Згущене молоко, рецепт приготування за 15 хвилин
- 13.12.18, 14:01
В мене є менший брат, який, як багато хто з чоловіків, є ще тим ведмедиком і страшенно любить солодке...
А з цього солодкого - згущене молоко на одній з перших позицій. Ой, скільки рецептів я перепробувала... Зазначу - це ж було ще в еру "до мультиварок" , тому модні зараз рецепти "всипати і поставити кипіти , це ж мультиварка, само увариться" - тоді навіть не існували. А морочитися півтори години над каструлькою в надії, що таки ДА - не пригорить - то вибачайте, не варіант .
А одного разу.. років чотири тому, коли малому на День народження подарували "нормальний телефон", з інтернетом )) він такий приходить і каже - о, я тут рецептик знайшов один, давай спробуємо!! Чесно скажу - не вірила вже ніяким рецептам, тим більш весь досвід підказував, що НІЧОГО схожого на справжню "згущонку" за 15 (ха-ха!) хвилин на плиті не звариш. Тому я й довірила пробувати Альошеньці самому, тим більш що він чудово готує )))
Коли він реально хвилин за 20-ть приніс пробувати - я була в шоці
Ось цей рецепт, при дотриманні нехитрої інструкції, звичайно - це єдине дійсно на смак як з дитинства згущене молоко...
Тому ось цей рецепт, для тих, хто любить "тут і зараз", за 15 хвилин, і готово, як я от . Дуже зручно коли гості, або тортик хочеш "пражський" домашній зробити.
В результаті вийде класична "банка згущонки" - 200 грамів.
Час приготування - мінімально 15 хвилин, якщо є всі інгрідієнти. Треба цукрову пудру, якої якщо немає - можна зі звисайного цукру подрібнити блендером, чи банально качалкою для тіста між двома листами пергаменту, оце той додатковий час, що може знадобитися.
Треба:
- стакан молока
- 5 столових ложок цукрової пудри (!)
Вилити в каструльку холодне молоко (можна свіже, чи кімнатної температури, без різниці) каструлька має бути десь трилітровою, широченькою, бо сильно кипітиме й пінитиметься. Просто туди відразу всипати пудру і поставити на сильний вогонь. Коли бурхливо закипить - зменшити вогонь на маленький, і весь час помішувати по дну каструльки, контролюючи пригорання. Кипіти буде десь хвилин 10 - зазвичай цього достатньо для хорошої консистенції, але якщо хочеться густіше - ще пару хвилин можна, але ризик пригорання збільшується. Не забуваємо - яе вихолоне буде густіше, ніж здається гарячим!
Ну, оце і все, власне. Хитрість тут одна - навіть не пробуйте робити з цукром-піском, а не пудрою - не вийде. І не беріть більше стакана молока - краще двічі по стакану приготувати, бо просто рука відпаде помішувати .
Ну і ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!
9
Коментарі
Гість: Ordinary
113.12.18, 14:45
А сало ти їси?
Адель*
213.12.18, 14:49
Класс, спасибки
Петровичч
313.12.18, 14:53
Вдвое подает тот, кто подает вовремя. Мои уже в глазки заглядывают с вопросом о выпечке на НГ.
Тут вот купить предлагают. Ну если пальмовое масло любят, тогда конечно.
disu
413.12.18, 15:00
класична банка - 400гр
за рецепт- базіба, заколочу якось
Міс Марпл
513.12.18, 15:14
Шкода, що немає рецепта в мультиварці
Каре
613.12.18, 15:24
до речі, щодо алкоголіків: колись вичитала, що тому хто полюбляє випити лишку, треба давати їсти мед, там є якісь речовини, які організм сприймає як заміщення алкоголю розповіла людям і знаю 2-х жінок, які давали чоловікам мед і їх чоловіки перестали пити
Каре
713.12.18, 16:06
ну це да, кожному своя таблєтка
Южный Соус
813.12.18, 16:09
ну,сматриииии... Не знаю,как Альоша...он рецепт не давал!
Анна-Марія
913.12.18, 16:15Відповідь на 6 від Каре
бо підшлункова відмовили? вірю. Мед продукт дуже небезпечний, їсти його багато не можна
Каре
1013.12.18, 16:19Відповідь на 9 від Анна-Марія
та ні, не відмовили підшлункові. просто у них притупилась і зменшилась тяга до спиртного