хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Який інструмент кращий: новий китайський чи старий радянський?

Багато чую про те, що люди ганяються за старим радятським інструментом: гвіздками, сверлами, проскогубцями, пилками, сокирами і т.д.....

Іноді, це доходить до абсурду:
Стояв, дивився, як сусід колоду розпилював пів години... підійшов запитав: "чому, Ви використовуєте дідовську пилку і так мучаєтесь?".... Він відповів: "це саме краща пилка, таких більше нема.... то все, китайське лайно і т.д."... Дав йому китайське "лайно" і запропонував, другу колодку розпиляти цим "лайном".... замість півгодини, він розпиляв за 3 хвилини (засікав, спеціально для нього)".... Він здивувався.... Але гордо сказав: "то всеодно лайно...дякую...я, своєю"....

Чомусь ті, хто фанатично вважають, що радянське краще - не враховують, старіння металу.
Якось, потрібно було в тракторі болти да гайки покрутить.... достав батьків ключ з накідними головками, ще 73-го року - жодної гайки не викрутив, головки злизались.... Скажу навіть більше: як проводив воду, викопав металічного кілка, що був колись-колись, натяжним для водонапорної башні....  то, наглядно людям показував, як метал руками гну)))) прекрасно розуміючи, що тоді, коли він забивався, навряд чи я його погнув би.

Я, не є фанат китайського і чудово знаю, що є китайське, навіть нове, но лайно.... але все ж таки: "китайське, чи радянське в період сьогодення, а не тоді, коли воно було нове? Як вважаєте?"

11%, 2 голоси

74%, 14 голосів

16%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
3

Коментарі

112.11.16, 00:50

Радянське, як і китайське, різним буває. У радянської дрелі, якій більше 30 років, навіть ще щітки не міняв, а китайські вже дві згоріли. Радянські свердла ні на які не проміняю. А от сокири і коси радянські зовсім нікудишні. Хотя білоруськи таки були непогані. Радянські пилки, до речі, теж зовсім ніякі. З цим я погоджуюсь. Як власне і бензопили.
Щодо старіння металу, то зовсім не поділяю думку про його старіння. Буквально зараз рубаю дрова сокирами, яким більше 100 років (знайшов глибоко в землі сильно поржавілими).Так вони в дерево як в масло входять. Одне задоволення їми працювати.

    212.11.16, 01:01Відповідь на 1 від Микола Казкар

    Радянське, як і китайське, різним буває.
    Щодо старіння металу, то зовсім не поділяю думку про його старіння. Буквально зараз рубаю дрова сокирами, яким більше 100 років (знайшов глибоко в землі сильно поржавілими).Так вони в дерево як в масло входять. Одне задоволення їми працювати.
    Давайте ще будем враховувати структуру металу... в мене кум, купив дешевий розкладний ножик.... знаючи кума, я не зрозумів: "навіщо?".. кум сказав: "почекай, побачиш"... потім приїхав і показав, я був в шоці... а суть в тому, що він виняв лезо і замовив за кучу грошей, ідентичне, але з домасьької сталі, явно, не свіжого виробництва. тому, старіння сталі - це не думка, а природний процес, який Вам підтвердить любий токар, хімік і будь хто, хто вивчав сталь.

      312.11.16, 03:21

      Инструмент инструменту рознь. При совке еще пойди, найди хоть какой-нить струмент, не то, что нынешний выбор Да, дерьмовые наборы тоже попадались. Но бывали и шедевры. До сих пор лежит советский хром-ванадиевый набор накидных и рожковых ключей, никакой усталости не ощущает

        412.11.16, 07:23Відповідь на 1 від Микола Казкар

        Согласен 100%.

          512.11.16, 08:19

          Самий кращий інструмент - німецький!Да, но Золингер уже не найти. Из того, что условно есть, пожалуй Стенли, только смотреть на страну-производителя. Это конкретно про ножовки и полотна. Китайское полотно выдерживает один распил трубы, советское нормально пилит не хуже американских или японских. Специально сравнивал. Сверла отдельная песня. Иногда хочется найти ту китайскую задницу, которая создала такое сверло, и......так чтобы проктологи не извлекли. Советское Р18 на мировом уровне.

            612.11.16, 08:28

            У меня магазин.... ...цена + качество + бренд....вот что играет роль для любого покупателя..

              712.11.16, 08:38

              Нет, я инструментальный космополит. До лампочки производитель, главное качество. А лейбл- надежда на лучшее.

                812.11.16, 08:48

                а просто наточить пилу соседу слабо?

                  912.11.16, 18:37Відповідь на 8 від vilga

                  а просто наточить пилу соседу слабо?я себе не точу, а то соседу буду точить..... мне проще купить новую пилу, которая режет как по маслу, а из полотна старой - сделать ножи на газонокосилку и т.д.... ножовочное полотно - это ножовочное полотно и никакой уголок, как бы не был заточен (у нас просто многие уголки точат на ножи) не сравнится с ножом из ножовочного полотна.

                    1013.11.16, 07:25Відповідь на 9 від Fермер

                    ой, извиняюсь. я про то соседу самому себе наточить пилу, что бы по пол часа не елозить колоду. или он пилит пока колода оргазм не получит?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна