-Гіркий шоколад - це не тільки смачний десерт, але й корисний для здоров'я продукт.
В
чорному шоколаді за користь відповідають 2 складники: какао-масло і
какао-боби. В них містяться основні вітаміни та корисні речовини.
У 100 г шоколаду зі вмістом какао-бобів 72-90% міститься:
-понад 90% денної потреби у марганці, який потрібен для функціонування нервової системи, обміну речовин та кісткової тканини;
-85-90%
міді, яка в організмі людини є одним зі складників гормонів, оболонок
нервів, деяких ферментів, допомагає засвоєнню заліза, позитивно впливає
на імунітет та здоров’я судин;
-близько
65% магнію — компоненту, який дуже важливий для нервової та травної
систем (загалом користь чорного шоколаду буде найбільш відчутна для
нервової системи, адже містить більшість потрібних для неї вітамінів та
мінералів);
-шоколад
містить 80-90% денної потреби у залізі, проте варто розуміти, що це
рослинна форма заліза, тож засвоюється організмом воно гірше, ніж з
тваринних продуктів (залізо надзвичайно важливе для кровотворення та
функціонування всіх систем органів);
-ще
одне, чим корисний чорний шоколад — високий вміст антиоксидантів, які
захищають організм від негативного зовнішнього впливу та запальних
процесів;
-у ньому міститься 40-50% денної потреби фосфору, який бере участь у функціонуванні м’язової тканини та кісток;
-перевага,
яку має гіркий шоколад — користь для судин, позитивний вплив на
пам’ять, профілактика депресії й активізація роботи мозку, такий вплив
забезпечують речовини катехіни (тож при посиленій розумовій роботі
споживати чорний шоколад — це хороша ідея);
-в шоколадці 35% денної норми цинку, який відповідає за красиву, здорову шкіру та імунітет;
-часто
стоїть питання чи корисно їсти чорний шоколад при проблемах з тиском,
адже в какао також є певний відсоток кофеїну, проте насправді чорний
шоколад не викликає суттєвих коливань тиску (навіть навпаки, у ньому
містяться речовини, що на перспективу позитивно впливають на
нормалізацію артеріального тиску).
-Але
не забувайте, що гіркий шоколад все ж таки містить калорії і цукор,
тому помірність і баланс у раціоні все ж таки дуже важливі. Вибирайте
шоколад з високим вмістом какао від 70%.
Коментарі
nebosklon
118.06.24, 14:56
Голубка
218.06.24, 19:20Відповідь на 1 від nebosklon
дякую
Logic_man
318.06.24, 22:57
Маммамія
418.06.24, 23:34
можно приготувати шоколад і без цукру)) я роблю з какао масло, терте какао , підсолоджувач, та какао алко...смачно)
Mykolaj_58
519.06.24, 05:14
Юрий Васильев
619.06.24, 06:19
The Martian
719.06.24, 09:55
А цена - просто смех
Голубка
819.06.24, 11:34Відповідь на 3 від Logic_man
Я теж люблю
Голубка
919.06.24, 11:34Відповідь на 4 від Маммамія
Супер!
Кислица
1019.06.24, 18:40