найпростіший вуличний термометр

Інколи просто досить виглянути через вікно надвір, щоб дізнатися як там look


хоча бувають і проколи:


у сепарів свої "інформаційні війська"

Сепаратисти запустили сайт «Інформаційний солдат», який копіює принципи роботи «Інформаційних військ» міністра інформполітики Юрія Стеця. Сайт почали розгортати в останні дні та зареєстрований в Україні.

1


і знов про відсутність військ РФ на Донбасі (

Ось такі оголошення можна зустріти в Хабаровську на зупинках транспорту:


а ось інформація про перекидку військових частин з Хабаровська:

В Ростовскую область переброшено подразделение 64-й мотострелковой бригады из Хабаровска.

Об этом в своем материале для InformNapalm пишет блогер Ираклий Комахидзе.

"В ходе OSINT-разведки, в районе Миллерово Ростовской области был зафиксирован эшелон с вновь прибывшей техникой – в том числе танками "Т-72Б3, которое была идентифицирована, как вооружение 64-й отдельной мотострелковой бригады (в/ч 51460, Хабаровск) Восточного военного округа. По нашему предположению, кроме танкистов 64-й МСБр в Ростовскую область переброшены и другие подразделения данного войскового соединения в виде стандартной БТГр (батальонно-тактической группы)", - говорится в публикации.

По информации блогера, в Ростовскую область перебрасываются или же готовятся к переброске и другие БТГр Восточного и Центрального военных округов.

"Ранее подразделения 64-й МСБр в контексте "ростовско-украинской командировки" не фиксировались, хотя в блогосфере есть информация и фотоматериал от января с.г. о том, что в Донецке были замечены БМП с треугольниками, которые аналогичны тактическим знакам на БМП хабаровской бригады", - пишет автор.

Справка. В/ч 51460 – 64-я отдельная мотострелковая бригада Восточного военного округа, место дислокации г. Хабаровск "Млечник".  Бригада является наследницей бывшего 882-го мотострелкового полка 270-й мотострелковой дивизии, в которую к 2000 году входили: 509-й танковый полк, 102-й, 478-й, 882-й мотострелковые полки, артиллерийский полк в составе дивизиона РСЗО и двух артиллерийских дивизионов, 470-й зенитно-ракетный полк и 128-е подразделение РЭБ.

http://glavpost.com.ua/node/111651

Военный комиссар Хабаровского края Николай Глинин о объявлениях

ДНР. На краю пропасти...

Руководство так называемой «ДНР» снова проявляет чрезвычайную озабоченность. И снова – событиями в Украине. Правда, путину жаловаться на Хунту перестали – даже до самых упрямых дошло, что с прошлогодних криков «Путин введи войска» хозяин Кремля здорово потерял в слухе. Вот и приходится, не забывая любимого друга,  апеллировать к ненавистной Европе. Которая вообще-то никогда не признавала все эти ДНР, а уж о разговорах речь тем более не шла. Но разве это мешает жаловаться? Такими темпами боевики скоро и Обаме челобитные слать начнут. Дайте срок

Итак, "Донецкая народная республика" обратилась к канцлеру Германии Ангеле Меркель, президентам России и Франции Владимиру Путину и Франсуа Олланду,  как к гарантам Минских соглашений. В тексте этого заявления говорится, что "планы вернуть Донбасс в состав Украины приведут к неминуемому геноциду населения Донецкой и Луганской Народных Республик". В "ДНР" считают, что на территории Украины сегодня тысячи людей сажают в тюрьмы — в Киеве, Одессе, Харькове, Запорожье, Днепропетровске "лишь за то, что они посмели высказаться за самостоятельность регионов, борьбу с нищетой, против безоглядного подчинения диктату США, против безумной героизации пособников Гитлера".

Про тысячи брошенных в тюрьмы за убеждения это уже за гранью здравого смысла. Понятно, что тысячи несогласных в тюрьмах для лидеров ДНР вполне логичная картинка, не зря иконы в кабинетах с портретами Сталина мирно уживаются. Но сами размеры украинских тюрем и количество свободных мест просто физически не оставляют возможности бросить в застенки «за борьбу с нищетой». Даже в голову такое не приходит. Но речь не об этих фантазиях – о реальных вещах.

В ДНР говорят, что «планы вернуть Донбасс в состав Украины приведут к неминуемому геноциду». Я извиняюсь, тут все с точностью до наоборот. К геноциду и гуманитарной катастрофе приведет реальная изоляция Донбасса от Украины. Что будут делать самопровозглашенные вожди, если накроется пенсионный туризм? Если Украина в самом деле заблокирует работу карточек на оккупированной территории? Чем будут кормить стариков и детей Захарченко с Пушилиным, если хотя бы один раз не придет гуманитарка из штаба Ахметова? Колонны уже дважды в неделю ходят, чтобы продукты раздать – что будет, если построение реальной границы прервет процесс дней на десять? Патроны выдавать вместо молока детям? Снаряды вместо крупы и консервов? России вы не нужны, неужели до сих пор не понятно? А сами себяпрокормить не в состоянии!

Только благодаря сохранившимся связям с Украиной, благодаря отсутствию границы и решению части украинского общества «не бросать своих» люди как-то выживают. Без работы и без понятных перспектив. Только благодаря гуманитарной помощи из Украины выживают люди в регионе. И уже очевидно, что не пугать «возвращением Донбасса в Украину» надо, а просить об этом. Потому что в Украине тоже настроения разные. И если идея «отрезать, отгородиться и пусть сами выживают и с Путиным дружат» пока еще не доминирует, то назвать такую позицию редкой уже нельзя. Тенденции именно такие. Так что не пишите глупых писем. Захватить власть и обеспечить жителям прожиточный минимум – две разные вещи. Самостоятельно вожди ДНР провалили обе эти задачи. С первой помогает Кремль, со второй Украина. Пока. И перед выдвижением каких-либо требований нужно как-то принять эту реальность.

http://www.donetskie.com/news/politics/dnr-na-krayu-propasti-/50430/

чим тушать пожежі в рашці ))))

Пожежникам у Свердловській області не вистачило води, і полум'я довелося збивати вмістом вигрібної ями.
Рятуючи свої доми від вогню, жителі селища у Свердловській області були вимушені гасити пожежу вмістом цистерни з фекалиами.
Комічний випадок трапився в селищі Большой Исток Свердловської області.
На вулиці Космонавтів спалахнули сараї і громадський туалет. Полум'я швидко побігло по дерев'яних будівлях, наближаючись до будинків.
Прибулі пожежники не змогли загасити вогонь: автоцистерни швидко витратили усю воду і поїхали заправлятися. Полум'я тим часом продовжувало підбиратися до жител.
- Ми вже і відрами води пробували гасити, але що толку? -- говорить місцева мешканка Віра. -- Вогонь просто бушував!
Врятувала ситуацію що проїздила мимо асенізаторська машина. Водій сміливо під'їхав до палаючих будов і почав з шланга заливати вогонь вмістом своєї цистерни. Дивлячись на цю картину, селяни просто каталися від сміху: такої веселої ліквідації пожежі, мабуть, не бувало за усю історію пожежогасіння.

500 відтінків сірого )

Ми звикли надто сильно навантажувати очі, сидячи перед моніторами. І мало кому відомо, що насправді це унікальний орган, про який навіть науці відомо ще далеко не все.

Погодьтеся. що нам, особливо офісним працівникам, варто частіше замислюватися про стан зору і хоча б інколи робити зарядку для очей. 

1. Зіниці очей розширюються на 45%, коли ми дивимося на того, кого любимо.

2. Ви не можете чхнути з відкритими очима.

3. Рогівка очей людини так схожа на рогівку акули, що останню використовують як замінник при операціях на очах.

4. Карі очі насправді блакитні під коричневим пігментом. Існує навіть лазерна процедура, яка дозволяє перетворити карі очі в блакитні назавжди.

5. Наші очі можуть розрізнити близько 500 відтінків сірого.

6. Кожне око має 107 мільйонів клітин, і всі вони чутливі до світла.

7. Кожен 12-й представник чоловічої статі – дальтонік.

8. Око людини здатне сприймати тільки три ділянки спектру: червоний, синій і зелений. Інші кольори є поєднанням цих кольорів.

9. Діаметр наших очей становить близько 2,5 см, і вони важать близько 8 грамів.

10. З усіх м’язів нашого тіла, м’язи, що контролюють очі – найактивніші.

11. Ваші очі завжди залишаться такого ж розміру, що і при народженні, а вуха і ніс не перестають рости.

12. Тільки 1/6 частина очного яблука видима.

13. У середньому за все життя ми бачимо близько 24 мільйонів різних зображень.

14. Ваші відбитки пальців мають 40 унікальних характеристик, в той час як райдужна оболонка ока – 256. Саме тому сканування сітківки використовується з метою безпеки.

15. Не дарма люди кажуть «не встигнеш оком моргнути», адже це найшвидший м’яз у тілі. Моргання триває близько 100 – 150 мілісекунд, і ви можете моргнути 5 разів на секунду.

16. Очі передають в мозок величезну кількість інформації щогодини. Пропускну здатність цього каналу можна порівняти з каналами інтернет-провайдерів великого міста.

17. Наші очі фокусуються приблизно на 50 речах в секунду.

18. Зображення, які відправляються в наш мозок, насправді перевернуті.

19. Очі завантажують мозок роботою більше, ніж усі інші частин тіла.

20. Кожна вія живе близько 5 місяців.

21. Майя вважали косоокість привабливою і намагалися зробити так, щоб їхні діти були косоокими.

22. Близько 10 000 років тому у всіх людей були карі очі, поки у людини, що жила в області Чорного моря, чи не з’явилася генетична мутація, яка призвела до появи блакитних очей.

23. Якщо на фотографії зі спалахом у вас тільки одне око червоне, є ймовірність, що у вас пухлина очей (у разі якщо обидва ока дивляться в одному напрямку в камеру).

24. Шизофренію можна визначити з точністю до 98,3% за допомогою звичайного тесту на рух очей.

25. Люди і собаки – єдині, хто шукає зорові підказки в очах інших, а собаки роблять це тільки спілкуючись з людьми.

26. Приблизно у 2% жінок є рідкісна генетична мутація, завдяки якій у них спостерігається додаткова колбочка сітківки. Це дозволяє їм бачити 100 мільйонів кольорів.

27. Джонні Депп сліпий на ліве око і короткозорий на праве.

28. Зафіксований випадок сіамських близнюків з Канади, у яких загальний таламус. Завдяки цьому вони могли чути думки один одного і бачити очима один одного.

29. Око людини може робити плавні (не переривчасті) рухи тільки якщо стежить за рухомим об’єктом.

30. Історія циклопів з’явилася завдяки народам середземноморських островів, які виявили останки вимерлих карликових слонів. Череп слонів був в два рази більшим за череп людини, а центральна носова порожнина часто помилково приймалася за очну ямку.

31. Космонавти не можуть плакати в космосі через гравітацію. Сльози збираються в маленькі кульки і починають пощипувати очі.

32. Пірати використовували пов’язку на очі, щоб швидко адаптувати зір до середовища над палубою і під нею. Таким чином одне око у них звикало і до яскравого світла, а інше – до тьмяного.

33. Існують занадто «складні» для людського ока кольори, їх називають «неможливі кольори».

34. Ми бачимо певні кольори, оскільки це єдиний спектр світла, який проходить крізь воду – область, де з’явилися наші очі. Не існувало ніяких еволюційних причин на землі, щоб бачити більш широкий спектр.

35. Очі почали розвиватися близько 550 мільйонів років тому. Найпростішим оком були частинки білків фоторецепторів в одноклітинних тварин.

36. Іноді люди, які страждають афакією – відсутністю кришталика, повідомляють про те, що бачать ультрафіолетовий спектр світла.

37. У бджіл в очах є волоски. Вони допомагають визначати напрямок вітру і швидкість польоту.

38. Астронавти місії Аполлона розповідали про те, що бачили спалахи і смуги світла, коли закривали очі. Пізніше з’ясувалося, що це було викликано космічною радіацією, яка опромінювала їх сітківку за межами магнітосфери Землі.

39. Ми «бачимо» мозком, а не очима. Розмитість і неякісне зображення – це хвороба очей, як датчика приймаючого зображення зі спотворенням. Потім свої спотворення і «мертві зони» накладе мозок.

40. Близько 65-85% білих кішок з блакитними очима – глухі.

http://vsviti.com.ua/other/health/34133

Путін проти Порошенка (з декларацій про доходи)

Президент РФ Володимир Путін заробив 2014 року понад 7,65 млн рублів.

Це випливає з декларації про доходи, витрати та майно, опублікованій у середу на офіційному сайті Кремля.

Дохід глави Російської держави за минулий рік становив 7 млн 654 тис. 042 рублі (у середньому – близько 638 тис. рублів на місяць).

У його власності вказано земельну ділянку на 1,5 тис кв. м, квартиру в 77 кв. м і гараж (18 кв. м). У користуванні Путіна також квартира 153,7 кв. м і гаражне місце на 18 кв. м. Ці ж об'єкти були зазначені і в декларації за 2013 рік. Вся ця нерухомість міститься в Росії.

Не зазнав змін порівняно з минулим роком і особистий автопарк президента. У його власності – дві раритетні «Волги» (ГАЗ М21 і ГАЗ М-21-Р), а також «Нива» і причіп «Скіф».

Водночас прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв став багатшим 2014 року майже удвічі.

Голові уряду вдалося заробити 8 млн 51 тис. 573 руб. 68 коп. – на 3,8 млн руб. більше, ніж роком раніше, коли його дохід сягав 4 млн 259 тис. 525 руб.

Жодних інших змін у декларації немає: ні щодо рухомого, ні щодо нерухомого майна, ні щодо акцій.

Таке збільшення річного доходу голови уряду пов'язане зі зростанням його заробітної плати.

З урахуванням того, що, за даними прес-секретаря Медведєва Наталії Тімакової, крім зарплати, «жодних інших джерел доходу у прем'єра немає», оплата праці голови уряду становила 2014 року приблизно 670 тис. руб. на місяць, тобто щодня він заробляє близько 22 тис. руб.

Згідно з опублікованою декларацією, Медведєв, як і раніше, є власником квартири (на території Росії) площею 367,8 кв. м. Точно така ж квартира числиться і в користуванні у його дружини. Крім того, на умовах оренди (строком 49 років) прем'єр володіє земельною ділянкою площею 4 тис. 700 кв. м (47 соток), також розташованою в межах російської території.

Медведєв, як і раніше, має у власному розпорядженні два раритетні легкові автомобілі – ГАЗ-20 «Перемога» 1948 року випуску і ГАЗ-21 «Волга» 1962 року випуску. Його дружина володіє сучаснішою машиною – німецьким Volkswagen Golf, проте вже кілька років цей легковий автомобіль 1999 року випуску жодного разу не змінювався на новіший. Світлані Медведєвій також належать два машино-місця загальною площею 32,5 кв. м.

Загальна сума сукупного доходу Порошенка в минулому році склала 368 943 679 гривень, а членів сім'ї - 36 000. 345 670 008 гривень становлять дивіденди і відсотки, 11 253 718 гривень - дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав, 961 780 - від продажу майна. У власності президента більше чотирьох із половиною гектарів землі, три квартири і будинок на 1,3 тисячі "квадратів". І два авто – "Мерседес Віто" 2010 року та БМВ 2011-го.

Заробітна плата Порошенка, яка в 2014 році нараховувалася йому спочатку як народному депутату, а потім як президенту, як і в попередні роки, повністю передається на благодійні цілі, повідомила прес-служба глави держави. 

Загальна сума благодійних пожертвувань, зроблених у минулому році за сприяння Порошенка, склала 123 166 037 гривень. 

Сума коштів на рахунках у банках та інших фінансових установах на кінець 2014 року склала 451 925 060 гривень. 

Напередодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк подав декларацію про доходи і витрати за 2014 рік. Згідно з документами, загальна сума власного доходу прем'єр-міністра за 2014 рік склала 1 млн 147 тис. грн. У цю суму входить заробітна плата за час перебування на посаді (182 тис. грн), відсотки за банківськими депозитами (965 тис. грн).