Героїв світлі образи

Боєць ЗСУ підірвався на міні разом з бойовиком, який захопив його в полон
Олена Ярмолюк 12 серпня 2015, 15:27
 

Боєць ЗСУ підірвався на міні разом з бойовиком, який захопив його в полон


92-а окрема механізована бригада попрощалася зі своїм бойовим побратимом Олегом Чепеленко, позивний «Хакер», який вважав за краще померти, але не опинитися в полоні. Олег Чепеленко був покликаний під час третьої хвилі мобілізації, був старшим солдатом, снайпером, а в роті ще й виконував обов'язки «писаря».
 

Про це повідомляє у соцмережі громадська організація «IT Sector», новину передає «Преса України».

«Кілька днів тому при виконанні бойового завдання його група в результаті бойового зіткнення потрапила в полон. При переміщенні в розташування ворога Олег прийняв рішення підірвати себе на мінному полі. У «Хакера» був вибір – просто здатися в полон або ж піти на міни», забравши з собою ворога, що він і зробив. Разом з Олегом також загинув прапорщик з 8-ї роти 92-ї ОМБр, а в полон потрапив військовослужбовець 8-ї роти», - йдеться в повідомленні організації. 

«Хакер» служив в районі с. Трьохізбенка, в зоні АТО перебував з осені 2014 р. За словами командира роти снайперів, старшого лейтенанта Сафонова: «у нього свій тягар воїна, він був взірцем для усіх».

Раніше ми повідомляли: На Маріупольському напрямку в зоні АТО ситуація продовжує загострюватися. Терористи під час обстрілу українських позицій вночі застосували РСЗВ «Ураган»
.

Неупереджений аналіз

Алексей Арестович: Кровь наших солдат на руках Порошенко в четыре слоя
Алексей Арестович: Кровь наших солдат на руках Порошенко в четыре слоя


Ибо:
Я вас уверяю, если Меркель и Олланду открыть тайну, что мы трое суток запрещали применять артиллерию по атакующему противнику, для того, чтобы они не подумали, что мы нарушаем Минские соглашения, бедные Фрау и Очкарик будут слегка удивлены этому дивному украинскому ноу-хау.

а) они ничего такого не имели ввиду;

б) практика оплаты промежуточного соглашения жизнями своих солдат для европейской политической культуры немыслима;

в) она не может быть предметом международного регулирования ни при каких обстоятельствах, соотвественно - не могла быть включена в минские соглашения ни письменном виде ни в устном.

- А мы...эээ ничего такого не имели ввиду!.. - это лучший ответ, который мы могли бы от них дождаться.

Идиотам из фракции #порошенковсехпереиграл невдомек, что оборонительная операция на Дебальцевском выступе отлично развивалась и выступ стоял бы до сих пор, если бы не запрет на применение артиллерии на упреждение, а потом - еще и запрет на применение даже в ответ.

Так, что объясните безмозглым Петрам и Мазепам, и сопровождающим их колоннам одноклеточных, что это никак не могло быть "...спланированой операцией" - ибо на этапе планирования оборонительной операции вообще не было известно - состоится ли Минская встреча вообще, и военное планирование ни при каких обстоятельствах не могло строиться, исходя из результата переговоров.

Тем более в таком плане "операции" никак не могло быть предусмотрено трехсуточное прекращение огня.

Операции, тем более такого масштаба, как все эти жополизы Пороха описывают, планируются в сроки, значительно превышающие те, в которые вообще стало известно, что сама Минская встреча состоится.

Бои уже шли вовсю, а ни Путин, ни Меркель, ни даже Обама, не говоря уже о Легетимном-2, не знали, что они будут встречаться, а операция все еще длиться в этот момент.

Именно поэтому, Вы можете быть на 101% уверены:

- оставление дебальцевского выступа, гибель сотен наших военных, десятки единиц брошенной техники и боеприпасов и раненые, до сих пор лежащие по посадкам, имеют под собой только одну причину - запрет на ведение артогня в течении трех суток после подписания минских соглашений.

В которых ничего не говорится, и не может говориться ни при каких обстоятельствах, о том, что военным формированиям любой из сторон запрещается принимать полноценные меры вооруженной борьбы в случае нападения на них.

Такие запреты просто не могут быть предметом правового регулирования, потому, что право исходит из ценности человеческой жизни в качестве высшего приоритета.

Кровь наших солдат на руках Порошенко в четыре слоя и ему теперь помогают ее слизывать многочисленные обсосы:

- от платных до добровольных полезных идиотов.

Алексей Арестович

москалі не були б москалями...коли б не брехали

Путін продовжує стверджувати, що Донбас атакують сили АТОСереда, 12 серпня 2015, 15:39

Російський президент Володимир Путін на оперативній нараді з постійними членами Ради Безпеки РФ обговорював ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Окремо обговорювалася ситуація в зв'язку з випадками обстрілів населених пунктів Донбасу та представників місії ОБСЄ з боку українських силовиків", - сказано в повідомленні.

У повідомленні немає ні слова про те, що саме бойовики атакували Старогнатівку, яка перебуває під контролем сил АТО.

Крім того, в повідомленні не згадали, чи обговорювалося застосування бойовиками забороненої Мінськиму угодами артилерії, в тому числі "Градів" і "Ураганів", які повинні бути відведені від лінії розмежування.

Про те, що бойовики намагаються наступати, порушуючи Мінські угоди, свідчить і відео їх провального наступу, яке днями з'явилося в мережі.

Українська правда

"руський мір" без прикрас

"Дебіли, б...": Лавров вилаявся на прес-конференціїСереда, 12 серпня 2015, 12:59 
відео
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров не стримався і грубо вилаявся у присутності своїх колег-дипломатів, а



 також ЗМІ. 

Конфуз стався 11 серпня під час прес-конференції Лаврова і міністра закордонних справ Саудівської Аравії Аль- 

Джубейра в Москві.

У той час, коли слова Лаврова перекладали, глава російських дипломатів не стримався і вилаявся, обізвавши когось "дебілами".

Відео з лайкою міністра набирає популярність на youtube.

Українська правда. Ось адреса відео:    http://www.pravda.com.ua/news/2015/08/12/7077597/

Штрихи до портрета судової системи

Слава Ісусу Христу!
Позавчора з зали суду відпустили Патріка.
Історія львівського юнака Андріана - Романа Мазанька вісімнадцятирічного бійця Добробату ОУН нажаль вже є традиційною для багатьйох добровольців. Був на майдані потім війна, Добробат ОУН, відбув три ротації в Пісках, після останньої затримався в Києві. Гуляв якось з дівчиною ввечорі по столиці, під`їхали менти, побили, заарештували, сказали що це він Патрік побив хлопця студента й відібрав в нього мобільний, Патрік відмовився бо того не робив. Привели потерпілого студента, той Патріка не впізнав, у відділку слідчі, опера, знову били, знущались, згадували майдан, говорили "...що був на фронті? Краще б ти там здох". Патрік попри все, нічого на себе не підписав, провину не визнав. Але, "о диво" студент раптом "прозрів" і почав Патріка впізнавати що це саме Патрік його бив і відбирав мобільний. Неозброєним оком видно що хлопцю диктують кого впізнавати. Двадцятого серпня у Патріка знову суд одіозна суддя Царевіч буде обирати міру запобіжного заходу для Патріка. Варто зазначити, окрім того що я є командиром Добробату ОУН, я є ще координатором КВП і ми не ставили на розгляд чи визнавати Андріана - Романа політв`язнем (Патрік відсидів на Лук`янівці 2 місяці) поки не з`ясуються всі обставини. Бо не припустимо щоби добровольці розпускали руки й грабували людей, героїзм на фронті, безумовно, не може бути виправданням злочинів. Наразі вже "всі крапкі над і розставлено", ми не віддамо свого побратима злочинній системі.

Світлина від Миколи Коханівського.

Відкупиться?

Полковника СБУ затримали під час передачі даних бойовикам "ДНР"Вівторок, 11 серпня 2015, 09:47
Версія для друкуКоментарі13

Служба безпеки спільно з військовою прокуратурою затримала "на гарячому" полковника юстиції, заступника начальника слідчого відділу управління СБУ в Донецькій області під час передачі ним матеріалів з обмеженим доступом агенту терористів "ДНР".

Про це у вівторок інформує прес-центр СБУ.

Зрадник збирав інформацію щодо оперативно-службової діяльності СБУ під час проведення антитерористичної операції, кримінальних проваджень, що знаходяться у слідчому відділі Донецького управління Служби, дані стосовно проукраїнськи налаштованих осіб з числа мешканців Донецької області тощо.

Полковника затримали співробітники внутрішньої безпеки СБУ під час зустрічі з представником фейкового "міністерства безпеки" ДНР, куратором якого, за оперативними даними, безпосередньо є співробітник ФСБ РФ з позивним "Іспанець".

Під час затримання співробітник СБУ намагався здійснити втечу на територію, тимчасово непідконтрольну українській владі. Завдяки вжитим заходам співробітника СБУ та агента "ДНР" затримано, проводяться невідкладні слідчі дії. У них вилучено 40 тисяч доларів готівкою.

Правду про обидва "котли" розповідають ті, хто чудом уцілів

Нардеп розповів, коли чекати звіт про розслідування Іловайського та Дебальцевського "котлів"Вівторок, 11 серпня 2015, 05:37

На початку осені тимчасові слідчі комісії частково опублікують результати розслідування "котлів" в Іловайську та Дебальцевому.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" сказав народний депутат БПП Артур Герасимов.

Герасимов заявив, що причиною "котлів" стала участь російських кадрових військових, що завадили наступу сил АТО.

"Розслідування повністю йде, була представлена на закритій частині засідання комітету дуже серйозна доповідь, яку обговорювали члени комітету. Крім цього, частина членів комітету виїжджала на виїзне засідання до Генштабу для того, щоб у деталях, з присутністю представників не тільки Генштабу, але і військових частин, які там тоді були під Іловайськом, обговорити різні деталі цієї доповіді", — розповів він.

"Я думаю, що вже на початку осені, вересень-жовтень, ми можемо очікувати певні результати, які перейдуть в публічну площину", — додав він.

Нагадаємо, рік тому за участю добровольчих батальйонів "Донбас", "Азов", "Шахтарськ" і "Правого сектора" спільно з ЗСУ відбулася військова операція зі штурму міста Іловайська. Операція закінчилася трагедією, українські сили потрапили в "котел". Кількість жертв, за офіційною інформацією, склала від 366 осіб, за даними військових експертів — до кількох тисяч.

Подробиці бою під Волновахою

Стали відомі подробиці бою під Волновахою
Наталія Світанок 10 серпня 2015, 09:53
 3282
Стали відомі подробиці бою під Волновахою


Читайте також:
Запеклий бій поблизу Волновахи на Донеччині закінчився. Сили АТО не змогли закріпитися на попередньо зайнятих позиціях, оскільки бойовики отримали підкріплення і повторили контратаку. Українська армія втратила чотирьох бійців.


Про це розповіла журналіст Олена Білозерська, новину повідомляє «Преса України».

«Бій у районі Білої Кам'янки Волновахського району закінчився. Вночі ворог прорвав позиції 72-ї бригади, після чого військовим за допомоги бійців ДУК ПС, які оперативно прийшли на поміч, вдалося відкинути супротивника на його попередні позиції і трохи просунутись вперед, але закріпитися не змогли, бо до ворогів прибуло підсилення у вигляді великої кількості бронетехніки. Також потужно працювала їхня арта», - зазначила журналістка.

У тяжкому протистоянні з ворогом загинуло четверо українських захисників, із них троє бійці «Правого сектору».

«Кількість поранених ДУКівців - за попередньою інформацією шестеро. Кількість поранених армійців уточнюємо. Всіх поранених вже госпіталізовано», - сказала Олена.
 
За словами бійців, російсько-терористичні формування також зазнали значних втрат, їхні кількість наразі уточнюється.

Нагадаємо, на допомогу терористам Донбасу приїхав заступник командувача ВПС Росії, генерал-полковник Олександр Лєнцов. Він підняв бойовиків по бойовій тривозі уздовж переднього краю.

А, чим займається ГШ ???

Чому вчасно не були підтягнуті резерви, не здійснено перегрупування для того щоб звільнені від окупантів території можна було утримувати???

   
Сили АТО залишають Новоласпу
Оля Гузенко 10 серпня 2015, 09:46

Сили АТО залишають Новоласпу


Новину повідомляє журналіст Олександр Рудоманов, передає «Преса України».
Бійці 72-ої бригади змушені покинути раніше зайняту Новоласпу, яку їм вдалося звільнити від бойовиків. Офіційна причина – дотримання Мінських угод.

«72 бригада залишає зараннє зайняті села та повертається на попередні позиції, щоб не порушувати Мінські домовленості», - заявив Рудоманов.

Проте він уточнив, що Мінські домовленості можуть бути офіційною причиною відступу українських бійців. Насправді ж бійцям просто могло не вистачити сил для закріплення своїх позицій. Цю версію підтверджує і активістка «Правого сектору» Олена Білозерська, яка була свідком подій.

«…Закріпитися не змогли, бо до ворогів прибуло підсилення у вигляді великої кількості бронетехніки. Також потужно працювала їхня арта», - пояснила вона.

«Нині сили АТО проводять заходи, спрямовані на врегулювання обстановки»,- заявили у Генштабі, коментуючи сьогоднішній бій під Старогнатівкою. 

Нагадаємо, населений пункт Новоласпа Тельманівського району на Донеччині опинився під контролем української армії. У результаті наступу 70-оъ бригади на російсько-терористичні сили, ЗСУ вдалося звільнити село, яке бойовики вважали «своїм». 

Нехай хоча б так...

Міноборони: сили АТО захопили ключові висоти під Старогнатівкою
Саша Дащук 10 серпня 2015, 10:29
 819
Міноборони: сили АТО захопили ключові висоти під Старогнатівкою


Про це повідомили у прес-службі Міноборони, новину передає «Преса України».
Українськім військовим вдалося відбити атаку російсько-терористичних військ в районі Старогнатівки Донецької області та захопити ключові висоти ворога.

Згідно з повідомленням, 10 серпня, близько 03.25 після проведення масованої артилерійської підготовки бойовики чисельністю до батальйонної тактичної групи за підтримки 10 танків, 10 БМП та іншої техніки перейшли в наступ на опорний пункт ЗСУ біля Старогнатівки.

Зазначається, що після доповіді президенту України та спостерігачам ОБСЄ, українським військовим командуванням було прийняте рішення вивести українську артилерію на визначені рубежі.

«Завдяки проведеним заходам, рішучим та професійним діям військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади противник був зупинений та відкинутий на 2-3 километри. Наші підрозділи захопили ключові висоти, які до цього контролювалися терористичними угрупуваннями», - поінформували у відомстві.

За даними Міноборони, в ході бою з окупантами, семеро бійців АТО були поранені.

Раніше повідомлялось, що бій в районі Новоласпа - Біла Кам'янка в Донецькій області закінчився. Українські військові відкинули противника, але не змогли закріпитися,  загинули четверо бійців АТО.

Читайте також: