З нами Бог і Україна

[Приєднана картинка] 80-річна Людмила Огнєва, переселенка з Донецька, яка живе в Києві, представила у Львові у Домі Івана Франка вишиту історію України «З нами Бог і Україна». Про це пише Радіо Свобода

День вишиванки!

[Приєднана картинка] На Facebook-сторінці Всесвітнього дня вишиванки з'явився офіційний промо-ролик свята. Цього року свято припадає на 18 травня. Кожен охочий може долучитися й одягнути у цей день вишиту сорочку та висловити повагу до українських звичаїв.

Благодатний вогонь

[Приєднана картинка]У Єрусалимі у Храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь.

Страстна п*ятниця

[Приєднана картинка] Сьогодні у православних та греко-католиків України Страсна п’ятниця. В цей день церква згадує хресну смерть Ісуса Христа, зняття з Хреста Його тіла й погребіння Його. В народі кажуть — сюди тень, туди тень, а за день вже й Великдень!

Моніка Белуччі в образах українських дизайнерів

  • 14.04.17, 10:10
[Приєднана картинка] Напередодні нового сезону "Твін Пікс" бразильський журнал Caderno Ela - Jornal O Globo показав МонікуБелуччі в нових образах від провідних світових дизайнерів, в тому числі й українських, як-то, Litkovskaya, Ksenia Schnaider, Paskal.

Новини від Міноборони

[Приєднана картинка] У Міністерстві оборони України ініціюють запровадження нових військових звань та старшинського складу Збройних сил. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони Максим Праута.

Данило Берегулак вдруге отримав Пулітцерівську премію

[Приєднана картинка] Цьогорічну Пулітцерівську премію за документальне фото виборов австралійський фотограф із українським корінням Данило Берегулак. [Приєднана картинка] Він постійно перебуває в найгарячіших точках планети, ризикуючи власним життям. І все для того, щоби розповісти історії реальних людей, щоб ми перестали сприймати чуже лихо як звичайну статистику... [Приєднана...

Читати далі...

Великодні дарунки

[Приєднана картинка] На території Національного заповідника «Софія Київська» глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет освятив та передав для українських військових на Донбасі великодні крашанки та паски. Також Філарет освятив великодні набори, зібрані волонтерами. У заході взяли участь капелани, волонтери та військові.

Традиційний Великдень: українські великодні рецепти

[Приєднана картинка] В австралійському видавництві Sova Books вийшло друком кулінарно-етнографічне видання «Традиційний Великдень: українські великодні рецепти». Автор книги Світлана Яковенко, художнє оформлення обкладинки Роксолани Панчишин.

Український сленг

Зараз редагую твір, в якому безліч безглуздих слів.Довелося їх замінити іншими.Пропоную український замінник слова "тусуватися" – байдикувати,бавити час, днювати й ночувати, марнувати час, балювати, гультяювати, гайнувати час, бімбувати, бенкетувати, гулі справляти...(Можете долучитися до цього, напишіть свої слова)[Приєднана картинка]Дякую усім [Приєднана картинка]:)