хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

З такими захисниками вороги зайві

Російський паспорт та 200 тис. доларів за диверсію: СБУ викрила генерал-майора на співпраці з ФСБ РосіїВ СБУ встановили, що генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов планував терористичні акти в Україні за завдання російської ФСБ
сьогодні, 14:252787
Автор:

• Таисия Ерохина

Російський паспорт та 200 тис. доларів за диверсію: СБУ викрила генерал-майора на співпраці з ФСБ Росії

Служба безпеки України викрила генерал-майора, який працював на ФСБ Російської Федерації, повідомляє прес-центр СБУ.

Повідомляється, що сьогодні затримали генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів (ст. 111 та 258 ККУ). В СБУ стверджують, що за завданням російських спецслужб він планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва. Про те, що Шайтанов є агентом Федеральної служби безпеки РФ, свідчать докази у справі - зокрема аудіо- та відеозаписи.

"На жаль, людина, котра отримала генеральське звання після Революції Гідності та мала захищати Україну, насправді працювала проти неї", - заявив голова СБУ Іван Баканов.

Так, затриманий, який є одним з колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" СБУ, насправді перебував на агентурному зв’язку під псевдонім "Бобиль" у полковника ФСБ Ігоря Єгорова. Останній – співробітник департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ (підрозділ, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій як на території України, так й інших держав – СБУ).

Зазначається, що Шайтанов за завданням російських агентів планував терористичні акти в Україні. Нагорода визначена у розмірі 200 тис. доларів та наданні паспорту громадянина РФ. За даними СБУ, виконавцем завдання мала бути особа серед колишніх бійців спецпідрозділів.

Окрім того, Шайтанов збирав та передавав російській стороні інформацію про обставини проведення таємних операцій в районі АТО/ООС, міжнародне співробітництво вітчизняних спецслужб у сфері національної безпеки і оборони, а також відомості про керівників низки підрозділів СБУ. До того ж, фігурант займався підбором та вербуванням старших офіцерів спеціальних і розвідувальних органів для роботи на ФСБ. Зустрічі Шайтанов проводив на території європейських країн.

Наразі з’ясовують усі обставини справи, встановлюють осіб, які були залучені до протиправних дій. Вирішується питання щодо оголошення Шайтанову про підозру та обрання запобіжного заходу.

2

Коментарі

114.04.20, 16:01

Джерело
https://comments.ua/ua/news/society/accidents/650694-rosiys-kiy-pasport-ta-200-tis-dolariv-za-diversiyu-sbu-vikrila-general-mayo ra-na-spivpraci-z-fsb-rosii.html

    215.04.20, 11:23

    Цікаво: він справді агент ФСБ чи просто з кимось не поділився?

      315.04.20, 11:26

      Можливо, один агент ФСБ посадив іншого агента ФСБ, бо той не поділився.

        416.04.20, 13:12

        От наслідки призначення на керівні посади етнічних московитів!

          516.04.20, 15:49

          Вважаєте що такий один