Результати роботи Офісу січень-вересень2019 року

  • 04.10.19, 14:47

Аудитори Харківщини протягом січня-вересня 2019 року

забезпечили відшкодування втрат на суму 18,7 млн гривень

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби протягом січня-вересня 2019 року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів за результатами проведених ревізій на загальну суму 18,7 млн гривень.

 

За підсумками проведених державних фінансових аудитів об’єктам контролю надано 234 пропозиції та рекомендації, з яких 87 – спрямованих на досягнення додаткового економічного або соціального ефекту, які прийнято до виконання та подальшого впровадження, загальна сума досягнутого економічного ефекту (додаткового результату) складає 194,6 млн гривень.

 

Органами місцевої влади і самоврядування, керівниками об’єктів контролю та їх вищими органами за наслідками проведених заходів державного фінансового контролю прийнято 51 управлінське рішення.

 

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 190 осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 33 особи, із займаних посад звільнено дві посадові особи.

 

До об’єктів, на яких виявлені порушення бюджетного законодавства, у 48 випадках застосовано фінансові санкції у вигляді: зупинення операцій з бюджетними коштами, зменшення бюджетних асигнувань розпорядникам бюджетних коштів, прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням коштів та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень.

 

З метою повного відшкодування встановлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів перед органами прокуратури та об’єктами контролю ініційовано пред’явлення 43-х цивільних позовів, до суду пред’явлено три позови на загальну суму 2,4 млн гривень.

 

До правоохоронних органів передано 28 матеріалів ревізій та три аудиторських звіти, за результатами розгляду яких розпочато 9 досудових розслідувань, вручено 7 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та матеріали двох аудиторських досліджень долучено до кримінальних проваджень.

 

Крім того, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано п’ять інформацій про виявлені в ході контрольних заходів господарські операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 32,8 млн гривень.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

 

Початок ревізій

  • 02.10.19, 16:11

Розпочато проведення ревізії у Вовчанській та Куп’янській лікарні ветеринарної медицини


До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізій у Вовчанській та Куп’янській районних державних лікарнях ветеринарної медицини.

 

Період, що підлягає контролю:

-         Вовчанська районна державна лікарні ветеринарної медицини, за період з 01 липня 2014  по 01 липня 2019 року;

-         Куп’янська районна державна лікарня ветеринарної медицини, за період з 01 квітня 2014  по 01 липня 2019 року.

 

Початок проведення ревізій – 30.09.2019 року.

Орієнтовний термін завершення ревізій – листопад 2019 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства з фінансових питань, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізій, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Підвищення кваліфікації працівників

  • 30.09.19, 16:49

Підвищення кваліфікації працівників Офісу з питань надання  публічних послуг.


Відділом роботи з персоналом Північно-східного офісу Держаудитслужби було організовано проведення короткострокового тематичного семінару з підвищення кваліфікації співробітників Північно-східного офісу Держаудитслужби за темою „Реформування системи публічних послуг в Україні”.

 

Семінар проводився з 23.09.2019 по 25.09.2019 року у стінах Харківського регіонального інституту державного управління  при Президентові України.

 

На семінарі підіймались теми, щодо забезпечення якісного надання публічних послуг органами влади, підвищення їх якості, надання публічних послуг в контексті децентралізації влади в Україні та інше.

 

Так, доцент кафедри управління персоналом та економіки праці ХарРІ НАДУ Падафет Юлія Геннадіївна розповіла про етично-психологічні вимоги до організації спілкування з громадянами.

На практичних заняттях співробітники Офісу, разом  з доцентом кафедри права та європейської інтеграції ХарРі НАДУ Тучак Миколою Олексійовичем розібрали приклади  корупційних ризиків при наданні публічних послуг.

Крім того, частина практичних занять відбулась безпосередньо у Регіональному центрі надання адміністративних послуг у місті Харкові, де слухачі могли особисто побачити стан реалізації програми надання публічних послуг.

  За результатами проведення семінару співробітники Офісу, що приймали участь, отримали сертифікати про його успішне проходження.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати ревізії КЗ "СНВК №7"

  • 27.09.19, 10:16

Харківські аудитори в Спеціальному навчально-виховному комплексі №7 виявили фінансових порушень на 629 тисяч гривень

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби перевірили Комунального закладу „Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс №7” за період роботи з 01.06.2015 по 31.03.2019 рік. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 629,40 тис. гривень.

 Причинами незаконних витрат бюджетних коштів є оплата за водопостачання та водовідведення в обсягах, що перевищують фактично спожиті послуги, в загальній сумі 69 тис. грн., нарахування єдиного соціального внеску на суми грошових компенсацій у разі невикористання щорічних (основної та додаткових) відпусток (що є платою за невідпрацьований час), та які виплачені працівникам після їх звільнення, – 12 тис. гривень

 За рахунок коштів освітньої субвенції, призначеної для оплати поточних видатків шкільного відділення КЗ „ХСНВК №7” проведено оплату послуг теплопостачання дошкільного відділення КЗ „ХСНВК №7” в загальній сумі 18 тис. гривень.

 Крім того, завищено вартість основних засобів на 234 тис. грн через не списання на видатки вартості вікон пластикових та дверей протипожежних, за фактом встановлення їх на заміну старих, не відображено в обліку наявну кредиторську заборгованість за спожиті послуги теплопостачання в сумі 178 тис. грн, занижено вартість активів на 66 тис. грн, внаслідок списання на видатки вартості улаштованого пандуса, замість віднесення її до вартості будівлі, як добудову навчального корпусу.

 Вжитими заходами в період ревізії забезпечено відшкодування виявлених порушень на загальну суму 492 тис. гривень.

 З метою повного усунення виявлених порушень директору   КЗ „ХСНВК №7” направлено вимогу щодо відшкодування встановлених ревізією порушень в повному обсязі.

   За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни трьох посадових осіб КЗ „ХСНВК №7” притягнуто до адміністративної відповідальності.

 Про результати ревізії проінформовано Департамент освіти і науки Харківської облдержадміністрацію та правоохоронні органи.

 Крім того нагадуємо, що у Харківський медакадемії післядипломної освіти знайшли порушень на 5 мільйона гривень

 

         Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Телефон довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби

  • 26.09.19, 17:18

Шановні громадяни повідомляємо, що у Північно-східному офісі Держаудитслужби  працює телефон довіри.



 

Основними завданнями функціонування телефону довіри є:

1. Надання інформації щодо повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби;

2. Забезпечення оперативного реагування на порушення законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна підконтрольними установами, визначеними у Законі України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»;

3. Виявлення фактів можливих корупційних та інших неправомірних дій (бездіяльності), рішень посадових осіб органу державного фінансового контролю, при здійсненні ними своїх повноважень.

 

         На теперішній час, у Північно-східному офісі Держаудитслужби тривають заходи державного фінансового контролю у наступних підконтрольних установах:

1.     Харківське державне вище училище фізичної культури № 1;

2.     Відділ освіти Зміївської районної державної адміністрації;

3.     Науково-технічний концерн "Інститут проблем машинобудування" Національної академії наук України;

4.     Фізико-технічний інститут низьких температур ім.Б.І.Вєркіна Національної академії наук України;

5.     Відділ освіти виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області;

6.     Департамент охорони здоров`я Харківської облдержадміністрації;

7.     Державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства "Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка";

8.     Державний фінансовий аудит міського бюджету м.Первомайський Харківської області;

9.     Державне підприємство "Харківський машинобудівний завод "ФЕД";

10.                        Акціонерне товариство "Турбоатом";

11.                       Акціонерне товариства "Харківський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут "Енергопроект";

12.                       Комунальне підприємство "Тролейбусне депо № 2";

13.                       Комунальне підприємство "Тролейбусне депо № 3";

14.                       Державний фінансовий аудит виконання бюджетних програм Державним агентством лісових ресурсів України;

15.                       Державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства  "Куп"янське лісове господарство".

 

         У випадку наявності інформації про порушення законодавства з фінансових питань на зазначених підприємствах, просимо повідомляти про це Північно-східний офіс Держаудитслужби.

 

 

Наш номер для надання повідомлень: (057) 725-86-24

 

Графік роботи залишився незмінним: щодня з 9 до 18, а в п'ятницю до 16:45.

 

Телефонуйте!

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

Результати роботи Офісу січень-липень 2019 року

  • 24.09.19, 14:52

Аудитори Харківщини протягом січня-серпня 2019 року

забезпечили відшкодування втрат на суму 14,6 млн гривень

 


Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби протягом січня-серпня 2019 року забезпечилм відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів за результатами проведених ревізій на загальну суму 14,6 млн гривень.

 

За підсумками проведених державних фінансових аудитів об’єктам контролю надано 196 пропозицій та рекомендацій, з яких 75 – спрямованих на досягнення додаткового економічного або соціального ефекту, які прийнято до виконання та подальшого впровадження, загальна сума досягнутого економічного ефекту (додаткового результату) складає 164,7 млн гривень.

 

Органами місцевої влади і самоврядування, керівниками об’єктів контролю та їх вищими органами за наслідками проведених заходів державного фінансового контролю прийнято 42 управлінських рішення.

 

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 176 осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 33 особи, із займаних посад звільнено дві посадові особи.

 

До об’єктів, на яких виявлені порушення бюджетного законодавства, у 45 випадках застосовано фінансові санкції у вигляді: зупинення операцій з бюджетними коштами, зменшення бюджетних асигнувань розпорядникам бюджетних коштів, прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням коштів та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень.

 

З метою повного відшкодування встановлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів перед органами прокуратури ініційовано пред’явлення  13-ти цивільних позовів, до суду пред’явлено три позови на загальну суму 2,4 млн гривень.

 

До правоохоронних органів передано 24 матеріали ревізій та один аудиторський звіт, за результатами розгляду яких розпочато 8 досудових розслідувань, вручено три письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та матеріали двох аудиторських досліджень долучено до кримінальних проваджень.

 

Крім того, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано п’ять інформацій про виявлені в ході контрольних заходів господарські операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 32,8 млн гривень.

  

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

 

 

Розпочато ревізію АТ "Турбоатом"

  • 23.09.19, 18:07

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Акціонерного товариства  "Турбоатом".

 



Період, що підлягає контролю – з 01 січня 2018  по 01 вересня 2019 року.

Початок проведення ревізії – 23.09.2019 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – грудень 2019 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства з фінансових питань, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

Розпочато ревізію ДП "ФЕД"

  • 20.09.19, 16:16



До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Державного підприємства "Харківський машинобудівний завод "ФЕД".


Період, що підлягає контролю – з 01 серпня 2015 по 01 вересня 2019 року.

Початок проведення ревізії – 16.09.2019 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – грудень 2019 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення законодавства об’єктом контролю вимог законодавства з фінансових питань, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східний офіс Держаудитслужби (057) 725-86-24 або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Розпочато короткостроковий семінар

  • 16.09.19, 16:50

Сьогодні, у Північно-східному офісі Держаудитслужби розпочався короткостроковий семінару з підвищення кваліфікації фахівців структурних підрозділів Офісу за темою: «Бухгалтерський облік в системі управління державними фінансами.

 За участю науковців Харківського національного економічного університету  ім. С. Кузнеця, доцентів кафедри обліку і бізнес-консалтингу Кудіної Ольги Миколаївни та Лядової Юлії Олександрівни, розпочалось проведення трьохденного короткострокового семінару, під час якого обговорюватимуться теми щодо модернізації бухгалтерського обліку в державному секторі, функціонування облікової політики бюджетних установ, особливості роботи бюджетна система України, особливості функціонування плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі та психологічні аспекти перевірок, які проводять органи державного фінансового контролю.

          Зайняття проходитимуть у формі лекцій та практичних семінарських занять.

 Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.