Розпочато проведення ревізії у КП «Міськелектротранссервіс».

  • 29.10.19, 14:55

Розпочато проведення ревізії у КП «Міськелектротранссервіс».

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії у Комунальному підприємстві  «Міськелектротранссервіс»

 

Період, що підлягає контролю: з 01 липня 2016 по 30 вересня 2019 року.

 

Початок проведення ревізії – 28.10.2019 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – cічень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства з фінансових питань, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Телефон довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби

  • 25.10.19, 15:44

Шановні громадяни нагадуємо, що у Північно-східному офісі Держаудитслужби  працює телефон довіри.




 

Основними завданнями функціонування телефону довіри є:

1. Надання інформації щодо повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби;

2. Забезпечення оперативного реагування на порушення законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна підконтрольними установами, визначеними у Законі України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»;

3. Виявлення фактів можливих корупційних та інших неправомірних дій (бездіяльності), рішень посадових осіб органу державного фінансового контролю, при здійсненні ними своїх повноважень.

 

            На теперішній час, у Північно-східному офісі Держаудитслужби тривають заходи державного фінансового контролю у наступних підконтрольних установах:

1.      Відділ освіти Зміївської районної державної адміністрації;

2.      Науково-технічний концерн "Інститут проблем машинобудування" Національної академії наук України;

3.      Фізико-технічний інститут низьких температур ім.Б.І.Вєркіна Національної академії наук України;

4.      Відділ освіти виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області;

5.      Департамент охорони здоров`я Харківської облдержадміністрації;

6.      Державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства "Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка";

7.      Комунальна установа Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської обласної ради;

8.      Комунальний заклад охорони здоров"я "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф";

9.      Державний фінансовий аудит міського бюджету м.Первомайський Харківської області;

10.  Державне підприємство "Харківський машинобудівний завод "ФЕД";

11.   Акціонерне товариство "Турбоатом";

12.  Акціонерне товариства "Харківський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут "Енергопроект";

13.  Комунальне підприємство "Тролейбусне депо № 3";

14.  Комунальне підприємство «Комплекс з вивозу побутових відходів»;

15.  КП "Малоданилівський комунальник";

16.  Державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства  "Куп’янське лісове господарство";

17.  Вовчанська районна державна лікарня ветеринарної медицини;

18.  Куп’янська районна державна лікарня ветеринарної медицини;

19.  Харківське міжрайонне управління водного господарства;

20.  Лозівська районна державна лікарня ветеринарної медицини Харківської області.

 

            У випадку наявності інформації про порушення законодавства з фінансових питань на зазначених підприємствах, просимо повідомляти про це Північно-східний офіс Держаудитслужби.

 

 

Наш номер для надання повідомлень: (057) 725-86-24

 

Графік роботи залишився незмінним: щодня з 9 до 18, а в п'ятницю до 16:45.

 

Телефонуйте!

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати моніторингу публічних закупівель за 9 місяців 2019

  • 24.10.19, 17:05

Результати моніторингу публічних закупівель за 9 місяців  2019 року.


 


Впродовж 9 місяців 2019 року Північно-східним офісом Держаудитслужби здійснено 350 моніторингів закупівель та 8 перевірок закупівель. Обсяг охоплених контролем процедур закупівель склав 1 млрд. гривень.

 

Під час проведення моніторингу процедур закупівель виявлено порушень законодавства у сфері закупівель по 329-ти процедурам закупівель на загальну суму 848,2 млн гривень.

 

За результатами проведених моніторингів закупівель попереджено порушень при закупівлі товарів, робіт і послуг на загальну суму 134,9 млн грн, у тому числі за рекомендаціями аудиторів відмінено конкурсні торги по 26-ти процедурам закупівель очікуваною вартістю 95,5 млн грн та розірвано укладені із порушеннями договори по 4  процедурам закупівель на загальну суму 39,4 млн гривень.

 

Нагадуємо, що Аудитори Харківщини протягом січня-вересня  2019 року забезпечили відшкодування втрат на суму 18,7 млн гривень

http://www.dkrs.gov.ua/kru/uk/publish/article/153180

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

Результати ревізії в Училищі фізичної культури № 1

  • 22.10.19, 17:00

 Харківські аудитори в Училищі фізичної культури № 1 виявили фінансових порушень на 2,6 млн гривень


 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби перевірили Харківське державне вище училище фізичної культури № 1 за період роботи з  01.01.2015 по 31.03.2019 рік. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 2 693,90 тис. гривень.

 

Так, за рахунок залишків коштів за освітньою субвенцією та призначених для оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти, протягом березня –грудня 2018 року проведено видатки на придбання лікарських засобів, дизельного палива та оплату послуг з використання споруд для проведення тренувань відділень зі спорту на загальну суму 757,09 тис. грн, що є нецільовим використанням бюджетних коштів.

 

Не забезпечення контролю за отриманням послуг з використання спортивних споруд для проведення тренувань відповідно до робочих навчальних планів з видів спорту та дотриманням умов договорів, укладених з надавачами таких послуг, призвело до зайвої оплати за послуги з проведення тренувань в загальній сумі 96,58 тис. гривень.

 

Ревізією встановлено, що внаслідок оплати праці за не відпрацьований час десяти сумісникам за період перебування їх на лікарняному та у відрядженнях за основним місцем роботи, необґрунтовано виплачено заробітної плати на загальну сумму 25,14 тис. гривень.

 

 В результаті завищення вартості та обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт, які виконували підрядні організації, встановлено необґрунтоване витрачання бюджетних коштів на загальну суму                              13,70 тис. гривень.

 

Недотримання встановленого порядку ведення бухгалтерського обліку, а саме не проведення індексації житлового фонду, що призвело до заниження в обліку Училища залишкової вартості основних засобів на загальну суму 1 754,80 тис. гривень.

 

Проведеними інвентаризаціями встановлено нестачу продуктів харчування в сумі 1,11 тис. грн та лишки матеріальних цінностей на загальну суму 12,19 тис. гривень.

 

З метою повного усунення порушень фінансової дисципліни та недопущення їх у подальшій роботі директору Училищу направлено попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства і вимогу щодо необхідність усунути виявлені порушення.

 

За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни, сім посадових осіб Училища притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Про результати ревізії проінформовано Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та матеріали ревізії передані до правоохоронного органу для відповідного реагування.

 

Нагадуємо, що аудитори Харківщини протягом січня - вересня 2019 року забезпечили відшкодування втрат на суму 18,7 млн гривень. http://www.dkrs.gov.ua/kru/uk/publish/article/153180

 

         Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Розпочато проведення ревізії у КЗОЗ ЦЕМДМК

  • 18.10.19, 14:34

Розпочато проведення ревізії у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.


До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії у Комунальному закладі охорони здоров'я „Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.

 

Період, що підлягає контролю: з 01 січня 2016 по 30 вересня 2019 року.

 

Початок проведення ревізії – 15.10.2019 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – cічень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства з фінансових питань, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати роботи Офісу з запитам на публічну інофрмацію

  • 16.10.19, 10:24

Результати роботи Офісу з запитами на отримання публічної інформації  у за 9 місяців 2019 року.

 

За січень – вересень 2019 року до Північно-східного офісу Держаудитслужби, надійшло 84 запити про надання публічної інформації, з них: 34 запити від фізичних осіб, 48 запитів від громадських організацій,                  2 запити від засобів масової інформації.

 

Запитувачів, здебільшого цікавило результати здійснення Північно-східним офісом Держаудитслужби аналізу публічних закупівель, результати заходів державного фінансового контролю та інформація про Північно-східний офіс Держаудитслужби.

 

За результатами розгляду зазначених запитів, повністю задоволено 26 запитів, відмовлено, або частково відмовлено у наданні інформації за 57 запитами у зв'язку з відсутністю запитуваної інформації, 1 запит направлено за належністю розпорядникові інформації.

 

 Здебільшого, у 2019 році, запити надходили на поштову адресу Північно-східного офісу Держаудитслужби (61022, м. Харків, м.Свободи, 5, Держпром, 4 під., 10 пов.) - 39 письмових запитів, також електронною поштою (е-mail:Kharkiv@dkrs.gov.ua)  надійшло 36 запитів   та 9 запитів направлено за належністю, до Офісу, Державною аудиторською службою України.

 

За запитами, що надійшли на адресу Офісу, запитувачам надано вичерпні відповіді та роз’яснення у терміни визначені Законом України „Про доступ до публічної інформації”.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

        

Розпочато проведення ревізії у КП «Малоданилівський комунальник»

  • 10.10.19, 16:57

Розпочато проведення ревізії у КП «Малоданилівський комунальник»

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії у Комунальному підприємстві  "Малоданилівський комунальник".

 

Період, що підлягає контролю: з 01 липня 2016  по 30 вересня 2019 року.

 

Початок проведення ревізії – 03.10.2019 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – грудень 2019 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства з фінансових питань, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

Розгляд звернень громадян за 9 місяців 2019 року

  • 09.10.19, 14:47

Результати розгляду звернень громадян за 9 місяців 2019 року

 

За 9 місяців 2019 року до Північно-східного офісу Держаудитслужби, від громадян, надійшло 146 звернень. У зазначених зверненнях, до Офісу,  звернулось 200 громадянин, у тому числі надійшло 15 колективних звернень, які були підписані 69 особами.

 

Громадянами у зверненнях здебільшого порушувались питання стосовно праці та заробітної плати, соціальної політики, охорони здоров'я, комунального господарства, порушень фінансової дисципліни у сфері освіти, діяльності органів місцевого самоврядування, діяльність підприємств та установ.

 

За результатами розгляду звернень, що надійшли до Північно-східного офісу Держаудитслужби: 43 звернення вирішено позитивно, на 55 звернень надано роз’яснення та необхідну інформацію, 15 звернень направлено за належністю відповідно статті 7 Закону України „Про звернення громадян”.

 

У зв’язку з особливостями призначення та проведення заходів державного фінансового контролю, триває розгляд 30 звернень, які надійшли у 2019 році. Розгляд зазначених звернень відбудеться під час заходів державного фінансового контролю, які планується провести впродовж 2019-2020 років.

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби постійно вживає заходів для підвищення ефективності роботи із забезпечення всебічного розгляду звернень громадян та порушених у них проблем.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.