Тенісисти знову найкращі!


 Чоловіча збірна України з тенісу напередодні здобула вирішальну третю перемогу в зустрічі Кубка Девіса над командою Ізраїлю у 1-у раунді плей-офф Першої групи Євро-Африканської зони. 
Таким чином, українські тенісисти продовжили свою прописку в Першій групі Євро-Африканської зони, а Ізраїль виборюватиме це право у матчі 2-го раунду плей-офф.
Повідомляє Укрінформ.

Новий рекорд України


      У Черкасах на День міста був встановлений новий рекорд України! 

     Троє українських богатирів за 44 секунди на 36 метрів перетягнули 4 тролейбуси загальною вагою 75 тисяч 600 кілограмів. 

     У встановленні рекорду взяли участь заслужений майстер спорту України, 3-разовий чемпіон світу в команді Олександр Пеканов (Чернігів), шестиразовий переможець змагання «Найсильніша людина України», заслужений майстер спорту зі стронгмену, чемпіон світу зі стронгмену, чемпіон та призер чемпіонатів України з важкої атлетики Олександр Лашин (Маріуполь) та найсильніша людина Черкас, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, заслужений майстер спорту України з богатирського багатоборства Віктор Юрченко.

Серце мами Гонгадзе


      У Києві в кінотеатрі українського кіно "Ліра" відбувся спеціальний показ фільму В'ячеслава Бігуна "Серце мами Гонгадзе". Стрічка "Серце мами Гонгадзе " унікальна прижиттєва кіносповідь Лесі Гонгадзе про велике українське кохання. 

Кандидат в Президенти РФ


     «Віддати Крим і Донбас, виплатити репарації», –записано в програмі кандидатки у президенти РФ, правозахисника та громадської діячки Аліни Вітухновської. За її програмою, Україні не тільки потрібно повернути Крим та Донбас, а й виплатити відшкодування, вивести російські війська з усіх закордонних територій і зайнятись розбудовою Росії зсередини, конституційно затвердивши право виходу зі складу РФ будь-яких областей чи національних угрупувань. Хоча Вітухновську, скоріш за все, навіть не зареєструють, а якщо раптом й зареєструють, то суттєвої кількості голосів вона не отримає, прогнозують російські експерти. Але, від себе скажемо, можливо, росіяни прозріють і проголосують за Аліну Вітухновську задля миру на Землі!

      Поезія п. Аліни свідчить про неї:

http://modernpoetry.ru/main/alina-vituhnovskaya-stihotvoreniya

[ Читати далі ]



Сокіл в небі завжди СОКІЛ!


      На Facebook-строрінці РНБО опублікувано відео випробовувань розвідувально-ударного комплексу «Сокіл». Відповідне відео розміщено й у профілі  Секретаря РНБО О. Турчинова: "Випробували новий БПЛА ударної дії. Українсько-польська розробка. Тихий та влучний", написав Турчинов.

Делегація французьких сенаторів відвідала Авдіївку


     Делегація французьких сенаторів відвідала прифронтову зону на Донбасі. Делегація зустрілася з очільниками військово-цивільних адміністрацій та завітала до прифронтової Авдіївки. Сенаторів вразила ситуація на Донбасі. Після повернення додому політики мають намір активно закликати співвітчизників до підтримки України. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

День пам’яті українських журналістів

 Щороку в третю п’ятницю вересня, тобто
сьогодні, в Україні відзначається День пам’яті українських журналістів. День впроваджено
у 2007 році з ініціативи Національної спілки журналістів України. Його мета –
вшанування пам’яті всіх загиблих журналістів, які загинули, виконуючи свої
професіональні обов’язки.
 
Українські журналісти та медіа-організації
запрошують колег та небайдужих громадян долучитися до спільної акції з
ушанування пам’яті Георгія Гонгадзе та всіх журналістів, які загинули,
виконуючи свої професійні обов’язки. Пам’ятні заходи традиційно відбудуться до
16 вересня – дня зникнення Георгія Гонгадзе
, повідомляє СЖУ.

«Вулик»


     Американець українського походження Нестор Топчій заснував проект HIVE («Вулик»), метою якого є сворення          доступного житла і робочих місць для місцевої громади, яка постраждала від урагану в США.

  Повідомляє Голос Америки.

Фестиваль Української культури у Монреалі


У Монреалі відбувся 18-й фестиваль Української культури. 



Для участі в ньому в місті зібралося кілька сотень виконавців із Канади, України та інших країн. Хедлайнером перших двох днів стала відома українська група "Kozak System". Крім цього, на сцені відбулися показ модта кілька театральних перформансів. Організатори також порадували монреальців цікавою підбіркою кінострічок.



 Присутні на фестивалі могли не тільки насолоджуватися українськими піснями та танцями, а й вибрати подарунок серед численних сувенірів і покуштувати стравинаціональної кухні.

Фестиваль українських дерунів


     Напередодні у Нідерландах відбувся фестиваль українських дерунів.

    Про це йдеться на Facebook-сторінці фундації «Українці в Нідерландах».

Джерело: http://global-ukraine-news.org/2017/09/05/festyval-ukrayinskyh-deruniv-vidbuvsya-u-niderlandah/
www.global-ukraine-news.org