хочу сюди!
 

Юлия

45 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 36-45 років

Оцінка американських аналітиків

Розвідка США назвала три можливих напрями атаки бойовиків
Олена Ярмолюк 14 серпня 2015, 20:55
 860
Розвідка США назвала три можливих напрями атаки бойовиків



Кремль спробує використовувати кінець літа–початок осені для активізації бойових дій на Донбасі, адже зараз з боку бойовиків і терро-російських військ все готово для проведення військової операції. З урахуванням короткостроковості оптимально вигідного часу, передбачається, що удари будуть проведені в трьох найбільш ймовірних напрямках: райони Донецька, Щастя і Маріуполя.

Такі висновки представлені у звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, новину передає «Преса України». 

На думку американських розвідників, найбільш ймовірні точки ударів – це Маріуполь та Щастя, також бойовики будуть робити спроби відкинути сили АТО подалі від Донецька. 

«Донецьк як і раніше залишається одним з найбільш спірних пунктів на демаркаційній лінії. Зараз українські сили утримують населений пункт Авдіївка, а під контролем бойовиків знаходиться донецький аеропорт. Обидві сторони розгорнули значну кількість сил поблизу цих об'єктів, а часті обстріли там — звичайна справа», - пояснили аналітики Stratfor. 

Також розвідка Stratfor вважає, що в найближчі тижні бойовики можуть атакувати ЗСУ в Луганській області, поблизу міста Щастя – вони спробують встановити контроль над річкою Сіверський Донець, яка сьогодні є розділовою лінією між силами АТО і луганськими терористами.

«Збройна боротьба триває в районі Щастя, розташованого на північ від Луганська. Саме тут може відбутися ще одна наступальна операція. В цьому секторі лінія фронту проходить по річці Сіверський Донець, тому, якщо незаконним збройним формуванням вдасться перейти через неї, це дуже сильно дестабілізує ситуацію у всьому регіоні», - відзначають експерти. 

Згідно з проведеним аналізом, Маріуполь сьогодні, як ніколи, перебувати в зоні підвищеної небезпеки: нещодавно тут пройшла оперативна ротація добровольчих батальйонів на ЗСУ. На думку американців, бойовики спробують відбити в українських військових селище Широкіне, що буде швидше моральною, ніж стратегічною перемогою.

Резюмуючи вищесказане, аналітики Stratfor переконані, що незважаючи на явну підготовку до наступу бойовиків і російських військових, все ж є впевненість, що всі майбутні бойові дії будуть проходити в межах адміністративних кордонів Донецької і Луганської областей. 

Раніше ми повідомляли: Кремль почав на Донбасі операцію по окупації українських земель згідно випробуваного вже ним раніше в Молдові «придністровського сценарію». Про це свідчать масові повідомлення бойовиків про наступ, а також величезна кількість військової техніки і живої сили терористів і російських військ у різних критичних точках по всій лінії фронту.

6

Коментарі

114.08.15, 21:58

Будьте прокляті, продажний вискочка з табакерки - пастир, гімняков і парАшенко за один лиш Донецьк!!!

    214.08.15, 22:42

    Розвідка це добре,але було б краще щоб америкоси надали нам новітню зброю і засоби ЛРС.