Мрії збуваються!


      Школярі, батьки та вчителі у Львові в шкільному подвір’ї ЗСШ №5 ім. Іванни та Іллі Кокорудзів розмалювали стіни. Два роки тому школярі подали проект у міськраду і перемогли у конкурсі Friendly School, вигравши 26 тисяч гривень. Крім того, назбирали грошей, яких не вистачало на здійснення мрії, щоб розмалювати сірі стіни у подвір’ї яскравими малюнками. Повідомляє Радіо Свобода.

Три нові школи в Києві


      У перший день навчального року в Києві відкрилися три нові школи. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко на відкритті навчально-виховного комплексу "Ерудит" у Солом'янському районі, також був присутній і Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Світоліна вкотре перемогла Родіну!


      У другому колі US Open українська тенісистка Еліна Світоліна обіграла (6:4, 6:4) росіянку Євгенію Родіну. Це була третя зустріч між суперницями. У двох попередніх матчах на хардовому покритті українка також була сильнішою. Повідомляє 24 канал.

Кримський терен

     

      У Криму вийшов перший номер україномовної газети «Кримський терен», створеної активістами Українського культурного центру. Видання покликане повернути на півострів українське друковане слово. На сторінках часопису ознайомитися з культурою, історією й традиціями українського народу. Читати газету можна як у друкованому вигляді в Криму, так і в електронному на Фейсбуці. Повідомляє Радіо Свобода.

Кіно просто неба!


      Тиждень доброго кіно просто неба для вірян Церкви Різдва Христова та волонтерів відбувся у Новій Каховці на Херсонщині. Перший перегляд історичної стрічки «Бен Гур» зібрав понад 150 глядачів. Загалом щовечора показ об’єднував понад 200 чоловік. Пише УНІАН.

Новин нема, але я не вірю...


     На Софійській площі у Києві змонтували арт-інсталяцію Дар’ї Кольцової, яка присвячена пошуку людей, що зникли на Донбасі. Це лабіринт, змонтований зі старих дверей та віконних рам, повідомляє The Village.

ДСНС України допомагає Грузії

 Літак Державної служби з
надзвичайних ситуацій України допоміг призупинити гасіння пожежі в Грузії через
складні погодні умови. Про це
 УНН повідомили у прес-службі ДСНС України.

КОРСАР



Відтепер на озброєнні української армії є переносний ракетний комплекс КОРСАР. Він пройшов низку заводських і державних випробувань. Конструктори достроково виготовили й доправили понад 50 ракет із пусковими установками ЗСУ. "Корсар" має лазерне наведення, дальність вогню 2,5 кілометри. Аналогічне озброєння є тільки в США, в американських Джевелінів. Повідомляє UA|TV.

В Україні жнива!


    В Україні завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур на площі 9,6 млн га (100%) і намолочено 37,3 млн т зерна. Як повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства, 15 областей продемонстрували найвищу врожайність за весь період незалежності України, а також вперше зафіксовано найвищу врожайність ячменю, жита та ріпаку. Повідомляє AgroPortal.

Робот Pepper

  • 30.08.17, 12:43

     Усміхніться! Японська компанія Nissei Eco Co презентувала робота Pepper, який призначений для проведення буддистських похоронів. Таку незвичну новинку продемонстрували на Міжнародному ярмарку похоронного бізнесу "Life Ending Industry EXPO 2017" у Токіо, Японія. Повідомляє 24tv.