Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Храни Вас Цариця Небесна!

  • 30.06.14, 11:03
Wings Phoenix
Первая ночь в АТО, глухая-глухая задница. До границы чуть больше 10км, но мы то уже ученые: телефон в принудительном выборе оператора, на российский роуминг не соскочит.

Тактическая группа 3го полка СпН, элита из элит. Вы думаете что они одним взглядом ломают подковы, они суровы и немногословны? Нет, они из плоти и крови, они радуются привезенной бэушной форме, балуясь забирают друга у друга новые тепловизоры (О, глянь, сепар ссыт возле дерева, крааасивоо!) и рассказывают, рассказывают, рассказывают. Показывают свежие шрамы, скорбят по погибшим, делятся скудным запасом хлеба.

Они надеются на изменения, они готовы к работе, жаждут ее. Они - элита.

И я спокойно ложусь спать, тут сейчас наверное самое защищенное место во всей округе.

Сподіваємося що Порошенко нас почує

  • 29.06.14, 19:46
Це не АТО! Це війна!
Наталія Світанок 29 червня 2014, 16:07
 1116  23
Це не АТО! Це війна!

Сьогодні, 29 червня, у Києві відбулося чергове Народне Віче. Спершу громада відвідала Адміністрацію Президента України, де озвучили свої вимоги. Далі багатотисячна колона пішла на майдан Незалежності, де відбулося Віче.

Зі сцени майдану виступили військовослужбовці, які приїхали зі сходу України. Вони висловили своє бачення сьогоднішньої ситуації в Україні та висловили вимоги до Президента. А також застерегли Петра Порошенка в тому, що якщо він їх не почує, то це була остання мирна акція біля Адміністрації Президента.

Кожен виступаючий наголошував на тому, що в нашій країні йде не АТО, а війна. Також військові говорили, що їм не вистачає зброї. Саме тому вони не можуть дати гідну відсіч.

Окрім того, бійці запитували: 

Скільки нам ще стояти? Скільки чекати? Чому ми не можемо вигнати загарбники з нашої країни?!, - запитували у Президента.

Петро Порошенко на це відповіді поки що не дав, оскільки він не був присутнім на Віче.

Командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко закликав Донбас бути разом і тоді перемога буде за нами.

Ніяка Європа нам не допоможе! Потрібно надіятися тільки на себе! Ми самі можемо зупинити це вторгнення. Не вірте, тому, хто каже, що ми слабкі!

Ми повинні підказувати Президенту, що робити, а не хтось інший. Тому що навколо нього велика кількість зрадників, – наголосив Семенченко.

Також командир батальйону зазначив, що до них жодна копійка від держави ще не надійшла, допомога надходить лише від волонтерів.

Командир батальйону «Айдар» Сергій Бондарчук звернувся до Президента України такими словами:

- Саме ми допоможемо навести в нашій країні порядок, а не політики! Ми будемо відстоювати кордони України до кінця!, -наголосив командир.

Також представник Українського козацького війська вимагав звернення Порошенка до ЄС, щоб вони надали допомогу з бронежилетами та касками.

Далі зі сцени Майдану зачитали звернення до Президента:

«Ми, українці, обрали саме європейську модель розвитку суспільства, і підтвердили свій вибір кров’ю патріотів. Всі ми затамувавши подих і ледь стримуючи себе, споглядали за тим, як під час перемир’я гинули наші земляки. 

Ми гідно витримали відведений час, але чекати надалі – неможливо. Українці вже довели, і собі, і світу, що не дивлячись на  перешкоди, здатні досягати поставлених цілей.

Ми разом пережили страшну зиму, яка закінчилася нашою з вами спільною перемогою. Лише декілька місяців тому, ми об’єднані спільною метою,  побороли диктатуру та зробили крок на зустріч громадянському суспільству, демократії та європейським цінностям. 

27 червня було підписано економічно частину асоціації з ЄС. Саме через неї ми зібралися 21 листопада і затрималися на довгих 3 місяці на майдані Незалежності.

На нашому шляху загроза. Ми маємо справу з некерованою силою агресора. На території України іде війна! Визнайте це! Оскільки кількість людських жертв вже тричі  перевищила жертв зимових подій. 

Намагання окремих європейських політиків нав’язати перемовини з терористичними організаціями, або посадити за стіл переговорів відвертих ворогів демократичного руху України в Європу, таких як Шуфрич, Кучма і, особливо, Медведчук, який є кумом Путіна, - є тривожним сигналом для всього українського суспільства.

В той час як 23 патріоти загинули під час нав’язаного в Україні перемир’я, бельгійські і французькі політики демонструють свою лояльність режиму Путіна, австрійські підписують угоду про будівництво південного потоку, пані Меркель лобіює про включення до складу переговорної групи відверто першого зрадника Батьківщини – Медведчука. 

Майдан довів, що є цінності, які не продаються. І це саме загальнолюдські цінності, головною з яких є гідність. Тому такі дії деяких політиків є приниженням революції гідності, що відбулася в Україні, приниженням людей, які брали в ній участь та приниженням людей всього світу, які її підтримували.

Саме тому, акцентуємо вашу  увагу на тому, що дані дії йдуть всупереч України і всієї української нації. 

Від імені народу України представники добровольчого батальйону «Донбас», «Дніпро» та «Айдар», Центральна рада сотень майдану, громадські спільноти майдану звертаються до Вас з  вимогою:

1.Припинити перемир’я!

2.Запровадити військовий стан!

3.Видати достатню кількість зброї добровольчим батальйонам і дозволити їм здійснити заходи для знищення терористів!

(Після цих слів Майдан почав скандувати: «Негайно!» - авт.)

4.Виконати свої передвиборчі зобов’язання стосовно соціального забезпечення та страхування життя бійців - учасників АТО.

5.Вимагати від  країн ЄС запровадження третього етапу санкцій проти Російської Федерації, як країни агресора, яка веде неоголошену війну на знищення України.  

Ми, патріоти України, і надалі захищатимемо суверенітет та територіальну цілісність української держави від зовнішнього агресора і внутрішнього ворога-зрадника!»

З такими словами сьогодні звернулися до Президента України. Сподіватимемося Петро Порошенко їх почує.

Кажу як учасник сьогоднішнього Віча

  • 29.06.14, 18:52
Віче на Майдані: Це може бути останньою мирною акцієюНеділя, 29 червня 2014, 14:05 
фото
Версія для друкуКоментарі109

На П'ятому Віче на Майдані зібралось кілька тисяч людей, які підтримали звернення до президента України щодо припинення перемир'я.

Віче на Майдані. Фото з Твіттера NatalieZubar

Активісти зі сцени зачитали вимоги, які вже передали в Адміністрацію президента.

Крім припинення перемир'я вони стосуються введення в Україні військового стану, забезпечення військових необхідною зброєю для знищення терористів, вимоги від країн ЄС і США введення 3 етапу санкцій по відношенню до Росії.

Пізніше, запропонували ще одну вимогу - усунути від переговорного процесу Виктора Медведчука, Нестора Шуфрича і "інших зрадників".

Перед зачитанням звернення, активісти сотен Майдану попередили президента України Петра Порошенка, що ця недільна акція може стати останньою мирною, оскільки він має прислухатися до справжнього носія влади - народу України.

"У президента великий шанс і аргумент перед ЄС показати, що він не в змозі продовжувати мирний план, який закінчується у понеділок. Якщо він не почує вимоги, ми будемо його вважати зрадником країни. Його чекає доля Януковича", - лунало зі сцени.

Крім того, командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко, виступаючи зі сцени, розповів, що українські військові перебувають у жахливому становищі, тому що кошти, які спрямовані урядом на їхнє забезпечення, не потрапляють до адресата.

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко. Фото з Твіттера Євромайдан

"Досі Мінфін виділяє гроші, які спрямовані на підтримку підприємств, які вже підпорядковані сепаратистам. У владних структурах багато зрадників", - наголосив він.

Семенченко також закликав не вважати Донбас проблемним регіоном і не відмовлятися від нього.

"Донбас - за Україну, хоча там є обдурені люди", - сказав він.

"Ніяка Європа нам не допоможе. Ми маємо навести лад самотужки. Ми можемо зупинити вторгнення агресора", - відзначив командир.

На наступну неділю людей знову скликають на Віче, а у вівторок закликали прийти під Верховну Раду і вимагати від депутатів прийняття нового закону про вибори. 

Віче на Майдані. Фото з Твіттера DNTSK
Віче на Майдані. Фото з Твіттера

Як відомо, 27 червня президент Петро Порошенко ухвалив рішення про продовження "перемир'я" ще на 72 години.

Незважаючи на перемир'я, терористи продовжують вести обстріл позицій сил АТО під Слов'янськом.

27 червня в Донецьку був проведений другий раунд консультацій так званої тристоронньої групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Нак консультаціях були присутні представники бойовиків з "ЛНР" і "ДНР", Віктор Медведчук, народний депутат Нестор Шуфрич, екс-президент України Леонід Кучма.

Українська правда

Нам потрібно бути психологічно сильними!!

  • 29.06.14, 12:24
Зараз дуже складно ПСИХОЛОГІЧНО витримати ситуацію. Йде війна. Нам потрібно бути ПСИХОЛОГІЧНО СИЛЬНИМИ. Нам потрібно бути СТІЙКИ. Нам потрібно ВИЖИТИ!!!

Депресія, погані новини, вбивства – кожний день все це нам портить настрій, ми втрачаємо віру, спокій, сон, ЗДОРОВЯ. Ми стаємо роздратованими, злими, психованими – а це до добра НЕ доводить. Потрібно ЩОСЬ робити. НЕГАЙНО!!!!!

1. Крок перший. ЗУПІНІТЬ течію НЕГАТИВНИХ думок, скажіть собі СТОП.
2. Крок другий. ЗРОЗУМІЙТЕ треба щось міняти, а то так довго ви НЕ протримаєте. Щось слід змінити, а то буде ГІРШЕ. Відчуйте потребу в цьому. ВНУТРІШНЬО відчуйте.
3. Крок третій. ВИЯСНІТЬ причини тривоги та депресії. Як правило це ІНФОРМАЦІЙНИЙ НЕГАТИВНИЙ шквал!!!! Цього якраз Путлєр хче. Зменшіть, або заберіть від себе негативне інформаційне поле. Також використайте прийом: «Це НЕ від мене залежіть»! Це означає, що будь-яка негативна подія ВЖЕ відбулася, ви це НЕ зможете змінити. Все. А Вам жити треба!!! ЗРОБІТЬ те що у ВАШИХ силах, решта – воля БОГА. НЕ мучіть себе за те, що ви НЕ робили, те що ви НЕ можете змінити. Проблема НЕ в проблемі, а у ВАШОМУ відношенні до неї. Пам’ятайте!!!
4. Крок четвертий. Прийом «ЩИТ» - не читайте та не слухайте погані новини. Хоча б 2 дні.
5. Крок п’ятий. Прийом «ЗАМІЩЕННЯ». Думки не можна викинути, замістіть їх іншими думками: корисними, НЕ руйнуючими. Почніть думати про хороше, про сім’ю, про свої плани, про природу, про те що ВАМ подобається
6. Крок шостий. Прийом «ВТЕЧА». Якщо НЕ можете замінити думки – займіть себе чимсь. Це може бути робота, хобі, розведення рослин, похід на вулицю чи природу, повчіться, художню книгу почитайте, фільм подивіться, послухайте улюблену музику. Про приємне з друзями поспілкуйтеся. Також, можете в ігру пограти (тут обережно – може затягнути)
7. Крок сьомий. Прийом «ВИХОВАННЯ думок». Це йога або медитації, спеціальні дихальні вправи, мантри та автотренинг.
8. Крок восьмий. Прийом «ФІЗИЧНЕ НАВАНТАЖЕННЯ», спорт, зарядка та важкі фізичні вправи дають можливість зупинити потік поганих думок.
9. Крок дев’ятий. ПОСПІТЬ, поїдьте у ВІДПУСТКУ, одним слово відпочіньте.
Скористайтеся етапами, адже ЗДОРОВ’Я то ваше, і воно НАЙЦІНІШЕ як і життя. Ви відповідальні за себе, за свою сім’ю, НЕ будьте байдужим до них та до себе.!!!!

Як зрозуміли Вам допомогти можуть:
• Ви самі – найважчий шлях, але самий дієвий (див. вище)
• Хтось – спеціалісти психологи, але дорого і не завжди знайдеш кваліфікованого та підходящого психолога. Проте, працюючи з ним, вам все рівно прийдеться копатися в собі
• Ліки від нервів. Персен – це легкі ліки. Важкі – тільки ЗА РЕКОМЕНДАЦІЄЮ лікаря. Проте це НЕ змінить ситуацію в майбутньому, тимчасова передишка. Вам знову прийдеться потім користуватися двома вищезгаданими шляхами.
Отже, найкращий шлях – ви САМІ впорядковуєте свої думки та свої справи. Тільки ВИ САМИ повинні справитися, а ще і підтримати інших.
Пам’ятайте!!! Що булО, то бУло , що будЕ , то бУде. А війна ЗАКІНЧИТЬСЯ. І ваша задача залишитися ЗДОРОВИМ! На зло путлєру. Він не вартий ваших нервів. ВАМ ще слід будувати квітуючу країну!!!

Слава Україні!!


https://www.facebook.com/nikolay.shvab/posts/629336563850208

Парасюка в свій час яник злякався

  • 28.06.14, 23:28
Пане Президенте, вибачте за слово, але яке нафіг перемир'я? Які 72 години? Ваші експерименти з перемир'ям цього тижня обійшлись нам в 22 людських життя. А це чиїсь чоловіки, батьки та діти. Чого Ви чекаєте? Вже навіть бандити Губарєв і Гіркін заявили, що їм мир з Україною не потрібен, а Ви далі чекаєте. Цікаво, якби Ваш син зараз сидів в окопі на сході, чи Ви б оголошували перемир'я? Думаю, навряд. Навпаки всі сили були б кинуті на те, щоб перемогти ворога. А що життя звичайних українських громадян менш цінне? Поки Ви вигадуєте фантастичні плани у владних кабінетах і ведете якісь переговори, тут гинуть люди. Але які можуть бути переговори з бандитами? Ви усвідомлюєте, що принижуєте Україну цими переговорами? Адже Ви ставите велику незалежну державу, визнану усім світом на один рівень із шайкою терористів. Тут нема з ким домовлятись.
Можливо з Києва Вам не видно, але ми тут добре бачимо, хто бореться за приєднання до "рускай підірації" та всілякі днри-лнри. Путін нагнав своїх бандюків, дав їм купу зброї і вони роблять все, що заманеться. Таким особам як губарєв, стрєлков, пушилін і решті нечисті наплювати на ваш мир. Їм потрібна війна і розруха, бо в такому становищі можна вбивати, гвалтувати, красти і за це нічого не буде. Також тут активізувалась "місцева" еліта: бомжі, алкаші, наркомани та інший непотріб, які не те, що не знають, що таке "федералізація", вони мабуть букву "Ф" писати не вміють. Ще маємо бабульок, яким вже сталін рукою махає з того світу і вони дуже хочуть в підірацію, адже "мечтают умереть в расии". Назвіть хоч одного адекватного терориста, з яким можна вести переговори на Сході. Не назвете, бо їх тут просто не існує.
Зараз не час для зволікань і безглуздих розмов, потрібно діяти і робити це якнайшвидше. Якщо не знаєте, що робити, порадьтесь із військовими. Але не з тими зажирілими кабінетними генералами, які за гроші пропускають через кордон терористів, які продають сухпайки і будують дачі за вкрадені в армії гроші. Ви порадьтесь із бойовими офіцерами, які зараз на сході воюють без бронижелетів та в розтоптаних берцах. Вони точно знають як виграти цю війну.
Особисто я переконаний, що зараз необхідно зробити наступне:
1. Оголосити військовий стан в Донецькій та Луганській областях.
2. Звільнити всіх генералів. З них і так користі ніякої, а ми ще мусимо їх годувати. На їх місце призначити справжніх бойових офіцерів.
3. Перекрити кордон з підірацією, але реально, а не на словах.
4. Зробити один єдиний координаційний центр для усіх підрозділів, які беруть участь в АТО.
5. Призначити на керівні посади тільки тих людей, які не бояться брати на себе відповідальність за долю країни.
6. Припинити домовлятись з терористами.
7. Зробити все необхідне для того, щоб армію вдягнути-взути-озброїти. Народ робить все, що може. 70-літні бабусі на собі з Польщі бронижелети переносять для військових, депутати з міністрами могли б і від зарплати відмовитись хоч раз.
8. Навести лад із міліцією на Сході. Тут аж кишить продажними ментами, прокурорами та сбушниками. Ми затримуємо сепаратистів, віддаємо правоохоронцям, а вони цю сволоту відпускають. Всіх міліціонерів Донбасу - звільнити. На разі на їх місце привезти міліцію із інших областей. Хто не погодиться їхати - звільнити. В Україні цих дармоїдів і так забагато.

Пане Порошенко, ви або робіть щось, або забирайтесь і далі свої шоколадки продавайте, бо якщо ні, то буде вам такий Майдан, що місця в світі собі не знайдете, щоб сховатись.



https://www.facebook.com/groups/AutoMaidanKyiv/permalink/263052010549578/

партія рецидивістів планує взяти реванш

  • 28.06.14, 17:54

Хвороба України під назвою «Партія регіонів» перейшла у хронічну стадію

rigi

Ну що, панове, приїхали. Як казав поет, «доборолись до самого краю». Споглядаючи за поведінкою Партії регіонів та слухаючи заяви окремих її спікерів,  мимоволі задаєшся питанням:  а чи був насправді Майдан? Чи, може,  він нам наснився? А якщо був – то для чого? Щоб замість того, аби давати показання, представники колишньої влади  відчували себе ледь не господарями ситуації? Що, власне, відбувається?

Учора прес-служба ПР розповсюдила заяву, у якій регіонали наполягають  (!) на якнайшвидшому внесенні змін до основного закону: “До 15 липня потрібно провести перше голосування з цього питання. До 15 вересня – друге, після чого негайно приступити до обговорення закону про вибори”. Більше того, регіонали заявили про свою готовність внести  «конкретну пропозицію щодо зміни Конституції України». Бо «без такого рішучого і конкретного кроку неможливо провести в країні вільні демократичні і справедливі вибори». Ти ба. Хто б це про справедливі вибори говорив.

Рядові депутати від ПР теж не пропускають можливості  вставити свої 5 копійок щодо зміни виборчого законодавства. І теж – ледь не в ультимативній формі. Як, наприклад, нардеп Сергій Кальцев – голова ЗОО ПР. (Ні, до зоології пан не має відношення, просто так скорочено пишеться Запорізька обласна організація Партії регіонів). Так от,  депутат озвучив умови (!), за яких ПР погодиться на дострокові  парламентські вибори: «Я вважаю, що, йдучи на перевибори нам потрібно поміняти Закон про вибори. Потрібно як і раніше залишити на 50% мажоритарну систему, бо від кожного округу, від кожної території повинен бути свій депутат». Також регіонал наголосив, що проводити перевибори не реально без Донбаса і Луганська.

Звичайно, ця стурбованість є зрозумілою і вмотивованою. Бо ясна річ, що без електорату «Домбабве»  і «Луганди» пройти до парламенту регіоналам буде дуже проблематично.  Як і без 50% мажоритарки, яка відкриває широкі можливості для підкупу виборців. А враховуючи катастрофічне для ПР падіння рейтингу, саме мажоритарні округи є єдиною надію регіоналів увійти до ВР наступного скликання.  Незрозумілим  є нахабство, з яким вчорашні наполягають , вимагають і висувають умови. Замість «звалити в канаву й зарости травою», що було б у їх ситуації  більш логічним.

Але це тільки на перший погляд. А на другий – логіка у ригівській поведінці якраз присутня.  Вони діють так, як їм дозволяють діяти. Намагаючись вижити і зберегти хоч якийсь вплив. Якщо для цього є всі можливості – чому ними не скористатися?

Ви ж подивіться що відбувається. Замість обіцяної люстрації бачимо, як усіляка регіональна нечисть вдає із себе воїнів світла. Один знаковий регіонал з обличчям шкідливого кота не сіло не впало  бере участь у консультаціях  з сепаратистами – причому незрозуміло з чиєго боку. Другий – майстер підрахуйства, інтриг та махінацій  - «окучує»  Президента  та опікується конституційною реформою, представляючи  (чи підставляючи?) Україну в Венеціанській комісії. Третій – «птєнєц гнєзда Рината» - створює власний фонд, із натяком на майбутню політичну партію. Інші теж часу даремно не гають - проводять з’їзди, реєструють  нові партійки, словом, кучкуються  по інтересах,  які дивним чином збігаються з інтересами «партії-матки» (що видно хоча б із синхронних голосувань) , яка, незважаючи на опущений нижче плінтуса рейтинг, руки опускати зовсім не збирається.

Уся ця підкилимна метушня укупі з публічними заявами та постійною присутністю в ефірі може свідчити про те,  що регіонали мають  стратегію, із чітко виписаним для кожного гравця планом дій. Скоріше за все, вони якнайдовше блокуватимуть дострокові парламентські вибори, а тим часом, застосовуючи усі доступні і опробуванні методи  (в основному гроші і шантаж)  пролізатимуть до виконавчої влади. Хоч тушкою, хоч чучелом. Хоч помічником, хоч заступником. Хоч якимось боком  біля корита. У короткостроковій перспективі – просто вдало прилаштуватися. У довгостроковій – зберегти (або повернути) сфери впливу. В ідеалі – взяти реванш.

І хто там що казав про люстрацію?  Невже залишились ідеалісти-романтики,  які ще вірять у цю красиву казку? Ну, звичайно, окрім Голови люстраційного комітету Єгора Соболєва. Але йому – за посадою належить.  Ви подивіться на ці самовдоволені  ригівські пики – хіба по них видно, що вони бояться якоїсь люстрації? Та вони перестали її  сцяти ще тоді, коли побачили, що  кинута Майдану кістка у вигляді того самого Люстраційного комітету виявилась, м’яко кажучи,  недоброякісною.  Тобто без жодного офіційного статусу, лише на пташиних правах громадської організації. Це приблизно те ж саме, якби хто-небудь  із нас  створив би, скажімо, товариство поціновувачів Толкієна  і, сиплячі цитатами, водив би хороводи навколо адміністрації Президента. Тому уважний спостерігач за представниками політичної фауни міг безпомилково визначити, коли саме в регіоналів перестали  бігати оченятка.

…А може, Україні пороблено? Може, у нас карма така – наступати щоразу на одні і ті ж граблі, отримувати в лоб і не робити висновків. Скоріше, це все ж таки не карма, а хвороба, викликана живучим риговірусом, який навчився мутувати і пристосовуватися до будь-якого середовища. І якому, як бачимо, не страшні жодні революції.  Якщо вчасно не придушити його сильним антибіотиком, хвороба  після стадії загострення переходить у хронічну форму, лікувати яку значно важче. Її паскудність у тому, що пацієнт начебто  «скоріше живий», але радості від того не отримує.  І відхаркує ту «хроніку»  довго і болісно.

- See more at: http://www.pic.com.ua/rehiony-planuyut-vzyaty-revansh-koly-yak-i-z-chyjeyu-dopomohoyu.html#sthash.wrdRGxih.dpuf

Годі жувати шмарклі!!!

  • 28.06.14, 17:29
Колишній радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Ілларіонов вважає, що відсутність адекватної відповіді українських силовиків на дії бойовиків призведе до поширення терористичної загрози на інші регіони.

За його словами, небезпека загрожує насамперед Харківській, Одеській, Миколаївській, Херсонській областям, а з часом і решті території України, передає ZN.UA.

«Питання тероризму на Донбасі — це не питання Донбасу. Це екзистенціальне питання для існування самостійної, незалежної, суверенної України. На жаль, це питання з розряду „Хто кого?“ — або терористи переможуть Україну, або Україна переможе терористів», — підкреслив Ілларіонов.

Він також зазначив, що якщо українське керівництво збереже нинішній статус-кво на Донбасі, то в заручниках у терористів опиняться мільйони людей, що підтримують незалежність України.

«Таке рішення буде не тільки непростимим з етичної точки зору, але і створить вкрай несприятливий психологічний фон для потенційного опору на ще не захопленій території України. Крім того, через деякий, можливо не надто значний час, відбудеться контрнаступ терористів зі встановленням їхнього контролю як перший крок над всією територією Донецької та Луганської областей», — підкреслив екс-радник Путіна.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко розпорядився не стріляти в Донбасі ще 72 години — до 22.00 понеділка, 30 червня.

Як повідомляв «Ракурс», у Раді національної безпеки і оборони запевняють, що у разі порушення бойовиками перемир'я влада дозволить їх нейтралізувати.

Джерело: ZN.UA

москалі прикордонники мочать москалів окупантів, що намагаються

  • 28.06.14, 16:45

Нині російський кордон працює тільки в один бік — бойовики зі зброєю вільно перетинають його, коли йдуть на війну. А назад шлях закрито, пише Євген Шибалов у «Дзеркалі тижня».

«Достеменно відомо, що частина сил батальйону “Восток” після програного українським військовим бою біля КПП “Маринівка” намагалася відступити на територію РФ. Але росіяни замість братніх обіймів бойовиків роззброїли й заарештували. Також є відомості, що під час “перемир’я” один загін із Луганської області був взагалі розстріляний при спробі перейти кордон», – повідомив Шибалов.

«Із часу появи перших “гостей” із РФ впадали в око дві деталі. По-перше, дуже багато їх у себе на батьківщині значилися в розшуку за статтями різного ступеня тяжкості. По-друге, українські прикордонники неодноразово відзначали, що відразу після відведення військ та появи “зелених чоловічків” російська сторона посилила охорону кордону», – йдеться у статті.

«Російські добровольці у складі бойових загонів воюють, очевидно, вже із безвиході. Незалежно від того, які ідеї покликали їх на Донбас, зараз навіть до найбільш фанатичних починає доходити, що назад їх впустять тільки одним видом транспорту — рефрижератором», – відмічає автор.