хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Український автомат "ВЕПР"



Автомат Вепр (Вепр) був уперше представлений у 2003 році як новітня розробка Українського Науково-технічного центра точного машинобудування. Вепр є заміною стоячому на озброєнні ВР України автоматам Калашникова АКМ і АК-74, що остались ще з часів СРСР. Крім того, творцями автомат Вепр є "значно переважаючий АК-74 по всіх параметрах", у що важкоповірити. Автомат Вепр цілком успадкував стовбурну коробку і стовбур автомата АК-74 із усіма механізмами. Затильник приклада кріпитися безпосередньо до стовбурної коробки, до кришки стовбурної коробки кріпиться пластиковий упор для щоки. Рукоятка заряджання перенесена вперед, на ліву сторону цівки. Запобіжник - перекладач режимів вогню залишився на колишнім місці, і в результаті виявився далеко за щодо пістолетної рукоятки керування вогнем. Автомат оснащений відкритими регульованими прицільними пристосуваннями, а також стандартною бічною планкою для кріплення денних і нічних прицілів.
Останній варіант автомата Вепр, показаний у середині 2004 року, оснащений під ствольним гранатометом калібру 40мм
Ось вам технічні характеристики
Калібр: 5.45x39 мм
Тип автоматики: газовідвідний, запирання поворотом затвора
Довжина: 702 мм
Довжина стовбура: 415 мм
Вага: 3.45 кг
Темп стрілянини: 600-650 пострілів у хвилину
Магазин: 30 патронів

«Вепр» - українська зброя

Декілька десятків тисяч нових українських автоматів «Вепр» має намір закупити до 2010 року Міністерство оборони України.

Про це повідомив директор Наукового центру точного машинобудування Національного космічного агентства України (Київ) - розробника "Вепра" Олександр СЕЛЮКОВ у ході прес-конференції, присвяченій презентації нової стрілецької зброї.

О.СЕЛЮКОВ зазначив, що автомат має бути поставлений на озброєння, перш за все, українським прикордонникам та миротворцям.

У свою чергу, експерт-випробувальник зброї Сергій ГАЛУШКО заявив, що силові відомства приймуть рішення щодо взяття автомата на озброєння лише після завершення всіх типів випробувань. За його словами, щоб зброя була більш конкурентоспроможною, силові відомства радять розробникам приєднати до "Вепра" лазерні цілевказники, оптичні приціли і т.п. Водночас, С.ГАЛУШКО сказав, що “ми не можемо не відзначити наявності таких позитивних показників у автомата, як зменшення віддачі під час стрільби, і у зв'язку з цим підвищення точності попадання у ціль”.

Від імені силових відомств С.ГАЛУШКО загалом позитивно оцінив новий автомат і висловив сподівання, що державні випробування "Вепра" пройдуть без суттєвих зауважень.

На прес-конференції повідомлялося, що розробка автомата тривала два роки. Державні випробування, за оцінками розробників, мають завершитися за 9 місяців. О.СЕЛЮКОВ висловив сподівання, що у 2004 році в Україні буде налагоджено серійне виробництво власного автомата. Підприємство, яке займатиметься серійним виробництвом "Вепра", поки що не визначено. (УНІАН: В Україні існує єдине підприємство, яке займається серійним виготовленням стрілецької зброї, - Науково-виробниче підприємство МВСУ "Форт" (м. Вінниця). Воно виготовляє пістолети "Форт".) 
6

Коментарі

121.10.09, 17:34

УЕ

    221.10.09, 17:38

    Ствол оружия тоже как стовбур переводится?

      321.10.09, 17:38

      что сказать......... убожество, даже передрать нормально не смогли

        анонім

        421.10.09, 17:39

        старая разработка Израиля, шёл под маркировкой ТАР-21

          521.10.09, 17:45

          какое убожество, калаш в системе булпап, и реально на ТАР похож, громоздкое и дорогое. Юзали бы калаши, хотя хохляцкая армия скоро на копья и дубинки перейдет.

            621.10.09, 17:53

            У Вінниці "ФорТ", а не "ФорД"

              721.10.09, 17:55Відповідь на 3 від ivod

              Пофік шо убожество,основне не дизайн і дороговизна матеріалу а бойова характеристика і надійність в бою.

                821.10.09, 17:56Відповідь на 6 від llrr

                Точно Форт , автор статі натупив

                  921.10.09, 17:57Відповідь на 3 від ivod

                  Интересно при его скорострельности насколько патронов хватит...

                    1021.10.09, 18:05

                    ну что вы, друзья, ТАР 21 имеет более привлекательный дизайн.......

                    "По сути, Вепр является банальной переделкой АК-74 в компоновку буллпап, выполненной с минимальными затратами сил, и не отличается принципиально от таких предшественников, как ОЦ-14 Гроза (Россия), Valmet M82 (Финляндия), Тип 86 (КНР) или CR-21 (ЮАР).
                    Предполагается что Вепр будет штатно комплектоваться коллиматорным прицелом (типа "красная точка", увеличение 1Х) украинской разработки. В пресс-релизах этот прицел называют "лучшим в мире", но это заявление мы также оставим на совести украинских рекламщиков." (с) из описаний .........

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна