Харківські аудитори завершили ревізію бюджету смт Зачепилівки.

  • 26.12.19, 09:03

Харківські аудитори завершили ревізію бюджету смт Зачепилівки.

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби провели ревізію бюджету Зачепилівської селищної об’єднаної територіальної громади та фінансово-господарської діяльності Зачепилівської селищної ради за період з 01.01.2018 по 31.05.2019 року. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 203,57 тис. гривень.

 

Аудиторами встановлено, що в порушення вимог законодавства здійснювалось утримання понадштатних працівників, не передбачених штатним розписом, за період з 01.04.2018 по 31.07.2018, що призвело до зайво нарахованої та виплаченої заробітної плати на загальну суму 79,65 тис. гривень.

 

За результатом дослідження питання достовірності відображення в бухгалтерському обліку витрат на будівельні роботи, встановлено, що при виконаних ремонтно-будівельних робіт, однією з підрядних організацій допущено завищено вартість зазначених робіт на загальну суму 42,95 тис. гривень.

 

    Крім того, під час дослідження питання наповнення сільського бюджету встановлено, що протягом 2018 року та 5 місяців 2019 року бюджетом селищної ОТГ недоотримано доходів від орендної плати на загальну суму 33,30 тис. гривень.

 

       Під час дослідження дотримання бюджетного законодавства, встановленні   порушення законодавства зі сторони Зачепилівської селищної ради, а саме: за рахунок загального фонду кошторису проведено покриття видатків за інших юридичних осіб, без відображення заборгованості по обліку, на загальну суму 27,86 тис. гривень.

 

  Окрім того протягом  квітня - травня 2019 року селищним бюджетом недотримано доходів від продажу земельної ділянки на загальну суму 19,80 тис. гривень.

 

На теперішній час, виявлені порушення усунуті в повному обсязі.

 

За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни 3-х посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Крім того, за порушення законодавства про закупівлі, в частині порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлі, відносно голови тендерного комітету, складено протокол про адміністративне правопорушення та направлено до Зачепилівського районного суду Харківської області.

 

За встановлені порушення бюджетного законодавства, розпорядженням Північно-східного офісу Держаудитслужби зупинені операції з бюджетними коштами на реєстраційному рахунку, відкритому в Управлінні Державної казначейської служби у Зачепилівському районі Харківської області  у відповідності до вимог законодавства.

 

Про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи.

 

         Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати ревізії Зміївської РДЛВМ

  • 24.12.19, 15:18

Харківські аудитори завершили ревізію Зміївської районної державної лікарні ветеринарної медицини 

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби перевірили Зміївську районну державну лікарню ветеринарної медицини за період роботи з  01.04.2014 по 01.07.2019 року. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 312,02 тис. гривень.

Так, ревізією питання дотримання законодавства при встановлені, нарахуванні та виплаті працівникам надбавок та доплат, встановлено, що при встновленні надбавок працівникам лікарні було безпідставно встановлено доплату за шкідливі умови праці на загальну суму 143,18 тис. гривень. Як наслідок цим завдано матеріальної шкоди держаному бюджету на суму 89,78 тис. грн та місцевому на суму 88,67 тис. гривень.

 

Окрім того встановлено, що окремим працівникам лікарні безпідставно надавалась щорічна додаткова відпустка за шкідливі умови праці тривалістю 7 календарних днів та проводилось нарахування та виплата відпускних в загальній сумі 59,62 тис. гривень. Внаслідок допущеного порушення завдано матеріальної шкоди (збитків) державному бюджету на суму 36,79 грн та місцевому (обласному) бюджету на суму 37,44 гривень.

Також, в порушення вимог Цивільного кодексу України лікарнею не забезпечено проведення заходів щодо своєчасного стягнення дебіторської заборгованості в загальній сумі 23,14 тис. грн, по якій сплив строк стягнення.

 

За результатами проведеної Північно-східним офісом Держаудитслужби ревізії, начальнику лікарні направлено вимогу щодо необхідності повного усунення виявлених ревізією фінансових порушень та притягнення до відповідальності вини осіб.

 

За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни, 2-х посадових осіб лікарні притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Телефон довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби

  • 20.12.19, 15:26

Шановні громадяни нагадуємо, що у Північно-східному офісі Держаудитслужби  працює телефон довіри.



 

Основними завданнями функціонування телефону довіри є:

1. Надання інформації щодо повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби;

2. Забезпечення оперативного реагування на порушення законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна підконтрольними установами, визначеними у Законі України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»;

3. Виявлення фактів можливих корупційних та інших неправомірних дій (бездіяльності), рішень посадових осіб органу державного фінансового контролю, при здійсненні ними своїх повноважень.

 

            На теперішній час, у Північно-східному офісі Держаудитслужби тривають заходи державного фінансового контролю у наступних підконтрольних установах:

1.      Відділ освіти Чугуївської районної державної адміністрації;

2.      Управління освіти Ізюмської міської ради Харківської області;

3.      Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради;

4.      Департамент праці та соціальної політики Харківської міської ради;

5.      Національний університет цивільного захисту України;

6.      Державне підприємство "Завод імені В.О.Малишева”;

7.      Державний фінансовий аудит селищного бюджету селища Васищеве Харківського району

8.      Регіональна філія "Південна залізниця";

9.      Філія "Панютинський вагоноремонтний завод";

10.  Комунальне підприємство «Комплекс з вивозу побутових відходів»;

11.  КП "Міськелектротранссервіс";

12.  Державне підприємство "Богодухівський сільськогосподарський учбово-курсовий комбінат".

 

            У випадку наявності інформації про порушення законодавства з фінансових питань на зазначених підприємствах, просимо повідомляти про це Північно-східний офіс Держаудитслужби.

 

 

Наш номер для надання повідомлень: (057) 725-86-24

 

Графік роботи залишився незмінним: щодня з 9 до 18, а в п'ятницю до 16:45.

 

Телефонуйте!

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Проведено семінарське заняття для Харківських аудиторів.

  • 19.12.19, 17:09
Проведено семінарське заняття для Харківських аудиторів.

 

Сьогодні, відділом роботи з персоналом Північно-східного офісу Держаудитслужби, організовано проведення загального семінарського заняття з підвищення кваліфікації фахівців структурних підрозділів Офісу.

 

На семінарі підіймались теми, що наразі є одними з актуальних у роботі державних аудиторів.

 

Семінар розпочався вступною промовою  в.о. начальника Північно-східного офісу Держаудитслужби Каліннікова Владислава Віталійовича, відносно планування семінарів та формування актуальних тем для підготовки доповідей.

 

В якості першого доповідача виступив начальник відділу формування НАФ та діловодства Державного архіву Харківської області Михасенко Любов Олександрівна, яка розповіла про правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях.

 

Заступник начальника відділу роботи з персоналом Островерх Тетяна Миколаївна відповіла на найбільш поширені питання щодо порядку складання індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності (індивідуальної програми професійного розвитку державного службовця).

 

Наразі одним з актуальних питань, що стосується кожного держслужбовця є підготовка до чергового етапу декларування, передбаченого Законом України  «Про запобігання корупції» і цю тему висвітила завідувач сектору запобігання та виявлення корупції Міночкіна Інна Вікторівна.

 

Завідувач режимно-секретного сектору Панаріна Юлія Степанівна приділила увагу питанню експертизи матеріального носія інформації щодо наявності відомостей, що становлять державну таємницю.

 

Завершив семінар, головний спеціаліст-юрисконсульт юридичного відділу Третьяков Олександр Миколайович доповіддю про порядок функціонування електронного суду та його особливості.

 

Державні аудитори, які були присутні на семінарі, не тільки заслуховували доповіді, а й брали активну участь в обговорені найбільш поширених та актуальних питань.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Проведено семінарське заняття для Харківських аудиторів.

  • 19.12.19, 16:59
Проведено семінарське заняття для Харківських аудиторів.

 

Сьогодні, відділом роботи з персоналом Північно-східного офісу Держаудитслужби, організовано проведення загального семінарського заняття з підвищення кваліфікації фахівців структурних підрозділів Офісу.

 

На семінарі підіймались теми, що наразі є одними з актуальних у роботі державних аудиторів.

 

Семінар розпочався вступною промовою  в.о. начальника Північно-східного офісу Держаудитслужби Каліннікова Владислава Віталійовича, відносно планування семінарів та формування актуальних тем для підготовки доповідей.

 

В якості першого доповідача виступив начальник відділу формування НАФ та діловодства Державного архіву Харківської області Михасенко Любов Олександрівна, яка розповіла про правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях.

 

Заступник начальника відділу роботи з персоналом Островерх Тетяна Миколаївна відповіла на найбільш поширені питання щодо порядку складання індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності (індивідуальної програми професійного розвитку державного службовця).

 

Наразі одним з актуальних питань, що стосується кожного держслужбовця є підготовка до чергового етапу декларування, передбаченого Законом України  «Про запобігання корупції» і цю тему висвітила завідувач сектору запобігання та виявлення корупції Міночкіна Інна Вікторівна.

 

Завідувач режимно-секретного сектору Панаріна Юлія Степанівна приділила увагу питанню експертизи матеріального носія інформації щодо наявності відомостей, що становлять державну таємницю.

 

Завершив семінар, головний спеціаліст-юрисконсульт юридичного відділу Третьяков Олександр Миколайович доповіддю про порядок функціонування електронного суду та його особливості.

 

Державні аудитори, які були присутні на семінарі, не тільки заслуховували доповіді, а й брали активну участь в обговорені найбільш поширених та актуальних питань.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати моніторингу публічних закупівель за 11 місяців 2019

  • 18.12.19, 12:29

Аудитори Харківщини за результатом діяльності протягом січня-листопада 2019 року виявили фінансових порушень на суму 215,1 млн гривень

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби за результатами проведених ревізій, протягом січня-листопада 2019 року, виявили фінансових порушень на суму 215,1 млн гривень та забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів за на загальну суму 24,2 млн гривень.

 

Крім того, за підсумками проведених державних фінансових аудитів об’єктам контролю надано 266 пропозицій та рекомендацій, з яких 102 – спрямованих на досягнення додаткового економічного або соціального ефекту, які прийнято до виконання та подальшого впровадження, загальна сума досягнутого економічного ефекту (додаткового результату) складає 197,0 млн гривень.

 

Органами місцевої влади і самоврядування, керівниками об’єктів контролю та їх вищими органами за наслідками проведених заходів державного фінансового контролю прийнято 58 управлінських рішень.

 

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 229 осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 48 осіб, із займаних посад звільнено дві посадові особи.

 

До об’єктів, на яких виявлені порушення бюджетного законодавства, у 63-х випадках застосовано фінансові санкції у вигляді: зупинення операцій з бюджетними коштами, зменшення бюджетних асигнувань розпорядникам бюджетних коштів, прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням коштів та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень.

 

З метою повного відшкодування встановлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів перед органами прокуратури та об’єктами контролю ініційовано пред’явлення 43-х цивільних позовів, до суду пред’явлено три позови на загальну суму 2,4 млн гривень.

 

До правоохоронних органів передано 32 матеріали ревізій та чотири аудиторських звіти, за результатами розгляду яких розпочато 12 досудових розслідувань, вручено 8 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та матеріали 16 ревізій і двох аудиторських досліджень долучено до кримінальних проваджень.

 

Також, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано п’ять інформацій про виявлені в ході контрольних заходів господарські операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 32,8 млн гривень.

 

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

 

 

Розпочато проведення ревізії в Регіональній філії "Південна залі

  • 17.12.19, 17:44

Розпочато проведення ревізії в Регіональній філії "Південна залізниця"

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії Регіональній філії "Південна залізниця" акціонерного товариства  "Українська залізниця".

 

Період, що підлягає контролю: з 01.01.2018 по 30.09.2019 року.

 

Початок проведення ревізії – 17.12.2019 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії –  12.03.2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Розпочато проведення ревізії в Регіональній філії "Південна залі

  • 17.12.19, 17:34

Розпочато проведення ревізії в Регіональній філії "Південна залізниця"

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії Регіональній філії "Південна залізниця" акціонерного товариства  "Українська залізниця".

 

Період, що підлягає контролю: з 01.01.2018 по 30.09.2019 року.

 

Початок проведення ревізії – 17.12.2019 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії –  12.03.2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.