Харківські аудитори перевірили Інститут охорони здоров'я дітей

  • 22.11.19, 15:17

Харківські аудитори перевірили

 Інститут охорони здоров'я дітей та підлітків

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби перевірили Державна установа "Інститут охорони здоров'я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України". за період роботи з 01.01.2016 по 30.06.2019 року. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 227  тис. гривень.

 Так, Інститутом здійснено витрати на оплату праці та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з порушенням законодавства на загальну суму 7 тис. грн; зайво витрачено 29 тис. грн при здійсненні видатків на оплату комунальних послуг, недоотримано 241 тис. грн власних надходжень від послуг, які надаються на платній основі.

 Загалом, вжитими заходами в ході ревізії, Інститутом забезпечено відшкодування фінансових порушень на загальну суму 42 тис.грн, що складає 15,1 % від виявлених порушень.

  За неналежну організацію та ведення бухгалтерського обліку 4 посадових осіб Інститут притягнуто до адміністративної відповідальності.

 Також, за результатами ревізії директору Інституту направлено вимогу щодо повного усунення порушень.

 Про результати ревізії проінформовано Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції  України.

 Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Телефон довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби

  • 15.11.19, 11:06

Шановні громадяни нагадуємо, що у Північно-східному офісі Держаудитслужби  працює телефон довіри.



 

Основними завданнями функціонування телефону довіри є:

1. Надання інформації щодо повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби;

2. Забезпечення оперативного реагування на порушення законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна підконтрольними установами, визначеними у Законі України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»;

3. Виявлення фактів можливих корупційних та інших неправомірних дій (бездіяльності), рішень посадових осіб органу державного фінансового контролю, при здійсненні ними своїх повноважень.

 

            На теперішній час, у Північно-східному офісі Держаудитслужби тривають заходи державного фінансового контролю у наступних підконтрольних установах:

1.      Фізико-технічний інститут низьких температур ім.Б.І.Вєркіна Національної академії наук України;

2.      Відділ освіти виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області;

3.      Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради;

4.      Департамент охорони здоров`я Харківської облдержадміністрації;

5.      Державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства "Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка";

6.      Комунальна установа Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської обласної ради;

7.      Комунальний заклад охорони здоров"я "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф";

8.      Національний університет цивільного захисту України;

9.      Державний фінансовий аудит міського бюджету м.Первомайський Харківської області;

10.  Державне підприємство "Харківський машинобудівний завод "ФЕД";

11.   Акціонерне товариство "Турбоатом";

12.  Акціонерне товариства "Харківський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут "Енергопроект";

13.  Комунальне підприємство "Тролейбусне депо № 3";

14.  Комунальне підприємство «Комплекс з вивозу побутових відходів»;

15.  КП "Малоданилівський комунальник";

16.  КП "Міськелектротранссервіс";

17.  Державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства  "Куп’янське лісове господарство";

18.  Державне підприємство "Харківська лісова науково-дослідна станція".

 

            У випадку наявності інформації про порушення законодавства з фінансових питань на зазначених підприємствах, просимо повідомляти про це Північно-східний офіс Держаудитслужби.

 

 

Наш номер для надання повідомлень: (057) 725-86-24

 

Графік роботи залишився незмінним: щодня з 9 до 18, а в п'ятницю до 16:45.

 

Телефонуйте!

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Початок ревізії Управління освіти Слобідського району ХМР

  • 14.11.19, 17:14

Розпочато проведення ревізії в Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії в Управлінні освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради.

 

Період, що підлягає контролю: з 01.04.2015 по 31.10.2019 року.

 

Початок проведення ревізії – 11.11.2019 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – лютого 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати ревізії ФССУ в Харківській області

  • 12.11.19, 11:11

Харківські аудитори перевірили

Фонд соціального страхування України в Харківській області

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби перевірили Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області за період роботи з 01.01.2017 по 01.04.2019 року. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 152,87  тис. гривень.

 Зокрема, проведеними в ході ревізії зустрічними звірками у страхувальників через порушення вимог Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 №1105-XIV та  встановлені випадки необгрунтованих виплат застрахованим особам допомог по тимчасовій непрацездатності, що призвело до втрат на загальну суму 142 тис. гривень.

 Крім того, аудиторами попереджено виплати страхових сум, які нараховані особам, що померли в сумі 11 тис. гривень.

 Також, встановлено неефективне витрачання коштів Фонду в сумі 329 тис. грн внаслідок утримання вільних власних приміщень.

 Встановлені в ході ревізії порушення, усунуті фондом у повному обсязі.

 Про результати ревізії проінформовано Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції  України.

 Нагадуємо, що Аудитори Харківщини протягом січня - вересня 2019 року забезпечили відшкодування втрат на суму 18,7 млн грн.

http://www.dkrs.gov.ua/kru/uk/publish/article/153180

 Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Колегія щодо результатів діяльності Офісу за січень-вересень

  • 07.11.19, 15:00


Сьогодні у Північно-східному офісі Держаудитслужби відбулось засідання колегії щодо результатів діяльності за січень-вересень 2019 року.

 Відкриття колегії відбулось промовою начальника Північно-східного офісу Держаудитслужби Косінова Станіслава Анатолійовича щодо результатів діяльності Офісу за січень-вересень 2019 року.

 На колегії розглядалися теми, що стосуються:

- Стану забезпечення Північно-східним офісом Держаудитслужби контролю у галузі промисловості, енергетики, транспорту та фінансових послуг;

- Результатів роботи відділу контролю у сфері закупівель;

- Організацію і проведення заходів державного фінансового контролю місцевих бюджетів;

- Результатів моніторингу випадків визнання неправомірними дій працівників Північно-східного офісу Держаудитслужби, у тому числі підтвердження заперечень до матеріалів заходів державного фінансового контролю, задоволення скарг і позовів тощо, та причин їх допущення.

 До виступу було запрошено: начальник відділу контролю у галузі промисловості, енергетики, транспорту та фінансових послуг Ірину Жулій, заступник начальника відділу контролю у сфері закупівель Павла Костенко, начальник відділу контролю в органах влади, оборони правоохоронних органах та за місцевими бюджетами Інетту Лиманську, головного державного аудитора сектору контролю за виконанням повноважень посадовими особами міжрегіонального територіального органу Держаудитслужби Марину Кудлай.

 Члени колегії також долучилися до обговорення проблемних питань по зазначеним темам та підведення підсумків роботи Офісу.

 Наприкінці засіданні колегії, Станіслав Анатолійович наголосив, на необхідність посилити роботу щодо ініціювання усунення підконтрольними установами, виявлених заходами державного фінансового контролю, збитків.

 Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Початок ревізії у Національному університеті цивільного захисту

  • 05.11.19, 16:33

Розпочато проведення ревізії у Національному університеті цивільного захисту України

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії у Національному університеті цивільного захисту України.

 

Період, що підлягає контролю: з 01 січня 2017 по 31 жовтня 2019 року.

 

Початок проведення ревізії – 04.11.2019 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – січень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Харківські аудитори продовжують навчатися та вдосконалюватися.

  • 31.10.19, 15:59

Харківські аудитори продовжують навчатися та вдосконалюватися.


 

Сьогодні, відділом роботи з персоналом Північно-східного офісу Держаудитслужби, організовано проведення семінару з підвищення кваліфікації фахівців структурних підрозділів Офісу.

 На семінарі підіймались теми, що на теперішній день є найбільш актуальними у роботі державних аудиторів.

 Так, головний державний аудитор відділу контролю органів влади, оборони, правоохоронних органів та місцевих бюджетів Коловоротна Анна Миколаївна, розповіла про інвентаризацію, її види та порядок проведення.

 Завідувач сектору запобігання та виявлення корупції Міночкіна Інна Вікторівна, розповіла про особливості декларування суттєвих змін у майновому стані декларанта.

 Головний спеціаліст режимно-секретного сектору Торяник Наталія Михайлівна, розповіла про діяльність державного експерта з питань таємниць. Експертні комісії з питань таємниць.

Головні спеціалісти юридичного відділу Альман Лариса Петрівна та Третьяков  Олександр Миколайович, розповіли про порядок здійснення органами Держаудитслужби  адміністративного провадження та зміни в законодавстві, що стосуються державного фінансового контролю.

 Також, відбулось обговорення питань щодо практичного застосування норм законодавства за галузями, що висвітлювались у доповідях.

 Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.


Закінчено ревізію в Управлінні освіти Шевченківського району

  • 30.10.19, 15:40

Харківські аудитори в Управлінні освіти Шевченківського району виявили 956 тисяч гривень фінансових порушень

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби перевірили Управління освіти адміністрації Шевченківського району Харківскої міської ради за період роботи з 01.01.2015 по 31.12.2018 рік. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 956,51 тис. гривень.

 

Зокрема незаконні витрати – 129 тис. грн, нецільове використання бюджетних коштів – 504 тис. грн, недоотримання ресурсів – 7 тис. грн та інші фінансові порушення (завищення кредиторської заборгованості; заниження дебіторської заборгованості; заниження в обліку вартості активів) – 317 тис. гривень.

 

Причинами незаконних витрат бюджетних коштів є нарахування єдиного соціального внеску на суми грошових компенсацій особам призваним на військову службу під час мобілізації, оплата праці вчителям-дефектологам та вчителям-логопедам у завищених обсягах, нарахування заробітної плати сумісникам за невідпрацьований час, не сплата орендарями спожитих ними комунальних послуг і послуг з вивозу твердих побутових відходів, завищення вартості та обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт.

Нецільове використання коштів допущено внаслідок використання коштів місцевого бюджету на придбання продуктів харчування, оплату послуг водопостачання і водовідведення та послуг відеоспостереження всупереч бюджетним призначенням, затверджених рішеннями Харківської міської ради про бюджет міста Харкова на відповідні роки, та всупереч напрямам використання бюджетних коштів, визначених у паспортах бюджетних програм.

 

Начальнику Управління освіти направлено вимогу про відшкодування у повному обсязі встановлених ревізією порушень законодавства з фінансових питань.

 

За допущенні порушення законодавства з фінансових питань до адміністративної відповідальності притягнуто 10-ть посадових осіб Управління освіти.

 

Про результати ревізії проінформовано Голову адміністрації Шевченківського району Харківської міської ради та Харківську місцеву прокуратуру № 1.

 

         Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.