Колокола рока

       
Подаю власний скан книги. Програма для перегляду у архіві. Погляд християнина на таке явище як рок-культура. Написано з історичною ретроспективою про цікаві факти.   

Влада нагрянула в "Криївку"

КОМЕРСАНТ-УКРАЇНА № 199 (1689) від 05.12.12

Влада нагрянула в "Криївку"

Мережу популярних львівських ресторанів звинуватили у порушеннях закону.

  Вчора влада Львова пред'явила найбільшій місцевої мережі !Fest цілий ряд звинувачень. Власників "Криївки", "Гасової лямпи" і "Львівської майстерні шоколаду" звинувачують в незаконній забудові історичного центру міста, відсутності дозвільної документації на ресторани, посібництві в поширенні наркотиків, а також неповазі до національних героїв. Власники мережі спростовують всі звинувачення і бачать в тому, що відбувається спробу захоплення бізнесу. Експерти відзначають, що відбирати ресторани немає сенсу - без концептуальної складової, яку вносять нинішні власники, вони швидко стануть непопулярними.

  Управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації вимагає закрити найбільшу у Львові мережу ресторанів !Fest.  "Практично вся мережа, а саме ресторани "Криївка", "Гасова лямпа", "Жідівська кнайпа", "Лівий берег", "Дім легенд" і "Львівська копальня кави", побудована в охоронній зоні ЮНЕСКО без дозвільної документації", - стверджує начальник управління Валерій Потюк. За йогословами, власники !Fest знищуютькультурну спадщину міста. Вчора чиновник передав в прокуратуру Галицькогорайону Львова пакет документів, в якому зафіксовані всі порушення при будівництві ресторанів.

  Мережа !Festоб'єднує 16 авторських ресторанів у Львові, 12 закладів підмереж "Львівська майстерня шоколаду", 4 продовольчих магазини "Два кроки від хати", кейтерингову компанію, сувенірний магазин і продакшен-компанію. Заснована в 2007 році Юрієм Назаруком, Андрієм Худо і Дмитром Герасимовим. Фінпоказники не розкриваються.

  Також Валерій Потюк звернувся до ГУ МВС у Львівській області зі скаргою, в якій повідомив, що в ресторані "Лівий берег",розташованому в будівлі Львівського національного театру опери та балету, неодноразово фіксувалися факти наркоманії, а в туалетах закладу відвідувачі знаходять використані шприци зі слідами наркотичних препаратів. У прокуратурі на запит "Комерсанта" вчора не відповіли. Начальник центру громадських зв'язків ГУ МВС у Львівськійобласті Світлана Добровольська повідомила, що міліція проведе перевірку за фактом вживання наркотиків в ресторані "Лівий берег".

  Претензії до мережі вчора висунули і в комісії Львівської міськради з видачі дозволів на розміщення літніх майданчиків. "У понеділок на спеціальному виїзному засіданні комісія виявила, що у внутрішньому дворібудинку N10 на площі Ринок компанія !Fest  почала спорудження будівельної конструкції по всьому периметру двору без дозвільної документації", - повідомила член комісії, депутат міськради Ірина Шалаковська (ВО "Свобода") . За її словами, наступним кроком комісії стане звернення до прокуратури та управління культури міськради. Аналогічні претензії щодо літнього майданчика у внутрішньому дворі цього будинку міська влада висувала і в минулому році. Тоді її будівництво було заборонено Вищим господарським судом.

  Вчора прозвучало звинувачення і в тому, що заклади мережі, облаштовані в національному стилі, "ганьблять національно-визвольний рух". "За допомогою імен героїв і патріотів власники поширюють самогонку і спотворені українські символи", - обурився Валерій Потюк.

  Депутат Львівської міської ради Андрій Мочарський (Партія регіонів) має намір також винести на найближчу сесію міськради питання про закриття частини ресторанів мережі. "Прикриваючись національними святинями, власники !Fest незаконно будують у центрі Львова ресторани, з "Лівогоберега" вони влаштували наркопритон. За їх вини Львів отримав ганебне звання "кабацького міста", - пояснив свою позицію пан Мочарський.

  Втім, мер Львова Андрій Садовий не згоден з такою точкою зору. "Львів - туристичне місто, і мережа унікальних ресторанів значно збільшує приплив туристів", - відзначає він. Так, за чотири роки існування мережі приплив туристів до Львова збільшився майже втричі, до 1 млн чоловік у 2011 році. А за словами співвласника! Fest Андрія Худо, кількість відвідувачів мережі у Львові за рік склало близько 10 млн осіб. "Я вважаю, що закривати мережу не можна, тим більше" Криївку ". Власникам раніше вже висувалися претензії, але вони виправляли порушення - це ж можна зробити і тепер", - вважає пан Садовий.

  Власники мережі називають претензії управління архітектури необгрунтованими. "Нашою мережею міська влада зацікавилася ще в минулому році. За перші півроку різні органи провели в закладах мережі 61 перевірку, ми витратили на це 3,5 тис. людино-годин, що дуже заважало працювати. Друге ж півріччя пройшло в судах і заперечуванні результатів цих перевірок", - зазначив пан Худо. За його словами, зараз практично всі претензії зняті. "Ми вже довели, що всі документи оформлені правильно", - додав він. На його думку, висунуті проти мережі звинувачення необгрунтовані, оскільки відповідні перевірки не проводилися.

  Пан Худо не виключає, що метою претензій є захоплення його бізнесу. "Судячи з масовості звинувачень, вони висуваються з якоюсь певною метою. Ми вважаємо, що за цим можуть стояти чиновники, які вирішили заволодіти перспективним і динамічним бізнесом", - пояснює він. Так, пан Потюк також володіє рестораном - правда, всього одним, "Порохова вежа", зазначає пан Худо: "Можливо, він намагається витіснити конкурентів. Ми звернемося в міліцію з проханням перевірити наші підозри, а якщо нам пред'явить звинувачення прокуратура - будемо подавати в суд".

  Однак така версія здається експертам неправдоподібною."Бізнес! Fest стоїть на унікальній концепції кожного ресторану, яку необхідно розвивати і підтримувати, інакше популярність закладів, а значить і прибуток, швидко впаде. Робити це можуть тільки ті люди, які придумали концепцію, і це розуміє будь-яка людина, що цікавиться ресторанним бізнесом",- говорить співвласник "ФМ Груп" (мережі "Дрова", "Кофе Тайм", "Папа Джон") Сергій Матвієнко. 

Марія Попова; Вероніка Савченко, Львів

Довідка про Валерія Потюка:

Освіта

[ред.]Кар'єра
  • 11.1976-09.1977 — керівник скульптурного гуртка Львівського палацу піонерів;
  • 12.1981-02.1985 — формувальник в скульптурно-керамічному гуртку Львівського палацу піонерів;
  • 01.1985-06.1985 — художник оформлювач Художнього оформлювального комбінату, м. Львів;
  • 07.1985-12.1985 — машиніст сцени, керівник гуртка кераміки Львівського обласного палацу піонерів і школярів;
  • 01.1986-11.1988 — тимчасово не працює;
  • 12.1988-02.1994 — художник монументально-художнього цеху Львівського художньо-виробничого комбінату;
  • 07.1992-01.2004 — президент ТзОВ Творчо-виробничий фонд «Фабрика І. Левинського», м. Львів;
  • 02.2004-02.2011 — заступник директора ТзОВ "Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн»;
  • 02.2011-07.2012 — тимчасово не працює;
  • з серпня 2012 — виконуючий обов'язки начальника управління охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації

Мері - Сестра

Пiсня повнiстю вiдображає життя принаймi на заходi, бо майже у кожного хтось з рiдних заробляє за кордоном дякуючи нашим депутатам, яким вигiдно щоб ми працювали на них на своїй землі за копiйки.. це мабуть новітній геноцид, нас позбавляють нашого майбутнього.

Мері - Не Віталік

Віктор Винник:"Я не Муталік Козловський"

555

  • 26.11.12, 14:37

У цьому році в грудні 5 субот, 5 неділь и 5 понеділків.




Це буває раз в 824 роки. 
Китайці називают таку подію Торбою Грошей. 
Відправте всім друзям. 
По легенді - вам прийдуть гроші у найближчі 4 дні. 
А по Фен-Шуй, якщо не пересилати, гроші не з"являться. 


Відправляю з найкращими побажаннями!!!

Відбувся мітинг лідерів Об’єднаної опозиції у Львові

Стартував наймасштабніший в Україні передвиборчий тур, який проводить Об’єднана опозиція «Батьківщина». Першим пунктом призначення туру стала Львівщина, де в суботу, 8 вересня, о 18.00 на львівському Проспекті Свободи, 12, Арсеній Яценюк зустрівся з жителями області. Під час мітингу відбувся телеміст із жителями десяти районів Львівщини.

Одинадцять мобільних агітаційних бригад та кілька вантажівок з обладнанням вирушили на Львівщину з центрального офісу «Батьківщини»
Звертаючись до учасників туру, голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк наголосив, що «Батьківщина» пропонує українцям абсолютно новий формат. «Наші кандидати в депутати, які несуть ідеологію партії, ідеологію змін, і кожен із них відповідає за свій напрямок, - їдуть по всій Україні. Ми будемо спілкуватися на відкритих майданчиках в кожній області. Через супутниковий зв’язок ми будемо спілкуватися з людьми з віддалених районів, до кого ніхто ніколи не приїжджав», - сказав він.

«Це і є реальна політика, коли ми їдемо до людей, коли ми говоримо з людьми. Тому що нам є що сказати українцям. Ми не ховаємось, як Партія регіонів, за броньованими автомобілями і за ефірами контрольованих президентом Януковичем телеканалів», - наголосив Арсеній Яценюк.
«Нас позбавили навіть можливості виступати в парламенті. Фактично заблокували парламент з однієї мети – страшно, що опозиція вийде на парламентську трибуну і почне говорити. Нам не потрібен такий парламент, який важко називати органом законодавчого волевиявлення, який представляє волю народу. Нам потрібен новий парламент з новими людьми, які несуть реальні зміни в країні», - додав Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що до українців представники влади приїжджають тільки для того, аби підкупити їх гречкою. «Ми працюємо виключно через правду і через слово. Ми хочемо переконати людей, що зміни в країні можливі», - наголосив він.
"Сьогодні ми тут зібралися, щоб поділитися мріями і сподіваннями. Мало хто вірив, що українські демократи об’єднаються. Коли ми говоримо про вибір 2012 року, ми як опозиція хочемо зробити Україну європейською державою, вони – азійською. Ми кажемо, що має бути одна державна мова, вони не можуть вивчити жодної. Ми як опозиція знаємо як подолати корупцію, вони теж знають, вони цю корупцію очолили. Вони цю країну грабують",- сказав під час мітингу Арсеній Яценюк.

 "Впродовж двох років вони перетворили нашу країну в руїну. Знищена економіка, знищені принципи соціальної справедливості, виривають сторінки з історії, топчуться по нашій національній гідності",- сказав Олег Тягнибок. Він зазначив, що в них з ВО „Батьківщина” єдиний ворог – чинна влада.

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок під час мітингу лідерів Об'єднаної опозиції у Львові, в суботу, 8 вересня 2012 р.

Також громадськості представили 12 узгоджених кандидатів по мажоритарних округах у Львівській області.   Крім того, присутні на мітингу мали можливість задати запитання Арсенію Яценюку або Олегові Тягнибоку. Також відбувалися прямі включення з міст Львівської області. Люди запитували стосовно програм допомоги молоді, пенсійної реформи, житлового господарства, ювенальної юстиції тощо.
Більше фотоматеріалу        http://photo.i.ua/user/1125999/335119/

У відрядженні, інтернет на "симбі"

  • 03.07.12, 19:45
Вдячний усім - усім хто слідкує за моїми новинками. Нажаль буду не дома, відповідати доведеться згодом. А тим часом готуюсь в дорогу і закидую фото. До зустрічі!!!

Борис Возницький розбився у ДТП

10:19, сьогодні 23.05.2012  Як повідомили ZAXID.NET джерела, директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький за кермом авто врізався у маршрутку і загинув.

23 травня у Львові директор Львівської галереї мистецтв, Герой України Борис Возницький потрапив у ДТП. Цю інформацію ZAXID.NET підтвердила керівник ЦГЗ обласної міліції Львівщини Світлана Добровольська.
Довідка:
Борис Возницький  народився 16 квітня 1926 с. Ульбарів, Волинського воєводства - тепер Дубенський район на Рівненщині). Український мистецтвознавець, директор Львівської галереї мистецтв, академік Української академії мистецтв, Герой України (2005), лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1990), заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ICOM), доктор honoris causa.

Всіх з Днем перемоги!

Вітаю всіх при нагоді! З Днем перемоги!
Сьогодні святковий день? Почув від своєї рідної тещі гарне визначення цього дня - це свято України бо всі воювали і зі сторони нашої країни(?!!) приймала участь і полягла чи не найбільша кількість народу. А значить закінчення війни Україна має вшановувати і святкувати. Що думаєте друзі про таке визначення?

50%, 12 голосів

46%, 11 голосів

4%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ще раз про грип.

За час від створення своєї замітки "Рятуйся мутанти!" про засіб "реленца"  мав можливість двічі на собі переконатися у його дієвості, скориставшись при симптомах грипу - раптова висока температура, слабкість, суглобні і м"язеві болі, головна біль, сухий хворобливий кашель, нежить...
 При вдиханні препарату протікання хвороби суттєво скорочується. У моєму випадку після 6год. температура (звичайно температура у мене при таких симпомах тривала мінімум 2 доби) відчутно понижується і в наступні дні стабілізується на нормальному рівні. Залишаються наслідки, що залежать від запущеності хвороби і від наполегливості лікування. Бажано для повного оздоровлення паралельно лікуватись народними засобами - напари трав, часник, тощо..
  Тобто протікання хвороби явно полегшується і особливо усуваються можливі ускладнення наслідків, що явно виправдовує вживання досить дорогого але дієвого засобу. Це не реклама, бо не займаюсь поширенням "Ріленци" хоча сприймайте як вважаєте, вибір особистий!

100%, 2 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.