Поляки видобувають свій газ. Прямо на кордоні з Україною.

<!---->

І тільки у нас шось мало що виходить :(

<!--
-->

Компанія Orlen Upstream, яка є підрозділом польського нафтогазового концерну Orlen group, розпочала буріння першої свердловини на сланцевий газ у районі селища Сичин (Люблінське воєводство). Родовище розташоване на 50 км на схід від Любліна та за 30 км від українсько-польського кордону. Це не єдиний "прикордонний" з Україною проект по сланцевому газу - за 30 км від нього буріння веде нафтогазовий гігант ExxonMobil.

Компанія планує пробутти в цьому районі шість пошукових свердловин до 2013 року. Вартість цього перешого етапу становить 150 мільйонів доларів. Президент та гендиректор Orlen Upstream Вєслав Пругаг очікує, що вихід на задану глибину (3 тисячі м) буде за 30-40 днів. Після цього бурову установку буде переміщено на іншу перспективуділянку, за 50 км від Сичина.

За оцінками Пругара, перші результати досліджень по обох ділянках будуть отримані у першій половині наступного року. Тоді ж буде прийнято рішення про доцільність горизонтального буріння та гідророзриву - ключових складників технології видобутку сланцевого газу.

Таким чином, буквально за два-три роки наші сусіди-поляки будуть видобувати сланцевий газ - і не лише в балтійському регіоні, але й буквально по той бік кордону з нами. Ті ж сланцеві поклади Люблінського басейну, які зараз розбурює Orlen та ExxonMobil, і на які отримали концесію десятки інших компаній, продовжуються і на нашій території, і їх перспективність аж ніяк не менша. А крім Люблінського басейну, в Україні є ще й Дніпровсько-Донецький.

Однак на відміну від Польщі, яка за кілька років почне скорочувати свою залежність від імпортного газу, а в подальшій перспективі може вийти на повне самозабезпечення і навіть стати експортером, в Україні далі голослівних декларацій справа не пішла - і навряд чи піде.

Чому? Польський підхід до сланцевого газу включає кілька принципових моментів. Перше - поляки чітко визначилися, що роблять стратегічну ставку на сланцевий газ і вважають його видобуток одним з національних пріоритетів. Друге - Польща запровадила відкритий, прозорий і справедливий механізм надання концесій. Цей механізм, з одного боку, відкриває доступ до польських сланцевих покладів як потужним західним гравцям, так і власним компаніям, а з іншого, стимулює не просто володіння концесіями за принципом "щоб було", а реальні роботи з пошуку та видобутку газу.

Натомість в Україні, де внаслідок чергового загострення газових стосунків із Росією знову виникла загроза опинитися взимку без газу, влада почала частіше згадувати сланцевий газ. Однак мова йде не про видобуток і навіть не про підготовку до видобутку, а про примітивні страшилки для росіян - "от ми як видобудемо багато-багато сланцевого газу, отоді побачите".

Втім, росіян цим не налякаєш, і на переговорах з ними це не буде аргументом. Аргументом було б надання концесій тим же компаніям, які ведуть пошукові роботи на польській частині Люблінського басейну. І перша пошукова свердловина на сланцевий газ, пробурена на території Львівської чи Волинської області. Але чекати від нинішньої влади таких кроків не доводиться. На жаль.


Автор:
Інфопорн

За матеріалами: Тексти.орг.уа
 
А нашій владі - тільки б Газпром благадєнствавал...

Гофман не зніме "Чорного ворона", бо це "антиросійська і книжка"

Польський режисер Єжи Гофман сказав, що відмовився екранізувати роман Василя Шкляра "Чорний Ворон", оскільки девіз УПА був "Різати москалів, ляхів і жидів".

"Для мене "Чорний ворон" - книга націоналістична, саме що не антирадянська, а антиросійська! Це книга ксенофобська, а це шлях в нікуди", - заявив Гофман.

На питання про УПА польський режисер сказав, що до бійців УПА він ставиться двояко - і як до борців за визволення, і як до бандитів.

"З одного боку, вони дійсно були в лісах, створювали загони опору. І тут їх заслуги у звільненні Україні безсумнівні, - зазначив Гофман. - Але з іншого боку - вони вчинили криваву різанину польського населення на Волині. На що поляки, в місцях, де їх було більше, відповіли їм тим же. Цього не викреслити! І як довела історія, немає таких партизанів, які б після довгого перебування в лісах не перетворилися б у бандитів".

Українська ніч. Війна за історичну правду

На думку режисера, бійці УПА - "не тільки антипольські, вони - антиросійські, вони - антиєврейські!":

"Як там: "Різати москалів, ляхів і жидів". Якщо хочеш, щоб поважали тебе, твою націю, історію і традиції, ти повинен поважати і інші нації з їх історією! Не можна, щоб тебе поважав світ, якщо ти всіх навколо вважаєш ворогами! Ось чому "Чорний ворон" мені абсолютно нецікавий".

Що ж до свого нового фільму "Варшавська битва", Гофман зазначив, що він - антирадянський, але не антиросійський: "Там крім червоних вождів - Леніна, Троцького, Сталіна, є і нормальні білі козаки, і благородна російська жінка. Вони - позитивні герої".

Єжи Гофман прибув у Київ на фестиваль "Молодість", щоб представити свій новий фільм "Варшавська битва" - історичну мелодраму про похід Червоної армії на Польщу в 1920 році, зняту в технології 3D.

Минулого тижня польський режисер заявив, що відхилив пропозицію знімати "Чорного Ворона", оскільки книга йому "дуже не сподобалася".

Ви всі 3.14дараси, а я - Ліна Костенко

У березні 2011 року Василь Шкляр казав, що його "знайомі художники говорили з Єжи Гофманом, він дуже зацікавився, мене підганяє. Щоб я швидше дав, якщо не сценарій, то синопсис. І він готовий буде знімати".

У вересні повідомлялося, що Віктор Ющенко хоче залучити до екранізації "Чорного Ворона" голлівудського актора і режисера Мела Гібсона.

Нагадаємо, що оголошено збір коштів на екранізацію історичного бестселеру. Станом на травень 2011 року було зібрано близько 300 тисяч грн.

Шевченківську премію дали за боротьбу з ОКУПАЦІЙНИМ режимом

Роман "Чорний Ворон" розповідає про збройну боротьбу українців (повстанців Черкащини, Кіровоградщини і Київщини) проти більшовицької влади у 20-х роках ХХ століття - ще кілька років після того, як влада УНР емігрувала з України.
Автор: Інфопорн
За матеріалами: Історична Правда

Береш хабарі? Отримай медаль від Януковича

Ось так і розумієш, які кадри цінує Віктор Федорович. А й справді - чому б не нагородити медаллю за "значний особистий внесок" того, кого підозрюють в корупції? Хтось може зазначити, що вина мера поки не доведена, але якщо він під підозрою - чому б не почекати із "нагородою"?

Президент Віктор Янукович нагородив ювілейною медаллю мера Красноармійська Андрія Ляшенка, втягненого у корупційний скандал.

Ляшенко підозрюється в отриманні хабара, у зв’язку з чим 29 липня був арештований судом на 2 місяці.

Про факт нагородження повідомляється в Указі глави держави №822/2011 від 19 серпня 2011 року.

Згідно із записом, мер нагороджений ювілейною медаллю "20 років незалежності України".

Ляшенко удостоєний нагороди "за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний та культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю".


За матеріалами: ТСН

Газета "Сегодня" несе русскоязичне світло Західній Україні

Заголовок взято з Фейсбуку Отара Довженка. Далі подаємо мовою оригіналу газети "Сєгодня".

"Сегодня" приготовила подарокъ для Западной Украины - саму себя на русскомъ языке. Ко Дню Независимости Украины отпечатанъ специальный номеръ газеты "Сегодня", который будетъ распространяться во Львове 24 августа.

Этот подарокъ - первый выпускъ регионального издания "Западная Украина. Сегодня". С 1 сентября онъ будетъ выходить ежедневно на русскомъ языке.

В первомъ выпуске ри ключевые фигуры региона - мэръ Львова Андрей Садовый, губернаторъ Львовщины Михаилъ Цимбалюкъ и бывший глава УГКЦъ Любомиръ Гузаръ, одинъ из безусловныхъ моральныхъ авторитетовъ нации - призвали, судя по заголовку в газете, не роптать. Вот и не ропщите, пока "Сегодня" несетъ светъ Западной Украине. Это ведь подарокъ.


За матеріалами: Сегодня

Не тоне

  • 18.08.11, 09:33
Огляд новин за 17.08 Згідно з основоположним законом поведінки фекальних мас у рідкому середовищі, Сергій Леонідович Тигіпко – не тоне. Цей бравий рехварматор за своє довге політичне життя встиг стільки разів подолати шлях із грязі в князі і назад, що можна навіть збитися з ліку. За часів Кучми він керував Нацбанком – це щось на кшталт людини, яка стоїть на роздачі у громадській їдальні: ніби і при їжі увесь час, а все одно обслуга. Але подейкують, що Сірожина кандидатура всерйоз планувалася на роль єдиного кандидата на тих пріснопам’ятних президентських виборах 2004 року – а двічі судимий Янукович мав висуватися виключно для контрасту, щоб вдало відтіняти розумові здібності та обліко морале Тигіпка. Однак Ахмєтов, як основний спонсор, нібито вперто тягнув ковдру на себе, отож «маємо те, що маємо». Далі Сергій Леонідович надовго заліг на дно, його особистий рейтинг вимірювався десятими долями статистичної похибки. Як виявилося, ця партизанщина зіграла на користь Тигіпку. Він випірнув у момент, коли основні дійові особи українського політичного театру абсурду добряче остогидли глядачам. У той же час за відношенням до Сергія Леонідовича глядачі поділялися на 1. тих, хто не знав, 2. тих, хто забув, 3. тих, хто не забув, але пробачив, 4. тих, хто не забув і не пробачив. Останніх, як виявилося, було значно менше, ніж усіх інших, отож Тигіпко на президентських виборах несподівано відщипнув аж 13% голосів виборців. Просто якщо в кінотеатрі впродовж років почергово показують усього лише два фільми, хоч і грандіозно зняті, глядачу набридає, і він з радістю піде дивитися навіть дешеве третьосортне «мило» - аби лишень щось новеньке. Тигіпко ж виявився й справді дуже дешевим – його 13% обійшлися Януковичу усього лише у посаду віце-прем’єра. Більше того, з Сірожи зробили цапа-відбувайла, повісивши на нього почесний обов’язок впровадження усіх можливих рехворм, за красивим і прогресивним фасдом яких приховувалися лише кілька дотепних схем легального грабунку. Тому не дивно, що за півтора року Тигіпко розгубив увесь свій потенціал, і втратив навіть теоретичні шанси потрапити до парламенту самотужки. Зате, кажуть, заробив нехіло. Запитання: а навіщо тоді Партії регіонів оцей спрацьований матеріал? Навіщо об’єднуватися з партією, яка набере на виборах менше голосів, ніж має офіційно зареєстрованих членів? Тут є кілька резонів. По-перше, звісно, щоб не розпорошувати голосів. На відміну від усіляких там яценюків, політ-технологи «регіоналів» добре розуміють: чим менше «зальотних» гарцюватиме по їхньому електоральному полю – тим кращим буде результат. По-друге – щоб у випадку не такого вже й малоймовірного провалу ПР на виборах Тигіпко не злиняв випадково у опозицію. А по-третє – восени, за всіма ознаками, гряде черговий економічний ппць. І Сергій Леонідович згодиться на ще одну роль стрілочника. Бо він, як відомо, не тоне.

Автор: Володимир Йадороб

http://infocorn.org.ua/news/urn:news:3FDCB845

Думаю на часі поговорити про сірожу, який своїми рехвормами добиває Українуunsmile

Олег Тягнибок заявив про готовність взяти на поруку Тимошенко

  • 15.08.11, 16:48
Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок звернувся до судді Родіона Кірєєва із заявою про готовність взяти на особисту поруку Юлію Тимошенко. У заяві Олега Тягнибока йдеться: "Факт невмотивованого арешту став підтвердженням того, що це кримінальне переслідування мало вибірковий характер, було непрозорим та перетворилося на приклад використання правосуддя як засобу досягнення політичних цілей. Події, що відбулися у Печерському суді Києва 5 серпня 2011 року, є великим кроком назад у розбудові демократичних засад устрою нашої держави, складовою частиною політичного життя якої має бути чесна конкуренція влади та опозиції, які доповнюють та контролюють одне одного. Ми не хочемо, щоб в Україні було встановлено диктатуру. З урахуванням зазначеного та на підставі ст. 152 Кримінально-процесуального кодексу України звертаємося до Вас із цією заявою, якою інформуємо, що ми зобов'язуємося взяти Тимошенко Юлію Володимирівну на особисту поруку під час розгляду кримінальної справи № 49-3151. Поручаємось за її належну поведінку щодо явки за кожним викликом до суду і гарантуємо її присутність у суді за кожною вимогою. Враховуючи викладене, просимо Вас, пане суддя, змінити запобіжний захід із взяття під варту Тимошенко Юлії Володимирівни та передати Тимошенко Юлію Володимирівну на нашу особисту поруку.".

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

Голови Тернопільської, Франківської та Львівської облрад направили ПРЕЗиденту такі ж звернення.

Почему я равнодушно ел мороженое, когда конвой увозил Тимошенко

Александр Турчинов, соратник Юлии Владимировны, баптистский пастор и автор странноватой книги «Иллюзия страха», позволил себе обвинить в трусости, огромное количество киевлян, оказавшихся 5 августа 2011 на Хрещатике в районе Печерского суда. Вот дословная цитата из интервью господина Турчинова, опубликованное на «Украинской правде»:

«Я опишу такую картинку, и вы поймете в чем дело. В день ареста, когда началась драка во время попытки вывести Юлию Владимировну из здания суда, где-то пятьсот человек вот здесь дрались с «Беркутом». Но еще большее количество людей стояло на той стороне Хрещатика, ели мороженое и фотографировали! Возможно, кто-то из них сочувствовал нам. Но большинство оказалось неготовым к активным действиям, боялись и наблюдали: интересно, чем это закончится. Так, вот, друзья, не интересно! Это страшно!»

Так вот, Александр Валентинович, надеюсь, Вы не возражаете, если я отвечу Вам от имени тех, кто «стоял на той стороне Хрещатика, ел мороженое и боялся»?

Иллюзия правды

Во-первых, почему Вы решили, что мы боялись? Да, получить полицейской дубинкой по голове боится каждый, кроме откровенных идиотов. Но, почему-то же мы не боялись в 2004 году, а сейчас вдруг испугались… На дубинки и даже на пули можно пойти ради какой-то настоящей цели и против действительно больной ноющей несправедливости. В случае, с арестом Тимошенко действительно была несправедливость. И заключается она в том, что называется избирательностью правосудия – как вопрошал классик: «А судьи, кто?» Чем они лучше Тимошенко? И мы, простые киевляне, это прекрасно понимаем. Но Вы, наверное, удивитесь – для нас госпожа Тимошенко отнюдь не является олицетворением Украины или демократии.

Понимаете, Александр Валентинович, те «кто за народ», не ездят среди нищеты на «Мерседесах», «Лексусах» и «Порше». Те, «кто за народ», не охотятся на людей в кировоградских лесах, как славный представитель Блока Юлии Тимошенко, нардеп Лозинский…

И мы прекрасно, знаем – банковские счета, лимузины и роскошные имения, принадлежащие «оппозиционерам» - это не результат того, что они подняли с колен какое-то производство и внедрили новые технологии или сделали еще какой-то интеллектуальный прорыв как Билл Гейтс или Стив Джобс. Эти колоссальные деньги имеются у наших «демократов» потому… Ну, Вы лучше нас знаете, как сделали свои состояния миллионеры из БЮТ и других партий.

Понимаете, возмущенные крики про «избирательность правосудия», в представлении очень многих граждан Украины, выглядят как возмущение такого рода: «Почему судят этих воров и мошенников, а вот тех – не судят!» Нет, я не называю ни Тимошенко, ни ее соратников «ворами и коррупционерами» - сделать это может только суд, а я не судья и не прокурор. Но как полагаете, что думают простые граждане Украины хоть в Киеве, хоть в Конотопе о «газовой принцессе» и соратнице Павла Лазаренко? Что думают они о честности и порядочности ее окружения и о происхождении колоссальных «демократических» капиталов? Даже если «по закону» и все чисто (в силу «дырявости наших законов), то как быть если «по совести»?

Мы понимаем: нынешним оппозиционерам, совсем еще недавно сидевшим на финансовых потоках всей Украины – обидно. Очень обидно. Очень обидно и Шону Карру – а вдруг он теперь не сможет летать чартерными рейсами и покупать пиджаки из волчьей шкуры за 4000 фунтов стерлингов?

Но для нас, простых киевлян и "гостей столицы", ситуация выглядит как выбор – что лучше:

а) Посадить в тюрьму хоть кого-то из тех, при ком процветали коррупция и попирался закон
б) Не садить за решетку вообще никого, чтобы не было «избирательного правосудия»…

Как Вы думаете – что выберут простые киевляне?

Для народа все происходящее между БЮТ и регионалами – это схватка двух олигархических кланов за право паразитировать на теле нашей страны. Так почему в очередной раз когда "паны дерутся" у "холопов должны лбы трещать"? Интересно, лишь то, что многие «демократы»-толстосумы в самом деле внушили себе, что они борцы за счастье народа. Они так долго говорили про это, что и сами поверили.

Кроме того, жители столицы - это люди информированные и склерозом не страдающие. Мы помним, как Печерский суд превращался в «пещерный». Помним, например, как именно Печерский суд запретил критиковать Юлию Владимировну – совершенно дикий для любой демократической страны запрет, принятый судом с подачи соратников тогда еще могущественной Тимошенко. Мы помним, как БЮТ в 2009 году пытался поделить страну с Партией Регионов, переписав в абсолютно недемократическом ключе Конституцию Украины. Кончилась эта затея знаменитым видео, в котором Юлия Владимировна причитает: «Пропало все!». И то - лишь потому, что почуявший запах победы Янукович решил пойти ва-банк и не делиться такой лакомой добычей как Украина ни с кем. Мы помним…

Иллюзия силы

5 августа развеялась иллюзия про дееспособность БЮТ – даже в Киеве, где все рядом и можно мгновенно мобилизовать людей, БЮТ не смог никого выставить на защиту своего лидера. Никто не бросился спасать своего вождя и не было на Хрещатике никакой особой драки. Один сторонников БЮТ возмущенно подсчитывал через несколько дней: «В БЮТ даже сегодня есть примерно 100 депутатов Верховной Рады. У каждого из них – по 30 штатных и внештатных помощников. Это же огромная армия в 3100 человек, способная намертво заблокировать центр Киева. А к Печерскому суду не смогли собрать никого! Ни в день ареста, ни когда Тимошенко начали привозить в суд из СИЗО».

Даже со скидкой на то, что БЮТ был не готов именно в этот день – зрелище у Печерского суда получилось крайне жалким, для силы, которая позиционирует себя как мощная и дееспособная оппозиция. Тем более, повторимся, в Киеве легко мобилизовать своих сторонников – это же не свозить тысячи людей с дальних сел в аграрной области. Но это при условии, что такие сторонники у вас вообще есть. Или в том случае, когда правда действительно на вашей стороне…

Если суд над Тимошенко более-менее затянется, то ситуация будет такая же точно, как с Луценко. С каждым днем, людей возле Печерского суда будет собираться все меньше и меньше и в итоге не будет смысла держать толпы ОМОН-а возле киевского ЦУМ-а, так как встречать и провожать автозак с Юлией Владимировной будет небольшое количество штатных функционеров партии «Батькивщина» и дежурных бабушек, не пропускающих ни одного подобного мероприятия.

Если в 2004 и 2005 году киевляне несли на Майдан деньги и продукты, предоставляли «демократам» ночлег в своих квартирах, то теперь, если вы, так называемые оппозиционеры, попробуете перекрыть движение по Хрещатику (как это было 5 августа), то скорее всего сами киевляне набьют вам физиономии, а «Беркут» будет спасать вас от гнева раздраженных киевлян. Скажите, пожалуйста – кто виноват, что за эти годы так поменялись настроения простых украинцев?

Если не на нары, то хоть бы на Канары…

И вместо эпилога… Член одной из киевских молодежных организаций, рассказал мне в шутку про идею одной акции, навеянной арестом Тимошенко. Идея заключалась в том, чтобы принести в Лукьяновское СИЗО передачку для Юлии Владимировны – например, трехлитровую банку красной икры и прочих дорогущих деликатесов под примерно таким лозунгом: «Демократические ВИП-ы не должны страдать как простые смертные без роскоши, к которой они так привыкли». Акция не состоялась в силу этических и моральных соображений, но согласитесь: что-то в этом есть…

Когда я вижу как подопечные заросшего жиром регионала Калашникова скандируют: «Юлю – на нары!», а потом вижу БЮТовские транспаранты с призывом: «Зэка – на нары!», то в глубине души я уже согласен на такой лозунг: «Всех вас – на Канары!». Уезжайте туда и живите там хорошо, только чтобы мы вас больше никогда не видели. И Янукович, и Тимошенко, и Ющенко, и все остальные…

Тарас Ледорубов
Специально для «Агентства Стратегических Исследований»
Автор: sd.net.ua

Люди, БІДА! Прошу, не залиштесь байдужими(оновлено)

  • 11.08.11, 11:25

Свободівець Андрій Калахан потребує нашої допомоги!

Наш побратим, свободівець з Волині Андрій Калахан потребує допомоги! Днями лікарі поставили йому страшний діагноз – аденокарцинома правої легені. Це – рак легенів, злоякісна пухлина. Андрієві лише 23 роки. Він – життєрадісний і доброзичливий, завжди готовий прийти на допомогу. Кілька місяців юнака лікували від плевриту, провели дві операції. Однак днями медики встановили страшний діагноз, який згодом підтвердили у столичній лабораторії – аденокарцинома правої легені. Юнак потребує дуже дорогого лікування (у тому числі й за кордоном), а таких коштів у сім'ї Андрія Калахана немає. Тому родина просить усіх, кому не байдужа доля молодої людини, допомогти.

Вірний побратим, добрий друг, та просто хороша людина, як ми його звем Андрійко, важко занедужав, Боже, просто в голові не вкладається... Люди, розумію нинішню скруту, та попрошу, можливо у когось буде змога допомогти... Не залиштесь байдужими!

Отримувач коштів     АБ “Укргазбанк”.

рахунку отримувача                  2625821001255

Банк - отримувач                    АБ“Укргазбанк”, Київ, МФО                                      320478

Код ЄДРПО                    23697280

Призначення платежу: на лікування Андрія Калахана, КР26252110415001   Калахан Алла Василівна

Друзі, хто має змогу, це нові реквізити рахунку, не залиштесь байдужими... Наперед всім щиро вдячнийspasibo

http://www.svoboda.org.ua/dokumenty/inshi/023477/

Ще в одному місті на Донбасі замайорів прапор "Свободи"

  • 08.08.11, 13:01
7 серпня 2011 року вперше в Артемівську (Бахмуті) було піднято прапор "Свободи" і встановлено перший агітаційний намет.


У Бахмуті ще немає партійного осередку, тому на прохання артемівських прихильників ВО "Свобода" до міста приїхали з наметом, прапором і партійними газетами націоналісти із сусідньої Горлівки.


Член ВО "Свобода" у Бахмуті Микола Ціхно завчасно подав повідомлення до міськради, і, починаючи з 11-ї години, в самому центрі міста навпроти міськради, під пам'ятником Артему-Сергєєву почалася активна агітаційна робота.

З мешканцями міста націоналісти обговорювали проблеми пенсійної реформи, позицію ВО "Свободи" щодо продажу землі, багато дискусій точилось навколо арешту Тимошенко і політичних репресій влади проти опозиції. Підходило багато молоді.

Під час спілкування з бахмутцями свободівці вкотре переконалися: регіонали довели свій "базовий" регіон до того, що народ цілком серйозно готовий вже братися за вила.

Загалом участь в акції взяли семеро артемівських прихильників ВО "Свобода" і троє горлівських партійців. За два часи роботи агітаційного намету було роздано 3,5 тисячі примірників свободівської преси.

"Акція пройшла чудово і, сподіваюся, всі були задоволені. Агітнамет залишився в Бахмуті, хлопці обіцяли встановлювати його регулярно. Отож правий був Юрій Михальчишин - "Свобода" впевнено крокує Донбасом!", - підсумував голова Горлівської міської організації ВО "Свобода" Ігор Славгородський.

Прес-служба Донецької обласної організації ВО "Свобода"

Людей знов обіцяють вести на Майдан. А вони підуть?

  • 04.08.11, 15:14
Майдан як сучасний міф України. Тепер кожен політик ним погрожує іншим.

«Ми виведемо людей на Майдан на захист Юлії ТИМОШЕНКО», - заявляє народний депутат України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Наталія КОРОЛЕВСЬКА.

У переданій УНІАН заяві вона зазначає, що «вся країна і весь світ уважно і напружено спостерігає за судом над Ю.ТИМОШЕНКО. І ми вже бачимо спроби влади перетворити цей процес на судилище, а не на справедливий суд. Лідера нашої партії хочуть позбавити законного права на захист, заарештувавши її до винесення рішення судом. Якщо прокуратура знову вимагатиме, а суддя задовольнить її вимогу про арешт Ю.ТИМОШЕНКО на цій стадії судового процесу, то суд не дасть можливість лідеру «Батьківщини» захистити свої права, довести свою невинність і засвідчить свою ангажованість».

«Я попереджаю владу, що якщо ви посмієте заарештувати нашого лідера зараз, позбавивши її законного права особисто захищати своє чесне ім`я в суді, то наша партія буде виводити людей на Майдан», - йдеться в заяві Н.КОРОЛЕВСЬКОЇ.

Депутат нагадує владі, що відмова будь-якому громадянинові України в справедливому захисті своїх прав і свобод є грубим порушенням прав людини, що викличе негативну реакцію в європейському співтоваристві і загальмує інтеграцію нашої країни до Європи. Цим влада покаже своє небажання повернути Україну в європейську сім`ю.

«Я закликаю прихильників усіх опозиційних партій підтримати нас і захистити європейський вибір нашої країни. Тільки за останній рік я відвідала десятки міст і сіл нашої країни і скрізь я чую один і той же питання: коли наша влада стане цивілізованою. І багато людей готові вийти на вулицю і підтримати нас», - говорить Н.КОРОЛЕВСЬКА.

Вона також попереджує владу, що не треба сподіватися «на уявні розколи в наших рядах». «Я заявляю, що партія «Батьківщина» єдина, лідер «Батьківщини» - Ю.ТИМОШЕНКО, і ми не дозволимо владі призначати нам лідерів ззовні», - наголосила Н.КОРОЛЕВСЬКА.
Автор: Інфопорн
За матеріалами: Уніан