Хто є ху...

СБУ: донецькі заправки Ахметова обслуговували терористівП'ятниця, 14 серпня 2015, 16:44 
оновлено від 15:52

СБУ звернулася до Держказначейства з проханням припинити бюджетне фінансування мережі АЗС "Паралель", яка належить олігарху Рінату Ахметову.

Про це на брифінгу заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт, повідомляють "Українські новини".

За його словами, 11 серпня в ході обшуків в рамках кримінального провадження за ознаками фінансування тероризму посадовими особами "Паралелі" в офісних приміщеннях компанії і місцях проживання її керівництва, були вилучені використані талони на придбання різних видів палива різних структур самопроголошеної "Донецької народної республіки".

За словами Тандіта, ємності і резервуари компанії на території Донецької та Луганської областей використовувалися для зберігання палива, яке бойовики отримували з Росії під виглядом гуманітарної допомоги.

Радник голови СБУ зазначив, що свідчення бойовиків підтверджують, що на заправках "Паралелі" вони отримували пальне за талонами "міністерств ДНР".

"Служба безпеки України направила лист в Державне казначейство про тимчасове припинення бюджетного фінансування ТОВ "Паралель". Воно було призупинено на суму 36 млн гривень", – повідомив він.

Тандем зазначив, що в ході обшуків було вилучено талони на заправку паливом загальним обсягом 1 тис. тонн.

Слідство триває.

Як відомо, 7 серпня СБУ повідомляла про припинення бюджетного фінансування компанії Ахметова в Донецьку, однак тоді назву компанії не озвучували.

Причиною вказувалося те, що підприємство досі зареєстровано на непідконтрольних територіях, а саме – у Донецьку.

На сайті компанії "Паралель" також вказано донецьку адресу.

Однак на сайті групи СКМ, у яку входить "Паралель", стверджується, що мережа АЗС припинила свою діяльність на Донеччині ще 18 травня цього року і  працює у правовому полі України.

У компанії зазначили, що пізніше заправки були нелегально запущені знову, про що СКМ повідомила правоохоронні органи.

Оцінка американських аналітиків

Розвідка США назвала три можливих напрями атаки бойовиків
Олена Ярмолюк 14 серпня 2015, 20:55
 860
Розвідка США назвала три можливих напрями атаки бойовиків



Кремль спробує використовувати кінець літа–початок осені для активізації бойових дій на Донбасі, адже зараз з боку бойовиків і терро-російських військ все готово для проведення військової операції. З урахуванням короткостроковості оптимально вигідного часу, передбачається, що удари будуть проведені в трьох найбільш ймовірних напрямках: райони Донецька, Щастя і Маріуполя.

Такі висновки представлені у звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, новину передає «Преса України». 

На думку американських розвідників, найбільш ймовірні точки ударів – це Маріуполь та Щастя, також бойовики будуть робити спроби відкинути сили АТО подалі від Донецька. 

«Донецьк як і раніше залишається одним з найбільш спірних пунктів на демаркаційній лінії. Зараз українські сили утримують населений пункт Авдіївка, а під контролем бойовиків знаходиться донецький аеропорт. Обидві сторони розгорнули значну кількість сил поблизу цих об'єктів, а часті обстріли там — звичайна справа», - пояснили аналітики Stratfor. 

Також розвідка Stratfor вважає, що в найближчі тижні бойовики можуть атакувати ЗСУ в Луганській області, поблизу міста Щастя – вони спробують встановити контроль над річкою Сіверський Донець, яка сьогодні є розділовою лінією між силами АТО і луганськими терористами.

«Збройна боротьба триває в районі Щастя, розташованого на північ від Луганська. Саме тут може відбутися ще одна наступальна операція. В цьому секторі лінія фронту проходить по річці Сіверський Донець, тому, якщо незаконним збройним формуванням вдасться перейти через неї, це дуже сильно дестабілізує ситуацію у всьому регіоні», - відзначають експерти. 

Згідно з проведеним аналізом, Маріуполь сьогодні, як ніколи, перебувати в зоні підвищеної небезпеки: нещодавно тут пройшла оперативна ротація добровольчих батальйонів на ЗСУ. На думку американців, бойовики спробують відбити в українських військових селище Широкіне, що буде швидше моральною, ніж стратегічною перемогою.

Резюмуючи вищесказане, аналітики Stratfor переконані, що незважаючи на явну підготовку до наступу бойовиків і російських військових, все ж є впевненість, що всі майбутні бойові дії будуть проходити в межах адміністративних кордонів Донецької і Луганської областей. 

Раніше ми повідомляли: Кремль почав на Донбасі операцію по окупації українських земель згідно випробуваного вже ним раніше в Молдові «придністровського сценарію». Про це свідчать масові повідомлення бойовиків про наступ, а також величезна кількість військової техніки і живої сили терористів і російських військ у різних критичних точках по всій лінії фронту.

Триндець

В Минсоцполитики объяснили, почему «чиновница из ЛНР» получает украинскую пенсию
Сегодня, в 15:45

Первый заместитель министра социальной политики Василий Шевченко подтвердил, что чиновница из «ЛНР» Антонина Кузьменко получала пенсию от украинских властей. На данный момент эти выплаты прекращены, а материалы направлены в СБУ.

Об этом чиновник сказал на брифинге в пятницу, сообщает Укринформ

«Информация о том, что Пенсионным фондом осуществлялись выплаты гражданке Кузьменко, которая зарегистрировалась в Пенсионном фонде города Северодонецка как переселенка, по результатам поручение Пенсионному фонду действительно подтвердилась», - отметил он.

«И сегодня Пенсионным фондом направлен запрос на проверку этой информации в Миграционную службу - на предмет подтверждения или неподтверждения ее проживания. На время этого запроса все действия по выплатам приостановлены. И направлены материалы в Службу безопасности по этому поводу», - отметил Шевченко.

Он уточнил, что пенсия была назначена на основании справки, предоставленной непосредственно Северодонецким управлением социальной защиты. И на основании этой справки была перечислена пенсию. Выплата пенсии была восстановлена по инвалидности II группы с 1 августа 2014 года. Размер назначенной пенсии - 4709 грн 67 коп.

«Социальные выплаты мы оформляем для переселенцев. В данном случае человек обратился, она сказала, что переселенка. Дала адрес, где она проживает в городе Северодонецке. Получила соответствующее подтверждение Государственной миграционной службы. После этого она обратилась в Пенсионный фонд. И в Пенсионном фонде на момент обращения и до этой ситуации, которая сейчас прояснилась, информации о противоправных действиях этого лица от правоохранительных органов не было», - пояснил первый заместитель министра соцполитики.

Напомним, о том, что «заместитель мэра» Луганска Антонина Кузьменко получает в Украине пенсию по инвалидности, сообщил журналист Денис Казанский.

Горлівський покидьок вчинив наругу над могилою героя Небесної со

Затримано зловмисника, який поглумився над могилою героя Небесної сотні в Луцьку (ВІДЕО)
Юра Добряк 14 серпня 2015, 12:47
 1069
Затримано зловмисника, який поглумився над могилою героя Небесної сотні в Луцьку (ВІДЕО)



Нелюдом, який вчинив наругу над могилою героя Небесної сотні Василя Мойсея, виявився колишній учасник Революції гідності.  Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі строком на три роки.

Новину повідомляє «Преса України».

Луцькі правоохоронці оперативно розшукали й заарештували зловмисника, який осквернив могилу героя Небесної сотні Василя Мойсея.

Наразі відомо, що цією особою виявився 32-річний бездомний мешканець Горлівки, що на Донеччині. В Луцьку цей чоловік не мав постійного місця проживання. Примітним є те, що затриманий свого часу був активним учасником подій на Євромайдані.

«Завдяки вжитим заходам особа, яка вчинила правопорушення, встановлена. У чоловіка вилучені речові докази. Свою вину він визнає повністю», - розповіли в прес-службі МВС.

Правоохоронці зазначили, із затриманим проводять необхідні слідчі дії.

Правопорушнику за скоєне загрожує покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в ніч з 11 на 12 серпня, зловмисники осквернили могилу Василя Мойсея. Нелюди розкидали вінки, побили лампадки і зняли хрест з місця поховання героя. Міліція вже розпочала кримінальне провадження.

Чого варті такі прогнози?

Россия не решится на полномасштабное наступление на Донбассе, — Stratfor
ZN.UA

stratfor

Россия вряд ли начнет крупномасштабную наступательную операцию на востоке Украины.

К такому выводу приходят эксперты американского аналитического центра Stratfor, сообщает ZN.UA

При этом аналитики отмечают, что украинские силы и пророссийские боевики наращивают свои боевые возможности, в том числе сосредотачивая силы вдоль линии отвода войск, зафиксированной в минских соглашениях. По их мнению аналитиков, это может привести к возобновлению боев.

В Stratfor отмечают, что, несмотря на официально объявленное перемирие, обе стороны продолжают обстреливать позиции друг друга. Украина дает понять, что будет наносить ответные артиллерийские удары по пророссийским силам, говорится в докладе. Применяется как ствольная, так и реактивная артиллерия. Возобновление наступательных действий возможно для решения узких тактических задач, таких как в ходе боев в районе Дебальцева, предполагает Stratfor.

Боевики могут даже попытаться расширить плацдарм в окрестностях Мариуполя. Штурм города, однако, представляется маловероятным, поскольку Россия будет и дальше стремиться избежать расширения западных санкций. Даже ограниченная эскалация боевых действий может дать повод США ужесточить санкции против России и оказать дополнительную помощь Украине в сфере безопасности, делает вывод Stratfor.

Хоча б так

Віце-президент Європарламенту пропонує відключити РФ від SWIFTП'ятниця, 14 серпня 2015, 14:45
Версія для друкуКоментарі0

Віце-президент Європейського парламенту Ришард Чарнецький висунув пропозицію відключити Росію від системи міжнародних банківських платежів SWIFT, якщо ескалація конфлікту на Донбасі триватиме.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що під час свого виступу у Варшаві віце-президент нагадав:  чинні санкції західних країн і низька ціна нафти на світових ринках уже призвели до ослаблення російської економіки, а в разі посилення ситуації можилві нові санкції.

Він вважає, що виключення Росії з системи  SWIFT могло б зіграти відчутну роль у подальшому ослабленні економіки РФ.

Чарнецький підкреслив, що ЄС має говорити про Росію голосом голосом "Польщі та інших країн Центральної та Східної Європи".

Також посадовець Європарламенту закликав протистояти проросійському лоббі, яке "активно діє не тільки в бізнесі, але навіть і в офіційних структурах ЄС".

Раніше міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс також заявляв про необхідність продовжувати санкції проти РФ.

Ментальність москвинської орди

67% росіян повністю довіряють новинам путінського телебачення
Саша Казимирский 14 серпня 2015, 10:45
 
67% росіян повністю довіряють новинам путінського телебачення



За останніми даними російських соціологів, близько 70% громадян Російської Федерації повністю і беззаперечно вірять центральним російським пропагандистським телевізійним каналам і лише 28% вважають його інформацію «брехливою» та «убогою».

Про таку новини повідомляє «Преса України».

В ході опитування росіян соціологічною фірмою «Левада-Центр» з'ясувалося, що 46% громадян Російської Федерації вважають, що з телепередач нинішніх федеральних телеканалів «можна отримати багато корисної та об'єктивної інформації про події в світі».

Відзначимо, що таких «віруючих» в 2012 році було 48%. 

Ще 21% росіян вважають, що «російське телебачення дає в цілому повну і об'єктивну картину подій, що відбуваються» (16% у 2012 році). 

В той же час дещо зменшилася загальна кількість тих жителів Російської Федерації, які не вірять кремлівської пропаганди.

20% росіян висловили думку, що «російське телебачення дає убоге і викривлене уявлення про події в світі» (в 2012 році таких було 17%).

А ще 8% — що «телебачення дає хибне уявлення про події в світі, воно використовується, щоб маніпулювати свідомістю людей» (14% у 2012 році).

Нагадаємо читачам «Преси України», що російська соціологічна компанія «Левада-центр» провела черговий замір рівня довіри російського суспільства до президента своєї країни Володимира Путіна.

«Левада-центр» у ході опитування громадської думки з'ясував, що рівень довіри російських громадян до президента РФ Путіна в липні 2015 року зменшився на 2% в порівнянні з минулим місяцем і становить на сьогодні 87%.

Не довіряють Путіну в липні 2015 року всього 12%.

Не змогли визначитися з відповіддю лише 1% респондентів.

Опитування «Левада-центру» було проведено 17-20 липня 2015 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни.

Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%

Невже ми можемо таке допустити???

Ничего не будет...

Через пару лет объявят что-то вроде "политики национального примирения", и о нас все забудут. О нас - это о тех, кто пришел в военкомат. Не кричал про не служившего сына Порошенко, триста тысяч ментов, не объявленном военном положении, а просто пришел.

Потому что страна позвала.

У руководства страны станет вопрос - что делать с ветеранами этой войны с обеих сторон? Если Донбасс останется украинским. Проще закрыть глаза, и спустить все на тормозах. Признать войну Гражданской. Иначе как жить в мире с соседом, на которого завязана половина бизнеса и ресурсов? Иначе как жить в шатком мире с населением восточных территорий? И не придется платить больших сумм УБД. Их вообще не будет. Отменят.

А ветераны вернутся домой. Никому, кроме родни и бывших сослуживцев не нужные. С послевоенным синдромом и обостренным чувством справедливости. На работу, где начальник будет ненавидеть, чувствуя конкуренцию от сотрудника, который разучился врать, молчать, и давать взятки. Если она будет, эта работа в разоренной стране.

А вечерами бухать. Иначе ночью не заснуть.

А население промолчит. Ведь надо как-то заглушить совесть, не дающую покоя, когда встречаешь на улице безрукого-безногого инвалида с медалькой, или спивающегося соседа, отморозившего себе нутро на блокпостах где-то ТАМ. В то время как ты даже копейки волонтерам не дал. Отводил глаза в сторону от девчонки-студентки, собирающей консервы и деньги на базаре. Отворачивался от людей в форме на остановках. Удалял мозолящие глаза посты с просьбой о помощи раненым в соцсетях. Жил тихой гражданской жизнью...

А потом станет крайне не модно одевать форму и медали.
И нечего будет рассказать внукам, для которых опять перепишут историю.


Українські скотомогильники широко відчинені окупантам

Донецькі партизани знищили кількох бойовиків та офіцерів ЗС Росії (ФОТО)
Наталія Світанок 13 серпня 2015, 17:08
 247
Донецькі партизани знищили кількох бойовиків та офіцерів ЗС Росії (ФОТО)


У Донецьку партизани «Тіні» підірвали автівку, в котрій знаходилися командир і заступник командира  9-го полку «ДНР». Разом із ними загинули офіцери Збройних сил  Росії.
 

Про це розповів лідер партизанського загону «Тіні» Олександр Гладкий, новину повідомляє «Преса України».

На одній із внутрішніх парковок Донецька вибухнув автомобіль із бойовиками. Цьому посприяли донецькі партизани.

«Інформаційними каналами не відображена одна подія, в силу своєї малозначності. 11.08.15 р. о 23:30 на внутрішній парковці Донецьк сіті стався вибух, сталася мабуть витік газу)) системи одного з авто, що призвело до вибуху в еквіваленті фугасу в кг тротилу», - зізнається лідер партизанів.

Внаслідок вибуху загинули заступник командира 9-го полку з позивним «Бункер», командир 1-го батальйону 9-го полку з позивним «Добрий», а також якась жінка та російські офіцери, котрі її зустрічали.

«Результат: заст. ком 9 полку - позивний «Бункер» 200-й, ком 1 бата 9 полку - позивний «добрий» 2000-й, нач штабу РГ - позивний «Ден» 300-й, жінка з документами, її зустрічали офіцери ЗС РФ – 200ті», - зазначив Олександр Гладкий.


Нагадаємо, на Донеччині разом зі своєю дружиною загинув один із бойовиків терористичної «Донецької народної республіки» «Ханжос» із батальйону «Вікінг».