нуль євро

[Приєднана картинка]Європейський центральний банк дав дозвіл на випуск у Німеччині партію купюр номіналом нуль євро.

Light Balance на шоу «Америка має таланти»

[Приєднана картинка]Український танцювальний гурт Light Balance показав один із найзапаморочливіших виступів у історії шоу «Америка має таланти». Група вразила глядачів та суддів складною хореографією та надзвичайними неоновими костюмами, які світилися в темряві. Хлопці настільки здивували ведучу програми Тайру Бенкс, що вона скористалася своїм унікальним правом, шо має лише один раз під час сезону, і натиснула «чарівну кнопку», яка відправляє учасників одразу в наступний тур – на живі виступи.

Цьогорічні лауреати премії Івана Франка

[Приєднана картинка] В Інституті славістики Віденського університету відбулося засідання журі Міжнародної премії Івана Франка, в ході якого було визначено цьогорічних лауреатів. У номінації «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики» перемогу здобула монографія «Нові причинки до історії української мови» професора Віденського унівеситету, президента україністів світу Міхаеля Мозера. У номінації «За вагомі...

Читати далі...

Молитва за Україну!

[Приєднана картинка] Під час молитви “Анджелус” у неділю у Ватикані Святійший Отець Франциск привітав єрархію УГКЦ та паломників із України, котрі прибули до собору Святого Петра для вшанування ювілею 150-річчя канонізації священномученика Йосафата Кунцевича, українського святого мученика за єдність Церкви. [Приєднана картинка] Крім того, у Ватикані у соборі Святого Петра у неділю понад 5 тисяч українських прочан молилися за мир та єдність...

Читати далі...

Українська збірна з легкої атлетики на чемпіонаті Європи

[Приєднана картинка]Українка Ольга Ляхова принесла перемогу Україні на командному чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який відбувається в Ліллі. Вона найшвидше серед учасниць подолала дистанцію 800 метрів (2.03,09 хв).[Приєднана картинка] Напередодні Ольга Земляк виграла «срібло» у фінальному забігу на 400 метрів, показавши результат 51,88 секунди.[Приєднана картинка] Наталія Прищепа завоювала бронзову медаль у бігу на 1500 м. Зазначимо, після першого дня фіналів збірна України...

Читати далі...

happy birthday to you

[Приєднана картинка] Сьогодні свій день народження відзначає Дональд Трамп. Протестувальники, які не схвалюють його політику, підготували президенту "подарунок" - квиток в Росію. Про це повідомляє NewsWeek.

«Шлях України до безвізового режиму з ЄС»

[Приєднана картинка] У Києві відкрили виставку карикатур «Шлях України до безвізового режиму з ЄС». Захід ініційовано Інститутом світової політики. Відкриття виставки відбулося у столичному парку імені Тараса Шевченка за участі Посла ЄС Х’юга Мінгареллі та українських дипломатів.

Найбільший у світі прапор - Прапор України!

[Приєднана картинка] У місті Покровськ, що на Донеччині, розгорнули Прапор України з вражаючими розмірами 2400 квадратних метрів та вагою 120 кілограм. Український стяг був занесений в Книгу рекордів Гіннеса як найбільший державний прапор у світі.

Найпопулярніші прізвища в Україні

[Приєднана картинка]Найпопулярнішими українськими прізвищами є Шевченко понад 158 тисяч українців. Крім того, понад 155 тисяч українців мають прізвище Мельник, а Коваленко понад 133 тисячі. Людей із прізвищами Бондаренко, Ткаченко, Бойко, Кравченко та Ковальчук в Україні також понад 100 000 осіб. Про це все пише газета Експрес.

Виставка колажів О. Муратова

[Приєднана картинка] У Києві відкрилася виставка робіт режисера Олександра Муратова в Музеі однієї вулиці. Адреса музею: Андріївський узвіз, 2Б.