Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

Віднині брати кацапстану живуть у даунбабве

У НАТО назвали три умови для вступу України до блоку
Денис Марценко 23 грудня 2014, 14:10
 3755  2
У НАТО назвали три умови для вступу України до блоку

НАТО поважає рішення України відмовитись від позаблокового статусу, однак для вступу до альянсу їй доведеться подати заявку, виконати необхідні умови і неухильно дотримуватися принципів військового блоку.

Новину передає «Преса України».

"Ми поважаємо рішення українського парламенту. Україна є незалежною і суверенною державою і тільки вона приймає рішення щодо власної зовнішньої політики", - підкреслили у Північно-атлантичному блоці.

НАТО знову нагадало, що для України двері для вступу залишаються відкритими. 

"Як було вирішено на саміті в Бухаресті у 2008 році, наші двері відкриті, і Україна стане членом НАТО, якщо вона цього попросить, виконає стандарти і буде дотримуватися необхідних принципів", - зазначили в альянсі.

Готовність України бути членом НАТО в організації обіцяють перевіряти ретельно.

"НАТО буде оцінювати її готовність приєднатися до Альянсу таким же чином, як ми робимо з будь-яким кандидатом". 

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді відбулося голосування за президентський законопроект №1014-3 «Про внесення змін до деяких законів України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості». Законопроект підтримали 303 нардепи.

Повідомляють соціологи

Отношение украинцев и россиян к конфликту между их странами, — опросПолитические новости, 19:18:45
 

 

Более 80% украинцев считают, что их страна находится в состоянии войны с Россией. Среди россиян такого же мнения придерживается лишь треть опрошенных (34%).

Таковы результаты репрезентативного опроса DW-Trend, который по заказу Deutsche Welle провело киевское отделение Института изучения общественного мнения IFAK, информирует еizvestia.com.

За 13 месяцев, прошедших с момента предыдущего опроса DW-Trend, украинцы заметно охладели по отношению к России. Если в ноябре 2013 года 40% респондентов оценивали отношения их страны с Россией как дружеские, партнерские или нейтральные, то теперь такого мнения придерживаются лишь 15%. 29% опрошенных считают отношения с РФ натянутыми, 56 процентов — враждебными.

Особенно примечательна смена настроений среди жителей традиционно пророссийского востока Украины. 81% респондентов охарактеризовали отношения с соседним государством как напряженные или враждебные.

Аналогичная ситуация сложилась и в России. 70% участников исследования считают отношения России и Украины напряженными или враждебными. Годом ранее такое мнение высказали лишь 40% опрошенных.


В рамках исследования DW-Trend в декабре 2014 года в России и в Украине были опрошены 1000 респондентов в возрасте от 18 до 65 лет, проживающие в городах с населением более 50 тысяч человек. IFAK не смог провести опрос на территориях, находящихся под контролем сепаратистов, а также в Крыму.


По м

Гриценко має рацію, поки не став М О


Анатолій ГриценкоУкраїнський політик, міністр оборони (2005—2007), голова Комітету ВР України з питань нацбезпеки і оборони (2007-2012), голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів (2012-2014), голова партії "Громадянська позиція" (2010-2014), голова Експертної ради партії "Громадянська позиція". Полковник запасу.
Два дійсно ключових питання23 грудня 2014, 17:30

Президент Порошенко, а за ним і представник ОБСЄ, повідомили: на наступній зустрічі в Мінську обговорять чотири блоки питань:

1) припинення вогню усіма сторонами;

2) відведення усіма сторонами важкої техніки;

3) обмін полонених "всіх на всіх";

4) доставка на окуповані території гуманітарних вантажів.

Нариваючись на критику, знову і знову наголошую: мінський формат переговорів та ще й з таким порядком денним, не дав дотепер (попри тяжкі односторонні перемир'я) і не дасть нам надалі – ні миру, ні територіальної цілісності, ні відновлення суверенітету України над окупованими ворогом територіями.

Чому? По-перше, тому що про домовленість з вказаних чотирьох питань нам уже повідомляли, після попередніх зустрічей у Мінську. Не виконано! Тому й наполягаю постійно на організації переговорів у іншому, женевському, чотиристоронньому форматі – за участю Євросоюзу і США. Тоді буде шанс домовитися швидше – і домовленості виконати.

По-друге, у мінському форматі дотепер не вирішені, а зараз, як бачимо, взагалі не плануються до обговорення набагато важливіші й дійсно ключові для України два питання:

1) виведення з території України російських військ, російської військової техніки та російських озброєнь;

2) відновлення контролю України за лінією свого Державного кордону – саме лінії Державного кордону, а не якоїсь "погодженої" з терористами і російськими генералами лінії на карті посередині Донбасу!

Переконаний, на вирішення саме цих двох питань Президентові треба спрямовувати основні зусилля. Звичайно, якщо в ході закулісних переговорів окупований Донбас Путіну ще не здали

А таки дозволив своєю беззубою реакцією

Захід дозволив агресію Росії в Україні - президент ЕстоніїВівторок, 23 грудня 2014, 15:31
Версія для друкуКоментарі21

Європа неадекватно відреагувала, коли Росія анексувала Крим і розпочала бойові дії на сході України.

Про це сказав президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес в інтерв'ю виданню The American Interest.

"В день анексії Криму був зруйновано той Трансатлантичний простір безпеки, який ми знали. Можна почати з хартії ООН, яка забороняє агресію. Але Трансатлантичний простір безпеки з'явився в 1975 році разом з Гельсінзькими угодами, які забороняють змінювати кордони силою або під загрозою застосування сили. Більше вони не діють", - сказав він.

Ільвес також заявив, що Москва фактично розірвала Будапештський меморандум, який гарантував Україні територіальну цілісність в обмін на її ядерний арсенал.

"Тепер я не знаю, яка країна погодиться коли-небудь відмовитися від ядерної зброї в обмін на гарантії безпеки", - зазначив він.

Президент Естонії нагадав, що Росія порушила всі міжнародні угоди, які забороняють військову агресію, ще в 2008 році, ввівши війська в Грузію.

"Ми дозволили акт агресії проти Грузії і нічого не зробили, крім заяв у дусі "світ, любов, Вудсток", - сказав Ільвес.

Ільвес наголосив, що Володимир Путін і Дмитро Медведєв у 2009 році відкрито заявляли, що розв'язали війну проти Грузії, щоб вона не вступила в НАТО. Тепер Росія зробила те ж саме з Україною через її бажання підписати угоду про асоціацію з ЄС.

"Угода про асоціацію пропонує програму обміну досвідом за принципом учень/вчитель. Ще вона трохи пом'якшує митні збори. Але це навряд чи можна назвати "трансатлантичним імперіалізмом", який загрожує Росії", - сказав Ільвес.

Крок у правильному напрямку

Лаврову уже не подобається, що Україна відмовилася від позаблоковостіВівторок, 23 грудня 2014, 13:41

Глава МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що намір України відмовитися від позаблокового статусу буде контрпродуктивним кроком і тільки "нагнітає ситуацію".

Про це він заявив журналістам у вівторок, передає ТАСС.

"Це контрпродуктивно. Це тільки нагнітає конфронтацію і створює ілюзію, що шляхом прийняття таких законів можна врегулювати глибоку внутрішньодержавну кризу в Україні", - сказав Лавров.

Замість курсу на НАТО Лавров радить Києву налагодити діалог з сепаратистами Донбасу.

"Набагато більш продуктивний шлях, осмислений шлях - почати нарешті діалог з тією частиною власного народу, яку повністю проігнорували, коли здійснювали державний переворот", - заявив Лавров.

"Немає іншого шляху, як конституційна реформа за участю всіх регіонів, усіх політичних сил України, здатних задати правильний тон", - додав він.

У той же час депутат російської Держдуми, член комітету з оборони Франц Клінцевич заявив, що рішення України відмовитися від позаблоковості - "це прямий виклик Росії".

Як відомо, раніше прем'єр РФ Дмитро Медведєв заявляв, що відмова від позаблоковості "перетворить Україну на потенційного військового противника Росії".

У вівторок Верховна Рада проголосувала за скасування позаблокового статусу України конституційною більшістю.

Антикремлядський блок народів є!

Мосійчук повідомив про створення Антикремлівського блоку народів (ВІДЕО)
Аня Бондар 23 грудня 2014, 15:53
 869
Мосійчук повідомив про створення Антикремлівського блоку народів (ВІДЕО)

Під час брифінгу у Верховній Раді України народний депутат Ігор Мосійчук разом із своєю помічницею Аміною Окуєвою заявив про створення Антикремлівського блоку народів, покликаного до «повалення путінського режиму в Москві». Новину повідомляє «Преса України».

Депутат Ігор Мосійчук та його помічниця, Аміна Окуєва, яка до того ж брала участь у заході в якості офіційного посла воюючої Ічкерії, провели брифінг в парламенті на тему створення Антикремлівського блоку народів і відмови України від позаблокового статусу.

Як наголосив Мосійчук, до створення Антикремлівського блоку запрошені усі держави, як зазнавали, або зазнають агресію з боку Кремля, а саме народи Кавказу, Середньої Азії, Прибалтики та країни Європи.

У кінці січня планується провести конференцію Антикремлівського блоку народів у Києві.

Наразі, у парламенті проводиться робота по створенню міжфракційного об’єднання, куди побажали увійти представники з усіх фракцій та позафракційні.

Окрім цього, по словах депутата, вони готові до співпраці і з росіянами, які займають «антипутінську позицію».

Помічниця Окуєва, в свою чергу, зазначила, що у цих «народів багато спільного, оскільки усі вони боряться проти одного окупанта».

Нагадаємо, нещодавно Ігор Мосійчук заявляв, що в жовтні 2014 наказом Міністра внутрішніх справ України на посаду начальника Департаменту Оперативної Служби (колишня міліцейська розвідка або 7 відділ) призначений виходець з Маріуполя - полковник міліції Олег Григорович Носенко. На думку народного депутата, Носенко співпрацює із терористами і досить тісно пов'язаний із колишнім високопоставленим працівником МВС України Олексієм Пукачем, якого було визнано у вбивстві Георгія Гонгадзе. 

Читайте також:

Москалі всралися, тому скуповують туалетний папір

Паніка в Росії: сибіряки масово скуповують туалетний папір
Олена Ярмолюк 16 грудня 2014, 21:10
 854
Паніка в Росії: сибіряки масово скуповують туалетний папір

В російській імперії одні види паніки змінюють інші. І поки одна частина населення гарячково спостерігає за хаотичними рухами рубля та валют, інша частина в терміновому порядку закуповується предметами першої необхідності. А жителі Сибіру запасаються оптовими партіями туалетного паперу. Про це повідомляє видання Сибір-Інфо, новину передає «Преса України».

Серед сибіряків шириться чутка, що у зв'язку з санкційними обмеженнями, введеними проти Росії країнами Заходу, скоро можуть початися перебої з туалетним папером. Росіяни впевнені, що під час виробництва туалетного паперу використовується сировина, яка завозиться із Заходу, а у зв'язку з санкціями, доставка «цінної сировини» може припинитися.

Як повідомляє Сибір-Інфо, тільки протягом останніх кількох тижнів продаж паперу зріс вдвічі. Наголошується, що жителі Новосибірська і околиць на всяк випадок запасаються великими партиями туалетного паперу.

Раніше ми повідомлялиГолодні москвичі готові піти навіть на злочин, тільки щобспробувати смак заборонених в країні мідій, фуа-гра та інших імпортних продуктів. Про це свідчить прикрий інцидент, що стався напередодні в столичному ГУМі. 


Портніков має рацію

Кремль заговорил об Украине как о равноправном партнере
Олена Ярмолюк 15 грудня 2014, 17:00
 1695  1
Кремль заговорил об Украине как о равноправном партнере

После различных вариаций и планов по утоплении Украины в собственной крови, российский премьер-министр Дмитрий Медведев вдруг заговорил об Украине, как о "равноправном партнере". И пусть сказано это было после целого ряда идеологических штампов, обвинений, обещаний скорого краха и критики, но главное в словах Медведева – признание за Украиной права на собственный выбор.

Есть такая советская картина – "Ильич над картой Украины". В России – война, голод, смерть, полный развал экономики и государственности, братоубийство, насилие, эпидемии, грабежи. А чем занят глава российского правительства, Владимир Ленин? А он склонился над картой Украины. Ему еще и Украину ограбить нужно.

Спустя почти столетие после большевистского переворота ситуация повторяется. В России – экономический кризис, стремительное падение курса национальной валюты, развал экономики, война на Кавказе, усиливающееся предчувствие полного государственного краха. А чем занят глава российского правительства, Дмитрий Медведев? А он пишет статью об Украине. Ему еще и Украину развалить нужно.

И, тем не менее, голод и холод – друзья реализма. Еще за несколько лет до развала Российской империи никто и мечтать не мог об украинской государственности. А спустя всего несколько месяцев после большевистского переворота делегация советской России участвовала в мирных переговорах с Германией на равных с делегацией Украинской Народной Республики. Даже после оккупации территории нашей страны Красной Армией большевикам пришлось отказаться от идеи включения Украины в РСФСР на правах автономии и придумать "равноправный" Советский Союз, который наша страна смогла не только покинуть, но и фактически уничтожить в 1991 году.

Еще несколько месяцев назад, до начала сопротивления российской агрессии, западных санкций и обвала нефтяных цен Путин и Медведев готовы были залить нашу страну кровью – только чтобы помешать нашему самостоятельному выбору будущего. В Кремле планировали войны, бомбардировки, диверсии, экономическую блокаду. В Украину посылали наемников, которые вкупе с местными уголовниками и бандитами составили воинство "народных республик". Путин вещал с трибун о "Новороссии" и давал понять, что никакой Украины вообще нет.

Сейчас же в длиннющей статье Медведева, после всех уже привычных идеологических штампов, обвинений, обещаний скорого краха нашего государства и критики неправильного выбора, написано самое главное – "лучший способ доказать, что мы в России уважали и уважаем Украину как суверенное государство – это признание за ней права на сделанный выбор". Медведев обещает отстаивать национальные интересы в отношениях с Украиной как с "любым другим равноправным партнером". В этом обещании, как мне кажется, ключевое слово – равноправным. Хотя и с "любым другим" - тоже неплохо. Украина и должна быть таким же партнером России, как Польша, Финляндия или Германия. Время "большой семьи", в которой брат-самозванец признавал за собой право на убийство, грабеж и оккупацию, а за нами – право на аплодисменты и покорность, завершается синхронно с завершением самой истории Российской империи и ее фантомных болей.

Пришла пора заинтересоваться собственной картой, Дмитрий Анатольевич. 

Виталий Портников. 

Збочена логіка

Оказывается, поставляя оружие и боевиков, "РФ" добивается сохранения Донбасса в составе Украины"
15.12.2014 - 19:40

Москва является единственной силой, выступающей за сохранение Донбасса в составе Украины при урегулировании кризиса. Об этом заявил глава МИД РФ Сергей Лавров, сообщаетИнтерфакс-Украина.

"Мы сейчас единственные, кто этого добивается, настаивая на выполнении того самого обязательства, о котором я сказал: проведение конституционной реформы с участием всех регионов и всех политических сил Украины", - сказал Лавров, отвечая на вопрос, ведет ли Москва линию по урегулированию проблемы Донбасса при его сохранении в составе Украины.

В то же время,  он отметил, что необходимо создать для Донбасса "возможность финансово обеспечивать свои потребности за счет договоренности с центром по налоговым вопросам, чтобы они могли пользоваться своим языком, чтобы они могли праздновать свои памятные даты, а не те, что навязаны одной частью страны".

По словам Лаврова, для Донбасса неприемлема идея, чтобы отмечать как национальный праздник дни рождения Степана Бандеры и Романа Шухевича.

"Я не вижу, как на востоке и на юге Украины эти праздники могут отмечаться - там отмечают 9 мая. Надо исходить из этой реальности: нельзя навязать всей стране какую-то идеологию, когда этих идеологий в стране представлено несколько", - отметил Лавров. 

Ранее группа "ИС" сообщала, что в ООН сообщают о 300 обстрелах жилых кварталов на Донбассе.

Поцікавтесь - це важливо знати!

Що означатиме для України статус особливого партнера
Сенат США ухвалив законопроект, який передбачає надання Україні суттєвої фінансової допомоги та озброєння, а також надає Україні статус особливого військового партнера США поза блоком НАТО. І хоча цей документ ще не набрав законної сили, експерти й дипломати уже оцінюють його позитивну роль для України і називають потужним політичним сигналом для всього світу.

Документ під номером 2828 «Акт Підтримки свободи в Україні» Сенат підтримав одноголосно, однак його ще має затвердити Палата представників Конгресу США та підписати президент Барак Обома.  Окрім військової допомоги Україні, документ також передбачає підтримку у сфері енергетики та боротьбі з російською пропагандою, декларує накладення додаткових санкцій на Росію та надання допомоги тимчасовим переселенцям. Що означатиме цей документ для України і чи отримаємо ми таки американську зброю, «Вголос»розпитав відомих експертів.

 

Володимир Огризко, екс-міністр закордонних справ України:

Потрібно дочекатися, коли закон набуде чинності і буде підписаний президентом США, тоді можна буде говорити про його остаточні підсумки. Скоріш за все, цей законопроект таки буде підписаний, хоча,  можливо, будуть внесені ще певні корекції. Але навіть за цих обставин можна говорити, що і політично, і з військової точки зору – зроблено дуже великий позитивний крок в плані підтримки України.

Це дуже потужний політичний сигнал всьому світу, який показує, на чиєму боці знаходяться США. І це дуже практичний крок з боку американської адміністрації, яка чітко і ясно сказала, що вона допомагатиме Україні не лише політично, а й практично у військовій сфері. Тому, на мою думку, це дуже важливий і позитивний для України крок, який ми повинні щиро вітати.

Ігор Козій, військовий експерт Інституту Євроатлантичного співробітництва:

Коли цей закон вступить в законну силу, це означатиме те, що за рахунок сучасних військових засобів, які обіцяє нам США, Україна отримає додаткові важелі впливу на так звані ЛНР і ДНР. В економічному плані це означатиме, що Україна фактично отримуватиме додаткові кошти, які дозволять вирішувати нагальні проблеми, пов’язані з економікою держави, в тому числі з оборонною промисловістю.

Сьогодні Україні вкрай необхідно отримати якомога скоріше все, що  обіцяють США. Але важливо, щоб не кожна допомога розглядалася нами,  як остаточна. Ми врешті-решт повинні і самі мати змогу виробляти озброєння. Думаю, тут теж є над чим попрацювати.

І хоча український уряд пробує посилити сектор безпеки і оборони, але запропонованих 5% ВВП на оборону і національну безпеку є надто мало. Такі кошти необхідні лише на сектор оборони, а що стосується національної безпеки і правоохоронної системи, то тут повинні бути трохи інші підходи. Бо і харчова промисловість – це теж питання національної  безпеки, як і, скажімо, питання інформаційної безпеки, питання екології. Ми повинні лише 5% витрачати на оборону, щоб відновити те, що в нас залишилося.

Богдан Яременко, український дипломат:

Що визначально, це те, що законопроект, прийнятий американським Сенатом, був проголосований одноголосно всіма членами Сенату з обох партій. Це дуже широкий законодавчий акт, у якому йдеться не лише про Україну, але так само про Грузію, Молдову і частково про Сирію. Законопроекті повинен  бути прийнятий двома  палатами парламенту і підписаний президентом США. Якщо це відбудеться, то він накладає глобальну заборону на будь-яку військово-технічну співпрацю з Російською Федерацією усіх американських фірм та підприємств, як державних так і недержавних. Це поширюватиметься і на всіх партнерів американських фірм.

Окрім того, Україні гарантується допомога щодо вирішення питань з переселенцями з Криму і Сходу України.

І найголовніше те, що Україні разом з Молдовою і Грузією надається офіційний статус основного партнера поза НАТО, що повністю розкриває всі можливості для військового, військово-технічного співробітництва між США та цими країнами. Це знімає будь-яку заборону і обмеження щодо постачання будь-яких видів озброєння в Україну і відкриває для нас доступ до бюджетних і небюджетних спецфондів США на закупівлю зброї, а також відкриває всы можливості для співпраці з США у секторі  виробництва зброї. А це є дуже важливим для заповнення тих прогалин, які існують в сфері в постачання Збройних Сил України.

 

Олена Янковська, «Вголос»