хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Президент Франції Еммануель Макрон в Давосі сказав наступне

 Президент Франції Еммануель Макрон почав свою промову із глобального потепління. «Досить складно повірити в глобалізацію, поки ми сидимо відрізані від всього світу в Давосі, і в глобальне потепління, поки нас засипає снігом. Дякую вам, що не запросили цього року ніяких скептиків», – зазначив він, викликавши аплодисменти.

Давос-2018. День другий. Текстова онлайн-трансляція
фото WEF

Французький президент розповів, що його головне завдання – побудувати процвітаючу Францію, більш конкурентоздатну, більш інноваційну, яка однак не забуває про людей, які відстали від глобалізації.

Президент планує інвестувати 15 млрд євро в освіту і 10 млрд євро в науку в найближчі 5 років.

«Світ змінився. Нам потрібно менше рук і більше розуму», – сказав Макрон.

Він назвав інвестиції в людський капітал першим стовпом загальних реформ.

Друга важлива складова – зростання інвестицій і збільшення фінансування для проведення реформ. І для цього вже вдалося провести перерозподіл фінансових потоків.

Третім стовпом реформ Макрон назвав прискорення і гнучкість. Викорінення бюрократії, створення сприятливого бізнес-середовища, що значно підвищить конкурентоздатність країни.

«Четвертий стовп – Франція стане моделлю в боротьбі зі зміною клімату. Це величезна перевага з точки зору привабливості та конкурентоздатності. Талант іде туди, де йому добре жити. Ми можемо створити багато робочих місць з «зеленою стратегією», ми вже виконали необхідні для цього реформи. Всі вугільні електростанції будуть закриті до 2021 року (оплески).

П’ятий стовп внутрішньої стратегії – культурні зміни. Останні 6 місяців ми спрощуємо й оптимізуємо процеси і скасовуємо зайві норми і процедури.

Це стосується ризиків. Раніше у Франції було страшно бути успішним і страшно терпіти поразку. Ми робимо все для того, щоб це було не страшно. Щоб будь-хто міг повернутися і почати знову. Франція – нація підприємців, і те що було раніше – то було помилкою в нашій історії.

Я оголошую вам: Франція повернулася».

Переходячи до міжнародних питань, Макрон закликав розробити 10-річну стратегію, щоб зробити Європу авторитетом у зеленій енергетиці, науці та політиці. Більш сильна і об’єднана Європа допоможе уникнути розколу у світі, вважає він.

Давос-2018. День другий. Текстова онлайн-трансляція
flickr.com

Тільки глобалізація врятує світ, стверджує французький президент, переходячи до світових проблем.

Багато хто вважає, що все що потрібно для щастя – це зростання економіки країни. При цьому забуваючи думати, чого це зростання варте. Люди думають, що якщо буде економічне зростання – то вирішаться всі проблеми. Але вони натомість тільки зявляються. Тому що немає єдиного, спільного підходу, вважає Макрон.

«Деякі уряди стверджують, що країна має бути більш націоналістично орієнтованою. Те саме стосується і питань торгівлі. Останнім часом ми тільки розриваємо ті економічні зв’язки, яких вдалося досягти в процесі глобалізації.

Через різнобій ми не можемо досягти поставлених нами завдань у питанні вирішення змін клімату.

І ми досі не створили на світовому рівні організації, яка би розглядала штучний інтелект і автоматизацію. Ми дозволяємо це контролювати приватним компаніям.

Я сподіваюся, що приватний сектор прийде в нашу країну для створення робочих місць. Але я повинен пояснити людям, що глобалізація – це головне. Інакше буде процвітати націоналізм і екстремізм.»

Макрон також заторкнув питання надмірного захоплення автоматизацією. Він вважає, що компанії, які переходять у цифровий формат і залишають без роботи тисячі людей, повинні вкладати кошти в перекваліфікацію цих людей.

Також він наголошує, що МВФ зрештою має взятися за контроль криптовалюти і тіньового банкінгу.

З пересторогою французький президент ставиться до штучного інтелекту. «Це – червона лінія для інвестицій», – вважає він. Поки не будуть вироблені на світовому рівні принципи розвитку технологій, розроблені на державному, а не приватному рівні.

Давос-2018. День другий. Текстова онлайн-трансляція
фото WEF

Стосовно екологічних питань, Макрон пропонує ввести базовий податок на викиди СО2. До 2020 року має бути створений екологічний пакт – і він має бути юридично обов’язковим, в т.ч. для приватного сектору.

Нова глобальна структура має базуватися на співпраці і взаємодії.

«Ми створимо таку структуру? Відповідь частково просто тут, у цьому залі. Саме ми несемо найбільшу відповідальність. Отже, ми вирішуємо? Ми створюємо? Прямо тут і зараз?» – такими надихаючими словами Макрон завершив свій виступ, всі аплодували стоячи, дехто плакав.

https://mind.ua/publications/20180862-davos-2018-den-drugij-tekstova-onlajn-translyaciya

2

Коментарі

126.01.18, 22:26

"Дехто плакав"...

    228.01.18, 17:10Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Є люди, які не бояться прилюдно проявляти свої почуття. І тема того вартує