннями і можу компетентно сказати, що при деякій вправності соцопитування не виявляє думку громадян, а формує його. Відповідь багато в чому залежить від того, як поставлено питання.

Пам'ятайте Всесоюзний референдум про збереження СРСР березня 1991 року, на якому більшість проголосувала ... а за що насправді проголосували тоді більшість? За збереження СРСР як «оновленої федерації рівноправних суверенних республік». Вибачте, але якщо республіки суверенними, тобто не підкоряються рішенням центральної влади, то народ за фактом проголосував проти збереження СРСР. А здається, що «за».

Як же поставили питання по мовам в Європі? Австрія - «мова, якою користуєшся вдома», Англія - «мова, якою користуєшся вдома + основна мова», Іспанія - «мова, якою користуєшся вдома», Італія - «мова, якою користуєшся вдома», Франція - «мова, якою користуєшся будинки », Україна -« рідна мова ». Уже з'являються питання, чи не так? А ось і відповідь. В кінці розділу - глосарій: «Рідна мова - це мова, якою оволодівають в першу чергу і який розуміють. Традиційне питання дослідників щодо рідної мови в масштабних європейських дослідженнях поступово змінюється дослідженням питання щодо мови, який використовується будинку, оскільки останнє поняття є прозорим для інформаторів, ніж концепція «рідної мови».

Отже, «мова, яка використовується вдома», - прозоріше поняття, і саме про нього запитали жителів переважної більшості європейських країн. Для України ж пропонується концепція «рідна мова», яка, по суті, є думкою. А як у нас йдуть справи з думкою, ми вже побачили. З концепції «раз ви громадяни України, то ви українці» випливає наступна - якщо ви українці, то ваш рідну мову українську. Той факт, що люди при цьому говорять по-російськи, офіційною пропагандою пояснюється тим, що свого часу царі / більшовики (вибрати на свій смак) проводили насильницьку русифікацію. Тому повертайтеся, так би мовити, в лоно, переходите на «рідний» українську мову. У моє завдання не входить пояснювати, чому російські на південному сході України є корінним населенням, а російськомовні українці ніколи спеціально не русифікована. Я лише хочу показати,

Брошура «Багатомовна Європа» описує стан мов в Україні в такий спосіб: «За даними Держслужби статистики за 2011 рік в Україні проживає 45,7 млн осіб. За даними всеукраїнського перепису населення 2001 року, 77,8% населення складають українці, 17,3% - росіяни, решта національності разом - 4,9%. У 2001 році 67,5% жителів України заявили, що їхньою рідною мовою є українська, а 29,6% - російську ».

Основні висновки: «наявні в сучасній Україні мовні співвідношення з одного боку є продовженням процесів тотальної русифікації, а з іншого - відображенням новітнього прагнення українців до національного і політичного самосвідомості».

Цікаво, що в Нідерландах окремо розглянули Фрісландії, в Іспанії - Каталонію і Басконії, в Великобританії - Північну Ірландію, Уельс і Шотландію, а в Україні той же Крим окремо ніхто не розглядав. Але нехай так. Для чистоти експерименту краще розглядати ситуацію в при найгірших показниках. Якщо врахувати загальне зменшення населення до 37 млн осіб, втрату в основному російських за національним складом Криму і частини Донбасу, то кількість російських (для яких перекладу інструкції МОЗ немає) і кількість поляків, румунів, угорців (для яких такий переклад є) все одно незрівнянно . А якщо брати не тільки російських, але і російськомовних українців? Очевидним чином, не менше половини населення України російськомовно, але в 2001 році тільки 29,6% назвали своєю рідною мовою російську. чому, ми вже розібралися - концепція «рідна мова» замість концепції «мова, що вживається дому» спекулятивна в умовах пропаганди в дусі «живеш в Україні - значить ти українець; раз ти українець, твоя рідна мова - українська ».

Розчулює і висновок про тотальну русифікацію з прагненням українців до національної самосвідомості. Оскільки я живу на південному сході України з моменту утворення цієї держави, тенденцію за тридцять років я бачу прекрасно, і полягає вона в поступальної і цілеспрямованої українізації, яка почалася аж ніяк не після євромайдан і навіть не після «помаранчевої революції», а також прекрасно йшла при Януковичі, в город якого кидає камінь це європейське дослідження. Що стосується прагнення до самосвідомості, я помічаю таке психічний розлад у одиниць, на яких раніше поглядали як на досить агресивних, але в цілому нешкідливих фріків, а зараз з побоюванням, оскільки у них з'явилися зброю і загони бойовиків. Ось тільки немає у психічно здорових українців такого масового і нездоланного прагнення.

А ось дані дослідження RATING за 2012 рік: 50% вважають своєю рідною мовою українську, 29% - російську, 20% - одночасно і російська, і українська, 1% - інші мови. Вже дещо інша картина, чи не так? При 1% інших мов МОЗ переводить на них інструкцію, а при як мінімум 29% чисто російськомовного населення (білінгвів поки не беремо), на російську мову не переводить.

Цікаво, чи проводив хтось опитування по «мови, що використовується будинку», а не по «рідної мови»? Так, Київський міжнародний інститут соціології провів подібне опитування в 2004 році. За його даними до 46% громадян України говорить вдома російською. При цьому цифри по південному сході гранично високі, аж ніяк не на рівні мови нацменшин: Крим - 97%, Дніпропетровська область - 72%, Донецька область - 93%, Запорізька область - 81%, Луганська область - 89%, Миколаївська область - 66%, Одеська область - 85%, Харківська область - 74%. І це по областям, де жителі сільської місцевості і дрібних міст використовують у повсякденному спілкуванні так званий суржик, який з тим же успіхом можна віднести до діалекту російської мови, як і українського. У великих містах Південного Сходу російська мова використовується поголовно.

Британське посольство, з огляду на дані перепису населення 2001 року, чомусь не врахував дослідження Gallup 2008 року, в якому 83% респондентів вибрали російськомовний варіант заповнення анкети. А це більш репрезентативно, ніж відповідь на спекулятивний питання про «рідну мову».

Неслаба різниця в результатах при різній постановці питання - від 29% до 70-80% і навіть майже 100% в окремих регіонах. Але навіть при найгірших результатах ми, росіяни, до сих пір є в такій кількості, яку важко назвати нацменшиною. Так чому міністерство не опублікувало інструкцію по запобіганню від коронавируса російською мовою? Чому для держави Україна існують українські поляки, українські татари, українські угорці, а українських росіян не існує? Адже навіть якщо піти на поводу у «кремлівської пропаганди» і припустити, що Україна з деяких пір керують нацисти, вони повинні бути стурбовані виживанням своєї нації - російський цілком може заразити українця. Навіть з такої, чисто утилітарною точки зору, міністерство могло б зробити інструкцію для всіх, а не тільки для расово чистих.

Справа в тому, що концепція держави в розумінні українських націоналістів не припускав не тільки російських, але і угорців, татар, румунів і т.д. Просто з їх присутністю можна миритися, оскільки є Євросоюз, перед яким треба хоча б формально дотримуватися прав людини, а також мала чисельність представників цих національностей об'єктивно не дозволяє їм бути політично активної спільністю в рамках всієї держави.

З російськими - інша справа. Навіть якщо їх прирівняти до інших національностей (яких на порядки менше), не давати ніяких додаткових прав, а тільки виконати те, що на даний момент написано в Конституції і міжнародних угодах, раптом виявиться, що немає ніякого української національної держави, а є держава двох рівнозначних народів. А в чому проблема? Для народів - ні в чому. Проблема для місцевих олігархів, яким єдиний економічний простір з Росією (про яку мріяло більшість росіян, поки їм ще дозволяли мріяти) загрожує ураженням в конкурентній боротьбі з олігархами російськими і втратою найголовнішого - власності. Для того щоб убезпечити власність, потрібно вивести російське суспільство України з політичного процесу, зробити його апріорі «ворогом України», маргіналізувати.

З цією метою олігархи, які ще вчора ходили з гвардійської стрічкою на День Перемоги, зійшлися з ще вчора маргінальними нацистами. Саме тому в кінцевому рахунку українське МОЗ не бачить російських навіть серед нацменшин. Російські є, але це прикра випадковість, історична флуктуація, відхилення від норми, свого роду хвороба української держави. Якщо створити для неї несприятливі умови і намагатися не помічати, вона з часом сама розсмокчеться. І так, з часом російський громадянин України починає називати себе українцем, бо простіше жити в сприятливих умовах, ніж в несприятливих.

- Навіщо вивчати в школі російську мову? - починає запитувати сам у себе такий поставлений в несприятливі умови російська обиватель України. - Адже ми вдома і так на нього говоримо, а в університеті знадобиться український.

І що ти на це заперечиш? Будеш волати до національної самосвідомості, необхідності зберегти культуру і традиції? Смішно. В гетто і резервації теж можна ходити в косоворотці з балалайкою, навіть церква побудувати можна. А університет не можна. Прикольно, екзотика, місцеві навіть будуть купувати туди квитки, щоб розважитися на вихідних.

Чи хочемо ми такої долі? Нехай для початку кожен запитає про це сам у себе.


Китайські вчені з'ясували, як швидше вилікувати заражених

Китайські вчені з'ясували, як швидше вилікувати заражених 

У дослідженнях медиків брали участь 25 паціентв з діагнозом Covid-19
Китайські радіологи довели необхідність термінового лікування коронавирусной інфекції. Про це повідомляє журнал American Journal of Roentgenology .

Відзначається, що доктор Го Цюань Хуань з Другої народної лікарні в Юшку (Китай) провів дослідження і з'ясував, що час між діагностуванням і початком лікування Covid-19 корелюються з термінами одужання пацієнтів. Такий висновок було зроблено після ряду досліджень інфікованих пацієнтів за допомогою комп'ютерної томографії.

Доктор Хуань і його колеги вибрали 25 пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавируса, поділивши їх на дві групи. В першу потрапили люди, у яких час між діагностикою та початком лікування склало менше трьох днів, до другої групи потрапили всі інші пацієнти. Послідовні сеанси КТ дозволили спостерігати за процесом одужання.

З'ясувалося, що пацієнти, чиє лікування почалося негайно, мали більш позитивні результати аналізів і одужали приблизно за шість днів з початку перебування в лікарні. Спостережувані, чиє лікування запозднілось, в середньому лікувалися до 13 днів.

Таким чином Го Цюань Хуань зробив висновок, що своєчасне медичне втручання знижує ризик появи наслідків хвороби.

Раніше китайські вчені розповіли, що перехворіли Covid-19 пацієнти, швидше за все, отримали імунітет до коронавірус. При цьому захворювання чревате наслідками, в число яких входить зниження функції легень приблизно на 20-30 відсотків і фіброз легенів. Колишній пацієнт може відчувати ознаки гіпоксемії і задишки під час фізичної активності.



Як повідомляли "Весті.ua", станом на 9:00 п'ятниці, 3 квітня, в світі налічувалося 1 017 515 інфікованих коронавірусів Covid-2019 , число жертв досягло позначки 53 247, ще більше 213 тисяч чоловік одужали.

Тим часом в Україні лабораторно підтверджено 942 випадки захворювання коронавирусной інфекцією. Covid-19 . За минулу добу в країні було зафіксовано 138 нових випадків захворювання. Відомо про 23 летальні випадки від коронавируса з початку епідемії, 19 осіб одужали.



Світовому туризму гаплик

Коронавірус буде коштувати туризму до семи років зростання, - UNWTO
Новини » Коронавірус     30.03.2020 - 18:04
Коронавірус буде коштувати туризму до семи років зростання, - UNWTO
Ілюстративне фото (УНІАН)

У 2020 році число міжнародних туристів скоротиться на 20-30%

У Всесвітній туристичній організації ООН (UNWTO) прогнозують, що в цьому році число міжнародних туристів скоротиться на 20-30% в порівнянні з показниками 2019 року через пандемії коронавируса . Про це йдеться в звіті UNWTO .

При цьому наголошується, що таке падіння буде коштувати галузі 5-7 років розвитку.

Очікуване падіння на 20-30% може привести до зниження надходжень від міжнародного туризму (експорту) в розмірі 300-450 млрд доларів, що становить майже третину від 1,5 трильйона доларів, отриманих в минулому році.

У той же час повідомляється, що в 2009 році на тлі глобальної економічної кризи міжнародні туристичні потоки скоротилися лише на 4%, тоді як спалах атипової пневмонії в 2003 році призвела до зниження лише на 0,4%.

Генеральний секретар організації Зураб Пололікашвілі зазначив, що туризм - один з найбільш постраждалих від коронавируса секторів економіки.

При цьому він додав, що мільйони робочих місць в цьому секторі знаходяться під загрозою втрати. Близько 80% всіх туристичних підприємств є малими і середніми, і цей сектор відіграє провідну роль у забезпеченні зайнятості та інших можливостей для жінок, молоді та сільських громад.

Гроші хороші були і загули

Грошові перекази за рік зросли майже на 1 млрд доларів

Обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону в 2019 році склав 12017 млн, що на 8,2% більше, ніж за 2018 рік (11111 млн доларів). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані квартальної статистики Національного банку України.

НБУ враховував у своїй статистиці як офіційні, так і неофіційні канали надходження грошей в Україну.

За даними НБУ, в четвертому кварталі 2019 року обсяг приватних переказів в Україну досяг 3282 млн, тобто близько 7,1% від ВВП України.

Як наголошується в публікації НБУ, найбільше переказів в 2019 році надійшло в Україну з Польщі - 3686 млн доларів. Далі йдуть Росія (1234 млн доларів), Чеська Республіка (1113 млн доларів), США (984 млн доларів), Великобританія (601 млн доларів) і Італія (498 млн доларів).

З країн ЄС надійшло 7856 млн, що становить 65,4% від загальної суми переказів в 2019 році.

НБУ назвав суму приватних переказів в Україну за рік