7 липня 2012р. Акція протесту проти закону КК, Кривий Ріг

Після нещодавно проведеної акції 4 липня, націленої проти законопроекту №9073 (ТИЦЬ), патріотичними угрупуваннями Кривого Рогу була проведена вдруге. Зміст та формат зібрання від попереднього не відрізнялось, хоча людей було менше. А якщо менше, значить зібралися найвідданіші.
Початок був спланований на 17:30 і мав відбуватися до 20:00. Але на цей раз акція не відбувалась стаціонарно - десь о 19:15 мітингувальники зібрались в колону та рушили до пам'ятнику Козаку Рігу, котрий знаходиться біля міськвиконкому. Що цікаво, що на мітингу були представники кількох політичних партій, але без прапорів, що рідко зустрінеш напередодні виборів. Всіх об'єднав український прапор.
Фото люб'язно представлені Євгеном Гайдою і знайти їх можна знайти ТУТ.

4 липня 2012р. Акція протесту проти закону КК, Кривий Ріг

   Після вчорашньої зради українського народу просто не могло не бути супротиву. Одні б'ються, інші мітинги-паради влаштовували. Так ось Кривий Ріг сьогодні теж не мовчав. О 18 годині на 95 кварталі почався мітинг, учасники якого висловили своє невдоволення владою та їх діями, а також виступили на захист української. Не знаю, що воно дасть, але сталось те, що сталось. Стояли, скандували гучні лозунги, махали прапорами. Хоча такі акції мені подобаються з кожним разом все менше і менше... Стоять у мене в сараї вила, треба наступного разу з ними приходити.

     Напроти мітингарів є McDonalds. Я туди ходив, бо там є безкоштовний інтернет, фото викладав у режимі онлайн. Поки був там, чув людей, котрі спостерігали наше дійство. "Ух ты, митинг! Пошли покричим, может 100 грн дадут, а?", "- А что там кричат? - Та опять про мову, никак не накричатся!". Такі та подібні діалоги лунали з усіх сторін, поки фото вивантажувалися. Думаю, коментувати тут нічого.

     Повертаючись до події, хочу зазначити, що хоча б якусь, але підтримку з народу пікетувальники знайшли. Нам сигналили проїжджаючі машини, з деяких висовували руки зі свободівським жестом. Планувалось до пізньої ночі стояти, але нам завадив дощик, тому десь опів на дев'яту довелось згорнути виставу.. Взагалі людей було не багато. Сподівались на 200 та більше, але 50-75 ледь нашкреблось. Хоча задля справедливості хочу сказати, що й з цих людей десь чверть проявляло постійну активність, інша більшість - наче для галочки... Переважна більшість присутніх - члени ВО Свобода, трішки РУХівців бачив.

Сьогодні фотографом був isodeska







bilonenko зазиває натовп


Я з Антоном

Я теж вирішв пофоткатись :)

30 червня 2012. Марш з нагоди дня народження Романа Шухевича

30 червня 1907 року у Львові народився Роман Шухевич, головний командир УПА з 1943 по 1950 роки. Пройшло вже дуже багато часу, але ця постать досі залишається актуальною. На Р. Шухевича та С. Бандеру зараз рівняються більшість патріотів. Рівняються як на осіб, котрі не тільки виступили проти системи, але й реально боролися з нею. Ці дві постаті до сьогоднішніх часів надихають наших патріотів, надихають не те, щоб не просто сидіти і дивитися, як влада все нищить, а реально робити великі справи в ім'я держави.

Саме тому сьогодні, 30 червня, патріотичними спільнотами Кривого Рогу був проведений марш в честь вшанування пам'яті Романа Шухевича. Подібні марші вже стали традиціями у нашому місті, що не може не радувати. Під пильним оком міліції патріоти зібрались о 11 ранку на 95 кварталі, до опівдня простояли з прапорами та лозунгами. Опівдні рушили через підземний перехід та 96 квартал до пам'ятнику козаку Рогу, котрий стоїть біля міськвиконкому. Далі усе відбувалось за стандартним сценарієм: виступи про політику, кацапів, життя наше погане та Колісніченка з Ківаловим. О 14 годині захід був завершений та люди почали розходитись. Далі можете подивитись невеличку фотопідборку з місця події.


11 ранку. Збір на 95 кварталі



Представник криворізького козацтва

bilonenko спілкується з молодим патріотом

Хода по проспекту Гагаріна

Пасуть нас :)


Зібрання біля пам'ятника козаку Рогу


Оратор Сашко розповідає про наше важку сьогодення


Як гарно, що серед патріотів бувають і красуні :)


"Сфоткай нас з портретом Шухевича" - попросили хлопці. Ну що мені складно :)

Як регіони хотіли взяти у мене підпис за підтримку язика

Сьогодні, прямуючи на зупинку, мав честь спостерігати роботу місцевого осередку партії регіонів. Мета роботи - проста, як двері. Вони збирали підписи щодо "раднога язика". Я не міг пройти мимо, не протроливши їх :)


Діло було у м. Кривий Ріг, на кільці 44 кв. Просто йшов на зупинку, їхати на роботу. Ще здалеку помітив палатку блакитного кольору. Цікаво, що ж вони там роблять? Газети, листівки? Вибори ж на носу, час настав. Підходжу ближче - аж ні, вони підписи збирають. Все ніяк не заспокояться. Закон майже прийняли, навіщо ще так тужитись? Там хороший трафік людей, дуже вигідне місце вони вибрали. Ну просто не міг я пройти мимо, ну не міг не почати з ними бесіду. Отже, почавши з ними дискусію першим, напряму запитав - скільки вам платять? Правду, звичайно, ніхто не скаже, проте я впевнений, що сума була 100 грн - такий собі стандарт для регіонів, з яким не один раз вже стикався. Стоять ніби то за велику ідею, проти витіснення російської. Стоять за європейські принципи, де практикують кілька державних мов в одній країні. Хоча в діалозі чоловік обмовився одного разу, сказав, що "деньги не пахнут". Ну ладно, хай воно буде на його совісті. Але ось що я помітив цікавого. Більшість прохожих людей, котрим вони пропонують поставити підпис за підтримку язика, просто відмовляються ставити підпис, або навіть відповідають матом. Я не рахував, але десь 60-70 відсотків відмовлялись підписувати дану петицію. Тому як вони почали поступати? ДІТИ! Своїми очима бачив, як їхала дівчинка років 10 на роліках, вони її покликали, спитали, а чи не хоче вона бути корисною? Та схотіла і поставила підпис. Після цього мене аж почало тіпати. Я перейшов на грубощі. Досить різкі висловлювання я собі не дозволяв, адже я людина вихована, але таки змінив тон. Через певний час до намету підійшла жіночка, ставить підпис. Почула, що я балакаю українською, і почала з мене посміхатись. Дискутували і з нею. Вона захищала російську і зневажала українську, і, як вияснилось пізніше, у неї дві вищі освіти і працює вчителькою укр. мови... Мабуть, недовчилась. На прощання мені урочисто вручили листівку:

По їхнім міркам я не справжній, а фальшивий патріот, ще й в лапках. Ну чесно, у мене навіть слів вже немає. Справжні патріоти обов'язково повинні лизати сраку Росії. Шкода, що часу більше не було, робота чекати не буде, але я надзвонив своїм знайомим патріотам, ультрасам, хай приїдуть, також потролять регіони, адже це весело та хороший тренінг з самоконтролю :) Щасти вам, слава Україні!

Офіс ПР закидали яйцями та помідорами

Сьогодні, 7 червня, серед білого дня невідомими активістами був закиданий яйцями та помідорами офіс Партії Регіонів, котрий знаходиться на одній із центральних вулиць Кривого Рогу - вул. ХХІІ Партз'їзду. Також на місці події можна було знайти розкидані листівки, накшталт "зека геть" або таких:
Також мені надіслали відео з місця події:

Активісти повідомляють, що це не остання акція такого плану, і при певних обставинах буде більш радикальніше.

Про моє 5 червня у Києві

Як відомо, сьогодні, 5 червня 2012 року о 9 годині ранку мало відбутися голосування за розкольницький законопроект Колісніченка-Ківалова №9073. Я та інші люди з Кривого Рогу, котрим не до одного місця наше майбутнє, вирішили зібратися та поїхати до Києва, щоб прийняти учать у масових протестах про заборону даного закону. Для тих, хто не в курсі, коротко поясню. Два російських провокатора, котрі купили собі депутатські мандати для україно-російських диверсій прямо на верхівці влади, висунули на розгляд законопроект, в якому йдеться про те, щоб мови нацменшинств могли територіально використовуватися на рівні з державною, українською. Хоча це може бути не тільки російська, але й татарська у криму, єврейська і так далі. Здавалося, що тут такого страшного? А є що! Не секрет, що ПР - проросійська партія, котра володіє мабуть усім великим бізнесом, в тому числі і мас-медіа. Тут вже не потрібно бути генієм, щоб зрозуміти, що директора-регіонали газет, телебачення, радіо, реклами стануть давати неофіційні накази робітникам про те, щоб майже повністю заборонити вживання мови у своїх продуктах, посилаючись на новий законопроект. Зовсім скоро буде так, як у бідолашній Білорусії...

А ми повернемось до нашої подорожі. Їхали ми з Кривого Рогу. Близько дев'ятої години приїхали до Києва. Припаркувалися біля річкового порту і пішли пішки вулицями до Європейської площі. На вулицях панувала така гарна атмосфера, в якій хотілось би залишитися: люди спілкувалися українською, сміялись, проводили мирні показові ходи, дехто співав. Прямували ми до парку, котрий біля Європейської площі, де біля пам'ятника Ватутіну зібралися прихильники та противники законопроекту. Саме там ми зустріли ЇХ! Підготувалися ВОНИ, звичайно, добре. Як виглядали брехіонали: куплене проплачене бидло з прапорами, оточене півтораметровим парканом - це перший шар оборони, і нарядом беркута як другий:

Щодо купленості - я це не аидумую і не беру з голови, так як мені та isodeska регіони пропонували 100 грн за участь начебто у якійсь конференції. Фіг вам! я за 100 грн Батьківщину не продам! Ні за 100, ні за 100, ні за 1 000 000 грн. Державу не можна продавати. Коли продаш, будеш схожим на НИХ. На відміну від брехіоналів, опозиція вела себе більш вільно, ходили, спілкувались, слухали пісні, скандували лозунги, демонстрували саморобні плакати.


Батьківщина влаштувала ходу у підтримку мови. Все було добре, аж раптом звук рупора, наче лезо, прорізав важке повітря. Російськомовний голос почав кричати, наче навіжений: "УРА!!! Мы победили!! Да здравствует русский язык на территории Украины! Теперь западенцы не будут на диктовать свою политику!". В цей момент наче щось всередині клацнуло. Хотілося його самозадоволену пику порвати навшмаття, та й інше у цьому дусі. А тут вони на радостях ще й танцювати почали...
Це геть розлютило опозицію, хоча і явно зрозуміло, що то була проплачена показуха. Зі сторони опозиції хлинули свисти, специфічні жести середнього пальця, заклики про революцію та знищення влади ("Зека - геть!", "Пам'ятай завжди чужинець, тут господар - українець!" та інші). Почали готуватись до сутичок, адже всередині все кипіло. Одразу після "урочистої" промови пішов дощик... Навіть сама природа сумує та плаче. Бачу, поруч пройшов сумний Корчинський, і я його розумів. Під проливним дощем відбулася хода від пам'ятника Ватутіну до вул. Банкової, де й зосередилась опозиція. Люди виступали, били в барабани.
Також були сутички з міліціянтами. Вони теж негідники, ледь не затоптали стареньку бабусю, притиснувши її зграєю до паркану, де вона впала. Якби не свободівці, то бабуся скоріш за все травмувалась, а там хто що потім докаже.
Але нічого. Це лише перше читання. Потім буде друге. Потім буде видно. Діяти треба не так, як сьогодні, діяти треба кардинально інакше, поки цей закон ще не почали використовувати. Є певні плани щодо цього, але це поки що секрет) Поживемо - побачимо! 

Кампанія «Косіор. Знай "героя" в обличчя»

Сьогодні, 03 червня 2012 року, як і було заплановано раніше, спілкою людей, котрі називають себе Активісти Кривого Рогу, відбулася кампанія «Косіор. Знай "героя" в обличчя». Мета акції - пізнавальна, ціль якої - донести до людей інформацію про те, хто такий Станіслав Косіор, щоб люди знали, на честь якого героя в лапках названа одна з центральних вулиць міста. Листівки, якими були обклеєні двори по однойменній вулиці починаючи від Стріли закінчуючи Восходом.

— Мені прикро, що наші люди політично та історично погано освічені. Більшість людей, котрі мешкають на вулицях Косіора, Постишева, Муравьйова та тому подібних, навіть не знають, ким були ці люди. Їх треба знати та пам'ятати, адже саме під їх керівництвом було знищено не один мільйон наших мирних співгромадян. Дуже прикро, що у нашому місті є такі назви вулиць. — каже Андрій, організатор акції. Також організатори приносять свої щирі вибачення громадянам, котрим дані листівки принесли дискомфорт, хоча теоретичного такого не має бути. Ось, кому цікаво, декілька фото:




UPD. Про акцію писали онлайн газети. Доречі, їм не підказували, самі знаходили і постили нас. Ось деякі з них (ахтунг! коментарі відображають сутність більшості мешканців нашого міста!):
  1. Сайт КР Лайф
  2. Сайт 0564.ua
  3. Сайт kr2012
Сторінки:
1
3
4
5
6
7
8
9
10
попередня
наступна