хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Гофман не зніме "Чорного ворона", бо це "антиросійська і книжка"

Польський режисер Єжи Гофман сказав, що відмовився екранізувати роман Василя Шкляра "Чорний Ворон", оскільки девіз УПА був "Різати москалів, ляхів і жидів".

"Для мене "Чорний ворон" - книга націоналістична, саме що не антирадянська, а антиросійська! Це книга ксенофобська, а це шлях в нікуди", - заявив Гофман.

На питання про УПА польський режисер сказав, що до бійців УПА він ставиться двояко - і як до борців за визволення, і як до бандитів.

"З одного боку, вони дійсно були в лісах, створювали загони опору. І тут їх заслуги у звільненні Україні безсумнівні, - зазначив Гофман. - Але з іншого боку - вони вчинили криваву різанину польського населення на Волині. На що поляки, в місцях, де їх було більше, відповіли їм тим же. Цього не викреслити! І як довела історія, немає таких партизанів, які б після довгого перебування в лісах не перетворилися б у бандитів".

Українська ніч. Війна за історичну правду

На думку режисера, бійці УПА - "не тільки антипольські, вони - антиросійські, вони - антиєврейські!":

"Як там: "Різати москалів, ляхів і жидів". Якщо хочеш, щоб поважали тебе, твою націю, історію і традиції, ти повинен поважати і інші нації з їх історією! Не можна, щоб тебе поважав світ, якщо ти всіх навколо вважаєш ворогами! Ось чому "Чорний ворон" мені абсолютно нецікавий".

Що ж до свого нового фільму "Варшавська битва", Гофман зазначив, що він - антирадянський, але не антиросійський: "Там крім червоних вождів - Леніна, Троцького, Сталіна, є і нормальні білі козаки, і благородна російська жінка. Вони - позитивні герої".

Єжи Гофман прибув у Київ на фестиваль "Молодість", щоб представити свій новий фільм "Варшавська битва" - історичну мелодраму про похід Червоної армії на Польщу в 1920 році, зняту в технології 3D.

Минулого тижня польський режисер заявив, що відхилив пропозицію знімати "Чорного Ворона", оскільки книга йому "дуже не сподобалася".

Ви всі 3.14дараси, а я - Ліна Костенко

У березні 2011 року Василь Шкляр казав, що його "знайомі художники говорили з Єжи Гофманом, він дуже зацікавився, мене підганяє. Щоб я швидше дав, якщо не сценарій, то синопсис. І він готовий буде знімати".

У вересні повідомлялося, що Віктор Ющенко хоче залучити до екранізації "Чорного Ворона" голлівудського актора і режисера Мела Гібсона.

Нагадаємо, що оголошено збір коштів на екранізацію історичного бестселеру. Станом на травень 2011 року було зібрано близько 300 тисяч грн.

Шевченківську премію дали за боротьбу з ОКУПАЦІЙНИМ режимом

Роман "Чорний Ворон" розповідає про збройну боротьбу українців (повстанців Черкащини, Кіровоградщини і Київщини) проти більшовицької влади у 20-х роках ХХ століття - ще кілька років після того, як влада УНР емігрувала з України.
Автор: Інфопорн
За матеріалами: Історична Правда
38

Коментарі

124.10.11, 22:53

Політика.

    224.10.11, 22:56

    Цікаво, чи твори Генріка Сенкевіча на думку Єжі не антиукраїнські і шофіністичні? Це до питання про "Вогнем і мечем". Чорний ворон дитяча казка порівняно з трилогією Сенкевіча. Кажу як шанувальник творчості Сенкевіча і мав змогу читати його в оригіналі

      324.10.11, 22:57

      "Ви всі підараси, а я - Ліна Костенко" до чого це?

        424.10.11, 23:00Відповідь на 3 від Люстерко

        напевне про пихатість єжика

          524.10.11, 23:00

          От як би і наші Ступки, старші та молодші, мали сміливість так відмовитись!

            анонім

            624.10.11, 23:00

            "Чорний Ворон" -- в першу чергу проукраїнська книжка. І хто визнає її анти для себе , тим самим він визнає себе ворогом українства. А холодноярці боролися з тими, хто хотів забрати їхню свободу. Так само як і УПА. А в боротьбі за волю вибір засобів не такий і великий. Тим паче досить часто навязується завойовником. Так що Гофман мав би розуміти, в УПА вибору не було.

              724.10.11, 23:01Відповідь на 4 від Fred Perry

              напевне про пихатість єжикаhttp://www.istpravda.com.ua/short/2011/10/24/60240/
              просто тут цього немає

                824.10.11, 23:01Відповідь на 2 від Lost_paradise

                ну так вже давно відомо, що в Польщі та Росії любити Батьківщину - патріотизм, а на Україні - фашизм

                  924.10.11, 23:02Відповідь на 6 від анонім

                  Гофман - милозвучне польське прізвище

                    1024.10.11, 23:02Відповідь на 7 від Люстерко

                    то вже Йадороб постарався

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      8
                      попередня
                      наступна