Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

ху*ловцям усіх мастей

  • 20.04.15, 21:01
Уряд Росії повністю відмовив в допомозі добровольцям, які воювали в Донбасі за «рускій мір»
Саша Казимирский 20 квітня 2015, 20:15
 940
Уряд Росії повністю відмовив в допомозі добровольцям, які воювали в Донбасі за «рускій мір»

Всі поранені й покалічені в боях із Збройними силами України за останній рік на Сході України громадяни Російської Федерації не отримають у своїй країні статусу «учасника бойових дій».

Про таку новину повідомляє «Преса України» з посиланням на російські ЗМІ.

Повідомляється, що уряд Російської Федерації під керівництвом Дмитра Медведєва концептуально не підтримав законопроект, який передбачав присвоєння статусу «учасників бойових дій» всім найманцям-добровольцям, які поїхали на Донбас воювати за горезвісний «рускій мір».

Уряд Медведєва у своєму висновку щодо законопроекту деяких депутатів Держдуми вказав на те, що російським законодавством взагалі не визначена така категорія, як «учасники бойових дій», тому ніяких заходів «соціальної підтримки» для неї не передбачено. 

Зазначимо, що в російському законодавстві існує виключно категорія «ветерани бойових дій».

Крім того, йдеться у висновку уряду РФ, розширення кола осіб, які мають право на додаткові соціальні гарантії, призведе до збільшення витрат федерального бюджету на ці цілі, які не закладені в планах на 2016 і 2017 роки. 

Таким чином, безглуздий і нещадний «рускій мір» своєрідним способом «віддячив» своїм пораненим і покаліченим громадянам, які піддалися путінській пропаганді і поїхали воювати на Схід України.

Нагадаємо читачам «Преси України», що економічна політика президента Російської Федерації Володимира Путіна у своїй країні доводить просто вже до відчаю багатьох жителів Уралу, які ще деякий час тому були затятими фанатами «гаранта» російської Конституції.

Пропонуємо нашим читачам невелике відео з уральського населеного пункту Верхня Синячиха (Свердловська область), де розташований Верхньосинячіхінський металургійний завод (ВСМЗ).

На відео місцеві жителі, які залишилися без роботи після зупинки свого підприємства, вже висловлюють недовіру особисто Путіну з-за його невиконання обіцянок швидкого кращого життя, який він постійно роздає своєму народу.

«Я конкретно скажу за себе: я навіть президенту (Путіну - П. У.) зараз не вірю. Чесно кажу... Мені ще до армії 20 років тому обіцяли хороше життя. А воно все гірше і гірше - ми котимося в нікуди. Ми прийшли в 90-і роки: тільки що всі шкіряні куртки зняли і ножі не тягають з собою»,- розповів житель Верхня Синячиха, який працював на вищезгаданому підприємстві.

Відзначимо, що багато працівників цього підприємства почали акцію протесту -  голодування, протестуючи проти закриття важливого для міста підприємства.

Цікавими є коментарі під цим відео, деякі з них ми і пропонуємо читачам «Преси України».

***
Дійшло до КримПутінця через ШЛУНОК

Це все дядько Сем, США і Джен Псакі, путін хороший, ви чого?)))))))

А будуть вибори ці ж самі підуть за путінську «Єдину Росію» голосувати і за Путіна, нехай жнуть, що сіяли, не шкода.

На@бувати рускіх рускім міром це дуже споконвічно)

А ніби пам'ятник опудала мавзолейского вам показав куди йти якщо жерти хочете. Накуй в ліс. І шишки збирати.

Це добре

  • 20.04.15, 20:33
Військові із США привезли новітню техніку в Україну - Порошенко
Олег Мисько 20 квітня 2015, 18:41
 1799
Військові із США привезли новітню техніку в Україну - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що американські військові інструктори привезли в Україну новітню військову техніку, яка візьме участь у навчаннях ЗСУ. 

Про це повідомляє прес-служба глави держави, новину передає «Преса України».      

«Глава держави зазначив, що разом з інструкторами із США прибула новітня військова техніка, яка візьме участь у навчаннях ЗСУ, Нацгвардії та інших підрозділів.

Не буде ситуації, коли тут будуть проходити навчання мобілізовані, які проходять тренування перед тим, як відправитися в АТО. Для цього у нас є власні центри, які ефективно виконують свою роботу», - йдеться в повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що американські інструктори навчатимуть українських військових реагувати на обстріл, організовувати оборону, виявляти позиції терористів, надавати медичну допомогу.

Нагадаємо, що опісля церемонії відкриття українсько-американських військових навчань «Фіарлес Гардіан – 2015» на Яворівському полігоні, президент України Петро Порошенко побував у армійській столовій.

Народна творчість

  • 13.04.15, 18:39
И снится мне в Москве парад победы, 
рядами стройными бандеровцы прошли... 
 
А на ялинках, біля мавзолею...
Гойдаються трикляті москалі.

москальський мір

  • 13.04.15, 18:31
Є в москалів такий звичай раз на кількасот років перейменовувати країну.Наразі йдеться про перейменування її на честь путіна і стала дилема назвати країну Х@йляндія,Х@йлостан чи менш образливо Пенісуела???

50%, 4 голоси

38%, 3 голоси

13%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Раціо відсутнє...одні емоції

  • 10.04.15, 19:56
Батальйон «ОУН» розколовся: частина батальйону в Пісках є незаконною «кишеньковою армією»
Олена Ярмолюк 10 квітня 2015, 17:41
 1484
Батальйон «ОУН» розколовся: частина батальйону в Пісках є незаконною «кишеньковою армією»

Розкол у «ОУН» стався ще більше місяця тому через домовленості між керівництвом батальйону і Міноборони про входження формування в склад Збройних сил. Більша частина батальйону, зберігши шеврони, структуру та ієрархію, увійшла до складу новоствореної 81-ї десантної штурмової бригади тактичної. Близько 10% бійців батальйону з різних причин не змогли бути в складі ЗСУ. Ці бійці залишилися в Пісках і досі тримали оборону населеного пункту під командуванням Миколи Коханівського.

Подробиці про події в батальйоні «ОУН» повідомляє ТСН, новину передає «Преса України»

Ситуацію в батальйоні прокоментував заступник командира добровольчого батальйону «ОУН» Борис Гуменюк. Згідно слів військового, проблема виникла ще місяць тому, в березні. Тоді між батальйоном «ОУН» і Міноборони була досягнута домовленість про входження формування в склад Збройних сил. 

«І ми вже місяць знаходимося у складі Збройних сил, безпосередньо на Житомирському полігоні. Ми зайшли до складу новоутвореної 81-ї десантної штурмової тактичної бригади і формуємо новий підрозділ. Як окремий підрозділ ми зберегли свою назву «ОУН», ми зберегли свої шеврони, свою структуру, ієрархію та інше», - пояснив Гуменюк.

Військовий зазначив, що бійці батальйону сьогодні перебувають на полігоні у Житомирі, де як раз до 1 травня має бути завершено формування нової бригади і нових батальйонів високомобільних десантних військ ВДВ. Бійці тренуються, стрибають з парашутів: «ми не тільки «оунівці» і добровольці, ми вже й десантники». Відзначається, що орієнтовно до 1 травня підрозділ має вже бути на передовій.

Однак близько 10% батальйону з різних причин не змогли приєднатися до ВСУ. Ці добровольці залишилися на займаних позиціях в Пісках, продовживши службу під командуванням Миколи Коханівського.

«Це ті, хто вирішив залишитися з Коханівським, або в силу різних обставин не міг бути у складі Збройних сил - або ЗСУ їх не хотіли, або вони самі не хотіли. Комусь, наприклад, не дозволяє судимість, комусь-відсутність громадянства, комусь-стан здоров'я, комусь-вік», - сказав Гуменюк. 

«Те, що зараз відбувається в Пісках - це перфоманс, який влаштовує Коханівський. Якщо хтось хоче собі мати кишенькову армію або армієчку і робити на цьому політику, вибачте, у нього не все в порядку з головою, або він просто ворог. Наша позиція така. Ми були добровольчим батальйоном рік тому, тому що треба було захищати країну, а в нас не було Збройних сил, тому що їх розвалювали протягом 23 років. Тому кожен патріот, кожна людина тоді приймала рішення на свій розсуд, як захищати країну. Але для будь-якого українського патріота абсолютно очевидно: єдина країна - єдині Збройні сили. Тому, коли у нас, нарешті, з'явилися нормальні Збройні сили, коли, нарешті, в Генеральний штаб просуваються бойові офіцери, які отримали досвід на полі бою і виявили себе як герої, у нас реально відбуваються зміни у Збройних силах, і ми маємо честь сьогодні бути частиною ВСУ», - заявляє військовий.

Тим часом, начальник штабу «ОУН» Богдан Тицький заявляє, що вимога військових 93-ї бригади ЗСУ про роззброєння бійців, призведе до «планової здачі Пісок російським військам».

Раніше ми повідомляли: Бійці 93-ї аеромобільної бригади намагаються роззброїти батальйон «ОУН», який знаходиться в Пісках Донецької області.

Ось так

  • 10.04.15, 19:50
За рік буде створений боєздатний флот – Президент
Оля Гузенко 10 квітня 2015, 16:24
 1217
За рік буде створений боєздатний флот – Президент

Президент України Петро Порошенко заявив про початок відродження військово-морського флоту України в рамках пілотного проекту. До участі в ньому залучать міжнародних експертів. В рамках його реалізації заплановано вдосконалення озброєння флоту та розвиток кораблебудування.

Про це повідомляє прес-служба адміністрації Президента, новину передає «Преса України».

«Подібно тому, як ми за рік з нуля створили боєздатну армію на суходолі, ми здатні повторити подібне диво й на морі… З метою реалізації Морської доктрини України започатковую пілотний проект відродження та розвитку Військово-Морських Сил», - повідомив Президент під час своєї промови.

Він також зазначив, що бачить майбутній військово-морський флот України як сучасний і високотехнологічний, «взаємосумісний» з флотами країн-партнерів. На це, звичайно ж, потрібно буде витратити чимало коштів, проте Порошенко пообіцяв, що держава постарається їх знайти, незважаючи на складну ситуацію з економікою та військовими діями на Донбасі.

«…До цієї роботи буде залучено вітчизняних і закордонних експертів. Бойове ядро флоту складатимуть кораблі-носії ударної зброї, берегові ракетні й артилерійські комплекси, а також морська авіація і морська піхота. Для забезпечення безпеки і обороноздатності України в Азово-Чорноморському регіоні необхідно в найкоротші терміни розробити та реалізувати Державну цільову програму розвитку кораблебудування на період до 2035 року», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, 10 квітня Президент України Петро Порошенко перебуває в Одесі та Одеській області з робочим візитом. В рамках візиту він візьме участь в урочистостях до дня визволення Одеси від фашистських загарбників та в презентації програми реформування органів внутрішніх справ.