Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

Саме так

Українська влада не зрозуміла народ, вона такий самий «совок» як і Путін - політолог
Володя Костик 10 вересня 2015, 21:56

Українська влада не зрозуміла народ, вона такий самий «совок» як і Путін - політолог


Таку думку під час свого інтерв'ю висловила глава Міжнародного центру стратегічної політики Вікторія Подгорна, новину передає "Преса України".
Нинішня українська влада робить вчинки, які не сильно відрізняються від дій президента РФ Володимира Путіна.

"Головні питання, заради яких стояв народ на Майдані, – свобода і "гідність". Це означає, що кожен повинен мати свободу і право брати участь у створенні та управлінні державою", - зазначила вона.

Однак, на думку Подгорної влада цього так і не зрозуміла людей і вся українська еліта, яка знаходиться як у владі так і в опозиції - це люди з пострадянським і колоніальним мисленням.

"Характер багатьох їх дій авторитарний і по суті своїй не надто відрізняється від того, що робить Путін в Росії», - сказала експерт.

Крім того вона зазначила, що українська влада абсолютно не сприймає народ як джерело влади, і думає, що всі рішення в країні вона має право вирішувати як хоче.

"Еліта не сприймає народ як суб'єкт і думає, що право на владу належить тільки їй, що вони взяли на себе відповідальність і цих декларацій достатньо. Але відповідальність – це коли в країні і для громадянина є прогрес і відчутні результати. За 24 роки такого прогресу в країні немає, і соціологія це підтверджує", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в приймальні Генеральної прокуратури України 89-літник пенсіонер порізав собі вени.

На його руках кров українського патріота Білого

У Києві пройшла акція: «Аваков, ти уху їв?» (ФОТО)
Іра Бондар 10 вересня 2015, 19:20
 
У Києві пройшла акція: «Аваков, ти уху їв?» (ФОТО)


Новину передає «Преса України», посилаючись на прес-службу організації «Автомайдан».
Сьогодні, 10 серпня, активісти «Автомайдану» під стінами Міністерства внутрішніх справ у Києві провели акцію під гаслом «Аваков ти уху їв?». Причиною тому стала «бездіяльність» Міністра МВС  за час, який він перебував на своїй посаді.

Активісти «Автомайдана» зварили уху перед будівлею МВС у столиці України. 

«Занадто багато питань назбиралося до Міністра МВС за ці 1,5 роки, що він на посаді. Відсутність кардинальних реформ (окрім створеної Екою Згуладзе патрульної поліції, чим він і «прикривається»), жодних покараних з правоохоронців за злочини на Майдані, більш того, навіть більшість начальників райвідділків міліції в Києві, як і в інших містах України, лишилися на своїх місцях! Ті ж самі обличчя ми бачимо на наших акціях, які нас «охороняють»! Така вона, «люстрація» по-аваковськи»,- йдеться в повідомленні.

Найбільше обурення у активістів викликали арешти представників організацій «Правий сектор» та «Автомайдан» в Одесі.

«Останньою краплею стали арешти громадських активістів (у тому числі і автомайданівця Євгена Рєзвушкіна в Одесі) у той час, коли екс-беркутівцям, «оплотівцям», що звинувачуються в організації масових вбивств(!) на Майдані та переслідуванні активістів, правоохоронці просто дають втекти»,- зазначили у прес-службі.

Нагадаємо,  8 серпня, до керівника Одеської організації «Правого сектору» Сергія Стерненка вломилися озброєні люди в масках, які обшукали його квартиру. Після чого вивезли «правосекторівця» у невідомому напрямку.

Загострення боротьби між США та кацапстаном нам на руку

Розвідка США підтверджує збільшення російської військової присутності в Сирії
10.09.2015 | 18:53

Росіяни зводять на сирійському аеродромі базу для своїх подальших операцій. Будівництво ведеться по всій території аеропорту, на місці старих будівель зводяться нові. Також уздовж всієї східної злітно-посадкової смуги помітні сліди земляних робіт, мета яких – пристосувати смугу до прийому важких транспортних літаків.
REUTERS
REUTERS

"Перекидання російських військ до Сирії може бути як підтримкою уряду президента Башара аль Асада, так і спробою чинити тиск на Захід під час стратегічних переговорів. У будь-якому випадку, росіянам буде дедалі важче й важче уникати подальшого збільшення військової допомоги правлячій фракції, яку вони підтримують в сирійському конфлікті", - йдеться в повідомленні.

Про це говориться у звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Супутникові знімки міжнародного аеропорту Латакія Бассель Аль-Ассад (Сирія) підтверджують звіти про здійснені російською військово-транспортною авіацією рейсах, демонструючи, як росіяни будують на сирійському аеродромі базу для своїх подальших операцій. Знімки, зроблені супутником 4 вересня, показали нещодавно зведену станцію керування польотами, а також нове асфальтне покриття та встановлені модульні будівлі, які швидше за все є мобільним житлом.

Будівництво ведеться по всій території аеропорту, на місці старих будівель зводяться нові. Також уздовж всієї східної злітно-посадкової смуги помітні сліди земляних робіт, мета яких – пристосувати смугу до прийому важких транспортних літаків.

Переобладнання аеропорту засвідчує, що наразі Москва готується до розгортання ВПС РФ на території Сирії, якщо досі не встигла цього зробити.

"Для постійної військової присутності за кордоном Москва має забезпечити постійний канал постачання та контингент для його захисту. Для цього Росія створила "повітряний міст" з Близьким Сходом. Розміщення російських ВПС, а саме винищувачів та ударних вертольотів на території Сирії – безумовна ескалація втручання Москви у внутрішні справи Сирії", - наголошується у статті.

Раніше участь Росії у сирійському конфлікті обмежувалася постачанням сирійському уряду обладнання, запчастин та озброєння, а також наданням своїх розвідданих.

Наголошується, що минулого тижня з'явилися нові докази зростаючого військової присутності Росії. Зокрема, у Босфорській протоці були помічені десантні кораблі Чорноморського флоту ВМФ РФ класу "Алігатор" і "Ропуша", які прямували до Сирії з вантажем транспортних засобів та устаткування.

Також в Інтернеті "засвітилися" фотографії російських військовослужбовців з щонайменше двох окремих військових підрозділів, розгорнутих в Сирії – 810-ї бригади морської піхоти та 336-ї гвардійської бригади морської піхоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГенсек НАТО: "Допомога" Росії не сприятиме вирішенню конфлікту в Сирії

Крім того, російські війська були помічені в провінціях Латакія, Тартус, Хомс і Дамаск. Також військовослужбовці ЗС РФ були помічені на території військово-морської академії в Латакії.

www.stratfor.com
Супутникові знімки російської військової бази на території аеропорту в Сирії / www.stratfor.com


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
Приєднуйтесь до нашої групи
З повнішою інформаційною картиною дня можна ознайомитися, передплатившистрічки новин агентства УНІАН

Прекрасна новина

Севастополь прийняв перший вантаж «200» з Сирії – джерело
Олена Ярмолюк 10 вересня 2015, 17:10

Севастополь прийняв перший вантаж «200» з Сирії – джерело


Окупований росіянами Севастополь прийняв тіла перших 10 загиблих російськи військовослужбовців, які кілька місяців тому вирушили воювати в Сирію. Згідно з повідомленнями самих солдатів, вони воюють проти повстанського угрупування Вільна сирійська армія (ВСА), на боці військ уряду Башара Асада.


Про це повідомляє інформаційний портал «Події Криму» з посиланням на пост у соцмережі очевидця, який був присутній на панахиді в Севастополі.

«В Севастополь прийшло 10 трун. Вгадайте звідки? З Сирії», – написав він у соцмережі.

Зазначимо, що перші повідомлення і фото російських солдатів в Сирії з'явилися в мережі в період з червня до вересня поточного року. Багато хто з російських військовослужбовців фотографується на тлі блокпостів з прапорами, бойових машин і навіть військових частин, позначаючи при цьому свої фото геотегами. Часто російські солдати коментують фото, розповідаючи про свою участь в атаках на Вільну сирійську армію (ССА). Згідно з повідомленнями росіян, у цій громадянській війні вони воюють проти повстанського угрупування ССА, на боці військ уряду Башара Асада.

При цьому, як і у випадку з Донбасом, російське керівництво офіційно спростовує участь російських військ у бойових діях в Сирії.

Раніше ми повідомлялиРосія постачає літаками в Сирію продукцію військового призначення та гуманітарну допомогу
.

Можливо протистояння у Сирії допоможе Україні

До Сирії прибули десантні кораблі та вантажний літак РФ
Наталія Світанок 10 вересня 2015, 17:34

До Сирії прибули десантні кораблі та вантажний літак РФ


За останні два дні до Сирії прибули два російських десантних кораблі та вантажний літак. Також у в Сирії розгорнувся російський військовий підрозділ.


Про це повідомляє Reuters із посиланням на неназваних чиновників у Вашингтоні. Новину передає «Преса України».

Російські кораблі прибули в порт Тартус, це на південь від сирійського міста Латакії, контрольованого Башаром Асадом. Літак приземлився на аеродромі Латакії. Про вміст кораблів і літака невідомо. У Міноборони Росії відмовилися коментувати ці події.

Також повідомляється, що в Сирії розгорнуто невеликий російський військовий підрозділ.

Зазначимо, Росія направила в Сирію передовий загін і барачні модулі для розміщення більше тисячі військовослужбовців на аеродромі під Латакією, де знаходиться родове гніздо клану Асад. За даними американської розвідки, туди доставлена станція управління повітряним рухом. На вересень Росія запросила повітряний коридор для військової авіації.

Вашингтон побоюється, що буде проведено перекидання зброї і військової техніки для сирійських урядових військ. Крім того, США очікують російських авіаударів по позиціях повстанців, підтримуваних американцями.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що в літаках, які Росія надсилає в Сирію продукція військового призначення у відповідності з наявними контрактами, а також гуманітарна допомога
.

Будь-які угоди з москалями не варті паперу на якому вони написан

Україна виконала свою частину мінських домовленостей - Яценюк
  • Арсеній Яценюк

Україна повністю виконала свою частину мінських домовленостей і тепер вимагає від Росії так само виконати зобов'язання.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час виступу в Канцелярії голови Ради Міністрів Польщі.

"Будь-які спроби Росії провести незаконні вибори на територіях Донецької та Луганської областей означають повний і тотальний зрив мінських угод. Україна свою частину домовленостей виконала. Крапка. І будь-які дискусії про перекладання відповідальності на Україну є безпідставними і неприйнятними", - наголосив Яценюк.

Читайте також: Мінські домовленості ховати зарано - Штайнмайєр

За його словами, Україна заручилася підтримкою міжнародного співтовариства і вимагає від Росії вивести війська з Донбасу.

"Разом зі всім цивілізованим світом вимагаємо від РФ виконати "Мінськ": припинити стріляти і вбивати українців, вивести російські війська і відновити контроль над кордоном", - зазначив глава уряду.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента констатували, що на Донбасі вже 10-й день триває режим відносного затишшя.

Люди приведені до влади Майданом борються проти героїв Майдану

К аресту лидеров «Правого сектора» и «Автомайдана» в Одессе причастен Кивалов - активист
Сегодня, в 09:49

Народный депутат Сергей Кивалов имеет непосредственное отношение к аресту лидеров «Правого сектора» и «Автомайдана» в Одессе. Об этом заявил руководитель ОО «Рада Громадської безпеки» Марк Гордиенко в эфире «5 канала».

«Я уверен, что акция, которая прошла чуть более недели назад, где Кивалов поклялся, что он отомстит Резвушкину (лидер одесского «Автомайдана». – Ред.), в первую очередь, за то, что Резвушкин всему миру показал, что господин Кивалов, прикрываясь формой Международного своего гуманитарного университета, на самом деле там построил жилой дом на побережье и жил там с семьей десятилетиями. Это, конечно, ударило его в самое сердце », - отметил Гордиенко.

«Я считаю, что Кивалов непосредственно также причастен к этому делу. Потому что, когда мы пытались отбить наших активистов, нам показывали, что идет давление не только из Одессы, но и из Киева. Предполагаю, что Кивалов включил все свои связи, деньги для того, чтобы показать, что именно он контролирует судебную правовую систему, как минимум в Одессе », - отметил он.

«На сегодняшний день Кивалов бравирует тем, что он договорился с Администрацией Президента. Я понимаю, что он отдал часть определенных своих активов, а также я понимаю, что он шантажирует государство своим присутствием в Венецианской комиссии. Кивалов для Одессы - это как Янукович для Украины », - добавил Гордиенко.

Напомним, правоохранители задержали лидера одесского «Автомайдана» Резвушкина, руководителя одесского отделения «Правого сектора» Сергея Стерненко и руководителя Коминтерновского отделения «Правого сектора» Руслана Демчука. Суд поместил их под стражу на два месяца.

Не подобається мені це усе...

Россия направила в Сирию десантные корабли с морской пехотой – Reuters
Юра Добряк 09 сентября 2015, 21:59Россия направила в Сирию десантные корабли с морской пехотой – Reuters


Новость передает «Пресса Украины».
Для поддержки режима сирийского президента Башара Аль-Асада, с територии Российской Федерации в Сирию отправились подразделения морской пехоты. Об этом сообщает Reuters со ссылкой на источники в правительстве США.

Американские чиновники предполагают, что Россия намерена высадить десант близ портового города Латакия, где расположен один из важных аэропортов страны. Этот город контролируют силы действующего президента Сирии.

При этом американцы не могут разгадать намерения Кремля относительно действий в Сирии.

Хотя в правительстве США не исключают того, что Российская Федерация готовит почву для воздушного участия в сирийском конфликте. 

Напомним, что министр иностранных дел Болгарии Даниэл Митов заявил, что его страна предоставит Российской Федерации воздушный коридор в Сирию, но после проверки груза.

Будьмо пильні

Кремль не отступил, а сменил тактику в Украине - Маломуж
Володя Костик 09 сентября 2015, 21:48

Кремль не отступил, а сменил тактику в Украине - Маломуж


Такое мнение высказал экс-руководитель Службы внешней разведки Украины, генерал армии Украины Николай Маломуж, новость передает "Пресса Украины".
Новая тактика Кремля в Украине будет направлена не на наступление на Донбассе, а на подрыв стабильности в других регионах, Москва при помощи своих агентов будет дестабилизировать ситуацию внутри страны.

"По нашим оперативным, разведывательным данным, Россия сегодня не планирует широкомасштабной операции на территории нашего государства, но планирует новую модель, которая предусматривает принуждение через ЕС и США руководства Украины к принятию соответствующих изменений в Конституцию относительно особого статуса Донбасса, проведение выборов на территории, подконтрольной боевикам и России, консервацию конфликта", - сообщил он.

Маломуж утверждает, что новая модель будет реализовываться кремлем за счет пророссийских сил, а также людей, которые до сих пор поддерживают бывшего украинского политического деятеля Виктора Януковича.

"Они имеют законспирированные структуры и работают в восточных и южных областях Украины. Они готовы к системным действиям в политическом секторе в период проведения выборов и в период социальных конфликтов. Это тот фактор, который может влиять на стабильность нашего государства", - сказал он.

Напомним, ранее сообщалось, что мониторинговая миссия ООН зафиксировала на оккупированных территориях Донбасса пытки, рабство, сексуальное насилие и убийства граждан.

То, хто підіграє ху*лу1?

Ярош анонсував активні акції громадянської непокори чинній владі
Юра Добряк 09 вересня 2015, 20:21

Ярош анонсував активні акції громадянської непокори чинній владі


Новину повідомляє «Преса України».
Провідник Національно-визвольного руху «Правий Сектор» Дмитро Ярош, закликав до ліквідації чинної влади та до здобуття національної державності.

Дмитро Ярош різко відреагував на затримання міліцією керівника одеської організації «Правий сектор» Сергія Стерненка, а також Сергія Стерненка, Руслана Демчука, Євгена Резвушкіна.

«Антиукраїнська наволоч проводить системну реставрацію дореволюційних порядків і провокує український народ на ще одне повстання. Свідченням цього є низка останніх подій, у тому числі затримання мого побратима Сергія Стерненка в Одесі. Попереджаю владний режим: досить гратися в контрреволюцію, досить підігрувати Путіну і розгойдувати державу - адже саме цим ви займаєтеся останні півтора роки. Народне терпіння вже уривається і стримувати людей від збройного опору стає неможливим», - написав Дмитро Ярош на своїй сторінці в соціальній мережі у середу, 9 вересня.

При цьому Дмитро Ярош запевнив представників чинної влади, що якщо репресії проти «Правого сектора» не припиняться, то на них чекатиме покарання.

«Я звертаюсь до владоможців, до керівників силових державних структур: припиніть репресії проти патріотів, інакше завершите своє правління дуже погано... Цього разу втекти з України, як ваші попередники, не вийде», - йдеться у повідомленні провідника «Правого сектору».

Також Дмитро Ярош анонсував активні акції непокори чинній владі. До таких заходів «ПС» планує залучати не лише своїх активістів, але й інших небайдужих громадян України.

«Закликаю всіх громадян України, бійців та активістів Національно-визвольного руху «Правий сектор» приготуватися до активних акцій громадянської непокори, основною ціллю яких буде ліквідація режиму внутрішньої окупації та здобуття національної державності українського народу», - звернувся Ярош до українців у своєму повідомленні.

Провідник «Правого сектору» наказав командуванню ДУК «ПС» та керівництву громадсько-політичного крила «Правого сектору» подати конкретні пропозиції щодо проведення акцій та заходів, розпочати переговори з представниками інших політичних, громадських, військових сил, з метою об'єднання зусиль в боротьбі з політичними репресіями.

Нагадаємо, що 8 серпня, до керівника Одеської організації «Правого сектору» Сергія Стерненка вломилися озброєні люди в масках, які обшукали його квартиру. Після чого вивезли «правосекторівця» у невідомому напрямку.

Пізніше голова одеської обласної міліції Гіоргі Лорткіпанідзе підтвердив, що правоохоронці затримали лідера одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка та главу місцевого «Автомайдану» Євгена Рєзвушкіна.