Маленькі гуцульські секрети поширеного блюда -2

Знову про закарпатські голубці . Я вже описувала приготування "літніх" голубців http://blog.i.ua/user/2780480/782774/. Сьогодні розкажу про секрети приготування не пісних "зимових" голубців. В чому їх основна відмінність від літніх, їх готують, в основному, з квашеної капусти, і крім звичайних інгредієнтів( рису, мяса, спецій) неодмінно має бути присутнє копчене мясо, або ковбаса, вони мають бути іще...

Читати далі...

Щоденник багатодітної мами

Цей матеріал наповнений світлом і любовю, про родину в якій росте восьмеро дітей, надибала в facebook, Я надіюся він і вам принесе море позитиву. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=244634485612671&set=a.244632118946241.58130.109943939081727&type=1&theater[Приєднана картинка] «Горы стирки, полный бак грязных подгузников, куча еды, которую нужно приготовить, пора отвозить детей туда...

Читати далі...

Чи будуть наші діти жити в паханаті імені бандита Брагіна

Я довго не могла зрозуміти чому всі, або майже всі ВІПи жіночої статі Партії регіонів ( за винятком Герман) на одне лице, ніби з під одного пресу. Тепер розумію. Нове криваве іго насунуло на Україну. Чи вдасться нам бути осторонь. Чи знають наші діти в якій державі житимуть якщо будуть осторонь політики. Думаю, що ця інформація має бути максимально поширена теренами нашої держави. Якщо так далі піде то блакитний колір на нашому стязі замінять на зелений, а на...

Читати далі...

«Мілітарі» в рясі попа зібрався рятувати світ від помаранчевих

  • 13.01.12, 14:32
12.01.2012 19:55 Віктор Тимошенко, ДУМКАhttp://www.unian.net/ukr/news/news-47936.. У сакральні дні Різдва Христова в Москві, коли в храмах і церквах говорили про святість нового життя, високопоставлений піп головного штабу РПЦ МП, «спікер» російського православ`я, протоєрей Всеволод Чаплін виступив з доленосними для Росії заявами.В інтерв`ю «Рос. службі новин» цей пастир заявив, що «потрібно подумати сьогодні про потужну військову присутність Росії в усіх регіонах, де люди...

Читати далі...

Венеція - то жива галерея під відкритим небом.

Про Венецію Багато написано і сказано. Так чи інакше, Венеція це романтика, незбагненне місце куди хочеться поїхати. Венеція це місто де час не має сенсу - я провела там лише три години, а, здавалось, проминула вічність.Тут вулички пахнуть ваніллю і мигдалем, тут по бруківці шарудять тисячі ніг, але не чути шуму машин, не має агресії, голосних криків, тут люди, немов у картинній галереї, тихо здивовано снують лабіринтами вулиць розглядаючи живі пейзажі. Кожен крок - це зустріч з...

Читати далі...

Наші "доблесні " правоохоронці

  • 23.12.11, 19:24
Закарпатська ДАІ обіцяє прояснити ситуацію з п’яним ДАІшником за кермом http://zakarpattya.net.ua/News/91124-Zakarpatska-DAI-obitsiaie-proiasnyty-sytuatsiiu-z-p’ianym-DAIshnykom-za-kermom-VIDEO

Іще один закарпатськи смаколик - ґомбовці.

Якщо на Закарпатті вам запропонують скуштувати (покушьити) блюдо з дивною назвою ґомбовці не відмовляйтесь, це смачно. Чомусь сьогодні захотілося солодкого і згадала про мої любимі ґомбовці. Ще в осени заготувала фотографії для того, щоб почастувати ними моїх друзів, але, як то кажуть, вміла наварити..... Що таке ґомбовці, якщо просто, це пісні дріжджові пончики з начинкою із сливки або густого варення. Весь прикол блюда в тому, що воно готується на...

Читати далі...

ВІЧНО АКТУАЛЬНЕ З літературного спадку Фелікса Крівіна

Слухаючи новини все частіше приходять аналогії з сатиричного доробку Фелікса Крівіна.НИЧТО ЧЕЛОВЕЧЕСКОЕ В основополагающей формуле: «Кто был ничем, тот станет всем» — заключена вековая мечта всех нищих, голодных, бесправных, бездарных, безмозглых, бесчестных, бесстыжих и бессовестных. Государство победившего люмпен-пролетариата было рассчитано именно на них. Говоря, что ничто человеческое им не чуждо, древние вряд ли могли предположить, что это ничто, отделившись от человека, возьмет над...

Читати далі...

Готуємо стручкову квасолю з часником.

[Приєднана картинка] Цього року квасоля учудила і замість того, щоб інтенсивно в'язатися влітку, а в осени дозрівати, вона почала в'язатися аж при кінці літа. Тому в мене на тичках і досі висять молоді, м"ясисті стучки квасолі. На Закарпатті квасоля (фасоля,пасуля) - один з основних продуктів харчування і тут з квасолі різного виду і стану готують багато різних бдюд. Зараз заперезентую одне з них, яке згодиться для любителів простої, здорової...

Читати далі...

Готуємо літні голубці.

Маленькі гуцульські секрети поширеного блюда. Виріша скористатися пропозицією нашого друга ДІДУ і спробувати поділитися з друзями кулінарним рецептом Голубці - як багато в цьому слові для кожного закарпаттця. Хоч це блюдо готують по всій Україні, на Закарпатті до нього відносяться по особливому, без нього не обходиться жодне велике релігійне та сімейне свято. Попри те, що навіть велика книга-книг...

Читати далі...