У Дрогобичі гастролювали мистецькі колективи Санока

  • 02.02.10, 15:09

На запрошення міського голови Дрогобича Миколи Гука 31 січня у місті гастролювали хор «Глорія Саноцієнсіс» (диригент - Антоній Воєвода - заступник голови міської ради Санока) і струнний ансамбль «Кон аморе» (музичний керівник Гражина Дзіок) з міста-побратима Санока (Республіка Польща). Колективи виступили перед польською громадою у костьолі, відтак взяли участь у традиційному  міському фестивалі  «Колядує Франкове Підгіря».

Кожен номер концертної програми, в якій прозвучали колядки, дрогобичани зустрічали палкими оплесками.

Дрогобич відвідав міністр регіонального розвитку і будівництва


Сьогодні, 1 лютого, у Дрогобичі перебував міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда. У Ратуші відбулася нарада за участю керівників міста і району, депутатів, директорів будівельних підприємств.  На нараді основну увагу було зосереджено на питаннях реалізації Програми будівництва доступного житла, розвитку підприємств будівельного комплексу. Василь Куйбіда розповів про перспективи, які відкриває перед регіоном Програма транскордонного співробітництва. Перший заступник Дрогобицького міського голови Петро Суда попросив міністра сприяти побудові в Дрогобичі Льодового палацу, реконструкції плавального басейну і стадіону, завершенню добудови загальноосвітньої школи № 5, об
їзної дороги.

Дрогобицькі депутати апелюють до керівників держави

Дрогобицька міська рада звернулася з листами до Президента України Віктора Ющенка, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, в якому доводять їх до відома, що у Інтернет–клубах та Інтернет–кафе не здійснюється контроль за доступом неповнолітніх до сайтів з іграми жорстокого характеру та інших сайтів з тематикою, забороненою для перегляду особами, які не досягли вісімнадцятирічного віку.

У зв’язку з цим, депутати Дрогобицької міської ради просять керівників держави зобов’язати власників Інтернет-клубів та Інтернет–кафе в Україні здійснювати жорсткий контроль за відвідуваннями неповнолітніми Інтернет-сайтів, а саме: у кожному Інтернет–клубі та Інтернет- кафе виділити 10 % комп’ютерів для користування неповнолітніми, на даних комп’ютерах заблокувати доступ до Інтернет-сайтів з тематикою, забороненою для перегляду особами, які не досягли вісімнадцятирічного віку.

У Дрогобичі на одне вакантне місце претендують 25 осіб

Сьогодні, 29 січня, депутат Дрогобицької міської ради Богдан Волошин повідомив на сесії міської ради, що на обліку в міськрайонному центрі зайнятості перебуває понад 1 700 безробітних. З його слів, на 1 вакантне робоче місце претендують 25 осіб.

На сесії затверджено Програму зайнятості населення на 2010-2011 роки, якою передбачається працевлаштувати у 2010 році 1350 осіб, а в 2011 році – 1500 осіб.

Микола Гук не підтримає жодного кандидата у Президенти України

Дрогобицькі депутати закликають голосувати за єдиного кандидата від демократичних сил, а міський голова вважає, що кожен має сам свідомо зробити вибір

Сьогодні, 29 січня, на 26-ій сесії Дрогобицької міської ради більшістю голосів прийнято звернення до дрогобичан і стебничан взяти участь у 2-ому турі виборів Президента України і проголосувати «за єдиного кандидата від демократичних сил». Міський голова Микола Гук голосував проти цього звернення і сказав, що його не підпише, хай кожен свідомо робить свій вибір. Щодо 2 туру голосування, Микола Гук сказав: «Я підтримую Ющенка і буду голосувати проти всіх». На думку Миколи Гука, в Україні є ще третя сила – її національно свідомі громадяни. Він закликав готуватися до реваншу – повстати проти кланів.

ЗВЕРНЕННЯ

 

ШАНОВНІ КРАЯНИ !

 

            Депутати Дрогобицької міської ради висловлюють щиру вдячність усім, хто взяв участь у виборах Президента України 17 січня 2010 року. Але виборча кампанія не завершена. 7 лютого 2010 року відбудеться II тур виборів Глави держави, від якого залежатиме наша подальша доля і доля України.

Складаємо глибоку подяку Вікторові Ющенку за всю його п'ятилітню діяльність на посаді Президента. Ми пам'ятаємо Чигирин, Батурин, Крути, Голодомор, мистецький Арсенал, відновлення національної пам'яті і свідомості, утвердження демократії та свободи, європейського вибору України, що спричинилося до подальшого становлення і консолідації української нації. Ми вдячні за надання звання Героя України Провідникові ОУН Степанові Бандері і головному Командирові УПА Романові Шухевичу,  надання воїнам ОУН-УПА статусу учасників боротьби за незалежність України. Усе це разом - свідчення того, що Віктор Ющенко Великий Українець і достойний Президент.

Сьогодні усі громадяни України стоять перед випробовуванням на вірність ідеалам демократії, свободи, справедливості, патріотизму та національної гідності. Мусимо бути розважливими і мудрими. Забудьмо вчорашні невдачі і образи. У нашій теперішній ситуації, коли стоїмо за крок до безодні, закликаємо голосувати за єдиного кандидата від демократичних сил. Нам важливо зберегти українську Україну, подолати економічну кризу, утвердити Європейський вибір.

Усвідомлюючи відповідальність перед народом у час нових політичних випробовувань, коли над Україною нависла загроза втрати державного суверенітету та національної ідентичності, депутати Дрогобицької міської ради закликають дрогобичан і стебничан прийти на виборчі дільниці 7 лютого 2010 року та проголосувати за демократію, збереження українських традицій та, зрештою, незалежності нашої держави.

Закликаємо всіх краян засвідчити у 2 турі виборів Президента України максимальну активність.  Як і на виборах Президента 2004-2005 р.р. зробити свій особистий внесок в утвердження демократичного курсу України. Памятаймо: бойкотування виборів або голосування проти всіх - це технологія на користь Януковича.

Депутати Дрогобицької міської ради звертаються до  всіх політичних партій та громадських організацій національно-демократичного спрямування, української інтелігенції, усіх, кому не байдужа доля України: прийти на виборчі дільниці та сказати тверде і впевнене "Ні"  чужій владі Януковича та його кримінальному оточенню. Об'єднаймося навколо демократичного кандидата на посаду Президента України, який здатний захищати національні інтереси України. Тільки в єдності  здобудемо перемогу !

 

Прийнято на XXXVI сесії Дрогобицької міської ради.

 

 

До відома приватних підприємців!

  • 29.01.10, 09:54

До відома приватних підприємців та представників міжгалузевої ради підприємництва!

 На адресу виконавчого комітету Дрогобицької міської ради надійшов лист (№ 21-13/26 від 22.01.2010) представництва Держкомпідприємництва у Львівській області про проведення з 01.02.2010 р. до 04.02.2010 р. нарад-семінарів, які мають на меті вироблення шляхів розв'язання гострих проблем за різними напрямками функціонування бізнесу.

На нарадах-семінарах планується:

-         вироблення шляхів щодо розв'язання гострих проблем галузей;

-         ґрунтовне інформування представників галузевих рад про прийняті за їхніми напрямками Урядові рішення;

-         навчання учасників правильно і в повному обсязі користуватися правами, наданими галузевим радам нормами Постанови;

-         організація особистого знайомства активістів з різних регіонів між собою.

Дрогобицькі підприємства заборгували 7,2 млн грн. зарплати

Підприємства м.Дрогобича станом на 1 січня заборгували своїм робітникам 7,2 млн грн. заробітної плати. Це майже втричі більше, ніж було рік тому.

Як повідомив перший заступник міського голови Петро Суда, це питання було обговорено на засіданні колегії соціально-економічного розвитку і вирішено запросити до Ратуші кожного з керівників підприємств, які боргують зарплату, щоб докладно проаналізувати економічний стан підприємств і поставити вимогу щодо якнайшвидшого повернення робітникам боргу. Зі слів Петра Суди, не отримавши зарплати, люди не можуть сплати за комунальні послуги, що загрожує припиненням подачі газу, тепла і електричної енергії КП «Дрогобичводоканал», КП «Дрогобичтеплоенерго» та будинковим управам.

У школах Дрогобича встановлюють термінали професій

Дрогобицький міськрайонний центр зайнятості встановлює у школах міста термінали професій, які допоможуть учням дізнатися які спеціалісти потрібні рідному місту, які є професії і свідомо обрати свою. Про те, як  термінали найкраще використати у навчально-виховному процесі, щоб допомогти нинішнім школярам знайти себе у житті, йшлося вчора, 27 січня, на семінарі, який провели на базі загальноосвітньої школи № 1 ім. І.Франка відділ освіти виконавчого комітету міської ради разом із центром зайнятості. Перед учасниками семінару виступив перший заступник міського голови Петро Суда, який, зокрема, висловив надію, що завдяки профорієнтаційній роботі, яка розгортається в школах, дрогобицькі підприємства отримають кваліфікованих робітників різних професій.

Дрогобич має шанс отримати від Євросоюзу кошти на реконструкцію

Учора, 27 січня, у Дрогобичі на запрошення міського голови Миколи Гука перебувала делегація з міста-побратима Санока, яка вивчала питання щодо залучення Дрогобича до спільного з Євросоюзом проекту, спрямованого на розвиток спортивної бази. Зокрема, велися перемовини щодо залучення коштів Євросоюзу для реконструкції плавального басейну дитячої юнацької спортивної школи. Зі слів начальника відділу з питань фізичної культури і спорту виконавчого комітету   міської ради Василя Карпина, місто має шанс отримати 750 тис.євро з виділених Саноку 1,5 млн.євро.

Богдан Волошин все-таки буде директором біржі праці у Дрогобичі

  • 28.01.10, 14:37

 

Учора, 27 січня, у Львівському обласному центрі зайнятості відбулося засідання конкурсної комісії з відбору кандидатури на посаду директора Дрогобицького міськрайонного центру зайнятості. З трьох кандидатур на посаду директора Дрогобицького центру зайнятості конкурсна комісія вибрала Богдана Волошина

 

Довідка: на конкурс подавали заяви три особи. Комісія надала перевагу депутатові Дрогобицької міської ради від партії ВО «Батьківщина», колишньому директорові КП «Дрогобицький ринок» Богданові Волошину.