День Українського Кіно!


Народ! Вітаю кожного прихильника кіно з Днем Українського кіно! 



Най живе Кіно!

Міста, що зникають


      У Львові у приміщеннях Музею Міста, що знаходяться у підземеллях львівської Ратуші, відкрився арт-проект Петра Сметани «Міста, що зникають: наступна частина». Відкриття відбулося в рамках «Днів європейської спадщини 2017». Пише «День».

Червона рута


 Цьогоріч пісенний фестиваль «Червона рута» відбувається на Донеччині у Маріуполі, на сценах палацу культури «Молодіжний», драматичного театру та Будинку культури металургів. Так, 350 молодих виконавців із усіх областей України візьмуть участь у боротьбі за звання найкращого співака. Крім того, 30 переможців виступлять на гала-концерті «Червоної рути» в день міста Маріуполь


Повідомляє «Радіо Свобода».

АТОвцям підвищать платню


       Міністр оборони України Полторак повідомив, що у вересні військовослужбовці ЗСУ отримають перші збільшені виплати. Так, на першій лінії оборони  АТО передбачено додатково 10 тисяч гривень, на другій 4,5 тисячі гривень. Про це повідомляє прес-служба Міноборони, передає «Слово і Діло». 

Інформаційна база війни


Українець Геннадій Щербак із Луганська створив інформаційну базу про війну на Сході України після переїзду в Луцьк. Зараз вона нараховує 12 120 справ. Це інформація про бійців та мирних мешканців. Пише gazeta.ua.

Краса врятує світ!

Українки Оксана Кононець та Уляна Пчолкіна візьмуть участь у Міжнародному конкурсі краси для дівчат на візках, що відбудеться у Варшаві


(На фото Уляна Пчолкіна)



(На фото Оксана Кононець)

Про це повідомила UA-Modna.

Українці кермують!!!


Американку українського походження Вікторію Спартц було обрано до сенату штату Індіана. В сенаті вона замінить 72-річного Люка Кенлі, який виходить на пенсію. Повідомляє Голос Америки із посиланням на WTHR.

Українські політичні бої


На платформі Google Play з’явилася мобільна гра "Українські політичні бої", що присвячена бійкам українських політиків. 



Як стверджують розробники українська  - студія "RVEntertainment Center", -  що політичні бійки вже давно стали національною українською забавою. Повідомляє Багнет.

Зимова форма української армії


     Українські військові переходять на нову зимову форму за стандартами НАТО. Найперше ЗСУ забезпечить армійців зимовою формою, що несуть службу на Донбасі. Повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, а пише низка видань, зокрема Радіо Свобода.

Ікони Революції


  Художник Sociopath узгодив з міністром культури Євгеном Нищуком відновлення «Ікон Революції» на Грушевського. З’явилося також повідомлення, що міністр клопочеться, щоб графіті дали статус Історичного пам’тника. Повідомляє низка видань.