Чого заслуговують дії стерв"ятників межигірського козла?

Беркут бив нардепа в обличчя
Понеділок, 19 серпня 2013, 13:18
відео



Під час спроби народних депутатів потрапити до будівлі Кивїради через вікно, один з беркутівців вдарив в обличчя нардепа від Свободи Едуарда Леонова.

Про це свідчить відео, яке зняв фотограф Lb.ua Максим Левін.


Ось адреса за якою можна переконатися у злочині стерв"ятників межигірського козла http://www.pravda.com.ua/news/2013/08/19/6996268/


9%, 1 голос

0%, 0 голосів

91%, 10 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Парламентській опозиції на заваді стало те що стоїть на заваді

Секретар Київради Галина Герега закрила сесію міської ради, яка сьогодні тривала близько 15 хвилин.

За цей час депутати встигли проголосувати п’ять постанов, а також звернення до Верховної Ради України з розгляду питання про призначення виборів Київської міської ради і визначення терміну їх проведення.

Всі документи ухвалили одноголосно (за проголосували 76-79 депутатів з 79, що зареєструвалися в залі).

Водночас народний депутат фракції «Батьківщина» Олександр Чорноволенко повідомив, що депутати Київради від більшості були в залі засідань Київради вже о 8 ранку.

Чорноволенко додав також, що опозиційні депутати Київради не були попереджені про такий ранній збір і тому, коли прийшли до заявленого початку роботи сесії, вже не змогли потрапити на засідання Київради.

Як заявили в прес-службі Київської міської держадміністрації, з посиланням на Герегу, скликаючи сьогоднішнє засідання, вона діяла законно.

Тим часом, близько тисячі людей пікетують будівлю Київради. Представники профспілок вимагали від влади працювати і проводити засідання, в той час як прибічники опозиції мітингували проти такого засідання, називаючи його нелегітимним.

На першому поверсі Київради сталася бійка між народними депутатами і «Беркутом». Міліція оточила будівлю Київради й не пускала депутатів Київради від опозиції й депутатів Верховної Ради в Київраду. Після тривалих прохань і розмов народні депутати спробували силою пройти оточення міліції й пройти до Київради. «Беркут» намагався перешкодити народним депутатам потрапити в будівлю, через що сталася сутичка.

Народні депутати були заблоковані на першому поверсі будівлі Київради.
Київрада вирішила провести сесію 19 серпня, заявляючи, що його проведення необхідне для забезпечення нормального функціонування міста в період до виборів у Києві.

Наше "покращення уже сьогодні" в дійсності

У скільки разів відрізняються прибутки бідного українця і бідного американця? Приблизно 7 мільйонів громадян України (16,3%) живуть на дохід нижче за прожитковий мінімум. Рівень прожиткового мінімуму складає тільки 1108 гривен.  

Як пише ProstoFinansy, експерт Олександр Охрименко розповів, що в США бідними вважаються тільки ті громадяни, які мають в розпорядженні прибутки менше 40% від середньої зарплати по країні, а це приблизно 1200 доларів в місяць. У Німеччині бідними вважаються ті громадяни, прибутки яких менш на 50-60% від середньої зарплати - 1270 доларів. 

Таким чином, прожитковий мінімум в Україні дорівнює 150 доларам, а в США - 1200 доларів, різниця у 8 разів.  

При підрахунку бідних громадян Державна служба статистики використовує метод, який застосовується в ООН, : в державах Центральної Азії і Східної Європи бідним вважають тільки тих громадян, які витрачають в добу менше 5-ти доларів (40 гривен). Олександр Охрименко  уточнив, в Україні добовий ліміт витрат бідних складає 4,6 долара, а ось в країнах Європи добова планка бідного дорівнює 14 доларам.


71%, 5 голосів

14%, 1 голос

14%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Безкровного протесту уже не буде...

  • 17.08.13, 21:06
Безкровного бунту в Україні вже не буде, - соціолог, близький до Партії регіонів

Корупція серед чиновників, свавілля правоохоронних структур, відкрите ігнорування закону сильними світу всього - все це, на думку експерта, може змусити значне число українців знову вийти на вулиці, як майже 10 років тому.

Однак компромісних рішень економічних і соціальних проблем у цього разу не буде, впевнений соціолог Євген Копатько, у якого ексклюзивне інтерв'ю взяв інформаційно-аналітичний портал Inpress.ua.

Як заявив Копатько, більше 40% українців, згідно з останніми опитуваннями, готові взяти участь в акціях протесту.

Мирна розв'язка 2004-х в Україні вже не повториться, впевнений Копатько. «Знаєте, те, що було в 2004-му, вже ніколи не буде. А вже безкровного варіанту - так точно. І світові події це показують - у світі домінують руйнівні сили, і Україна якимось відокремленим островом виступати тут не буде. А в 2004-му просто країні пощастило. Вистачило здорового глузду в першу чергу у простих людей»- заявив експерт.

Як резюмував соціолог, головним мотивом для прояву протесту населенням буде утиск його економічних прав. Також можуть вплинути додаткові фактори: релігія, мова, соціальний статус, територіальна приналежність.

У політичному середовищі Копатька прийнято вважати соціологом, наближеним до Партії регіонів.

Пані Ірина Бекешкіна стверджує...

На сегодняшний день 41% населения Украины полагает, что рядовой гражданин никак не может повлиять на решения власти. Об этом свидетельствуют результаты исследования активности украинских граждан, проведенного Фондом "Демократические инициативы" имени Илька Кучерива и Центром Разумкова.

Как рассказала ZN.UA директор "Демократических инициатив" Ирина Бекешкина, убежденность людей в своей неспособности повлиять на власть растет: в опросе 2007 г. таких было 28%.

Из существующих конкретных механизмов, дающих возможность рядовым гражданам влиять на принятие определенных властных решений, на первых местах оказались выборы президента (так считают 37% граждан) и выборы в Верховную Раду (30%).

"Это очень важный вопрос. Практически люди, и то только треть из них, видят лишь два механизма — выборы президента и парламентские. В 2007 г. было три приоритета — кроме названных, еще митинги и демонстрации, на эффективность которых рассчитывал 21% населения. Сейчас надежд на них стало гораздо меньше — 15%", - подчеркнула социолог.

Участие в деятельности политических партий считают действенным 7% респондентов, в общественных организациях — 9%, обращение к депутатам Верховной Рады или к мерам и депутатам местных советов — по 7%. Судебные иски к органам власти снискали популярность у 5% граждан.

Ирина Бекешкина также отметила, что люди не видят возможности самим влиять на власть и, возможно, с этим связана растущая надежда на общественные организации.

"Напомню, что общественным организациям в целом доверяют 38% населения. Нет ни одного политика и государственного института, которому доверяли бы так же. В мае нынешнего года доверие к общественным организациям впервые превысило недоверие. Растет оно и к медиа. Падает — к государственным институтам. Это связанные вещи. Общественным организациям нужно не теряться и "подбирать" людей, рассчитывающих на них", - добавила она.

Ще один штрих...

Брат колишнього ректора-втікача Олександр Мельник запевнив, що не передавав Петру Мельнику свій паспорт.

Власні джерела служби новин у МВС підтвердили, що екс-ректор Податкової академії виїхав з України в ніч проти 10 серпня і скористався при цьому паспортом брата.

У Білорусі він уже продемонстрував свій паспорт – і втікача пропустили.

У Білоруській прикордонній службі факт перетину кордону не спростували, а українська прикордонна служба заявила, що вперше про таке чує.

За даними ТСН, Петро Мельник утік в Австрію.

ТСН спробувала поговорити з братом екс-ректора і попросити його показати свій паспорт.

Проте спершу Олександр Мельник тікав, і знімальній групі довелося влаштувати справжні автоперегони Ірпенем. Потім він таки зупинився, але паспорт не показав, заявив, що не знає, де він.

Олександр Мельник також сказав, що не знає і про місцезнаходження брата.

"Стерегти треба було! Ви попитайте тих, що упустили його! Якщо навіть й пройшов кордон з моїм паспортом, то там не Петро Володимирович винуватий, а ті, хто його упустив", - вважає він.

Раніше адвокат Мельника Руслан Місюна переконував, що екс-ректор знаходиться в Україні та перебуває на лікуванні. Він заявив, що той виходив з ним на зв'язок.

18%, 2 голоси

36%, 4 голоси

45%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Мусора - активістка сама наштовхнулася на кулаки...

МВС: активістка сама наштовхнулася на руки міліціонера на ринку
У київській міліції заявляють, що міліціонер не бив на ринку "Шлях" дівчину за вимогу говорити українською, а вона сама наштовхнулася на його долоні.

Про це йдеться у повідомленні відділу зв’язків з громадськістю столичної міліції.

"Вчора згідно до вимог доручення "Про заходи попередження та припинення стихійної торгівлі" кілька працівників патрульно-постової служби міліції несли службу по вулиці Зодчих, в Святошинському районі столиці. В цей час на території, прилеглій до ринку "Шлях", група підприємців здійснювала торгівлю, не маючи жодних дозвільних документів, що є порушенням чинного законодавства", - сказано у повідомленні.

"Там же знаходилась представниця однієї з громадських організацій. Жінка підбурювала людей на несанкціоновану торгівлю та ігнорування законних вимог правоохоронців. Окрім цього вона викрикувала в бік співробітників міліції нецензурні слова", - стверджує міліція.

За даним міліціонерів, "під час роз’яснення торгуючим громадянам одним з правоохоронців вимог чинного законодавства, щодо заборони несанкціонованої торгівлі активістка стала поміж ним та натовпом, спиною до співробітника міліції та почала рухатися в його бік".

"Аби не зіткнутись з жінкою, правоохоронець виставив вперед долоні – доторкнувшись спиною до них, активістка почала голосно кричати, що її вдарив працівник міліції. Викликала швидку допомогу. Та зателефонувала до чергової частини Святошинського райуправління міліції", - сказано у повідомленні.

З місця події її було шпиталізовано до однієї з лікарень Святошинського району Києва.

"Після обстеження жінки лікарі констатували забій лівої половини грудної клітини, інших пошкоджень зафіксовано не було", - констатує при цьому міліція столиці.

Прес-служба відомства уточнює, що заявниця – уродженка Волинської області, 1984 року народження, "лише впродовж цього року активістка 4 рази затримувалась правоохоронцями за порушення встановленого порядку проведення мітингів та зборів".

Матеріали за зверненням активістки зареєстровані та передані до прокуратури для перевірки. За фактом завдання ушкоджень дівчині прокуратура Святошинського району розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу – перевищення влади або службових повноважень.

Коментуючи мітинг підприємців і представників громадської організації під Святошинським райуправлінням, міліція повідомляє, що 30 – а потім 100 громадян вимагали "видати їм" співробітника міліції, який "нібито вдарив жінку, для вчинення самосуду".

Як заявляє міліція, попри роз’яснення працівників МВС дехто з мітингувальників "з застосуванням фізичної сили намагались проникнути на територію райуправління", "пошкодили кілька секцій металевого паркану", а після того "застосували сльозогінний газ проти правоохоронців".

"В результаті конфлікту 11 співробітників Святошинського райуправління зазнали тілесних ушкоджень. Наразі їх шпиталізовано", - повідомляє київська міліція.

За фактами подій 12 липня проводиться подальша перевірка.

79%, 19 голосів

8%, 2 голоси

13%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ще один "чесний" мусор...

Співробітники Вишгородської міліції Київської області скаржаться на нахабність свого керівника.

Леонід Паланичко живе у найбільшому будинку на набережній і їздить на новенькому Lexus, повідомляється у сюжеті програми "Гроші".

Журналісти знайшли цей будинок і побачили, що будова вражає своїм багатством, як для керманича міліції.

Паланичко мешкає у трьохповерховому будинку на набережній. Будова огороджена високою огорожею.

Місцеві мешканці називають міліціонера злодієм, тому що чесним шляхом заробити гроші на такий великий маєток дуже важко. Але у родині Паланичка всі звинувачення спростовують. Родичка правоохоронця стверджує, що будинок був збудований батьками дружини вишгородського міліціонера.

Жінка також спростовує інформацію про дорогий Lexus.

При цьому журналістам не вдалось домовитися із Паланичком і про інтерв'ю. На роботі постійно знаходили причини, щоб міліціонер не зміг дати розгорнутий коментар своїх статків.

Програма "Гроші" звертається до усіх робітників бюджетної сфери: якщо ваші керівники живуть не на одну зарплату - звертайтесь за телефоном 044 493 11 93.

Раніше нардеп від КПУ і найбагатша жінка Верховної Ради Оксана Калетник показала свій маєток у Конча-Заспі. Вдома народна обраниця зустріла ТСН у шовковому халаті і балетках "Шанель".

148 холуїв москальських заслуговують кари...

Народні депутати намагалися дискредитувати свою націю і державу

Сегодня, Геннадій Москаль

Як відомо, 148 народних депутатів від Партії регіонів та КПУ звернулися до керівництва Сейму Польщі з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу. Історія подібних прецедентів не знає, щоб народні депутати, котрі отримали мандат від українського народу, намагалися дискредитувати свою націю й свою державу.
Дуже сумно й дивно, що серед підписантів є депутати від ПР із Чернівецької області з українськими прізвищами Семенюк та Федоряк. Якщо вони підписують різну маячню, то чому б їм не звернутися до польського Сейму з проханням вшанувати польське військо під керівництвом короля Яна-І, яке 516 років тому, 26 жовтня 1497 року у Козьминському лісі під Чернівцями було розгромлене молдавським господарем Стефаном-ІІІ? 
Видно, панове Семенюк та Федоряк забули, що є депутатами українського, а не польського вищого законодавчого органу. Утім, для Буковини була б невелика втрата, якби на наступних виборах вони балотувалися до польського сейму.

Ігор Жданов "Крок вперед - два назад"

Ігор Жданов
Крок вперед, два – назад

За один день інформаційні агенції облетіли новини спочатку про припинення слідчих дій у справі по звинуваченню Юлії Тимошенко у нібито вбивстві Євгена Щербаня, а через декілька годин – по їх поновленню.

Що ж стоїть за такими, на перший погляд, дивними та хаотичними діями Генеральної прокуратури та влади?

По-перше, це ще одне свідоцтво того, що чергова справа лідера "Батьківщини" має відверто замовний характер і замовляли її на самому "верху". Тому що, якщо б вона розглядалася у звичайному кримінально-процесуальному режимі, такі б "сенсації" із зупинення та поновлення слідчих дій в один день були б просто неможливими.

По-друге, це свідоцтво того, що Віктор Янукович не має чіткого бачення як вийти з глухого кута, куди загнала себе українська влада, розпочавши політичні репресії проти своїх опонентів, зокрема проти Юлії Тимошенко.

З одного боку, Віктор Янукович розуміє всі ризики занадто різкого зближення з Росією. Розуміє всі загрози особисто для себе – роль, у кращому випадку генерал-губернатора України, йому навряд чи сподобається. Тому і намагається демонструвати свою лояльність до Заходу, підкреслюючи пріоритетність курсу на європейську інтеграцію та необхідність підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

З іншого боку, страх перед лідером опозиції призводить до алогічних кроків українського президента. Помилуваний Юрій Луценко. Але поки що Віктор Янукович не зробив жодних реальних кроків ні по звільненню Юлії Тимошенко, ні по припиненню застосування вибіркового кримінального правосуддя. Ось і виходить: крок вперед, два кроки назад.

Розрахунок української влади на "втому" європейців чи американців від справи лідера опозиції не виправдався. Тиск не послабився, навпаки, чим ближче до часу "Ч", до часу остаточного визначення європейської перспективи України, тим більшу зацікавленість в українських справах виявляють як ЄС, так і США.

Фактично після рішення Європейського суду у справі про незаконний арешт Тимошенко, після заяв Єврокомісара Штефана Фюле та держсекретаря США Джона Керрі про необхідність звільнення Юлії Тимошенко у Віктора Януковича не залишилось іншого виходу як закрити абсурдну справу про нібито причетність лідера "Батьківщини" до вбивства Євгена Щербаня, загалом вирішити питання Юлії Тимошенко. І таким чином зробити серйозний крок на шляху до Асоціації з ЄС.

Тож призупинення слідства з процесуальних причин було чи не єдиним способом зберегти Віктору Федоровичу своє обличчя.

Але він цим шансом не скористався.