Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто хоче внести вклад, в підтримку лідера опозиції Юлії Володимирівни Тимошенко.Тут розміщуюся статті, з інформацією, яка допоможе людям розібратися, з інсинуаціями, та потоком пропаганди, а також інформація про діяльність лідера БЮТ, та її політичної партії.
Учасником співтовариства може стати блогер, який розділяє політичні погляди БЮТ.
Вид:
короткий
повний

Група підтримки ЮВТ

Тріо бандуристок Укр. радіо. Концерт у Пирогово.

Пісня – душа народу, а слово – душа пісні... Це якнайкраще поєдналось у творчому доробку відомого колективу – тріо бандуристок Українського телебачення і радіомовлення, Народних артисток України Алли Шутько, Світлани Петрової та Антоніни Мамченко.

(їх перший концерт був тут)

Цвіте терен



[ Дивитися далі ]

«Нафтогаз» теряет 1/3 рынка поставок промышленного газа

Кабинет Министров отменил исключительное право «Нафтогаза Украины» растаможивать природный газ для потребителей страны. Постановлением №343 от 4 апреля 2011 года, которое подписал Николай Азаров, исключен соответствующий пункт постановления Кабмина Юлии Тимошенко №163 от 5 марта 2008 года.

 

Комментирует эксперт Института энергетических исследований Юрий КОРОЛЬЧУК.

 

Всего три года, 2008-2011 гг., «Нафтогаз Украины» удерживал контроль над рынком поставок природного газа для промышленных предприятий Украины. Конечно, такая ситуация – это монополия одного поставщика. Но в условиях несформированного газового рынка Украины контроль государства за поставками газа платежеспособному потребителю, – каким бы несовершенным был этот процесс, – единственный путь к порядку.

 

[ Читати далі ]

Щодо ситуації навколо продажу акцій НАК „Нафтогаз Україна”

Маємо констатувати, що цей супермонополіст працював з величезними збитками за 2010 рік. Чистий збиток "Нафтогазу" в 2010 році становив 21,4 мільярди гривень. Виникає питання, як це йому вдалося, якщо в 2009 році був прибуток 1,258 мільярда гривень? Надзвичайно, у великому обсязі зросли операційні видатки НАК в 2010 році, вони становили 23,2 мільярда гривень, а в 2009 році було 4,7 мільярда. Це витрати на здійснення поточної діяльності. Чому вони збільшились майже в 5 разів? Тут можна казати, що в цих 23,2 мільярда гривень є 17 мільярдів штучних по суті видатків. А ще варто додати, що дохід від реалізації продукції в 2010 році становив 107,2 мільярда гривень проти 87,3 в 2009 році. Тобто дохід збільшився, а чому ж тоді збитки?

Невідома ще одна компонента, яка фактично не висвітлюється. Це оцих 12,1 мільярди кубометрів газу, які потрібно віддати RosUkrEnergo. Можливо, збиток "Нафтогазу" пов’язаний з поверненням цього газу RUE. Що є неприйнятний явищем: "Нафтогаз" – державна компанія, за Конституцією – народна власність, тому вся документація про її діяльність повинна публікуватись у відкритому доступі. Звітність практично відсутня, тобто повна непрозорість компанії, а непрозорість – це корупція. Доводиться десь вишукувати, вихоплювати якісь шматочки інформації.

[ Читати далі ]

Знову про дешевий газ

Дешевий газ буває лише в мишоловці, у газовій камері та в Митному союзі(Стаття в УП Олега Медведєва)Боротьбу регіоналів за "дешевий" газ та справедливу "ціну" на нього ще якось можна пояснити.

Бо "національний інтерес" - це лише прибутковий рядок у власному бізнес-плані. Бо нема нічого святого, чим не можна було б торгонути в обмін на непоганий дисконт.

Бо європейською перспективою 46-мільйонної країни можна легко пожертвувати заради відчуття того задоволення, яке щовесни приносить черговий стрибок до гори в рейтингу найкрутіших людей, що його укладає найкрутіший журнал "Форбс" чи вітчизняні "Кореспондент" та "Фокус".

Куди складніше збагнути логіку націонал-демократів, які вже третій рік поспіль клянуть і клянуть січневі газові угоди. Здавалося б, хто-то, а це товариство мало б розуміти, що лише ринкова, а не "справедлива" ціна на енергоносії забезпечує реальний суверенітет, надає можливість проводити незалежну зовнішню політику та розв’язує руки у внутрішній.

[ Читати далі ]

========

Важко не погодитися з двума тезами Медведєва про те, що:

1. Тільки ринкова ціна гарантує незалежність державної політики.2. Всі угоди щодо "справєдлівой ціни" можуть існувати лише за умов непрозорості і підкилимних домовленностей, які обов"язково будуть мати наслідки і не для олігархів, а для простого люду.

Кон"юктура ринку газу, за якою укладався контракт в 2009


Збільшити зображення 

На момент укладання договору з Росією середньоєвропейська вартість 1 куба газу становила 577 доларів.

З таблиці видно, що умови ринку газу, за яких підписувався договір з Росією, були найтяжчими за останні 10 років. Не зайвим буде зауважити, що саме через борги Нафтогазу перед Газпромом, зроблені у тому числі й урядом Януковича в 2006-07, стало можливим відключення газу у 2009 і, як наслідок, вимушене Росією заключення цього договору у самий несприятливий момент кон"юктури газу на світовому ринку. А якщо також додати, що у час візиту Тимошенко до Росії там вже сидів Фірташ і піднімав ціну на газ, то творцями цього невигідного для України договору є не тільки Тимошенко, а й Янукович з Фірташем. Ющенко також доклав до цього зусиль, тому що годувався з рук Фірташа і заважав усунути РУЕ зі схеми.

http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=russian-natural-gas&months=120

Посміхнися, доле

Посміхнися, доле Слова: Михайло Ткач; Музика: Ігор Поклад Виконує: Віктор Шпортько Ще одна весна в літо підійшла, Голосна луна, гей, степом пролягла. Сива ковила, гей, в білім тумані Долю сповила мені. Доленько моя, чом це ти в журбі, Жду на тебе я при крутім горбі. Я ж тобі подам, гей, коні вороні. Тільки посміхнись мені. [ Читати далі ]

Леонид Бергер - Когда откроешь ты глаза 1989

Когда откроешь ты глаза, найду я в них души смятенье И отражение того,что было здесь вчера. Когда откроешь ты глаза, я буду в них искать как в книге Признаний тихих, что это правда все было.

Когда откроешь ты секрет простого счастья вдали от суеты, Когда откроешь ты мне путь через ненастье к прибрежью красоты. И жизни чудеса. Когда откроешь ты глаза.

[ Читати далі ]

Леонид Бергер - Когда молчим вдвоем 1972

Леонид Бергер и ВИА "Веселые ребята" (первый пост был здесь) Когда молчим вдвоем Стихи: Л.Дербенёв, Музыка: П.Слободкин Разве может быть без снега вьюга Разве могут люди друг без друга Если от порога их ведет дорога Вместе от весны к весне Разве может быть любовь без грусти Разве от себя она отпустит [ Читати далі ]

Біля млина калина (Верба)

ВІА Самоцвіти

Слова: Юрій Рибчинський; Музика: Едуард Ханок Біля млина калина, Біля ставу верба. Біля тину дівчина, Біля серця журба. Та калина чарівна І вночі не заснеш. Та дівчина царівна, Що чекає тебе. [ Читати далі ]