Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Ігор Жданов "Крок вперед - два назад"

Ігор Жданов
Крок вперед, два – назад

За один день інформаційні агенції облетіли новини спочатку про припинення слідчих дій у справі по звинуваченню Юлії Тимошенко у нібито вбивстві Євгена Щербаня, а через декілька годин – по їх поновленню.

Що ж стоїть за такими, на перший погляд, дивними та хаотичними діями Генеральної прокуратури та влади?

По-перше, це ще одне свідоцтво того, що чергова справа лідера "Батьківщини" має відверто замовний характер і замовляли її на самому "верху". Тому що, якщо б вона розглядалася у звичайному кримінально-процесуальному режимі, такі б "сенсації" із зупинення та поновлення слідчих дій в один день були б просто неможливими.

По-друге, це свідоцтво того, що Віктор Янукович не має чіткого бачення як вийти з глухого кута, куди загнала себе українська влада, розпочавши політичні репресії проти своїх опонентів, зокрема проти Юлії Тимошенко.

З одного боку, Віктор Янукович розуміє всі ризики занадто різкого зближення з Росією. Розуміє всі загрози особисто для себе – роль, у кращому випадку генерал-губернатора України, йому навряд чи сподобається. Тому і намагається демонструвати свою лояльність до Заходу, підкреслюючи пріоритетність курсу на європейську інтеграцію та необхідність підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

З іншого боку, страх перед лідером опозиції призводить до алогічних кроків українського президента. Помилуваний Юрій Луценко. Але поки що Віктор Янукович не зробив жодних реальних кроків ні по звільненню Юлії Тимошенко, ні по припиненню застосування вибіркового кримінального правосуддя. Ось і виходить: крок вперед, два кроки назад.

Розрахунок української влади на "втому" європейців чи американців від справи лідера опозиції не виправдався. Тиск не послабився, навпаки, чим ближче до часу "Ч", до часу остаточного визначення європейської перспективи України, тим більшу зацікавленість в українських справах виявляють як ЄС, так і США.

Фактично після рішення Європейського суду у справі про незаконний арешт Тимошенко, після заяв Єврокомісара Штефана Фюле та держсекретаря США Джона Керрі про необхідність звільнення Юлії Тимошенко у Віктора Януковича не залишилось іншого виходу як закрити абсурдну справу про нібито причетність лідера "Батьківщини" до вбивства Євгена Щербаня, загалом вирішити питання Юлії Тимошенко. І таким чином зробити серйозний крок на шляху до Асоціації з ЄС.

Тож призупинення слідства з процесуальних причин було чи не єдиним способом зберегти Віктору Федоровичу своє обличчя.

Але він цим шансом не скористався.
19

Коментарі

130.07.13, 21:28

Янук на роздоріжжі:"Налево пойдёшь - смерть найдёшь! Направо пойдёшь - потеряешь "коня"!" Нєзадача...

    Гість: lyo Dnepr

    230.07.13, 21:44

    януковича нужно выкуривать из Украины, как Каддафи

      331.07.13, 14:50

      як що ідіот, от таким і закінчується