Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто хоче внести вклад, в підтримку лідера опозиції Юлії Володимирівни Тимошенко.Тут розміщуюся статті, з інформацією, яка допоможе людям розібратися, з інсинуаціями, та потоком пропаганди, а також інформація про діяльність лідера БЮТ, та її політичної партії.
Учасником співтовариства може стати блогер, який розділяє політичні погляди БЮТ.
Вид:
короткий
повний

Група підтримки ЮВТ

Валерій Маренич: «Життя ніколи багато не буває». Концерт 2009 р.

Розмова з кореспондентом газети «Голос України» від 21 січня 2011 року.

— Валерію Петровичу, яким був для вас минулий 2010 рік? — Йду в ногу з часом, в Інтернеті відкрив персональний сайт. Випустив диск «Без адреси». Виступав із концертами в Борисполі, Броварах, Раві-Руській, Нововолинську і ще в десятках міст України, всіх не злічу. 18 вересня виступив на майдані Незалежності в Києві. — 65 років — це багато чи мало? — Як на мене, життя ніколи багато не буває. А щодо нас, артистів, ми завжди в русі й серед людей, тому, мабуть, не помічаємо цих літ. Нібито є законопроект — підвищити пенсійний вік чоловікам, а я сам собі цей поріг збільшив, літ до 80. Не сиджу склавши руки, щодня працюю, репетирую і, звичайно, готуюся до зустрічі з глядачами. — Як склалась доля інших учасників «Тріо...» — Антоніни та Світлани Мареничів? Чи підтримуєте з ними стосунки?

— Мабуть, як Україна мріяла про самостійність, так і кожен артист мріє про сольні виступи. З 2005 року і я, і Антоніна виступаємо поодинці. Спілкуємося, аякже — маємо сина Богодара. В Антоніни прекрасний голос, записує нові пісні, сама пише слова. — А Світлана? — Живе в Луцьку, але, наскільки знаю, пісенними справами не займається. [ Дивитися далі ]

Тріо бандуристок Укр. радіо. Концерт 1976 року.

Пісня – душа народу, а слово – душа пісні... Це якнайкраще поєдналось у творчому доробку відомого колективу – тріо бандуристок Українського телебачення і радіомовлення, Народних артисток України Алли Шутько, Світлани Петрової та Антоніни Мамченко.

З весняними квітами, вже далекого 1973 року, почалося творче цвітіння наймолодшого тріо бандуристок, які тільки-но закінчили Київську державну консерваторію ім.. П. І. Чайковського. Це був початок складної, але цікавої і натхненної праці у пошуку свого творчого обличчя, оригінального репертуару. Співдружність з відомими композиторами, які часто доручали колективу перше виконання своїх творів, концертна діяльність, виступи у теле- та радіо-ефірах, участь у конкурсах та фестивалях, де неодноразово здобували звання Лауреатів, примножили виконавську майстерність самобутнього колективу.

[ Дивитися далі ]

Співає Тріо Маренич

Згідно з легендою, тріо Мареничів виникло досить випадково - якось на концерті ВІА, в якому вони співали, в провінційному будинку культури зник електричний струм... Акустичний концерт був настільки вдалим, що філармонія швиденько оформила їх самостійною творчою одиницею... [ Дивитися далі ]

Співає Діана Петриненко

Літньої ночі (К.Стеценко - О.Олесь) Дихають тихо акації ніжні, Злегка колишуться в сутіні срібній, Дивляться мовчки на місяць, на зорі, Дивляться в світ, ним ясним зачаровані... Чом я, скажіть, не акація ніжна, Нащо думки мене спалюють, мучать?! Чом я не можу забутись остільки, Щоб лише міг я дивитись і дихати?..

[ Дивитися далі ]

Юлія Тимошенко: справжня опозиція не буде об'єднуватися з департ

  • 22.03.11, 21:40




 


pr_b2969.jpgЛідер
партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко розраховує на зміцнення опозиції та
громадянського опору чинній українській владі, але не припускає
можливості об'єднання з фальшивими опозиційними силами.


"Усі справжні опозиційні сили будуть єдині, я в цьому переконана. А
ті, які і далі продовжують руйнувати шанс України на визволення від цієї
влади, і надалі будуть декларувати, симулювати опозицію, але працювати
реально будуть на Партію регіонів. Так, як це було і перед другим туром
президентських виборів", - сказала Юлія Тимошенко.


На її думку, кожна людина протягом певного часу зможе зрозуміти, яка
політична сила відстоює її інтереси. "Технологія "проти всіх"
продовжується, добре оплачується владою і на неї ставляться ставки в
майбутньому. Тому треба припинити заклики до об'єднання всіх опозиційних
сил, тому що об'єднатися з деякими департаментами Партії регіонів, які
носять кодову назву "опозиція", неможливо. Це все одно, що об'єднатися з
Партією регіонів", - вважає вона.


Лідер партії "Батьківщина" переконана, що всі опозиційні сили, які
відчувають свою відповідальність перед країною та громадянами, вже зараз
об'єднані. "Вони вже всі разом, і не тільки між собою, а ще і разом з
усіма громадянами України, які сьогодні розуміють, що країну принижують,
знищують. Ці люди разом з опозицією, разом з громадськими діячами і
інтелігенцією", - зазначила Юлія Тимошенко.


Як відомо, 9 березня 2010 року на вічі народно-демократичних сил,
яке проходило у Києві біля пам’ятника Тарасу Шевченку, було ухвалено
резолюцію про створення об’єднаної демократичної опозиції. Резолюцію
підтримали Народний рух України, Європейська партія, партія "Реформи і
порядок", Українська соціал-демократична партія, "Народна самооборона"
тощо.


Об’єднана демократична опозиція поставила перед собою такі цілі як
відстоювання європейського напрямку розвитку України, захист демократії,
створення соціально орієнтованої ринкової економіки, захист
незалежності та територіальної цілісності України, недопущення вступу
України до будь-яких міжнародних структур та об’єднань, які суперечать
європейській інтеграції, зміцнення енергетичної безпеки, збереження
газотранспортної системи у державній власності, а також захист статусу
української мови як єдиної державної.

Заява Тимошенко про фальсифікацію інфляції

  • 22.03.11, 21:22
Офіційна інфляція як насмішка
Реальний ВВП у 2010 році не виріс на 4,2%, як переконує громадськість та іноземних кредиторів Кабмін, а, можливо, навіть впав. Займається таким обманом команда Януковича-Азарова, щоб не індексувати пенсії і зарплати бюджетникам.

Державна служба статистики України оприлюднила звіт про інфляцію в лютому 2011 року, читаючи який, не знаєш - сміятися чи плакати.

Споживчі ціни в лютому, як доповідають вітчизняні статисти, виросли всього лише на 0,9%, а це навіть менше, ніж у січні, - 1%.

Продукти нібито подорожчали тільки на 0,3%. Житлово-комунальні послуги - лише на 4,6%, автомобільні пальне і масла - всього на 4,3%.

При цьому інфляція в річному вимірі - до лютого 2010 року - нібито знизилася порівняно з січневим значенням - 8,2% - до 7,2%.

Однак можна впевнено стверджувати, що офіційні показники інфляції за лютий не відповідають дійсності. Вони істотно занижені.

Точно так само були сфальсифіковані в бік зменшення показники динаміки споживчих цін в 2010 році, починаючи з серпня, коли ціни почали стрімко зростати.

Насправді ціни, зокрема, на продукти підвищувалися набагато швидше, про що добре відомо всім українцям, які ходять у магазини і на базари. У цьому можна легко переконатися, якщо скористатися даними незалежних джерел.

Достатньо глянути на параметри росту цін на продукти за останній рік, розраховані виданням "Дєло" і порівняти їх з показниками, якими "годує" народ уряд Азарова.

Газета пише, що весь асортимент молочних продуктів подорожчав на 20-150%. Ціни на цю товарну групу штовхали вгору дефіцит сировини на внутрішньому ринку, зовнішні фактори і необхідність переробних підприємств платити ПДВ до бюджету, тоді як раніше вони направляли суму податку на закупівлю сировини.

Що ж подає Державна служба статистики? За її даними, молоко подорожчало в лютому до лютого 2010 року тільки на 5,8%, сир - на 5,4%, вершкове масло - на 12,7%. Хіба ж комусь не ясно, що статисти лукавлять?

Видання пише, що овочі подорожчали за рік в середньому на 40%, а уряд - тільки на 1,2%. Кому вірити? Відповідь на це питання очевидна.

Майже така ж картина і щодо фруктів. Газета повідомляє, що за рік вони подорожчали теж на 40%. Офіційна ж статистика свідчить: на 9,2%.

Картопля, на думку експертів видання, подорожчала на 30%, а Держкомстат стверджує, що всього на 9,1%. Соняшникова олія - на 31% і 17,9% відповідно.

Солодощі за рік подорожчали на 20-40%, але чиновники кажуть, що кондитерські вироби з борошна підвищилися в ціні на 9,4%, а з цукру - на 12,9%.

Розбіжності між даними експертів і цифрами уряду величезні, тому й показники інфляції набагато більші, ніж подає офіційна статистика.

Насправді інфляція за 2010 рік дорівнює десь 20-25%, а не 9,1%, як відрапортував уряд Азарова, і в січні-лютому річна інфляція напевно продовжувала зростати.

При цьому відомо, як уряду вдається фіксувати настільки низькі інфляційні показники. З Києва йде жорстка установка регіонам, щоб ті писали "потрібні" цифри росту цін - природно, значно занижені порівняно з реальними даними.

Так само влада сфальсифікувала і показники ВВП за 2010 рік, оскільки для їх розрахунку бралися занижені інфляційні дані - індекс-дефлятор.

Реальний ВВП у 2010 році не виріс на 4,2%, як переконує громадськість та іноземних кредиторів Кабмін, а, можливо, навіть впав.

Займається таким обманом команда Януковича-Азарова з трьох причин.

По-перше - щоб дезінформувати громадськість.

По-друге - щоб не індексувати соціальні стандарти: зарплати бюджетникам, пенсії і державні допомоги.

По-третє - щоб ввести в оману МВФ і отримувати від нього нові кредити.

Юрій Глухов, uriy-gluhov.blogspot.com

Іван Красовський - День Ангела

Іван Красовський - День Ангела (А.Карпенко - М.Ткач)

Луценко: "Ющенко продав Україну, а нас пустив на фарш Януковичу"

Репортаж із в"язниці:

KyivPost: На вашу думку, хто дав команду вас арештувати?

Юрій Луценко: На ваше запитання можна було б порозмірковувати, якби я сидів у Лук’янівському СІЗО один. Але політично вмотивованих арештантів тут більше, ніж досить. Отже, відповідь одна – це результат виконання найвищої вказівки.

KP: Чи не вважаєте ви, що ваш арешт може бути методом тиску на Юлію Тимошенко? Чи це є тиском лише на вас?

ЮЛ: Мій арешт – це частина кампанії із залякування опозиції, яка не грає в піддавки з нинішньою владою. Ця кампанія переслідує дві мети. По-перше, продемонструвати, що співпраця із Юлією Тимошенко практично тотожна арешту і, таким чином, «випалити землю» навколо головного опонента режиму. По-друге, залякати суспільство, встановити атмосферу страху. При цьому свідомо використовуються найабсурдніші підстави для переслідувань – купівля авто для сільської медицини, лист-звернення в Кабмін, розмитнення газу за міжнародною угодою, пошкодження бруківки Майдану тощо. Логіка влади зрозуміла – якщо за таке садять екс-урядовців та лідерів громадських організацій, то просту людину роздавлять за два підкинутих патрони.

Страх – поживне середовище для узурпації політичної влади та бізнесу в «новій країні» Януковича.

KP: Чи контактували ви з Тимошенко чи з її оточенням після 5 січня, коли апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського районного суду про ваш арешт?

ЮЛ: Так, я по можливості підтримую зв’язки із лідерами опозиційних сил. Я щиро вдячний за солідарність та підтримку В’ячеславу Кириленку, Анатолію Гриценку, Юлії Тимошенко, депутатам опозиції і головне – тисячам людей в Україні.

KP: З якою метою ви вирішили продовжувати оперативно-розшукову діяльність (ОРД) щодо водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка? Чи можна це пов’язувати з активізацією вашого конфлікту з Віктором Ющенком через скандал навколо начебто підробленого українського паспорта одного з колишніх спонсорів «Народної Самооборони» Давида Жванії? Чи мало місце очна ставка між вами та водієм Сацюка? Якщо так, то чи підозрювали ви, що саме обставини щодо продовження ОРД стануть приводом до вашого затримання?

ЮЛ: Повноваження продовжувати оперативно-розшукову діяльність на термін понад рік має тільки міністр МВС. Якщо працівники оперативних служб мають інформацію про доцільність продовження справи, їх прямий начальник після заслуховування погоджує таке рішення, відбувається затвердження постанови про продовження правами міністра.

І в цьому випадку не було жодних підкилимних ігор, лише рутина по виконанню відповідних доручень слідства ГПУ по отруєнню Ющенка.

Ніякого відношення до моїх стосунків з Ющенком жодна, у тому числі і ця справа, не мала. Очної ставки з водієм Сацюка не було, та й жодного сенсу це не має. Слідство висуває мені звинувачення не в тому, що я не мав права продовжувати ОРД. Вони чомусь вважають, що мій підпис був зроблений «заднім числом», оскільки в день, зазначений під підписом, я був за кордоном. І хоча експертиза засвідчила, що дата проставлена іншою людиною, цього виявилося досить, щоб звинуватити мене у зловживанні владою із санкцією позбавлення волі до 5 років.

Епізод абсурдний і «пришитий» лише для збільшення кількості статей Кримінального кодексу та обсягу повного зібрання фальсифікацій ГПУ із 47 томів. 

KP: Ющенко досить стримано коментує справу, яку вам інкримінують. Чи не звертались до вас чи до вашого оточення представники Ющенка? Якщо так, то з якого приводу?

ЮЛ: Я вже давно не сподіваюся на жодне співпадіння позицій із Ющенком. Він зрадив і Майдан, і людей Майдану. А потім продав і Україну, і нас на «фарш» Януковичу, якого і привів до влади.

KP: Хто саме пропонував вам виїхати за кордон та отримати там політичний притулок? У яку країну вам пропонували виїхати і спробувати отримати притулок? Чи не жалкуєте ви, що не скористались цією можливістю?

ЮЛ: І політики, і колеги по МВС говорили зі мною про безперспективність покладатися в нинішній Україні тільки на закон. Друзі в урядових структурах європейських країн, дізнавшись про сміховинність звинувачень, теж пропонували допомогу. Але біженство – не для мене.

Так, я чув, як генпрокурор заявив, що він – член команди по виконанню рішень президента. Так, я знав, що його рідний брат керує в найвищою в моєму випадку судовою інстанцією в країні.

Але я не втечу зі своє країни! Опозиція – завжди іспит для політика. У першу чергу – іспит на самоповагу.

KP: В яких побутових і санітарних умовах вас утримують? Чи не відчуваєте ви на собі тиску з боку тієї чи іншої сторони? Як проходить ваш день?

ЮЛ: Умови утримання – стандартні. Камера посиленого режиму, в яких утримують пожиттєво засуджених, – 9 квадратних метрів, залізні нари, бетонна підлога, цегельні стіл та стілець. Щоденно – прогулянка у такому ж 9-метровому дворику, фіззарядка. Є казенний телевізор, багато читаю. Їжу готуємо за допомогою кип’ятильника. Скарг я не маю – так утримують і всіх інших. Та й досвід дворічної солдатської служби допоміг акліматизуватися без особливих проблем. Єдина проблема – переживання за рідних, особливо після викликів сина на допит в ГПУ та порушення кримінальної справи проти членів сім’ї голови Верховного суду України Василя Онопенка.

KP: На вашу думку, вас звільнять з-під арешту чи все-таки продовжать утримувати під вартою?

ЮЛ: Жодної підстави арештовувати мене не було. Закон чітко говорить, що зміна запобіжного заходу із підписки про невиїзд на арешт може бути застосований лише при спробі втечі. Але Печерський, точніше – Печерсько-Різницький суд вирішив мене арештувати за використання моїх конституційних прав – відмову визнавати себе винним, відмову від свідчень до розгляду скарги про порушення кримінальної справи в суді та надання інтерв’ю ЗМІ.

Правда, ще звучала теза про те, що я повільно читав матеріали справи. Тут теж абсурд. По-перше, читання цих матеріалів, згідно закону, моє право, а не обов’язок. А, по-друге, після арешту мені надали можливість їх читати аж через 37 днів перебування в камері Лук’янівського СІЗО! Оригінальне пришвидшення по-прокурорськи.

Що я думаю про перспективу розгляду питання продовження терміну арешту? Об’єктивних, законних підстав на це немає. Але в нинішній Україні песиміст – це добре інформований реаліст.

KP: Коли, за вашою оцінкою, вашу справу передадуть до суду?

ЮЛ: Важко сказати точно, але можна виходити з того, що за 2 тижні я ознайомився із шістьма томами з 47. Вірніше – законспектував, бо слідство відмовляє в фотографуванні документів.

Отже, ознайомлення займе плюс-мінус ще три з половиною місяці. Щоправда, це оптимістичний прогноз. Адже слідство може (і воно це вже двічі демонструвало) відновити слідчі дії або штучно затягнути термін мого перебування в камері.

KP: Які саме слідчі дії проводять з вами по кожному з епізодів, які вам інкримінують? З якою інтенсивністю проводять ці слідчі дії? Як часто вас возять на допити на вул. Борисоглібську в Головне управління ГПУ з розслідування особливо важливих злочинів? Скільки слідчих з вами спілкується?

ЮЛ: 25-26 січня досудове слідство раптом активізувалося і за неповних 4 години було завершено. Мені пред’явили постанови, провели допит про «незаконне святкування Дня міліції в 2008 і 2009 роках». Звичайно, нікому не цікаво, що жодної бюджетної копійки на будь-які святкові заходи не було витрачено. Очевидно, цей феєричний епізод мав виправдати місяць перебування у тюрмі без жодних слідчих дій з дня затримання 26 грудня.

Окремо зазначу: якщо проведення офіційних урочистостей в ніким не скасоване державне свято для заслуховування виступу президента, прем’єр-міністра та голови парламенту розглядається як перевищення службових повноважень із санкцією до 12 років позбавлення волі, то на скільки має потягнути останнє рішення Верховної Ради про продовження своїх та президентських повноважень?

KP: Як Ви оцінюєте професіоналізм слідчих, які спілкуються з вами?

ЮЛ: Слідчі дуже стараються. Відсутність доказів заміняють тиском на свідків та членів моєї сім’ї.

KP: Чи завжди задовольняються ваші клопотання про зустріч з адвокатом віч-на-віч?

ЮЛ: Я направив на ім’я Генпрокурора заяву про те, що 25 січня протягом 7 годин у приміщенні ГПУ на Борисоглібській мені відмовляли у консультації з адвокатом, не допускали його до подання заяв та клопотань. Протягом того і наступного дня я до 20 години був позбавлений їжі та води. У той же день мене поінформували про допит сина і, звичайно, чисто випадково запропонували визнати свою вину.

Все це дало мені підстави клопотати до генпрокурора про відвід керівника слідчої групи. Проте, жодної відповіді від Генпрокурора Віктора Пшонки я досі не отримав.

Це дуже нагадує зафіксовану на плівках Мельниченка знамениту позицію Генпрокурора щодо скарги Гонгадзе: «Почему каждая срань должна требовать ответа Генпрокурора?!»

KP: Чи значився Рінат Ахметов як член чи керівник організованого злочинного угрупування в системі МВС «Скорпіон»? Чи Ахметов був у цій базі тоді, коли ви були міністром внутрішніх справ? Якщо його було знято з цього списку, то на якій підставі, хто і коли це зробив? Чи є докази кримінального минулого Ахметова?

ЮЛ: Я готовий надати вам матеріали про організовану злочинність Донбасу, нині високо представлену у вищих ешелонах української влади.

Ситуація там і в Криму на 2005 рік була надзвичайно тривожною – в цих двох регіонах кількість нерозкритих убивств вдвічі перевищувала «норму» на душу населення і сягала понад 2 тисячі трупів.

Багато вдалося зробити. Саме завдяки ліквідації або нейтралізації в той період раніше недоторканних організованих злочинних угрупувань з 2005 року вперше за історію незалежності вбивства почали щорічно скорочуватися на 7-9%.

Тим не менше, багато хто з лідерів організованих злочинних угрупувань уникнув відповідальності. Перш за все, вони мають дякувати керівництву генпрокуратури, яку в ті роки очолював нинішній депутат Партії регіонів. Яскравий приклад – ігнорування доказової бази, зібраної МВС, щодо банди Немсадзе в Донецькій області (57 трупів) та «Сейлем» у Криму (понад 50 трупів). Власне, затримання «Мелі» та арешт десятків бойовиків «Гіві» стали причиною мого зняття у 2006 році.

Сотні справ прокуратура просто закрила на підставі Меморандуму Ющенка з Віктором Януковичем, який надав у 2005 році статус недоторканності депутатам місцевих рад.

У часи другого приходу в МВС я застав більшість фігурантів депутатами Верховної Ради. Не дивно, що зараз їх так радує «справа Луценка». Крім названих вище причин мого арешту, звичайно, є ще й мотив помсти за раніше пережитий страх. Прийшовши до влади, вони демонструють свої правила в політиці – або домовляйся з нами, або готуйся до розправи.

Суспільство ж має зробити інший висновок, сформульований Ліною Костенко: «Непокаране зло регенерує себе». http://www.kyivpost.ua/politics/article/yurij-lucenko-spivpracya-z-timoshenko-totozhna-areshtu.html

Сторінки:
1
36
37
38
39
40
41
42
43
попередня
наступна