Регіонали віддали 1 млн бюджетних коштів регіоналам

Ловкость рук - і нікакого мошеннічєства. На честь святкування того, що ми християни, регіонали віддають гроші регіоналам. Платять - платники податків, звісно.


1 млн грн, виділений з бюджету КДМА на святкування Дня Хрещення Русі, освоїла організація, пов’язана з Партією Регіонів.

Як повідомляє "Вісник державних закупівель", тендер на організацію і проведення програми виграла міжнародна громадська організація "День Хрещення Русі".

До складу членів правління організації входить народний депутат від Партії регіонів Василь Горбаль, що також є главою опікунської ради громадської організації. Крім нього Партію регіонів у міжнародній організації "День Хрещення Русі" представляє глава фракції Партії регіонів у Київській міськраді Олексій Омельяненко.

Святкові заходи пройшли 28 липня. У Києві на Співочому полі хедлайнером музичного шоу стала російська співачка Олена Ваєнга. Також у концерті взяли участь хор київської духовної академії та семінарії, групи С.К.А.Й. і "Джанго".
Автор: Інфопорн
За матеріалами: Украньюс

Магія правосуддя: Ландик зник із СІЗО

Може незабаром виявиться, що Ландика взагалі не існувало, що він лише ілюзія, яку ЗМІ перетворили на реальність? Одним словом - всі розводять руками - ну нема того Ландика, що ви від нас хочете. Хтось кудись його забрав.

Депутата Луганської міськради Романа Ландика наразі немає в СІЗО міста Краснодар (РФ), де він мав перебувати після затримання російськими правоохоронцями. Про це повідомило видання НБН з посиланням на джерело в слідчому ізоляторі Краснодару.

"Нещодавно приїжджали ваші - зокрема і правоохоронці - і забрали його", - повідомило джерело.

Раніше заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін заявив, що Роман Ландик, затриманий у Краснодарському краї, перебуватиме під вартою до прийняття Генпрокуратурою Росії рішення про його екстрадицію в Україну.

Відсутність Романа Ландика в Краснодарському СІЗО підтвердив і начальник відділу інформації та громадських зв’язків ГУ МВС Росії по Краснодарському краю полковник внутрішньої служби Ігор Желябін.

"Я бачив начальника спецустанови і запитував його про вашого депутата Ландика. Дійсно, начебто як його в нас немає", - повідомив Желябін.

Нагадаємо, 7 липня прокуратура Луганської області порушила стосовно Ландика кримінальну справу за жорстоке побиття дівчини у луганському ресторані "Баккара".
За матеріалами: ТСН

У Чернівцях бютівці – не проти суду над Тимошенко

  • 02.08.11, 09:15
Під час роботи 10-ї сесії Чернівецької міської ради VI скликання низка народних обранців вирішили зняти з порядку денного питання "Про направлення звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо відставки міністра МВС України Анатолія Могильова", яке ініціювали депутати-свободівці. Сенсації не сталося. Представники Партії регіонів та їхні сателіти – фракції "Нашої України" й БЮТу – традиційно провалили голосування.

Несподіванкою стала пропозиція одного з депутатів міськради розширити звернення щодо відставки міністра МВС засудженням "судилищ", які нині чинять над Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком. Після менш ніж хвилинного жвавого обговорення цієї пропозиції депутати від Партії регіонів, БЮТ та "Нашої України" відмовилися не лише спрямувати відповідне звернення про відставку Могильова, але й висловити своє ставлення щодо нині підсудних лідерки БЮТ Ю. Тимошенко та колишнього партнера "НУ" Ю. Луценка.

"Складається враження, що чернівецькі депутати від БЮТу та "Нашої України" ладні підтримувати будь-яку позицію влади та Партії регіонів. Мені не зрозуміти їх логіку. Вчора вони зрадили своїх виборців, ставши "філією" Партії регіонів, сьогодні вони – не проти суду над лідером їхньої політичної сили та колишнім побратимом. Що вони можуть вчинити завтра – навіть уявити неприємно", – так прокоментувала позицію БЮТ та "Нашої України" керівник фракції ВО "Свобода" у Чернівецькій міській раді Мар'яна Кривич.

Текст звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо відставки міністра МВС України Анатолія Могильова:


Звернення депутатів Чернівецької міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України

"9 травня у Львові відбулася цинічна провокація. Чинна влада відверто показала, що працює за кремлівським сценарієм, написаним ФСБ Росії. Вона працює на загострення суспільних протиріч та на розкол України.

Більшість у Верховній Раді України, зокрема, фракції олігархів та комуністів, виступили підбурювачами силового конфлікту, ухваливши закон про "червоний прапор". Саме ця влада організувала прибуття до Львова антиукраїнських радикалів. Саме ця влада охороняла вчинення ними екстремістських дій, всупереч рішенню Львівського адміністративного окружного суду, а також положень Конституції України. Саме чинна влада не пустила ветеранів ушанувати своїх полеглих побратимів. Саме вона організувала побиття жінок, дітей, представників органів місцевого самоврядування.

Усе це дійство 9 травня творилося не заради вшанування ветеранів, а виключно задля формування телевізійної "картинки" для підконтрольних Кремлю телеканалів, задля формування спотвореного образу України.

Сценарій провокації був відомий заздалегідь. Львівська громадськість, інтелігенція, політики, депутати Львівської обласної ради неодноразово зверталися до влади і попереджали про можливі трагічні наслідки.

Влада мала достатньо повноважень не лише попередити та зупинити злочин, але й не очолити його. Проте цим шабашем чинна влада прагнула відволікти увагу суспільства від нездатності розв'язувати соціально-економічні проблеми. Недолугі "господарники" і "реформатори" спричинилися до однаково тяжкого життя львів'янина і донеччанина, чернівчанина і дніпропетровця, мешканця Волині і Слобожанщини. Ріст цін на харчі, зростання комунальних тарифів, мізерні пенсії та зарплати, тотальна корупція, відсутність робочих місць – ось справжнє обличчя влади. А проект пенсійної реформи народ давно охрестив "пенсією на цвинтарях". Дрібні підприємці поставлені на межу виживання, а плани щодо земельного ринку можуть перетворити нас на країну без землі. У той час, коли кожен четвертий українець перебуває за межею бідності, а державний борг зростає, олігархи розкрадають бюджет і багаторазово збільшують свої статки.

Львів не випадково обрали для провокації. Місто Львів – не лише науковий, історико-культурний, туристичний центр, а й місто європейських цінностей. Тут вільно співіснують різні релігії та конфесії, тут відбувається діалог культур. Тут спілкуються не лише українською, а й багатьма іншими європейськими мовами. Поруч з українцями тут віддавна проживають інші народи. Про це свідчать навіть назви вулиць: Вірменська, Староєврейська, Сербська. Окрім того, останнім часом до Львова постійно збільшується потік туристів з інших міст України та з-за кордону, яких приваблює європейське обличчя міста.

Мета провокації, вчиненої 9 травня, очевидна – показати Львів у викривленому світлі, накинути Україні дух "совка", посіяти розбрат і ненависть, розколоти Україну, втягнути її в орбіту так званого "Русскава міра". За цією провокацією ховається конфлікт світоглядів, конфлікт цінностей. За цією провокацією проглядається злобний оскал на європейський вибір України.

Цинізм закордонних і доморощених провокаторів не знає меж. На могилах солдатів, які поклали життя у боротьбі з гітлеризмом, екстремісти з "Родіни", "Русского Єдінства", КПУ і ПР влаштували блюзнірський політичний піар. На солдатських могилах повинні бути не червоні прапори, а квіти вдячності і має лунати молитва пам'яті. Особливо в Україні, яка всіяна могилами тих, хто боровся проти тоталітарних режимів Гітлера і Сталіна.

Події 9 травня – лише черговий епізод чужого сценарію. Влада весь час його виконує, роздмухуючи полум'я ворожнечі. Це і політика у мовній та релігійній сферах, і спроби переписати історію, і русифікаторські потуги міністра Табачника, і Харківські угоди. Вони забувають: хто сіє вітер – пожне бурю. Влада, яка розколює власне суспільство, нехтує Конституцією, розписується у власній слабкості та неспроможності.

Чернівецька міська рада висловлює рішучий протест у зв'язку з перетворенням правоохоронних органів у знаряддя режиму для розправи над політичними опонентами, економічними конкурентами, а – головне – будь-яким громадянином України, який стає на захист своїх національних та соціальних прав.

Понад рік президентської влади Віктора Януковича засвідчили, що для свого утвердження режим застосовуватиме будь-які засоби, зокрема, і незаконні. Перетворення міліції під керівництвом Анатолія Могильова на каральний орган режиму – чи не головний із цих засобів, про що свідчить безліч фактів.

Знаковою у цьому розумінні стала провокаційна поведінка міліції під час ратифікації зрадницьких Харківських угод, коли проти громадян, які в законний спосіб протестували проти здачі національного суверенітету, МВС застосувало спецзасоби – кийки і сльозогінний газ. Уже тоді режим за допомогою міліції намагався розправитися з політичними опонентами: було порушено кримінальну справу, слідчі допитали сотні українських патріотів у всій Україні. Прикриваючись боротьбою з корупцією, влада ініціює масове притягнення до кримінальної відповідальності учасників акцій протесту проти її українофобських дій, зокрема, організаторів акцій протестів підприємців.

Правоохоронні органи здійснили показові репресії стосовно українських патріотів, які протестували проти реставрації сталінізму та незаконного встановлення погруддя совєцькому диктаторові Сталіну в Запоріжжі. Політичний характер мало й утримання в СІЗО 20-річної студентки Ганни Сінькової за ненасильницьку мистецьку акцію, якою вона протестувала проти фарисейства режиму щодо ветеранів війни.

Ще одним прикладом міліцейського свавілля стали вбивства у відділках міліції, найбільш резонансне з них – загибель київського студента Ігоря Індила у Шевченківському райуправлінні МВС міста Києва 18 травня 2010 року. Майже за рік, у квітні 2011 року, суд скерував кримінальну справу на додаткове розслідування. Рятуючи сумнівну "честь мундира", міліція ретельно перешкоджає розслідуванню цієї та інших подібних справ.

Свідченням перетворення правоохоронних органів у знаряддя політичних репресій стали розправи над політичними опонентами. Приклад – цинічне і брутальне поводження з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, до якого, всупереч Конституції України, не допускали родичів, адвокатів і лікарів. Примусове годування, до якого вдалася адміністрація СІЗО після того, як Юрій Луценко оголосив голодування, фактично, є тортурами, використання котрих заборонено Конституцією. Це все роблять з людиною, не засудженою жодним судом.

Події у Львові 9 травня 2011 року засвідчили: заради політичних цілей міліцейське начальство може і, головне, буде нехтувати Конституцією і законами України, топтати рішення судів та брутально принижувати громаду, а до тих, хто цьому протистоятиме, безжально застосовуватимуть спецзасоби.

Враховуючи викладене, Чернівецька міська рада як вищий представницький орган та законний виразник інтересів територіальних громад міста, вимагає припинити політичні репресії та відправити у відставку міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова – як відповідального за міліцейське свавілля в Україні".
Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода"

Невтручання:піп (МП) заступився за фігуранта кримінальної справи

  • 28.07.11, 14:48
Як відомо, церква у нас зовсім-зовсім, абсолютно-абсолютно відокремлена від держави. І нічого, що при Януковичу Кірілл понаїхав сюди ледь не на постійній основі, а попи встручаються в кримінальні справи. Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел просить Президента Віктора Януковича сприяти об’єктивному розгляду кримінальної справи, порушеної проти начальника Одеського морського торговельного порту Миколи Павлюка. Про це сказано у зверненні Агафангела до Президента. "Прошу Вашого сприяння в об’єктивному розгляді й передачі судової справи в Одеську область", - сказано в ньому. У зверненні Агафангел зазначає, що, будучи церковнослужителем, не вправі судити про обґрунтованість підозр до Павлюка, однак вважає своїм обов’язком просити особистого втручання в ситуацію Януковича. "Своїм багаторічним служінням на посту начальника Одеського порту Микола Пантелеймонович проявив себе як неабияких здібностей керівник, зробив для збереження і збільшення підприємства й морської галузі України більше, ніж хто-небудь", - сказано у зверненні. У ньому також перераховуються заслуги Павлюка: участь у відродженні Спасо-Преображенського кафедрального собору й Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря в Одесі, інших церков, а також шефство порту над дитячими будинками й притулками для старих, допомога інвалідам, ветеранам війни й праці. Раніше прокуратура Одеської області порушила справу за фактом незаконної здачі в оренду будівлі готелю "Одеса", розташованої біля Одеського морського вокзалу. Пізніше Генеральна прокуратура передала справу в прокуратуру Криму, де її було перекваліфіковано й порушено вже проти Павлюка. 22 липня співробітники прокуратури Криму затримали в Києві Павлюка, пізніше його помістили у слідчий ізолятор у Сімферополі. 25 липня суд звільнив Павлюка під заставу, але незабаром він був госпіталізований в Одесі зв’язку з різким погіршенням здоров’я.

Зі слів його адвоката Сергія Ємця, 29 липня Павлюк має з’явитися до слідчого прокуратури Криму й у Центральний райсуд Сімферополя, при цьому в цей день суд може заарештувати його підзахисного.\

http://infocorn.org.ua/news/urn:news:27E5FC50

В білому і з косою

Огляд новин за 19.07 Іноді мені здається, що Юля Володимирівна Тимошенко має усіх нас за недоумкуватих кретинів. Якщо бути точним, то не усіх нас, а лише тих, хто готовий їй вірити. І хоча соціологічні дослідження показують, що таких стає дедалі менше, все ж лінія поведінки ЮВТ досить красномовна. Заради справедливості мушу ще раз сказати, що вважаю абсолютно дебільними ті звинувачення Тимошенко, які нинішня влада намагається нині довести у суді. У справах відсутній мотив матеріальної особистої вигоди Юлі, а за таких умов довести щось путнє без грубого і усім очевидного шахраювання – просто не видається за можливе. Тому за будь-якого фіналу цього дійства Юля виглядатиме д’Артаньяном, а Янукович і його суди – гондурасами. Ще більш дебільним я вважаю спосіб, у який цей суд триває. Усе, починаючи з недосвідченого, безхарактерного, але відверто заангажованого судді і закінчуючи мікроскопічним приміщенням, у якому відбуваються слухання – усе свідчить про бездарність організаторів і тупість виконавців. Попри все, Юліна поведінка у суді – це щось десь приблизно таке ж дебільне, як і суд над нею. Як на мене, досить було б безжального сарказму і полум’яних промов, щоб досягти того самого ефекту, але з меншою кількістю негативної віддачі. Юля чомусь думає, що, відмовляючись вставати, вона демонструє усім свою сміливість та незламність. Фіг там. Насправді вона демонструє, що не має ані найменшого сентименту до суду як конституційно затвердженого правового інституту. Бо якщо відкинути емоції і промови на телекамери – Юля ходить не на суд Кірєєва, а на суд України. А те, що керує судом у цьому конкретному випадку Родіончєг, ще не дає Тимошенко морального права демонструвати зневагу до судової установи в цілому. З іншого боку, чи багато українців можуть собі дозволити вести себе на суді так, як це робить Юля? Думаю, що зовсім мало, мізерно мало. Тому що це тільки Юлі за таке нахабство нічого не буде, а іншим зась. Отож своєю відмовою встати перед суддею, як це зобов’язані робити мільйони простих українців, Юля демонструє зневагу перш за все до цих мільйонів, а не до Кірєєва. А ще дуже красномовним є те, що Юля свідомо не бере собі нормального професійного адвоката, обходячись всіляким навколо політичним мотлохом. І справа навіть не в сумі гонорару – думаю, багато хто з спеціалістів був би готовий захищати Тимошенко безкоштовно, заради професійної гідності, репутації або просто світоглядного резонансу. Справа у тому, що для Юлі її суд – це не суд, а телевистава з нею у головній ролі, і не так важливо, хто зі статистів гратиме другорядну роль адвоката у цій постановці. Думаю, її влаштував би навіть випадковий перехожий, аби лишень не заважав цьому прекрасному шоу. Ще один цікавий момент: захист Тимошенко не вважає за доцільне викликати до суду Путіна та Міллера. Хоча її інтерес тут чітко простежується: якщо викликати Путіна до українського суду, то він буде довго сміятися, а тоді делікатно пошле Україну у пішу еротичну подорож. А між тим – час ітиме. Зараз вже очевидно, що Тимошенко намагатиметься з шумом і помпою затягнути розгляд справи до парламентських виборів і отримання недоторканості, а влада з Кірєєвим на вістрі і Януковичем за спиною – дати Юлі строк до старту парламентської кампанії, а ще краще у її розпал. То чому ж Юля не хоче бачити Путіна і Міллера у суді? При цьому вона планує закликати у якості свідка навіть омбудсмена Ніну Карпачову – давню куч містку, вірну псяку будь-якої, а тим більш нинішньої, влади. Який стосунок має Карпачова до газових угод – ніхто об’яснить не може (с), але її викликають. А зате Путіна – ні. Пояснення може бути лише одне: Юля боїться, що Путін хоч і не приїде, але розповість щось таке, від чого Юлі стане геть зле. Наприклад, уточнить деталі пропозиції Тимошенко обміняти газ на флот, про яку Владімір Владіміровіч уже якось заїкався перед журналістами. Та і взагалі – а раптом таки приїде? Чим чорт не жартує…

Автор: Володимир Йадороб

http://infocorn.org.ua/news/urn:news:2AF5DDD5

Досить гарно викладено, як вам думка?

Партію регіонів спалили на джинсі. СКАНИ


Партія регіонів, яка голосно заявляє про замовні матеріали в пресі, виявилася активним пропагандистом таких методів роботи. На використанні методів прихованої реклами та "заказух" були спіймані впливові регіонали Андрій Клюєв та Юрій Іванющенко (Юра Єнакієвський).

Про це пише Сергій Щербина в статті на Українській правді.

Наприклад, один величезний та нудний текст Клюєва з’явився водночас у багатьох ЗМІ.

Овіяний міфами та легендами, депутат-регіонал Юрій Іванющенко донедавна волів залишатися у тіні. Одіозний депутат, більш відомий як "Юра Єнакіївський", дав лише одне інтерв’ю.

Останнім часом люди Іванющенка всіма силами намагаються "відбілити" репутацію цієї людини, яка уже десять років перебуває у чорному списку Держдепартаменту США.

При чому, схоже, депутат не гребує замовними публікаціями для створення свого позитивного іміджу.

Добрый день, уважаемая редакция!

Сегодня в СМИ опубликованы материалы по Иванющенко Ю.В. и "Азовмашу".

Ниже ссылки:

http://economics.lb.ua/trades/2011/06/24/102953_Zachem_Ivanyushchenko_Azovmash_.html

http://obozrevatel.com/politics/zachem-ivanyuschenko-azovmash.htm

Если есть вопросы к причастности Иванющенко Ю.В. к "Азовмашу", можете направлять Ваши комментарии.

С уважением, Наталья Шевченко, помощник по связям с общественностью народного депутата Украины Ю.В. Иванющенко.

Все це викликало підозри у замовному характері публікації.

"Українська правда" вирішила звернутися за коментарем до шеф-редактора "Обозревателя" Михайла Подоляка та LB Соні Кошкіної.

Найдивовижнішим виявилося те, що вони... не посоромилися офіційно заявити, що стаття про Іванющенка є звичайним іміджевим матеріалом.

- Насправді статтю розміщено, скажімо так, на комерційних умовах, - сказала Кошкіна.

А на репліку, що матеріал про Юру Єнакіївського не містить рекламної плашки або будь-якої іншої підказки читачу, що це - піар-стаття, Кошкіна відповіла: "Він плашки не містить, тому що замовник на цьому не наполягав".

Шеф-редактор "Обозревателя" Михайло Подоляк розповів щось схоже. Він зазначив, що стаття про Іванющенка була "позитивним інформаційним повідомленням піар-характеру", яке вони опублікували на "фінансових умовах" через рекламний відділ.

За матеріалами: Українська Правда

Уведомление об удалении материала

  • 01.07.11, 15:02
Добрый день, Ваша заметка в дневнике ""Нє покупайтє бандєровскіє товари!", ібо доколє?" была удалена за нарушение пользовательского соглашения http://help.i.ua/agreement/ п.3.7 Ваш рейтинг на портале также был уменьшен. Спасибо за понимание. -- С уважением,

служба поддержки I.UA

Це вже стає не смішноbeat

Литва забере в "Газпрому" трубу

  • 01.07.11, 10:01
Визнає рішення про продажу - помилкою. Ну що ж, щиро бажаємо Литві удачі, бо такі помилки можуть дорого коштувати.

Депутати литовського парламенту схвалили законопроект, що забороняє постачальникам газу володіти газотранспортною системою країни.

Якщо президент країни підпише законопроект, "Газпрому", який володіє 37,1% литовської газової компанії Lietuvos Dujos, доведеться найближчими роками відмовитися від володіння газогонами в Литві.

Прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс визнав продаж газогонів помилкою. "Це важливий крок до незалежності... Продаж газогонів вісім років тому був великою помилкою", - зазначив він.

Нині "Газпром" є єдиним постачальником газу в Литву. Акціонерами Lietuvos Dujos, окрім російського монополіста, є уряд Литви (17,7% акцій) та E.ON Ruhrgas International (38,9%).

Нагадаємо, в 2009 році Євросоюз домовився про лібералізацію енергетичних ринків, зобов’язавши у рамках так званого третього енергопакету ЄС газові компанії відокремити виробництво від розподільних мереж. Проте, третій енергопакет не зобов’язує країну проводити розділення доти, поки вона отримує газ тільки з одного джерела.

У квітні міністерство енергетики Литви оголосило конкурс на залучення адвокатів, які надаватимуть юридичні послуги в можливій суперечці з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражному суді.
За матеріалами: ТСН

Рейтинг путінського уряду сягнув історичного мінімуму

Той факт, що рейтинг Путіна вищий, ніж рейтинг його уряду, трохи бентежить. Очевидно, що російські громадяни вірять у казочку про доброго царя і поганих боярів.

Число незадоволених росіян кабінетом міністрів Володимира Путіна вперше перевалило за половину населення, хоча рейтинг самого прем’єра і лідера "Єдиної Росії" залишився на рівні 69 відсотків. Такі результати опитування, проведеного центром ім. Юрія Левади.

За даними соціологів, у червні рейтинг уряду впав до 46 відсотків, а число тих, хто не схвалює дії кабінету Путіна, досягла 52 відсотків.

У 2008 році діяльність уряду Путіна схвалювали 60% росіян. Восени минулого року рейтинг був стабільно вище 50%.

Розчарування громадян у владному тандемі і партії влади вперше було зафіксовано в січні, коли їхні рейтинги синхронно опустилися відразу на кілька відсотків, хоча і залишилися вищими за п’ятдесятивідсоткову планку.

Соціологи пояснювали зниження популярності влади із затяжним виходом Росії з економічної кризи і відсутністю у громадян надій на краще життя.

Рейтинги тандему досягли історичних мінімумів в березні, потім піднялися, але в червні повернулися на найнижчі за час спостереження рівні. Число тих, кому подобається робота президента Дмитра Медведєва, склало 66 відсотків, а кількість задоволених Путіним залишилося на рівні 69%.

Нагадаємо, що вперше рейтинги Путіна і Медведєва зрівнялися в травні цього року. У квітні понад третина росіян підтримували висунення і Володимира Путіна, і Дмитра Медведєва на президентських виборах 2012 року.
За матеріалами: ТСН

І знову про viktor67

Діяльність співтовариства викликає на разі два питання:

1. Чому відвідувачі співтов-ва не можуть обрати модера шляхом відкритого голосування 2. Чому, коли таке голосування почало проводитись, воно було видалено, а організатора було виключено з лав співтов-ва. Хто це зробив і чому.

Про viktor67. Я не є прихильником БЮТБ, тому не вписуйте мене в їх ряди за відстояння viktor67. Я згідний з тим, що співтовариство не є філією "групи паддєржкі Тімашенка". Та справедливо буде згадати ситуацію з юзером ТАСС. З моєї точки зору viktor67 тут правий на 100%. ЧОМУ його позиція щодо вищезгаданого українофоба була розкритикована, а він сам виключений зі співтовариства?

Дякую за розуміння, Rama 88.