Україна бере третє золото на Олімпіаді

Програючи після третьої стрільби корейцю Парк Кун Гмо, український спортсмен Віктор Рубан переломив хід змагання і виборов золоту медаль Олімпіади у стрільбі з лука.

Таким чином, Україна наразі перебуває на десятому місці у медальному заліку із трьома золотими і чотирма бронзовими медалями.

Майдан

ДЛЯ СБУ: 10.000 дітей є заручниками свавілля у Полтаві

Вже місяць, як захоплене приміщення Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного. Приміщення захоплене разом з усім майном бібліотеки. Робота закладу паралізована.

10.000 (десять тисяч) полтавських школярів позбавлено права на повноцінне навчання. Заклад захоплений приватними особами без остаточного рішення суду. Разом з майном бібліотеки захоплена власність кількох дитячих гуртків, які експонували свої роботи у бібліотеці. Чутки про те, що бібліотеці знайдено рівноцінне приміщення не відповідають дійсності.

Від Майдан-ІНФОРМу до Служби безпеки України: Чи достатньо наших аргументів для порушення кримінальної справи? Адже, у мирний час захоплено державний заклад і повністю паралізована його робота.

Майдан.

Ми - проти війни!

І де б вона не була. У війні немає правих і неправих. У війні завжди є жертви. А жертвами завжди є не керівники держав чи політики, а простий народ. Війна у Грузії вкотре це довела всім.

Тому, ми - проти війни!





Грузія







Щоб збільшити зображення, натисніть на нього.

У Полтаві відбулася акція солідарності з грузинським народом

12 серпня у Полтаві перед будівлею обласної державної адміністрації відбулася акція солідарності з грузинським народом. Захід ініціювали члени громадського комітету з увічнення пам’яті Симона Петлюри, до якого входять громадські та політичні організації міста.

Представники патріотичної громади Полтави передали голові облдержадміністрації Валерію Асадчеву звернення до Президента України Віктора Ющенка (з текстом звернення можна ознайомитися тут). У цьому документі національно-демократичні сили попросили очільника держави розглянути можливість негайного розірвання договору про тимчасове базування Чорноморського флоту Російської федерації в Севастополі, а також активізувати зусилля для вступу України до НАТО.

Сьогоднішня акція є лише початком широкомасштабної кампанії протесту проти спроб Російської імперії загарбати незалежну Грузинську державу. Зокрема планується збір підписів серед мешканців області, які будуть передані до російського посольства, мітинг протесту біля меморіальної дошки Симону Петлюрі. Наразі вивчається питання збору гуманітарної допомоги для громадян Грузії, що постраждали від російської агресії: готується відповідне звернення до Полтавської громадської організації „Червоний хрест”.

Один з організаторів акції, координатор громадського комітету з увічнення пам’яті Симона Петлюри Олексій Логвінов говорить: „Ми вважаємо, що Україна не повинна допустити, щоб російський флот, який базується на українській території, було використано у війні проти Грузії.

Зараз Грузії потрібна допомога від світової спільноти у вигляді рішучих дій, а не пустопорожніх балачок. Ми вже почули заяви президентів і міжнародних організацій із закликами до миру, але ці заяви не заважають російським бомбардувальникам знищувати грузинські міста і села. Складається враження, що світові лідери тремтять перед Путіним, так само як їхні дідусі колись тремтіли перед Гітлером.
Україна ж може реально, не словом, а ділом, допомогти грузинському народу, нейтралізувавши ЧФ РФ. Дехто каже, що зробивши такий крок Україна автоматично опиниться у стані війни з Росією. Але ми вважаємо, що така війна рано чи пізно стане неминучою, якщо сьогодні світ віддасть Грузію на розтерзання.”

Із промовами також виступили представники НРУ, НСНУ та грузинської громади Полтави – Олег Пустовгар, Віктор Стеблянко і Рамаз Заркуа.

На сьогоднішній акції, як і запланували організатори, були присутні кілька десятків чоловік. На наступну, яка відбудеться рівно через тиждень, планується не менше сотні учасників.

А закінчився сьогоднішній захід дружним вигуком: „Слава Грузії!”.

Фото з акції.

Майдан.

Виступ Віктора Ющенка на центральному майдані Тбілісі



Виступ Президента України Віктора Ющенка на центральному майдані Тбілісі на підтримку грузинського суверенітету 12 серпня 2008 року

Дорогий грузинський народе.

Ми сьогодні пролетіли багато тисяч кілометрів. У нас була величезно важка дорога до Вас. Але ми знали, що ми сьогодні повинні бути тут. Ми сьогодні сюди приїхали сказати вам такі слова: Грузія - наш друг. Грузини - наші друзі. Сьогодні, тут, у самі тяжкі часи для Грузії ми говоримо, що ви маєте право на свободу, право на незалежність.

Ми проїхали ці тисячі кілометрів, щоб продемонструвати грузинському непокірному народу саме святе почуття - це почуття солідарності. Це почуття того, що наше серце належить вам.

Дорогі грузинські друзі, пройде час і споглядатимемо ці тяжкі сторінки нашої історії як дорогу, яку мужньо пройшла грузинська нація. Свобода варта того, щоб за неї боротися. Ми завжди повинні пам'ятати, що грузинська нація достойна бути незалежною. Ми приїхали підтвердити вашу суверенність, вашу незалежність, вашу територіальну цілісність. Це є нашими цінностями.

Ви ніколи не будете одні. Я дякую за українські прапори на цьому майдані. Це говорить про те, що нас мільйони. І тому я своє вітання дружньому грузинському народові хотів би закінчити святими словами - незалежна Грузія є, незалежна Грузія вічно буде. Слава кожному із вас, які у самі тяжкі години для своєї вітчизни прийшли на Майдан. Тому слава кожному із вас і слава Грузії.

Битва за метри квадратні: у Полтаві захоплюють бібліотеку

5 канал:



Не вщухають пристрасті довкола Полтавської обласної дитячої бібліотеки. Судова тяганина за приміщення бібліотеки триває уже 5 років. 20 днів тому його захопили місцеві підприємці. Зараз працівники бібліотеки виборюють у суді право залишитися тут. Тим часом у ніч проти вівторка стався новий інцидент. Невідомі потрощили двері бібліотеки - тож сто тисяч книжок залишилися без нагляду.

Наталія Граїцька працює у Полтавській обласній дитячій бібліотеці вже 23 роки поспіль. Кожного робочого дня вона видавала малечі книжки. А сьогодні готується їх переносити.

Разом з колегами вона прямує до приміщення рідного закладу. Але жінок до нього не впускає охоронець. Каже, говоріть з новими власниками. За питання про вимагання ними грошей за збереження книжок та вимогу компенсувати ще 3 з половиною мільйони гривень неотриманих прибутків ми ледь не розрахувалися камерою.

Ці молодики двадцять днів тому на світанку заволоділи приміщенням дитячої обласної бібліотеки. Зафарбували вікна, зірвали шпалери і лінолеум на підлозі. Його площа понад 500 квадратних метрів. У грошах – це майже мільйон доларів. Проти них директор бібліотеки просто безсилий.

У тій же Полтаві є ще одна значно більша дитяча бібліотека – на Лялі Убийвовк. Леонід Чобітько впевнений, якщо держава не захистить його заклад, то будуть страждати і інші бібліотеки.

Олег Дейнека, 5 канал: "В ніч з понеділка на вівторок напередодні засідання суду у справі Полтавської обласної дитячої бібліотеки та коли мали б почати виносити книги з її приміщення, його двері були понівечені невідомими. Це – вже третій інцидент з того часу, коли приміщенням Полтавської обласної дитячої бібліотеки заволоділи нові власники. До цього сталася пожежа й захоплення".

Олег Дейнека, Андрій Поставець, 5 канал

Завантажити відеосюжет (6,71Мб)

Цей же відеосюжет можна побачити прямо зараз на моїй сторінці у розділі "Відео".

У Донецьку повісили "злісних" боржників

У Донецьку на одному з житлових будинків у Калінінському районі вивішено список громадян, що заборгували за комунальні послуги.

У прес-службі міськтепломережі пояснили, що дана акція є "нагадуванням" громадянам, що "забувають" сплачувати за послуги з теплопостачання, повідомляє "Остров".


Як відомо, у березні 2007 року Донецька міськтепломережа уже розміщала банери із закликом сплатити борги за комунальні послуги.

Тоді на плакатах було зображено Йосипа Сталіна з написом: "Хто не платить за тепло, буде покараний!".

Плакати були зняті за вимогою влади.

УП.

Вам набридли політики?

Вам набридли сучасні українські політики? Тоді, кого з них у першу чергу ви б хотіли послати на х.й? Бажано назвати прізвище та ім'я. З ваших коментарів я складу список, разом складемо текст і згуртовано пошлемо їх туди, куди вони заслуговують. Як вам моя ідея?

Оголошую старт. Кого пошлемо першого???

Вам набридли політики?

Вам набридли сучасні українські політики? Тоді, кого з них у першу чергу ви б хотіли послати на х.й? Бажано назвати прізвище та ім'я. З ваших коментарів я складу список, разом складемо текст і згуртовано пошлемо їх туди, куди вони заслуговують. Як вам моя ідея?Оголошую старт. Кого пошлемо першого???