Крымские татары ведут тяжбу о пребывании в Крыму ЧФ РФ

Крымско-татарская общественная организация <<Аркъадаш>> подала в суд в Верховную Раду с целью признать незаконными Харьковские соглашения о продлении базирования Черноморского флота России в Крыму.

 Истцы мотивируют свои требования тем, что крымско-татарская общественность не давала согласия на продление базирования российского флота на полуострове.

 <<Возник спор, в части несанкционированного размещения военно-морского другого суверенного государства (ВМФ РФ) на территории Украины – в г.Севастополе>>, — говорится в тексте иска.

 <<В соответствии норм Соглашения стран СНГ от 09.10.1992 г. Украина является принимающей стороной в реализации Программы обустройства лиц незаконно депортированных за пределы своего исторического проживания. Местом исторического проживания лиц незаконного депортированных (в настоящем случае — крымскотатарского народа) является Крымский полуостров и г.Севастополь является частью Крымского полуострова. Нормы Конституции Украины, нормы гражданского законодательства Украины и нормы международного права подтверждают обязательное участие и наличие согласия крымскотатарского народа в вопросах предоставления территории (либо части территории) Крымского полуострова под юрисдикцию субъекта международного права>>, — цитирует документ сайт <<Майдан>>.

 Окружной административный суд Крыма и Севастопольский апелляционный административный суд уже отказали крымско-татарской организации. Сейчас истцы направляют кассационную жалобу в Высший административный суд Украины.

 

КЦ

Угода між НКВС і Гестапо

ГЕНЕРАЛЬНА УГОДА

про співробітництво, взаємодопомогу, спільну діяльність

між Головним управлінням державної безпеки НКВС СРСР

і Головним управлінням безпеки Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини (Гестапо)

час підписання:
м. Москва, 11 листопада 1938 р.
15 година 40 хв.


Народний Комісаріат Внутрішніх Справ Союзу РСР, далі за текстом НКВС, в особі начальника Головного управління державної безпеки, комісара держбезпеки 1-го рангу Лаврентія Берії, з однієї сторони, й Головне управління безпеки Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини, в особі начальника четвертого управління (Гестапо) Генріха Мюллера, на підставі доручення №9 1-448/12-1, від 3 листопада 1938 р., виданого шефом Головного управління безпеки Рейхсфюрера СС Рейнхарда Гейдріха, далі за текстом Гестапо, з іншого боку, уклали справжню генеральну угоду про співробітництво, взаємодопомогу, спільну діяльність між НКВС і Гестапо.

§ 1. п. 1. Сторони бачать необхідність у розвитку тісного співробітництва органів державної безпеки СРСР і Німеччини в ім'я безпеки й процвітання обох країн, зміцнення добросусідських відносин, дружби російського й німецького народів, спільної діяльності, спрямованої на ведення нещадної боротьби із загальними ворогами, що ведуть планомірну політику з розпалення воєн, міжнародних конфліктів і поневолення людства.

п. 2. Сторони, що підписали дану угоду, бачать історичну необхідність такого рішення й будуть намагатися робити все для зміцнення впливу й силових позицій своїх країн в усім світі, не заподіюючи взаємної шкоди. Беручи до уваги історичні процеси в розвитку міжнародних відносин, за яких СРСР і Німеччина є лідируючими країнами, а так само, що між нашими урядами встановлюються гарні відносини, між народами міцніє дружба й співробітництво, у той же час бажання загальних ворогів СРСР і Німеччини, спрямоване на роз'єднання добросусідських відносин, розпалення недовіри, ворожості, відвертої ворожнечі й реваншистських випадів, НКВС і Гестапо поведуть спільну діяльність у боротьбі зі спільними ворогами й будуть інформувати уряди своїх країн про результати такої діяльності.

п. 3. Усвідомлюючи, що зміни у світі, які відбулися останнім часом, подають нашим країнам унікальний шанс встановити у світі новий порядок, ґрунтуючись на примату, бажаючи додати динамізм відносинам між СРСР і Німеччиною, сторони домовилися про нижченаведене:

§ 2. п. 1. НКВС і Гестапо будуть розвивати свої відносини в ім'я процвітання дружби й співробітництва між нашими країнами.

п. 2. Сторони поведуть спільну боротьбу із загальними основними ворогами:

– міжнародним єврейством, його міжнародною фінансовою системою, іудаізмом та іудейським світоглядом:

– дегенерацією людства, в ім'я оздоровлення білої раси й створення євгеничних механізмів расової гігієни.

п. 3. Види й форми дегенерації, що підлягають стерилізації й знищенню, сторони визначили додатковим протоколом №1, що є невід'ємною частиною даної угоди.

§ 3. п. 1. Сторони будуть усіляко сприяти зміцненню принципів соціалізму в СРСР, націонал-соціалізму в Німеччині, і переконані, що одним з основних елементів безпеки є процес мілітаризації економіки, розвиток воєнної промисловості й зміцнення міці й дієздатності збройних сил своїх держав.

п. 2. Сторони будуть сприяти розвитку співробітництва у військовій галузі між нашими країнами, а при необхідності війни сприяти проведенню спільних розвідувальних і контррозвідувальних заходів на території ворожих держав.

§ 4. п. 1. У випадку виникнення ситуацій, що можуть створити на думку однієї зі сторін загрозу нашим країнам, вони будуть інформувати один одного й негайно вступати в контакт для узгодження необхідних ініціатив і проведення активних заходів для ослаблення напруженості й для врегулювання таких ситуацій.

§ 5. п. 1. Сторони надають важливого значення розвитку й поглибленню професійної діяльності. Обмін досвідом і зустрічі, відрядження співробітників обох відомств будуть здійснюватися на постійній основі.

п. 2. Керівники НКВС і Гестапо, співробітники служб обох відомств будуть мати регулярні зустрічі для проведення консультацій, обговорення інших заходів, що сприяють розвитку й поглибленню взаємин між нашими країнами.

§ 6. п. 1. Сторони будуть сприяти розширенню й поглибленню співробітництва між нашими країнами в галузях:

– воєнної промисловості;
– літакобудування;
– економіки,
– фінансах;
– науково-технічного співробітництва;
– в галузі енергетики;
– науки й техніки;
– в галузі таємниць, теозоології, теософії, паранормальних і аномальних явищ, що впливають на соціальні процеси й внутрішнє життя держав.


§7. п. 1. Кожна зі сторін буде сприяти полегшенню, наскільки це можливо, на основі взаємності, візового режиму в'їзду співробітників обох відомств у наші країни.

§ 8. п. 1. Сторони будуть містити в міру необхідності додаткові угоди з метою реалізації положень даної угоди.

§ 9. п. 1. Дана угода набуває чинності в день її підписання строком на п'ять років і буде автоматично продовжуватися на наступні п'ятирічні періоди.

Текст угоди видрукуваний на російській і німецькій мовах у єдиному екземплярі, кожний з яких має однакову силу, скріплений підписами й печатками представників НКВС і гестапо. Російський текст угоди залишається в НКВС, німецький – у гестапо.

Начальник Головного управління
державної безпеки Народного
Комісаріату Внутрішніх Справ СРСР,
комісар держбезпеки 1 рангу
Л. БЕРІЯ,

начальник четвертого управління (Гестапо) Головного управління безпеки націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини бригаденфюрер СС
Г. МЮЛЛЕР


12 травня — вечір пам’яті жертв комуністичного терору

Запрошуємо українські національно — державницькі об'єднання на вечір пам'яті жертв комуністичного терору, жертв Биківні, який відбудеться у палаці ветеранів 12 травня о 16:00 за адресою Бастіонна, 11. В програмі 1. Оприлюднення документів відмови прокуратури та всіх інстанцій суду щодо переслідування КПУ за масові убивства мирного населення. 2. Виступи. 3. Художня частина: виконання політичного памфлету «Спалах на роздоріжжі». Вечір організований Меморіалом ім. В.Стуса, ветеранами — державниками за участю Української скаутської організації «Пласт». Їхати 14 тролейбусом та 62 автобусом до передостанньої зупинки Струтинського перед Ботанічним садом над Дніпром, а також метро до станції «Дружба народів», з лівого берега можна дістатись до «Дружби народів» 43 тролейбусом. Київське міське відділення ветеранів /державників/.

 

Джерело: Майдан

У Києві з’явилися листівки із закликом не святкувати 9 травня

Як повідомляють наші джерела, у центрі Києва хтось розклеїв листівки із закликом не відзначати девятомай.

<<9 травня — зміна одного окупанта на іншого — гіршого. Це — ніяк
не перемога!>> — мовиться в тексті листівки, віддрукованої на
листі формату А4.

Там же ж стверджується, що Гітлер відповідальний за геноцид 7 млн., а Сталін — за геноцид 35 млн. українців.

<<Европа не святкує! Європа поминає жертв двох тоталітарних
режимів! А ти живеш правдою чи міфом?>> — мовиться в листівці.

Кореспондент <<Нового Регіону>> виявив подібні листівки
розклеєними у дворах будинків, прилеглих до будівлі Генпрокуратури
України в Печерському районі Києва.

КЦ

Фашистський меч кувався в СРСР (частина 3)

Німецькі командири не порушували заборон до певного часу й не готувалися до агресивних воєн на своїх полігонах. Вони робили це... на території Радянського Союзу. Сталін надав німецьким командирам усе те, чого вони не мали права мати: танки, важку артилерію, бойові літаки. Сталін виділив німецьким командирам навчальні класи, полігони, стрільбища, відкрив доступ німецьким командирам до найпотужніших у світі радянських танкових заводів: дивіться, запам'ятовуйте, переймайте. Сталін з якоюсь метою не шкодував засобів, сил і часу на відродження німецької ударної могутності. Навіщо? Проти кого? Звичайно, не проти самого себе! Тоді проти кого? Відповідь одна: проти Європи. Ще до приходу Гітлера до влади радянські лідери назвали його таємним титулом – Криголам Революції. Сталін розумів, що Європа вразлива тільки у випадку війни і що Криголам Революції зможе зробити Європу вразливою. Адольф Гітлер, не усвідомлюючи того, розчищав шлях світовому комунізму. Криголам Революції робив найбільші злодіяння проти світу й людства і своїми діями дав Сталіну моральне право в будь-який момент оголосити себе "Визволителем Європи", замінивши коричневі концтабори червоними. Комуністи самі визнають, що руками Гітлера вони розв'язали в Європі війну й готували раптовий удар по самому Гітлеру, щоб захопити зруйновану ним Європу. Викриваючи фашистів, ми зобов'язані викривати й радянських комуністів, які заохочували нацистів на здійснення злочинів і мали намір результатами їхніх злочинів скористатися. Цього цілком достатньо для того, щоб поставити радянських комуністів до стіни ганьби й посадити їх на лаву підсудних поруч із фашистами, а то й попереду.

Фашистський меч кувався в СРСР (частина 2)

Сталінський уряд робив масові поставки саме тих дефіцитних матеріалів, без яких неможливо було виробництво літаків, танків, підводних човнів. Безперебійні надходження з СРСР хліба й м'яса, масла і яєць дозволило Німеччині, де діяла карткова система, створити необхідні продовольчі запаси на випадок війни. Досить сказати, що поставки Радянського Союзу Німеччині в 1939–1941 роках становили більше 40% радянського експорту й значно послабляли ефект англійської блокади.

Протягом сімнадцяти місяців після підписання радянсько-німецького пакту Німеччина одержала з Радянського Союзу 865 тисяч тонн нафти, 140 тисяч тонн марганцевої руди, 14 тисяч тонн міді, 3 тисячі тонн нікелю, 101 тисячу тонн бавовни–сирцю, більше 1 мільйона тонн лісоматеріалів, 11 тисяч тонн льону, фосфатів, платини й майже півтора мільйона тонн зерна. Через радянську територію проходив транзит стратегічної сировини й продовольства із країн Тихоокеанського басейну. СРСР фактично перетворився в позавоюючого союзника Гітлера. "Сталін став інтендантом Гітлера" (Л. Троцький). Додамо: інтендантом у форсованій підготовці війни проти Радянського Союзу.

Фашистський меч кувався в СРСР (частина 1)

Відродження німецьких збройних сил у Радянській Росії залишається однією із вражаючих глав сучасної історії. Воно підготовлялося протягом одинадцяти років (1922–1933 рр.) потай від усього світу. Саме тут, у Росії, значною мірою були закладені основи майбутніх наступальних збройних сил Німеччини, що стали у 1939 році жахом для Європи, а в 1941 – звалилися на СРСР.

Німецькі наступальні збройні силиВермахту минулому значною мірою вигодувані таємно й за повної згоди й підтримки Радянського уряду. Фашистський меч, занесений над світом, кувався в СРСР. Адже дійсно, протягом шести роківз 1933 до 1939 року – "з нічого" створити сильний військово-повітряний флот і мати найпотужніше на той період часу танкове озброєння було б не під силу навіть генієві в галузі будівництва збройних сил
 
 

Правдива історія Другої Світової.

Автор: Покійний Василь Червоній, народний депутат України чотирьох скликань

 

Взятися за перо мене спонукала широкомасштабна пропагандистська кампанія з антиукраїнським присмаком, присвячена так званому Дню Перемоги, яка заполонила ефіри всіх українських телеканалів та вулиці українських міст.

Мої родичі, як і більшість українців, боролися з фашизмом як у Червоній Армії, так і в лавах УПА. Мені легко говорити на тему війни в будь-якій аудиторії. Але далі терпіти приниження українців через применшення їх внеску в очищення Європи від німецького фашизму та Євразії від російського націонал-більшовизму і через прищеплення нам неіснуючих провин за чужі гріхи я не хочу.

Саме тому підручники історії для школярів досі подають майже без змін історію війни в радянській, тобто російській інтерпретації, ототожнюючи її з історією так званої Великої Вітчизняної.

Багатьом в Україні не хочеться, щоб українці дізналися всю правду про криваві події 1938-1953 років. Бо в цього покоління можуть з'явитися нормальні, а не рабські вимоги до своїх сусідів – колишніх окупантів...


Історію потрібно знати без прикрас. І вивчати її на правдивих фактах, дивлячись на неї українськими очима, а не позиченими у московського чи тель-авівського посла. Бо результатами війни на кістках мільйонів українських жертв війни й надалі будуть користуватися і збагачуватися ті, хто розпочав війну або ті, хто не наважився підняти свою зброю проти двох агресорів.

Історична правда полягає в тому, що Друга світова війна розпочалася не в 1941 році нападом Німеччини на СССР, а в 1939-му нападом СССР на Фінляндію, а потім Естонію, Латвію, Литву, Румунію та Польщу.

При цьому перші два роки війни СССР і Німеччина були державами-союзниками; їх вожді Гітлер і Сталін симпатизували один одному; червоноармійці і солдати Вермахту проводили спільні військові паради в Гродно, Бресті, Пінську, Золочеві. Берія в газеті "Правда" називав німецький націонал-соціалізм братерською ідеологією.

Тому й не дивно, що ця німецько-радянська дружба завершилася так званим пактом Молотова-Ріббентропа, який розв'язав руки агресивній Москві в її намаганнях окупувати величезні території сусідніх держав.

Уже у вересні 1939 року під радянською окупацією опинилася вся Україна. На західноукраїнські землі прийшло не визволення, а терор, розкуркулення і колективізація, арешти та розстріли активістів патріотичних організацій, священиків, інтелігенції. Майже 1,2 мільйони так званих ворогів народу були вивезені в Казахстан і Сибір.

Про це сьогодні мовчать і в Москві, і в Києві. Як не хочуть говорити і про те, що саме українських новобранців часто кидали на німецькі укріплення без зброї, без набоїв, під дулами заградзагонів, аби знищити тих, хто вижив після страшного Голодомору.

Потрібно згадати бездарних і жорстоких червоних генералів, які під час оборони Києва та Харкова здавали в німецький полон мільйонні армії.

Немає досі всієї правди про штрафні батальйони, про розстріли комуністами тих, хто втік з німецького полону, про радянські концтабори для тих, хто вже побував у таборах фашистських, про особливу роль СМЕРШу, про енкаведистів, яким була нашпигована кожна військова частина і загони яких були послані в Західну Україну під маскою червоних партизанів для боротьби не з фашистами, а з українськими повстанцями та мирним населенням.

Монголо-татарську підступність і виняткову жорстокість так званих визволителів добре пам'ятають і латиші, і естонці, і поляки, і чехи, і угорці. Радянськими "визволителями" було зґвалтовано 15 мільйонів жінок (на території НДР – практично всі жінки!), 6 мільйонів з яких зробили аборти, чого не було в британській чи американській зонах окупації. Економіку держав соцтабору (радянської зони окупації) було відкинуто на десятки років у порівняні з країнами Європи, які опинилися під НАТО.

Усе це – сотні тисяч безневинних жертв. Усе це – гірка правда тієї війни, яка завдала українцям непоправних втрат. За даними англійського історика Нормана Дейвіса, в роки Другої світової війни загинуло 20 мільйонів українців – найбільші жертви серед усіх народів світу.

За це європейці повинні українцям руки цілувати, пам'ятники ставити, а не йти на повідку у ФСБ і Моссаду, звинувачуючи українців у співпраці з фашистами, як цинічно це робить німецька Феміда по відношенню до червоноармійця Івана Дем'янюка, який потрапив у німецький полон.

Так, деякі українці, як і всі (підкреслюю – всі європейці!) воювали на боці німців (і то не до кінця війни) лише у складі однієї дивізії "Галичина" та двох батальйонів – "Нахтігаль" і "Роланд" (жодним чином не пов'язані з УПА), що налічували загалом не більше 30 тисяч вояків.

Натомість цілі держави, такі як Італія, Японія, Угорщина, Румунія, Болгарія, Хорватія тощо, були союзниками Німеччини. Кількість поляків, євреїв, французів, бельгійців та інших окупованих народів Європи, що воювали у формуваннях SS, Вермахту, охоронних, поліційних та інших формуваннях ІІІ Рейху, була у кожної окремо європейської нації набагато більшою, ніж згадані 30 тисяч українців.
Сьогодні сміливо можна стверджувати, що серед окупованих народів

Європи найменша кількість, що добровільно або примусово стала під прапори і багнети Адольфа Гітлера, - це українці! Влітку 1942 року приблизно 500 тисяч росіян вже служили в німецькій армії, а на кінець того ж року їх кількість в рядах Вермахту, СС та інших військово-поліційних і допоміжних формуваннях стала коливатися від 800 до 1 мільйона чоловік.

Відомий французький історик К.К. Жура стверджує, що їх кількість – півтора мільйони. Росіянин став вагомою фігурою після німця, що під нацистськими штандартами погодився вести безкомпромісну збройну боротьбу проти Червоної армії, радянської держави та своєї батьківщини. То чому росіяни, поляки чи євреї не сміють їх називати посібниками фашистів, німецькими прихвоснями, нацистами, колаборантами, а українців все частіше називають фашистами? І це на українських телеканалах! Чи не тому, що ці телеканали належать не українцям?

Невже цього не розуміє так звана українська влада? Не розуміють, бо і президент, і уряд, і парламент купилися на дешеву російську пропаганду і поширюють в Україні чужі українцям ідеї "великої перемоги" так званого радянського народу, а значить, Сталіна. Доказ? Простий! Українська влада не вважає за потрібне засудити комунізм і Сталіна так, як у 45-му судили нацизм і Гітлера.

Росія не лише привласнила перемогу над фашизмом собі, вона використовує цю дату як ідеологічний плацдарм для боротьби з українською державністю і для нової окупації України. Спочатку ідеологічної, інформаційної, церковної, економічної, а згодом і територіальної.

Правда полягає в тому, що після червня 1941 року Україна опинилася в жорнах двох тоталітарних режимів і особливого вибору в більшості українців під час мобілізації не було. Тому ми маємо віддати належну шану тим українцям, хто був примусом мобілізований до Червоної Армії та загинув у боротьбі з фашизмом.

Мало хто знає про те, що в когорті Героїв Радянського Союзу половина українців, як і те, що на 2009 рік в Україні проживає всього 219 тисяч фронтовиків, а так звана Всеукраїнська організація ветеранів нараховує аж 3 млн. членів. Саме їх, енкаведистів, кагебістів, політруків, народжених після 1927 року, ми бачимо на парадах, де вже немає фронтовиків, бо їм далеко за 80 і вони ледь жевріють на мізерні пенсії, на відміну від вгодованих ветеранів НКВД.

Та найбільшою ганьбою нинішньої української влади є те, що в Українській державі не визнані ті, хто зі зброєю в руках без примусу, добровільно боровся за неї проти німецьких, російських, угорських, польських та інших окупантів. Українські повстанці - справжні Герої України. Саме їх безсмертний подвиг і приніс Україні омріяну Незалежність. Для українців Друга світова війна завершилася лише 24 серпня 1991 року.

Доки влада не стане українською, доки влада не вимагатиме від інших країн і народів шанувати українців як націю, що поклала на вівтар перемоги над фашизмом найбільшу кількість жертв, доти в нас не буде сильної національної держави, яку створили, наприклад, євреї, саме як жертви війни.

Українці - не переможці, а жертви війни, і не менші, ніж євреї. А тому маємо не менше прав, ніж євреї, на створення власної національної держави, де б в усіх сферах політичного, економічного, військового, інформаційного, культурного, церковного життя керували б представники корінної нації, яка найбільшою самопожертвою серед народів світу виборола священне право на своє національне відродження з попелу війни.

І першим кроком у цьому напрямку має стати відмова від загравання з колишніми явними і таємними організаторами війни та святкування так званого Дня Перемоги за чужими сценаріями. Дні завершення Другої світової війни мають залишитися лише поминальними днями, коли всі українці за християнськими традиціями молитимуться у храмах та біля могил всіх жертв і всіх учасників війни. В ім'я примирення українця з українцем! В ім'я України, а не її катів, що досі не покаялись!

Почему у украинцев нет радости от визита Кирилла?

Руководитель Российской церкви Кирил
(Гундяев) опять наведывается в Украину. Казалось бы, приезжает духовный
пастырь, но радости среди наших сограждан от этого почему-то
не чувствуется. Почему? Об этом мы спросили у известных украинцев.

Владимир Огрызко, экс-министр иностранных дел:

БЫЛ АГИТПРОП, ТЕПЕРЬ АГИТПОП


Еще когда был Советский Союз, тогда был агитпроп, а теперь — агитпоп.
Российская православная церковь всегда выполняла функцию идеологического
департамента и какого-то секретаря при сегодняшней российской власти.
В действительности, идет девальвация российской церкви в целом, — она
занимается выполнением кремлевских указаний. По-видимому, потом еще
и отчеты пишут о выполненной работе.
Мы наблюдаем, как количество тех людей, которые приветствуют приезд
Кирилла, все падает, потому чем чаще тот Гундяев будет приезжать к нам,
тем меньше даже принудительно согнанных сторонников будет выходить его
встречать. Поэтому это лишь на пользу Украине.
«Российский мир», который Москва хочет построить, — это очередная
фантазия, которая теоретически разработана, но практически реализоваться
не сможет. Уже никто не запретит людям читать настоящую историю, давать
справедливые оценки тому, что происходило в прошлом…

Евгений Сверстюк, доктор философии, главный редактор газеты «Наша вера»:

КИРИЛ АССОЦИИРУЕТСЯ С ПРОФАНАЦИЕЙ РЕЛИГИИ И ПРАВОСЛАВИЯ ВООБЩЕ


Автор и инспиратор имперской архаичной идеи «русский мер», Кирил
не ассоциируется у людей с религией. Напротив — с профанацией религии
и православия вообще. Он не воспринимается как духовное лицо.
Строить «русский мир» сегодня — все равно, что строить повторно
Вавилонскую башню. Такое не может выйти в принципе, это дохлая идея.
Досадно, что они наделают много беды, перекалечат кучу людей. Потому что
Кирил — один из тех, кто воспален злой идеей и не останавливается
ни перед чем.
Как по мне, вообще не нужно говорить об этой фигуре, стоит взглянуть
на его фото в компании с Лужковым и Медведевым — сразу видно, что это
за люди.

Оксана Забужко, писательница:

ОН МОЖЕТ НЕСТИ РАДОСТЬ ТОЛЬКО ПАРТНЕРАМ ПО МАХИНАЦИЯМ


Бог с вами, это же кому господин Гундяев способен нести «радость»? Разве
что своим партнерам по бизнесу — радость от удачной сделки?
К христианству этот человек имеет такое же сомнительное отношение, как
и вся его церковь, так называемое «красное православие», патриархат
которого был создан в 1943 году Сталиным и Берией в обход всех церковных
канонов как своего рода «альтернативный политотдел» Лубянки — когда
нужно было поднимать боевой дух на фронтах, а политруки не исправлялись.
Политотделом Кремля эта церковь и осталась, невзирая на все попытки
«переродить» и «очистить» ее изнутри, — только теперь уже политотделом
монопольным: единственным и безраздельным. Старое, так называемое
«белое» российское православие называет РПЦ МП «сергианской ересью»
и рассматривает ее «аки не бывшую».
Ни в коем случае не хочу этим бросить тень на всех тех настоящих,
«по вере», а не только «по сану», священников — «рядовых», которые
и в РПЦ МП пытаются искренне служить Богу, но среди ее «генералитета»,
то есть верховного клира, таких, боюсь, не может быть по определению:
это не столько церковь, сколько бизнес-корпорация, и нет, кажется, такой
дряни, которой бы она себя не заляпала, — от торговли табаком-водкой
до «освящения» оружия массового уничтожения. А уже когда их клирики
стали угрожать конкурентам «насланием проклятий» (!), то тут агностику
впору расхохотаться вслух — иш, какие копыта из-под ряс полезли!
— а христианину, осенив себя святым крестом, вымолвить: «Изыди, сатана!»
Какая же от таких может быть «радость»? Радость — она от Бога, а у этих
циничных попов на мерседесах, за чьи одни наручные часы можно накормить
евангельскими «пятью хлебами» тридцать тысяч голодных, совсем другое
«духовное оружие» — страх, ложь, злоба, ненависть… Это — те, о ком
Христос предупреждал своих учеников в Евангелии от Луки: «Многие придут
во имя Мое, и не идите вы за ними!» Парад кощунства под государственным
омофором. Как писал отец Глеб Якунин, «православный талибан занял
русский автобан» — а теперь лихорадочно, будто перед концом времен,
норовит занять и украинский.
Трагедия России в том, что другой доступной христианской церкви, кроме
этой, которая обманом присвоила себе чужую историю, Россия не имеет.
Тамошним прихожанам просто не с чем сравнить — и в доброй вере, вроде
«так и надо», воспринимают и ярмарочные «ценники на услуги» в храмах,
и совсем уже «вохровский» анекдотический оклик «подпевание хору
не благословляется» (тут верующему, действительно, только плюнуть —
отойди от меня, сатана, когда не даешь вслух воспевать Бога!), и другие
многочисленные признаки «безблагодатности», видимы «незамыленному»
глазу. Украинцы, как и во времена СССР, плохо знают церковную историю,
крестить ребенка или заказывать заупокойную по покойнику идут обычно
«туда, где крест стоит», — но моральные инстинкты у нас все-таки еще
не заглушены, и это нас спасает. И сравнить, слава богу, есть с чем (как
спрашивала одна маленькая девочка, наблюдая возле Михайловского
за молодыми семинаристами: «Мама, а чего эти монахи веселые,
а те в Лавре такие сердитые были?»).
Трагедия Украины в другом — в беспробудной темноте нашего правящего
слоя, «безголовости» нации. Страшную мину под нашу духовную свободу
заложил в свое время Леонид Кравчук — когда, без какого бы то ни было
общественного обсуждения, отдал РПЦ МП в безраздельное пользование
главную святыню восточного христианства — Киево-Печерскую Лавру.
В настоящее время Виктор Янукович при каждой оказии тянет сюда
«социально близкого» себе господина Гундяева, вероятно, искренне, как
всякий темный человек, веря, что именно этот, «престижный» (как
высказался недавно их отец Чаплин — поистине, Бог шельму метит, даже
фамилией!), держит для него в кармане рясы ключи от Рая.
И не подозревает наш гарант, что там всего только ключи от крымского
дворца, — а «по вертикали» Президент Украины, который присягал
на Пересопницком Евангелии, отвечает перед совсем другой инстанцией…
Поэтому накануне Пасхи скажем себе по-христиански: Бог им судья —
и Кириллу, и всем его украинским подручным. И не обращаем внимания,
когда они стараются нас застращать своим фарисейским «престижем»: как
мудо говорит народная поговорка — если бы Бог слушал глупого погонщика,
то вся отара бы передохла.

«Веселых праздников!»

Александр Палий, историк:

ДОБРЫЙ ПАСТЫРЬ НЕ МОЖЕТ ЗВАТЬ СВОЮ ПАСТВУ ТУДА, ГДЕ ЕЕ УБИВАЛИ МИЛЛИОНАМИ


Невзирая на историю соседства, которая редко бывает простой, между Украиной и Россией могут сложиться гармоничные отношения.
Нужная лишь одно условие: чтобы все руководствовались заповедью: «Не пожелай ни дома ближнего твоего, ни поля его».
У московского патриарха Кирилла есть в Украине своя паства, к которой, он имеет право приезжать.
Проблемой является то, что целью визита патриарха Кирилла, скорее всего,
является заявить очередные скрытые и нескрываемые претензии
на украинские территории.
Сказать, что политизация церкви вредит православному христианству —
не сказать ничего. А ут мы видим прямое участие российской церкви
в политической пропаганде.
Благодаря политике УПЦ МП, срастанию ее с пропагандистской машиной
Российского государства — она прошла уникальный путь: стала религиозным
меньшинством в условиях абсолютного количественного преобладания
ее храмов. Участием в реализации политических целей, которые не имеют
ничего общего с религией, церковь саморазрушается.
Так, по данным опроса Института политики, проведенного в 2009 году, 39%
граждан Украины считали себя прихожанами Киевского патриархата и 24% —
Московского. Нынешний опрос в Киеве дает соотношение 50 на 16, и еще 5
процентов для УАПЦ.
Надеюсь, что иерархи УПЦ МП увидят этот неутешительный для их церкви факт и поймут его причину.
К визиту патриарха Кирилла возникает вопрос — неужели российская церковь
выполнила свою миссию в России? Зачем ехать в Украину, где население
значительно более религиозное, чем в России?
Неужели в России до всех безбожников, «номинальных верующих», язычников,
иноверцев уже донесено слово Христово? Неужели не Россия — государство
с одним из высших уровней преступности в мире?
Иерархи российской церкви уже открыто говорят о необходимости новой
евангелизации населения России. Во многих российских городках вообще нет
церквей. Церковь для эксперимента уже пускает корабле по Волге
и по другим рекам, создает «передвижные храмы» хоть для минимального
привлечения населения к церкви.
Является ли состояние зависимости церкви от государства и его
политических целей шовинизма новым для российской церкви? Никоим
образом.
Сюзерен российской церкви — государство — сделала экспансионизм
содержанием своей политики. Даже невзирая на то, что этот лозунг явно
входит в противоречие с Божьей заповедью: «Не пожелай ни дома ближнего
твоего, ни поля его».
И церковь тут становилась всего лишь инструментом. В XVII веке отдельные
патриархи российской церкви, назначенные царями, не умели хорошо
читать. Но при этом регулярно санкционировали сжигание на улицах Москвы
книг выдающихся украинских религиозных деятелей — Могилы, Ставровецкого,
Полоцкого, Барановича, Радзивиловского.
Добрый пастырь не может звать свою паству туда, где ее убивали
миллионами и пытались уничтожить под корень. И это большая моральная
проблема для иерархов УПЦ МП.
Неправедной политикой церковь отходит от своей основной миссии на земле.

Дмитрий Корчинский, публицист:

В УКРАИНЕ — КОНФЛИКТ МЕЖДУ СОВЕТСКИМИ ЛЮДЬМИ И ЛЮДЬМИ УКРАИНСКИМИ


Российская православная церковь всегда была одним из государственных
департаментов Московского государства, то есть политическим
и административным органом. Соответственно, в Украине она осуществляла
и осуществляет политику в интересах Москвы.
У нас и Верховная Рада осуществляет политику в интересах Москвы,
и президент, и правоохранительные органы. Собственно говоря, Кирилл
здесь вряд ли сможет сделать что-либо больше, именно поэтому
мы не приветствуем его приезд овациями.
Кирилл имеет две функции в Украине. Первая — российского
государственного деятеля, и в этой раскладке он отвечает за Украину
и за связи с Януковичем. Вот Табачник до сих пор состоит в своей
должности, потому что он — протеже Кирилла.
С другой стороны — Кирилл имеет собственные амбиции. Он понимает, что
пока он опирается лишь на парафии в Российской Федерации, он абсолютно
зависим от кремлевского руководства, а если он сможет в полной мере
опереться на парафии в Украине — у него появляется какая-то свобода
маневра. В то же время его статусность повышается и в Кремле.
В построении «российского мира» есть успехи и неудачи. Ясно, что имеют
место объективные экономические противоречия в интересах Москвы
и Украины. Так же как есть экономические противоречия между Москвой
и регионами Российской Федерации. То есть это такая система, которая
склонна расползаться именно по экономическому принципу.
С другой стороны, как выяснилось, Украина очень поддается влияниям.
Мы видим, что большинство Верховной Рады — это советские люди
по мировосприятию. Исполнительная власть — это тоже советские люди.
Значительное количество избирателей — тоже советские люди. И фактически
в Украине существует национальный конфликт между советскими людьми
и людьми украинскими.
Этот так называемый «российский мир», который они пытаются строить,
собственно, и опирается на эту публику, этих одномерных советских людей.
Поскольку их еще много в Украине и они сегодня при власти, потому
в этом смысле успехи есть.
Кирилл понимает, что культурно-гуманитарное доминирование сегодня может
быть важнее, чем доминирование экономическое или политическое.

Рішенням про червоні прапори влада ображає частину суспільства

Глава УГКЦ: рішенням про червоні прапори влада ображає частину суспільства
Святкуючи перемогу над одним людиноненависницьким режимом, підносити символіку іншого такого самого, — невдале рішення. Таку думку висловив Глава Української Греко-католицької церкви Патріарх Святослав (Шевчук) журналістам.За його словами, якщо Верховна Рада ухвалює рішення святкувати День Перемоги на офіційному рівні з червоним прапором, як символом перемоги над фашизмом, таке рішення задовольнить якусь одну частину суспільства, а іншу, більшу – образить. На думку глави УГКЦ, якщо Верховна Рада бажає чути голос усього українського суспільства, вона цього не робитиме.«Зокрема, саме тому, що такого типу символіка пов’язана з тоталітарними особами. Як на мене, можна шукати здоровіші розв’язки, аби об’єднати українське суспільство, нікого не зневажаючи», – зазначив він.
Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років»(щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги). Рішення про використання копії Прапора Перемоги у заходах на знак пам'яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні ухвалили міські ради ОдесиЖитомира, та Севастополя. Проте міський голова Черкас Сергій Одарич виступив проти того, щоб в Україні на День перемоги піднімали червоний прапор поруч із державним. Заборонили вивішувати червоні прапори Тернопільська та Івано-Франківська міськради.

Джерело: Український тиждень